TamUn ottelu­turvallisuus on tulevalla kaudella tutuissa Oscar Shemarin käsissä

04/04/2018
Uutinen

Tampere Unitedin kotiotteluissa nähdään tulevallakin kaudella tuttu punaliivinen mies, sillä Oscar Shemarin vetämä Pirkanmaan Tulkkaus- ja Turvallisuuspalvelut tuottaa järjestysmiespalvelut. Yhteistyö Shemarin kanssa jatkuu jo kuudetta vuotta, sillä Shemari on ollut järjestysmiesten esimies TamUn otteluissa vakituisesti jo Vitosen kaudesta 2013 alkaen. Vielä kaudella 2012 Oscar Shemari jopa pelasi Sinipaidoissa kun TamU-K taisteli ensimmäisellä kilpakaudellaan noususta Vitoseen.

Pirkanmaan Tulkkaus- ja Turvallisuuspalvelut tarjoaa tulkkauspalveluja peräti 15 eri kielelle. Valikoimaan kuuluu eurooppalaisten kielien lisäksi laajasti myös muita kieliä kuten arabia, kurdin sorani ja thai. Järjestysmiespalveluja Oscar Shemarin yritys tarjoaa kaikenlaisiin tapahtumiin, niin isoihin kuin pieniinkin. Shemarilla on kokemusta järjestyksenvalvojan töistä yli kahdeksan vuoden ajalta, ja lisäksi hän on tehnyt tulkin töitä Sisä-Suomen poliisilaitoksella kolmen vuoden ajan.

Linnainmaan kaupunginosassa poikavuosinaan elänyt Shemari pelasi aluksi TKT:ssä, mutta katsomon puolella parhaat muistot liittyvät Tampere Unitediin. ”Olin Tampere Unitedin fani jo silloin kun pelattiin Ratinassa. Meillä oli aina huivit ja liput, ja välillä oli naamakin maalattuna. Ne oli parhaita hetkiä, sillä peleissä oli hieno tunnelma. Kyllä TamU on aina ollut lähellä sydäntäni”, Shemari kuvailee omaa ensikosketustaan Tampere Unitediin.

Vaikka Shemari tuli useimpien nykyisten TamU-ihmisten tapaan seuraan nimenomaan katsomon kautta, hänellä on tilillään myös muutamia virallisia otteluita Sinipaidoissa Kutosen kaudelta 2012. Ensimmäiset pelinsä hän pelasi kuitenkin hiekkakentillä pelatulla kaudella 2011. ”Kuulin että TamUun tarvitaan puolustajia ja päätin lähteä mukaan. Kaudesta jäi hienot muistot”, Shemari kertaa kauttaan harrastesarjassa. Jälkimmäisellä kaudellaan Shemari ei lopulta pelannut niin paljon kuin olisi toivonut: ”Nilkka meni aika huonoksi, ja pelaaminen loppui samalla kun siirryin enemmän työelämään.”

Työelämän kautta Shemari kuitenkin löysi uuden roolinsa Tampere Unitedissa. ”Tein järjestyksenvalvojan hommia, ja minua pyydettiin tekemään niitä myös TamUssa”, Shemari toteaa. Ensimmäinen ottelu järjestyksenvalvojan liivissä oli Kutosen kauden päättänyt ikimuistoinen nousukarsintaottelu Tahmelan Vesaa vastaan. Oscar Shemari kommentoi iltaa tavalla, joka kertoo paljon siitä yhteenkuuluvuuden tunteesta, joka Tampere Unitedissa yhä edelleen vallitsee pelaajien, kannattajien ja koko seurayhteisön kesken: ”Tuntui hyvältä että sain jatkaa sellaisen joukkueen kanssa, jossa olin itsekin pelannut. Arvostan kovasti, ettei tarvinnut luopua seurasta kokonaan kun en enää pystynyt pelaamaan.”

Shemarin ensimmäisessä ottelussa järjestyksenvalvojia oli vain kaksi, sillä nousukarsintaottelun reilusti yli neljänsadan kasvanut yleisömäärä tuli kaikille yllätyksenä. Seuraavilla kausilla Pyynikillä yleisömäärät olivat aluksi tyypillisesti korkeintaan parinsadan luokkaa, mutta pikkuhiljaa tapahtumat ovat kasvaneet.

”Usein tulee otteluissa mieleen, että ihan hetki sitten oltiin Pyynikillä ja aloitettiin pienellä kioskilla ja parilla järkkärillä. Nyt on paljon enemmän yleisöä, ja kioskipisteen lisäksi anniskelualue ja VIP-tilat. Tapahtumasta on tullut iso ja kaikkien turvallisuuden pitää olla turvattu. Tuntuu tosi hyvältä että olen ollut alusta asti mukana. TamUn peleissä olen sydämestäni mukana”, Shemari fiilistelee.

Oscar Shemari kertoo olevansa iloinen siitä, että mitään isompia järjestyshäiriöitä ei ole otteluissa tapahtunut, ”TamUn kannattajat osaavat kyllä käyttäytyä ja kunnioittavat järjestyksenvalvojien työtä. Alussa tuli enemmän kommentteja vastaan, mutta kun olen oppinut tuntemaan porukkaa paremmin, luottamus puolin ja toisin on kasvanut vuosi vuodelta.”

Oscar Shemarin mukanaolon myötä Tampere Unitedin kotiotteluiden turvallisuus pysyy tutuissa ja luotettavissa käsissä. Kausi alkaa kotiottelulla pietarsaarelaista JBK:ta vastaan lauantaina 28.4.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49