Tero Intala tuo Sinipaitoihin vankkaa kokemusta

08/12/2016
Uutinen

Liukkaana laitahyökkääjänä tunnettu Tero Intala, 24, siirtyy Tampere Unitediin kauden 2017 kattavalla sopimuksella. Viime kaudella Intala pelasi neljä pistettä Tampere Unitedin taakse Kolmosen sarjataulukossa jääneessä Ilves-Kissoissa, ja kauden saldoksi tuli 18 ottelua ja 4 maalia. Tulevalla kaudella Intala tekee paluun liiton sarjoihin sillä kausilla 2012–15 hän pelasi Tampereen Pallo-Veikoissa 64 Kakkosen ottelua ja teki näissä 24 maalia.

Intalan ensimmäinen seura oli länsitamperelainen PP-70, mutta varsinaisen junioriuransa hän pelasi Ilveksessä aina A-poikiin asti. Juniorivuosien jälkeen Intala teki välittömästä läpimurtonsa Kakkosessa TPV:n paidassa, mutta neljän kauden jälkeen lento katkesi ikävään loukkaantumiseen. Viime kaudella Intala kuitenkin näytti Kolmosen tasolla, että vanhat pelitaidot ovat tallella.

”Tero tuli rytinällä läpi Kakkoseen joitain vuosia sitten. Oli helppo huomata kaverin huikeat kyvyt. Hän sopiikin hienosti seuramme profiiliin nuorena edelleen kehittyvänä ja jo tasonsa osoittaneena pelaajana”, pelaajakoordinaattori Mika Suonsyrjä myhäileekin.

Viime kaudella Tampere Unitedin kannattajat näkivät Intalan kentällä ensimmäisen kerran Tammelassa keskikesällä, mutta silloin hän oli pienen loukkaantumisen jäljiltä keskenkuntoinen. Sen sijaan nousun ratkaisseessa ottelussa Pyynikillä Intala oli täydessä iskussa ja kuului kentän parhaimmistoon molemmat joukkueet mukaan lukien. Tuossa ottelussa Intala vei Ilves-Kissat johtoon ensimmäisen jakson lopun vapaapotkumaalillaan, mutta lopulta Ali Koljosen 2–2-tasoitusmaali 85. minuutilla takasi Tampere Unitedin nousun Kakkoseen.

Intala on harjoitellut TamUn kanssa parin viikon ajan, ja harjoituksissa on hänen mukaansa ollut odotetunlainen tekemisen meininki. ”Olen tosi hyvillä fiiliksillä TamUun siirrosta. Kiva on ollut reenata. TamUsta on jäänyt viime kaudelta ja muutenkin aikaisemmin sellainen kuva, että seurassa on hyvä tekemisen meininki ja tavoite pyrkiä eteenpäin. Sellainen meininki reeneissäkin on ollut.”, Intala pohtii.

”Itselleni tämä on hyvä mahdollisuus palata taas Kakkoseen. Omat tavotteeni on auttaa joukkuetta voittamaan hyökkäyspäässä ja pelata paljon – ja tottakai odotan itseltäni maaleja”, Intala päättää.

Tero Intalan sopimuksen myötä Tampere Unitedilla on yhteensä 11 sopimuspelaajaa, joten joukkueen rakentaminen jatkuu kiivaana. ”Meillä on parikymmentä testipelaajaa tarkkailun alla, ja varmasti saamme joukkuetta viikko viikolta valmiimmaksi”, paljastaa Mika Suonsyrjä.

Lisää sopimuksia onkin luvassa jo pian, sillä muutama pelaaja on jo nyt vakuuttanut valmennusjohdon Pirkkahallissa käynnissä olevissa harjoituksissa. Sopimusuutisia odotellessa kannattaa hankkia Tampere Unitedin kausikortti kaudelle 2017 TamU-kaupasta. Normaalihintaiset kausarit maksavat 70 euroa ja seuran jäsenten ja muiden alennusryhmien kausarit 45 euroa.

Tero Intalan haastattelu:

Sopimuspelaajat kaudelle 2017:
Tuomas Alanen
Juuso Auvinen
Mehdi Fennane
Tero Intala
Ali Koljonen
Tuomas Lehti
Riku Oras
Eetu Rahkola
Matti Saari
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

16.9. HJS - TamU 1 – 1

17.9. TamU naiset - LeKi-futis 9 – 0

17.9. TamU 2 - PP-70 0 – 3

24.9. klo 16 GrIFK - TamU

24.9. klo 14 PaiHa - TamU naiset

30.9. klo 16 TamU 2 - TPV