22.9.2019

 
 

Tappioputki venyi Pyynikin tihku­sateessaPyynikin tihkusateisessa pelattiin lauantai-iltap√§iv√§ll√§ h√§nt√§p√§√§n joukkueiden v√§lill√§ tasav√§kinen ottelu, josta pisteet kuitenkin t√§lt√§ kaudelta tuttuun tyyliin karkasivat vieraille. Putoamista vastaan tiukasti viel√§ kamppaileva EPS oli maalitilanteissa parempi, mink√§ my√∂t√§ pisteet my√∂s l√§htiv√§t Espooseen lukemin 1‚Äď2 (1‚Äď2). Tampere Unitedin maalin teki pitk√§st√§ aikaa maalinteossa onnistunut Haris Ibrahimovic, mutta se ei est√§nyt tappioputken venymist√§ jo kahdeksan ottelun mittaiseksi. Yleis√∂√§ saapui otteluun ilahduttavasti 165 henke√§ kurjasta s√§√§st√§ ja viel√§kin kurjemmasta sarjatilanteesta huolimatta.

Ottelun ensimmäinen jakso oli tasaista vääntöä, jossa suurempia hienouksia ei nähty. Punapaitainen vierasjoukkue pääsi kuitenkin useammin vetopaikoille, ja ensimmäistä peliään Kakkosessa pelannut Sami Maja joutui muutaman kerran torjuntatöihin. Ottelun alkuminuuteilla nähtiin EPS vatashyökkäys kahdella yhtä vastaan, jossa ensin Maja torjui Eetu Klingberging laukauksen ja Ville Pirhosen puskun paluupallosta. Myöhemmin myös Aleksi Hollmen pääsi yrittämään vetoa kuudentoista rajan takaa, mutta Maja heittäytyi ja vangitsi pallon varmasti syliinsä.

Sami Maja pelasi ensimmäisen ottelunsa Kakkosessa ja pääsi heti alussa torjuntojen makuun.

Ottelun avausmaali syntyi puolen tunnin pelin jälkeen, kun EPS pääsi oikealta laidalta boksin sisään Astrit Kabashin ja Ville Pirhosen pelattua hienosti yhteen. Pirhonen pääsi laukomaan lähietäisyydeltä ja teki vierasjoukkueen avausmaalin sijoituksella maalin vasempaan yläkulmaan. Vieraiden toinen maali syntyi vain pari minuuttia myöhemmin, kun pallo putosi pitkästä rajaheitosta pelaajamassa läpi Elbasan Kabashin jalkaan pilkun kohdalle. Tämän oli helppo työ siirtää pallo läheltä verkkoon.

Sinipaitojen kavennus syntyi 40 minuutin pelin j√§lkeen. Topi J√§rvi pr√§ss√§si pallon pois Astrit Kabashilta vasemmalla laidalla, ja pallo p√§√§tyi Jere Remeksen kautta Omar Kharylle. T√§m√§ n√§ki Haris Ibrahimovicin nosuevan tyhj√§√§n tilaan boksiin oikealla kaistalla. EPS-puolustus sai ensin tilan viety√§ Ibrahimovicilta, mutta n√§pp√§r√§ py√∂r√§hdys vapautti hy√∂kk√§√§j√§n vetopaikkaan, ja laukaus l√§hti toisella kosketuksella varmasti maalin takakulmaan. N√§in tauolle siirryttiin numeroissa 1‚Äď2.

EPS-juhlii 2‚Äď0-maalia kannattajiensa edess√§.

Topi Järvi oli tutusti Sinipaitojen näkyvimpiä pelaajia.

Haris Ibrahimovic pääsi pitkästä aikaa avauskokoonpanoon ja kiitti maalilla.

Omar Khary tuo palloa.

Haris Ibrahimovic hakee vetopaikkaa.

Toiselle jaksolle TamU vaihtoi Niklas Lindholmin kentälle, ja Elias Harala jäi vaihtoon. Lindholm toikin pirteyttä peliin, ja oli monessa mukana. Toisen jakson alkuminuuteilla Omar Khary kulmapotku putosi juuri sopivasti Lindholmille maalin edessä, mutta nuori hyökkääjä arvioi pallon lentoradan hiukan väärin, ja joutui lopulta yrittämään maalintekoa vaikeasta asennosta, ja näin yritys jäi puolustajan jalkoihin.

Lisää tekopaikkoja syntyi läpiajoista, joihin Lindholm pääsi Eetu Rahkolan mainioista pitkistä palloista. Ensimmäisessä tilanteessa Lindholm ei aivan päässyt kiinni palloon, ja näin peliväline karkasi maalivahti Otto Brusiinin käsiin. Toisessa paikassa ottelun 64. minuutilla nähtiin jo laukaus, mutta kotiyleisön harmiksi se suuntautui hieman maalin yli.

Niklas Lindholm oli jälleen pirteä päästyään toiseksi jaksoksi kentälle.

Pallo välissä!

Eetu Rahkola lentää.

Ottelun loppua kohden EPS vetäytyi puolustamaan johtoaan eikä edes juuri lähtenyt hyökkäyksiin. Tämä antoi Sinipaidoille tilausuuden hallita palloa, mutta kovin moniin tekopaikkoihin ei päästy. Ottelun 81. minuutilla TamU sai tosin kulmapotkun jälkeisestä hässäkästä pallon jo maalin, kun ensin Ali Aitbenzanzoun laukoi boksin keskeltä ja sitten Eemil Pasanen ja Haris Ibrahimovic runnoivat palloa sisään lähietäisyydeltä. Linjamiehen lippu oli kuitenkin ylhäällä paitsion merkiksi, eikä maalia hyväksytty.

Pallo pelataan maaliin, mutta Haris Ibrahimovic liputetaan paitsioon.

Aivan varsinaisen peliajan loppuhetkillä Topi Järven pitkä rajaheitto tavoitti Ali Aitbenzanzoun boksissa. Pallo kimposi tämän rinnasta hiukan hallitsemattomasti Verneri Uimoselle kahden punapaidan väliin viiden metrin viivalle. Uimosen laukaus karkasi kuitenkin nopeassa tilanteessa maalin yli.

Ottelun lisäajalla nähtiin vielä ikävä välikohtaus Otso Luhtanen murjoi keskialueen pallontavoittelutilanteessa Omar Kharya kyynärpäällä päähän. Tuomari katsoi kuitenkin keltaisen kortin olevan riittävä tuomio. Maalipaikkoja ei enää nähty, ja kun tuomari vihelsi ottelun päättyneeksi, espoolaiset pääsivät juhlimaan voittoa ja putoamiskamppailunsa kannalta tärkeitä pisteitä.

Topi Järvi ja Omar Khary juonivat vapaapotkua.

Topi Järvi täydessä vauhdissa laidallaan.

Kommentit ottelun jälkeen

”Ottelu kokonaisuudessaan oli positiivinen lukuunottamatta tulosta. Joukkue uskalsi pelata jalkapalloa ja toteuttaa pelitapaa ja suunnitelmaa. T√§n√§√§n vain maalinteko ontui, paikkoja saatiin luotua, mutta viimeistely j√§i puolitiehen”, lausui TamU-valmentaja Weeti Tero ottelun j√§lkeen.

”Pelaajista t√§ytyy nostaa hyvien esityksien johdosta maalissa pelannut Sami Maja, sek√§ topparina Eetu Rahkolan rinnalla operoinut Ali Aitbenzanzoun.”

Valmennuskaksikon toinen osapuoli Jani Haraholma komppaa Teroa: ”Joukkue suorittaa tilanteesta huolimatta suunnitelmaa sovitusti. Palkinto kovasta ty√∂st√§ j√§√§ viel√§kin saamatta, mutta yritett√§√§n ensi viikolla l√∂yt√§√§ t√§h√§n ratkaisuja, jolloin KaaPo kaatuu.”

My√∂s Weeti Teron ajatukset ovat jo ensi viikossa: ”Viikon p√§√§st√§ sunnuntaina l√§hdet√§√§n Kaarinaan pelaamaan ja toivottavasti saadaan v√§hint√§√§nkin yht√§ hyv√§ tulos, kuin KaaPon Pyynikin vierailulta.”

Tampere Unitedin kautta on jäljellä vielä kaksi ottelua. Lauantaina 28.9. sinipaidat matkustavat Kaarinaan KaaPon vieraaksi, ja kausi päättyy kotiotteluun lauantaina 5.10. FC Honka Akatemian vieraillessa Pyynikillä. Tervetuloa tuolloin paikalle TamUn tällä erää viimeiseen otteluun Kakkosessa! Silloin pidetään vielä kerran hauskaa Kakkosen tasolla. Luvassa on erikoishintoja ja mahdollisesti muutakin erityistä, jostatiedotetaan asioiden varmistuttua.

71 Otto Brusiin
3 Arttu Aho C
6 Janne Veija
13 Eetu Klingberg vaihtoon 72’
18 Juho Vauhkala
24 Astrit Kabashi
26 Aleksi Hollmen vaihtoon 68’
29 Ville Pirhonen vaihtoon 90+5’
31 Elbasan Kabashi
38 Daniel Kepot
40 Mikko Inki
1 Oskar Lyberopoulos
10 Valdrin Seferi
11 Jere Ahopelto vaihdosta 90+5’
14 Zakaria Osman vaihdosta 72’
17 Otso Luhtanen keltainen kortti 90+2’ vaihdosta 68’
35 Ionel Armean