2.7.2018

 
 

Tehottomuus jätti Sinipaidat nollilleTampere United k√§rsi sunnuntaina viikon toisen tappion, kun Kufu98 haki pisteet Tammelasta ensimm√§isen jakson lopun maalilla. Sinipaidat pitiv√§t palloa vieraita enemm√§n, mutta pallonhallinta saatiin k√§√§nnetty√§ vain muutamaksi todelliseksi maalintekopaikaksi. L√§himp√§n√§ maalia oli Riku Oras ensimm√§isen jakson alun kaukovedollaan, mutta vain hetke√§ ennen taukovihellyst√§ tullut halvahko takaiskumaali masensi Sinipaidat 0‚Äď1 (0-1) -tappioon.

TamU aloitti ottelun terävästi, ja sai rakennettua lupaavan näköisiä hyökkäyksiä palloa maata pitkin siirrellen. Ensimmäinen vetopaikka osui viiden minuutin paikkeilla Valtteri Uimoselle, mutta hänen laukauksensa kimposi puolustajasta kulmapotkuksi. Kulmassa pallo pelattiin etutolpalle Eetu Rahkolalle, mutta hänen laukauksensa suuntautui ahtaassa tilassa maalin ohi.

Kulmapotkut eivät tuottaneet tulosta. Kuva: Janne Pirinen

Reilun kymmenen minuutin kohdalla oltiin kaikkein lähimpänä maalia, kun Riku Oras pääsi tälläämään Berat Grabovcin kantapäällä jättämään pallon kuudentoista rajan takaa. Miika Töyräs venytti kuitenkin kätensä vedon tielle ja sai pelastettua sen kulmapotkuksi.

KuFu iski nopeilla hyökkäysillä. Kuva: Janne Pirinen

Ensimmäisen takaiskun TamU koki reilun vartin pelin jälkeen, kun Eetu Rahkola joutui jättämään kentän jalkavamman seurauksena. Jakson edetessä myös alun hyvä peliote alkoi livetä. Vieraileva KuFukaan ei toki tilanteilla mässäillyt. Toisaalta TamUlle avautui joitakin tilaisuuksia nopeisiin vastaiskuihin, mutta näitä ei saatu vietyä vetopaikkaan asti.

Noin 10 minuuttia ennen taukoa KuFu sai yhden parhaista paikoistaan, kun pallo ajautui Joona Hiltuselle vapaaseen tilaan. Veto lähti reilusta 20 metristä ja viuhui matalana vain niukasti maalin takanurkan ohi.

Valtteri Uimonen peittää keskitystä. Kuva: Janne Pirinen

Santeri Salomaa purkaa. Kuva: Janne Pirinen

‚Ä®Todellinen kylm√§ suihku saatiin kolme minuuttia ennen puolta aikaa. Tilanne alkoi syv√§lt√§ KuFu-p√§√§dyst√§ l√§hteneest√§ kukkupallosta, jonka Miro Siltavuori voitti Omar Kharyn ja Santeri Salomaan v√§liss√§ keskiympyr√§ss√§. T√§m√§n j√§lkeen viel√§ Ville Puustisen purkuyritys ep√§onnistui, ja Siltavuori p√§√§si sy√∂tt√§m√§√§n Joel Vartiaisen juoksuun linjan taakse oikealla laidalla. Sy√∂t√∂n l√§htiess√§ John Garcia oli keskell√§ paitsioasemassa, mutta t√§st√§ ei toki paitsiota kuulu liputtaa. Alimpana Sinipaitana tilanteessa ollut Verneri Uimonen j√§i kuitenkin seisoville jaloille k√§si pystyss√§, jolloin Garcian oli helppo juosta sy√∂tt√∂paikkaan maalin eteen ‚Äď ja saikin laittaa pallon tyhj√§√§n maaliin.

Joel Vartiainen keskittää. Kuva: Janne Pirinen

John Garcia laittaa pallon maaliin. Kuva: Janne Pirinen

KuFu sai viel√§ ennen taukovihellyst√§ toisen loistavan paikan tuplata johtonsa, kun Omar Khary menetti pallon syv√§ll√§ hy√∂kk√§ysp√§√§dyss√§, Seurauksena KuFu p√§√§si hy√∂kk√§√§m√§√§n kolmella pelaajalla pelkki√§ TamU-toppareita vastaan. John Garcia ja Eetu Pellikka tekiv√§t n√§ytt√§v√§t juoksut, joiden p√§√§tteeksi Pellikka oli nokikkain maalivahti Antti Kuusisen kanssa. T√§m√§ kuitenkin veti pidemm√§n korren, ja n√§in TamU selvisi tauolle sin√§ns√§ hankalassa 0‚Äď1-tappioasemassa.

Toinen jakso nyhjätään maaleitta

Toisen jakson alku oli lupauksia herättävä, sillä TamU pääsi heti hyökkäämään vaarallisesti muutamaankin otteeseen. Mitään kulmapotkuja vaarallisempaa näistä tilanteista ei kuitenkaan saatu, vaan eväät loppuivat usein ratkaisusyötön hetkellä tai viimeistään laukaisupaikassa.

Topias Järvelä tuli kentälle toiselle jaksolle. Kuva: Janne Pirinen

Mitä pidemmälle peli eteni, sitä harvemmassa lupaavat hyökkäykset olivat. Berat Grabovci pääsi laukomaan kun puolet jaksosta oli vielä jäljellä, mutta tämäkin laukaus jäi sivuverkon väärälle puolelle. Hetkeä myöhemmin Grabovci syötti kentälle juuri vaihdetun Elias Haralan läpi, mutta tilanne liputettiin niukasti paitsioksi. Myös Topias Järvelä pääsi kerran laukomaan kuudentoista rajan takaa, mutta veto jäi sen verran kevyeksi, että Miika Töyräs sai napattua pallon helposti syliinsä.


Mit√§√§n varsinaista loppukiri√§ TamU ei onnistunut kehitt√§m√§√§n, vaikka loppuun asti pallo olikin enemm√§n Sinipaitojen hallussa. N√§in ottelu p√§√§ttyi kirvelev√§sti 0‚Äď1 (0‚Äď1) -tappioon.

Riku Oras taistelee pallosta. Kuva: Janne Pirinen

KuFu iskee vastaan. Kuva: Janne Pirinen

Kommentit ottelun jälkeen

Ottelun positiivisinta antia oli Omar Kharyn vahva esitys keskikentän pohjalla. Hänethän hankittiin pelaamaan samassa roolissa, jossa pelaajavalmentajaksi siirtynyt Leroy Maluka on useimmiten pelannut. Nähdyn perusteella vaikutt aa siltä, että Maluka saa keskittyä jatkossa entistä paremmin valmenustehtäväänsä kentän laidalla, sillä liigaotteluitakin aivan viime vuosina pelannut Khary osoittautui kelpo korvaajaksi.

Pettymys näkyi pelaajien kasvoilla ottelun jälkeen. Kuva: Janne Pirinen

”Tuntui tosi hyv√§lt√§ laittaa TamU-paita p√§√§lle”, kommentoi Omar Khary ottelun j√§lkeen. ”Alkuun oli kiva pelata, kun py√∂ritettiin palloa, mutta sitten peli meni v√§h√§n roiskimiseksi. Alussa olimme selv√§sti parempi joukkue, ja olisi pit√§nyt ratkaista peli siin√§.”

Alunperin Kharyn ei pit√§nyt pelata t√§ytt√§ 90 minuttia, mutta kun Eetu Rahkola loukkaantui ja Jere Remes sai juuri ennen taukoa iskun p√§√§h√§ns√§, suunnitelma muuttui. ”En ole viel√§ 90 minuutin kunnossa, koska viime pelist√§ on vajaa vuosi aikaa. Ei ole hirve√§sti tullut juostua, vaan l√§hinn√§ olen tehnyt punttia”, kommentoi vain kolmissa joukkueharjoitukssissa ennen ottelua mukana ollut Khary.

”Uskon ett√§ pystyt√§√§n pelaamaan hyvi√§ pelej√∂ tulevaisuudessa. Meill√§ on viel√§ monta peli√§ j√§ljell√§, enk√§ n√§e ett√§ meill√§ on mit√§√§n h√§t√§√§”, kommentoi Khary kiharaiseksi menev√§√§ sarjatilannetta.

P√§√§valmentaja Leroy Maluka totesi olevansa hyvin pettynyt tulokseen. ”Pelasimme hyvin ja meid√§n olisi pit√§nyt varmistaa voitto jo ensimm√§isell√§ jaksolla kontrolloidessamme peli√§ t√§ysin. P√§√§stimme maalin pahaan aikaa juuri ennen taukoa. Nukahdus maksoi halvan maalin”, Maluka ruoti.

”Ottelusta j√§i kuitenkin k√§teen paljon positiivista, ja esitys oli iso parannus edellisest√§ ottelusta. Meid√§n t√§ytyy oppia pelaamaan rumemmin ja aggressiivisemmin, sill√§ nyt olemme liian kilttej√§. Lis√§ksi meid√§n t√§ytyy olla viimeisell√§ kolmanneksella p√§√§tt√§v√§isempi√§ ja n√§lk√§isempi√§, jos haluamme tehd√§ maaleja”, Maluka p√§√§tt√§√§.

Seuraavan kerran TamU pelaa ensi lauantaina 7.7. kun joukkue matkustaa SJK:n kakkosjoukkueen vieraaksi Seinäjoelle.

1 Miika Töyräs
4 Johannes Kytilä
6 Nuutti Tykkyläinen
8 Joonas Ojantie C vaihtoon 87’
10 Eetu Pellikka
13 Tony Miettinen
15 Joona Hiltunen
16 Miro Siltavuori vaihtoon 75’
19 John Garcia keltainen kortti80’ vaihtoon 82’
22 Joel Vartiainen
23 Santeri Saarenkunnas keltainen kortti67’
12 Aleksi Honka-Hallila
7 Myan Doot vaihdosta 75’
18 Taneli Heiskanen vaihdosta 82’
21 Jani Rinta-Halkola vaihdosta 87’