Tappio Raisio Futikselle lamautti nousu­haaveet

20/08/2022 TamU naiset
Otteluraportti

TamU kohtasi torstai-iltana RaiFun Kaupin pimenevässä illassa. Sarjakärki vei täyden pistepotin mukanaan Raisioon ottelun päättyessä valkopaitojen 1–3-voittoon. RaiFu oli joukkueista parempi ja voitto oli ansaittu. Sinipaidat olisivat tarvinneet kipeästi ottelusta voiton, jotta nousuhaaveet olisivat pysyneet näpeissä. Toki ottelun jälkeen on tullut tieto, että PiPS on suljettu sarjasta ja tulokset mitätöidään. TamU kärsi PiPSille hieman yllättäenkin tappion kevätkierroksella, joten ottelun mitätöinti pitää Sinipaidat edelleen neljän pisteen päässä piikkipaikalta.

Naisten Kolmonen

1 – 3

  • RaiFu hallitsi ottelua, ja otti ansaitun voiton.
  • Tappion myötä TamU jää neljän pisteen päähän RaiFussa, kun PiPs luopui sarjasta.
  • Jäljellä on enää neljä ottelua, joten aika uhkaa jäädä vähiin.

Toistuvasti hyökkäys tyrehtyi RaiFun viimeiseen linjaan, eikä hyviä maalintekotilanteita saatu enää luotua. RaiFu vei pisteet mennessään. TamU pelasi hyvin omilla vahvuuksilla, ja sai ajoittain pallon hallinnan, mutta tässä pelissä se ei riittänyt.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

TamU teki kaikkensa ennen ottelun alkua, jotta latautuminen otteluun olisi paras mahdollinen. Juuri ennen ottelun alkua joukkue sai kuitenkin ikäviä uutisia, kun toppari Venla Numminen totesi ettei pysty pelaamaan vamman takia. Puolustuslinja laitettiin uuteen uskoon, ja Mari Virtanen sijoitettiin toppariksi ja Elna Rikkinen laitapuolustajaksi.

Sinipaidat aloitti ottelun vakuuttavasti ja rakenteli hyökkäyspäässä useita tilanteita. RaiFun puolustus pysyi kuitenkin tiiviinä eikä kunnon laukaisupaikkoja syntynyt. TamUn puolustus sai heti ottelun alussa muistutuksen RaiFun hyökkääjien nopeudesta, kun vierasjoukkueen keskialueen pallonriiston jälkeen pystysyötön seurauksena kärki oli läpiajossa. Maalivahti Silja Korhonen tuli kuitenkin tilanteessa vastaan ja sai häirittyä sen verran, että pallo karkasi hyökkääjän jalasta. 

TamUn maali nähtiin ottelun 8, minuutilla, kun Johanna Heikkinen avasi peliä vasemmalta laidalta ja syöttökuvion päätteeksi Eeva Veijola viimeisteli pallon yläetunurkkaan. TamUn maalin jälkeen RaiFu sai pelistä paremmin otetta ja nosti avaustilanteissa hyökkäyslinjaansa kolme kärkeä. Ensimmäisen jakson aikana raisiolaiset yrittivät useaan otteeseen murtaa TamUn puolustuksen nopeilla pystysyötöillä. Onnistunut suoritus nähtiin 37. minuutilla, kun RaiFu rakensi oikealta puolelta nopeilla syötöillä keskikentän vapaaksi Sinipaitojen puolustuslinjan eteen. Hyökkääjät juoksivat jokaisesta välistä, ja oppikirjan mukainen syöttö suojauksen puolelle Tiiu Lehtoselle, joka viimeisteli pallon maaliin. Tauolle lähdettiin 1–1-lukemissa.

Toinen jakso käynnistyi hyvin tasaisissa tunnelmissa. Pallo kimpoili joukkueelta toiselle, mutta selkeästi vierasjoukkue oli niskan päällä ja pääsi maalipaikoille asti. Sinipaidoilla ei toisella jaksolla ollut yhtään kunnollista maalintekoyritystä, ja lähes koko toinen jakso oltiin puolustusmuodossa. RaiFun toinen maali syntyi 67. kohdalla Ella Mäen hienosta viimeistelystä kulmapotkusta. Lukemat olivat tässä kohtaa 1–2.

Sinipaidoilla oli haasteita saada oma pallollinen peli pyörimään ja syöttöjen tarkkuus oli kehnoa. Syöttöketjut katkesivat nopeast,i eikä pallollisen lähelle saatu tukea. Ottelun viimeinen maali syntyi noin parikymmentä minuuttia ennen loppua, kun RaiFun hyökkääjä Stella Enwena sai jalan vapaaksi tempokuljetuksen päätteeksi ja tulitti 1–3 lukemiksi.

Ottelun viimeiset hetket RaiFu pelasi järkevästi. Sinipaidoilta alkoi bensa loppua, eikä kunnollista kirivaihdetta saatu enää muodostettua. TamU nosti ryhmitystään rohkeasti, jonka seurauksena RaiFu yritti murtaa puolustuslinjaa pitkillä palloilla. TamUn puolustus kuitenkin pystyi nämä hoitamaan.

”Pelin alussa oltiin hyvin mukana, ja tilanteita luotiin vastustajan puoliskolle hyvällä tahdilla. 1–0 maalin jälkeen RaiFu aloitti aktiivisen puolustamisen eteenpäin ja sai katkottua meidän pelin rakentelun hyvällä prosentilla. RaiFu liikkui aktiivisesti ja sai liikkeellä TamUn pelin hankalaksi.”

Toistuvasti hyökkäys tyrehtyi RaiFun viimeiseen linjaan, eikä hyviä maalintekotilanteita saatu enää luotua. RaiFu vei pisteet mennessään. TamU pelasi hyvin omilla vahvuuksilla, ja sai ajoittain pallon hallinnan, mutta tässä pelissä se ei riittänyt. RaiFu oli vahvempi. Nollataan tämä peli ja lähdetään pystyssä päin voittamaan seuraavia pelejä”, sanoi päävalmentaja Kari Numminen ottelusta.

Pelit jatuvat Turun Toverien vieraana sunnuntaina 28.8. PiPS:in vetäytymisen myötä seuraava ja samalla kauden viimenen kotipeli pelataan vasta lauantana 17.9. IFK Mariehamnia vastaan. Sitä ennen kohdataan Pargas IF vieraissa sunnuntaina 11.9.

Naisten Kolmonen

1 – 3

( 1 – 1 )

8′ Eeva Veijola

Yleisöä:
67

37′ Tiiu Lehtonen
67′ Ella Mäki
77′ Stella Enwena

Yleisöä:
67

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49