4.4.2018

 
 

TamUn ottelu­turvallisuus on tulevalla kaudella tutuissa Oscar Shemarin k√§siss√§Tampere Unitedin kotiotteluissa nähdään tulevallakin kaudella tuttu punaliivinen mies, sillä Oscar Shemarin vetämä Pirkanmaan Tulkkaus- ja Turvallisuuspalvelut tuottaa järjestysmiespalvelut. Yhteistyö Shemarin kanssa jatkuu jo kuudetta vuotta, sillä Shemari on ollut järjestysmiesten esimies TamUn otteluissa vakituisesti jo Vitosen kaudesta 2013 alkaen. Vielä kaudella 2012 Oscar Shemari jopa pelasi Sinipaidoissa kun TamU-K taisteli ensimmäisellä kilpakaudellaan noususta Vitoseen.

Pirkanmaan Tulkkaus- ja Turvallisuuspalvelut tarjoaa tulkkauspalveluja peräti 15 eri kielelle. Valikoimaan kuuluu eurooppalaisten kielien lisäksi laajasti myös muita kieliä kuten arabia, kurdin sorani ja thai. Järjestysmiespalveluja Oscar Shemarin yritys tarjoaa kaikenlaisiin tapahtumiin, niin isoihin kuin pieniinkin. Shemarilla on kokemusta järjestyksenvalvojan töistä yli kahdeksan vuoden ajalta, ja lisäksi hän on tehnyt tulkin töitä Sisä-Suomen poliisilaitoksella kolmen vuoden ajan.

Linnainmaan kaupunginosassa poikavuosinaan el√§nyt Shemari pelasi aluksi TKT:ss√§, mutta katsomon puolella parhaat muistot liittyv√§t Tampere Unitediin. ”Olin Tampere Unitedin fani jo silloin kun pelattiin Ratinassa. Meill√§ oli aina huivit ja liput, ja v√§lill√§ oli naamakin maalattuna. Ne oli parhaita hetki√§, sill√§ peleiss√§ oli hieno tunnelma. Kyll√§ TamU on aina ollut l√§hell√§ syd√§nt√§ni”, Shemari kuvailee omaa ensikosketustaan Tampere Unitediin.

Vaikka Shemari tuli useimpien nykyisten TamU-ihmisten tapaan seuraan nimenomaan katsomon kautta, h√§nell√§ on tilill√§√§n my√∂s muutamia virallisia otteluita Sinipaidoissa Kutosen kaudelta 2012. Ensimm√§iset pelins√§ h√§n pelasi kuitenkin hiekkakentill√§ pelatulla kaudella 2011. ”Kuulin ett√§ TamUun tarvitaan puolustajia ja p√§√§tin l√§hte√§ mukaan. Kaudesta j√§i hienot muistot”, Shemari kertaa kauttaan harrastesarjassa. J√§lkimm√§isell√§ kaudellaan Shemari ei lopulta pelannut niin paljon kuin olisi toivonut: ”Nilkka meni aika huonoksi, ja pelaaminen loppui samalla kun siirryin enemm√§n ty√∂el√§m√§√§n.”

Ty√∂el√§m√§n kautta Shemari kuitenkin l√∂ysi uuden roolinsa Tampere Unitedissa. ”Tein j√§rjestyksenvalvojan hommia, ja minua pyydettiin tekem√§√§n niit√§ my√∂s TamUssa”, Shemari toteaa. Ensimm√§inen ottelu j√§rjestyksenvalvojan liiviss√§ oli Kutosen kauden p√§√§tt√§nyt ikimuistoinen nousukarsintaottelu Tahmelan Vesaa vastaan. Oscar Shemari kommentoi iltaa tavalla, joka kertoo paljon siit√§ yhteenkuuluvuuden tunteesta, joka Tampere Unitedissa yh√§ edelleen vallitsee pelaajien, kannattajien ja koko seurayhteis√∂n kesken: ”Tuntui hyv√§lt√§ ett√§ sain jatkaa sellaisen joukkueen kanssa, jossa olin itsekin pelannut. Arvostan kovasti, ettei tarvinnut luopua seurasta kokonaan kun en en√§√§ pystynyt pelaamaan.”

Shemarin ensimmäisessä ottelussa järjestyksenvalvojia oli vain kaksi, sillä nousukarsintaottelun reilusti yli neljänsadan kasvanut yleisömäärä tuli kaikille yllätyksenä. Seuraavilla kausilla Pyynikillä yleisömäärät olivat aluksi tyypillisesti korkeintaan parinsadan luokkaa, mutta pikkuhiljaa tapahtumat ovat kasvaneet.

”Usein tulee otteluissa mieleen, ett√§ ihan hetki sitten oltiin Pyynikill√§ ja aloitettiin pienell√§ kioskilla ja parilla j√§rkk√§rill√§. Nyt on paljon enemm√§n yleis√∂√§, ja kioskipisteen lis√§ksi anniskelualue ja VIP-tilat. Tapahtumasta on tullut iso ja kaikkien turvallisuuden pit√§√§ olla turvattu. Tuntuu tosi hyv√§lt√§ ett√§ olen ollut alusta asti mukana. TamUn peleiss√§ olen syd√§mest√§ni mukana”, Shemari fiilistelee.

Oscar Shemari kertoo olevansa iloinen siit√§, ett√§ mit√§√§n isompia j√§rjestysh√§iri√∂it√§ ei ole otteluissa tapahtunut, ”TamUn kannattajat osaavat kyll√§ k√§ytt√§yty√§ ja kunnioittavat j√§rjestyksenvalvojien ty√∂t√§. Alussa tuli enemm√§n kommentteja vastaan, mutta kun olen oppinut tuntemaan porukkaa paremmin, luottamus puolin ja toisin on kasvanut vuosi vuodelta.”

Oscar Shemarin mukanaolon myötä Tampere Unitedin kotiotteluiden turvallisuus pysyy tutuissa ja luotettavissa käsissä. Kausi alkaa kotiottelulla pietarsaarelaista JBK:ta vastaan lauantaina 28.4.