Taye Taiwo odottaa innoissaan TamUn kohtaamista

28/04/2022 TamU
Uutinen

Tampere United kohtaa ensi lauantaina 30.4. klo 14.00 vappuaaton ottelussa Salon Palloilijat, joka on tehnyt todellisen kohuhankinnan täksi kaudeksi. Maailmantähti Taye Taiwo on nimittäin ollut Salon Palloilijoiden riveissä maaliskuun alusta saakka. Kokenut ja kaiken nähnyt maailmankansalainen kokee Suomen toiseksi kodikseen.

Taye Taiwo

  • Yli 50 ottelua Nigerian maajoukkueessa pelannut laitapuolustaja
  • Siirtyi täksi kaudeksi yllättäen SalPaan
  • On pelannut aiemmin urallaan mm. AC Milanissa ja Olympique de Marseillessa
  • Viimeksi Suomessa RoPSissa Veikkausliigaa kausilla 2018–19

Mahtava tarina, fanien seura oikeasti! Kolme mestaruutta, mahtavaa

- Taye Taiwo
SalPan kohuhankinta

”Viihdyn todella hyvin Suomessa, sillä ihmiset ovat hyvin kohteliaita ja täällä on rauhallista. Sanon aina, että Suomi on toinen kotimaani”, Taiwo naurahtaa.

Miesten Kakkosessa on harvoin nähty Taye Taiwon kokemuksella varustettua pelaajaa. Pitkä tauko peleistä koronan aikana ei ole hidastanut valmistautumista Kakkosen kauteen.

”Olen pitänyt itseni kunnossa treenaamalla Italiassa paikallisen joukkueen kanssa. Voin luvata, että mitä pidemmälle kausi menee, sitä kovemmassa kunnossa olen. Jo kauden avaus Ilves-Kissoja vastaan tuntui todella hyvältä”, Taiwo jatkaa.

Tampereen ylpeys TamU on Taiwolle nimenä tuttu, mutta vastustajana vielä tuntematon. Kun Taiwolle avaa seuran historiaa ja uutta nousua, kaikuu ilmoille hänelle tyypillinen iloinen huudahdus.

”Mahtava tarina, fanien seura oikeasti! Kolme mestaruutta, mahtavaa”, Taye huudahtaa.

Tulevasta ottelusta nöyrä futistähti odottaa kovaa peliä, eikä hän ylipäätään koe kautta miesten Kakkosessa helppona urahyppynä.

”Olen kuullut valmentajalta, että Tampereella meitä odottaa kapea kenttä ja erittäin nälkäinen joukkue, jolla on hyvä hyökkäys. Nousijajoukkueella on varmasti kova nälkä voittaa meidät, joten en missään nimessä odota helppoa reissua”, Taiwo toteaa vakavana.

Historian kohtaamiset seurojen välillä eivät myöskään merkitse Taiwon mukaan mitään, vaikka SalPa on niissä niskan päällä voitettuaan kaikki neljä aiempaa kohtaamista Kakkosen kausilla 2017 ja 2019 maalierolla 11–1.

”Jokainen peli on omansa ja jokainen kausi alkaa aina nollilta. Meidän on tehtävä töitä tosissaan jokaisessa pelissä, jos haluamme nousta Ykköseen. Tampereen reissu on meille jälleen yksi ’cupin finaali'”, Taiwo päättää.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.6. TamU - FC Honka 1 – 1

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

9.6. TamU 2 - TP-T 0 – 3

15.6. klo 14 Ilves 2 - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

15.6. klo 13 Pato - TamU 2