Tappioputki jatkui FC Nokian vieraana

24/05/2023 TamU naiset
Otteluraportti

Naisten edustusjoukkue kohtasi vahvasti kautensa aloittaneen FC Nokian tiistaina vieraissa, ja pelasi näin jo neljännen ottelunsa kahdentoista päivän sisään. TamUlla oli alla useampi tappio viimeisimmistä peleistä, mutta otteluun lähdettiin voitontahtoisena joukkueena. Kotijoukkue vei kuitenkin ottelun selkein 2–0 (0–0) lukemin kahdella toisen jakson alussa pikatahtiin tekemällään maalilla. Tappio jättää SInipaidat sarjataulukossa kuuteen pisteeseen ja viidennelle sijalle. Kausi on kuitenkin vielä nuori, eikä mitään ole vielä menetetty.

Naisten Kolmonen

2 – 0

  • TamU haastoi sarjakärjen tasapäisesti, mutta tuloksena oli jo kolmas tappio sarjapeleissä.
  • Etenkin maalisarakkeen kartuttaminen on tuottanut viimeaikoina haasteita Sinipaidoille.
  • FC Nokialle voitto oli historian ensimmäinen Tampere Unitedista.

Saimme koko pelissä vain muutaman todellisen maalintekopaikan, niissä kuitenkaan onnistumatta. Toisaalta Nokia käytti kolmesta maalipaikastaan kaksi tuloksekkaasti, ja näin pisteet jäivät Nokialle.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Ottelu alkoi auringon paistaessa Nokian keskusurheilukentällä. Ottelu oli Sinipaidoille vasta toinen luonnon nurmella tänä vuonna, mikä toi oman jännityksensä otteluun. Ensimmäisellä jaksolla TamU pelasi FC Nokian kanssa tasaista peliä. Kummatkin joukkueet saivat luotua omia hyökkäyksiään, mutta pallo ei kummassakaan päässä päätynyt maalin perukoille.

TamU pelasi tässäkin pelissä joukkueelle vielä hieman uudella 3-5-2 -pelimuodolla. Palloa saatiin pidettyä omalla joukkueella hetkittäin hyvin, mutta keskustan ja hyökkäyspään peliä ei saatu toimimaan. Hyökkäyspäähän päästiin pitkälti vain pitkillä palloilla, eikä varsinaisia maalipaikkoja saatu luotua. Tauolle lähdettiin tasaisessa 0–0 tilanteessa.

Toinen jakso alkoi TamUlla hieman väsyneillä jaloilla, ja kotijoukkue pääsi rokottamaan heti alussa miltei identtisistä läpiajotilanteista. Molemmat maalit viimeisteli Kaisa Kivimäki peliminuuteilla 51 ja 54.

Maalien jälkeen Sinipaitojen omaa peliä ei saatu enää pyörimään, ja pallo pomppi enemmän vastustajan kuin oman joukkueen jalkaan. Pallo menetettiin myös 1v1-tilanteissa liian usein, ja linjojen välit pääsivät kasvamaan liikaa. Loppuaika pelattiin kuitenkin tasaista vääntöä, vaikka TamU ei enää taistellut pallosta samalla tahdonvoimalla kuin ensimmäisellä jaksolla.

Päävalmentaja Kari Numminen oli luonnollisesti pettynyt tulokseen, sillä sarjakärki FC Nokia oli kuitenkin pystytty haastamaan tosissaan.

”Nurmikenttä ja sen laatu toivat hieman haastetta pelin alussa, mutta hienosti pelaajat selättivät tämän osion, ja peli oli alussa selkeästi meidän hallussa. Pelin edetessä Nokia tiivisti keskialueen puolustamista, ja jälleen kerran tämä aiheutti ongelmia vastustajan puolustuslinjan taakse johtaville murtautumisajatuksille. Rakenneltiin erilaisia versioita ja välillä pyrittiin nopeasti tilanteenvaihdon jälkeen ylöspäin pitkillä keskityspalloilla, mutta tämäkään ei tuonut toivottua tulosta”, Numminen manasi.

”Saimme koko pelissä vain muutaman todellisen maalintekopaikan, niissä kuitenkaan onnistumatta. Toisaalta Nokia käytti kolmesta maalipaikastaan kaksi tuloksekkaasti, ja näin pisteet jäivät Nokialle. Nyt on palauttelutauko pelisuman jälkeen, ja ensi viikolla treeneissä alamme miettimään toimenpiteitä esille tulleiden ongelmien ratkaisemiseksi. Joukkueessa on kyllä potentiaalia parempaan, kunhan saamme sen vain ulosmitattua yksissä tuumin”, Numminen katsoo optimistisena tulevaan.

Nyt joukkue pääsee vihdoin vetämään hieman happea pelisuman loppuessa. Vaikka vain kahden voiton ottaminen kauden viidestä ensimmäisestä sarjaottelusta on ehdottomasti pettymys, kausi on kaikkea muuta kuin ohi. Sarjan kärki näyttää olevan tänä vuonna aiempia vuosia leveämpi, joten pistemenetyksiä on tulossa kaikille.

Seuraavan kerran TamU pelaa vasta lauantaina 3.6. kello 18.00. Silloin vastaan saadaan uusi tuttavuus eli TPS:n kakkosjoukkue, ja TamU pääsee vihdoin astelemaan takaisin Pyynikin pyhäkköön. Sieltä onkin mainio tilaisuus hakea uuttaa nousukiitoa kaudelle.

Naisten Kolmonen

2 – 0

( 0 – 0 )

Yleisöä:

51′ Kaisa Kivimäki
54′ Kaisa Kivimäki

Yleisöä:

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49