TamUn naiset kärsivät kauden ensimmäisen piste­menetyksen

19/05/2022 TamU naiset
Otteluraportti

Sinipaidat kohtasi keskiviikkona RaiFun Kerttulan tekonurmella Raisiossa. Peli päättyi TamUn niukkaan 3–2 (1–2) -häviöön. Pisteet pelistä olisivat voineet mennä kummin päin tahansa, mutta tällä kertaa näin. TamUlla oli monta kertaa paikka ratkaista peli jo ensimmäisellä jaksolla, mutta viimeistelyt jäivät uupumaan.

Naisten Kolmonen

3 – 2

  • Sarjan kärki­kamppailu oli arvonsa mukainen tasainen vääntö alusta loppuun
  • TamU iski maalinsa erikois­tilanteista, RaiFu pitkistä avaavista syötöistä lähteneillä nopeilla hyökkäyksillä
  • Takaisku­maalit aivan ensimmäisen jakson lopussa ja toisen alussa koituivat TamUn kohtaloksi

Tasaista vääntöä oli alusta asti, mutta peli olisi ollut voitettavissa. Vastustaja kuitenkin pääsi tällä kertaa paremmin niskan päälle ja aiheutti totista päänvaivaa puolustukselle.

- Johanna Heikkinen
Laitapuolustaja

Sinipaitojen ensimmäinen maali syntyi 16. peliminuutilla, kun joukkueen toppari Venla Numminen sai kulmatilanteesta pallon takatolpalla jalkaansa ja laukoi sen oikeaan alanurkkaan. Vain neljä minuuttia Nummisen maalista Lilli Koski antoi sisäänpäin kierteisen kulmapotkun, joka upposi suoraan verkon perukoille.

Maalien jälkeen pallonhallinta oli tasaista, ja molemmat joukkueet pääsivät vuorotellen hyökkäämään ja maalintekotilanteisiin. RaiFu pääsi kolkuttelemaan kerran jopa tolppaa ensimmäisen jakson aikana, ja TamUn Kiira Kaivola puolestaan laukoi kertaalleen ylärimaan. Maalihanat aukesivat uudelleen vasta juuri ennen ensimmäisen jakson loppua, kun kotijoukkueen Ella Mäki pääsi kaventamaan tilanteeksi 1–2. Kotijoukkue potkaisi pitkän pallon vasemmalle laiturille, josta tilanteen lopuksi päästiin syöttämään keskustaan vapaalle pelaajalle, joka laittoi pallon maaliin hyvällä laukauksella aivan vasemman tolpan juureen.

Toisen jakson käynnistyttyä Sinipaidoilla oli jälleen vaikeuksia saada otetta pelistä. Toisen jakson ensimmäiset tilanteet ovat olleet TamUlle vaikeita kuluneella kaudella, ja nytkin jälkimmäistä jaksoa ehdittiin pelata ainoastaan kaksi minuuttia, kun RaiFu jo tasoitti tilanteeksi 2–2 Tiiu Lehtosen maalilla. Sinipaidat eivät kuitenkaan lannistuneet tasoituksesta vaan jatkoivat kovan prässin antamista, vaikkakaan oma pallollinen peli ei pyörinyt toivotusti.

Noin parinkymmenen minuutin ajan peli oli tasaista, mutta Sinipaitojen murtautumisyritykset eivät tuottaneet tulosta. Kotijoukkueen puolustuslinja pelasi tiiviisti ja välejä oli vaikeata löytää. Vierasjoukkueesta oli huomattavista väsymistä ja useamman loukkaantumisen takia kentälle oli tullut vaihtuvuutta. Kotijoukkueen kolmas ja samalla voittomaali syntyi kovan paineen tuloksesta, kun 76. peliminuutilla RaiFu pääsi nopeaan hyökkäykseen, johon TamUn puolustus ei pystynyt enää vastaamaan, vaan Tiiu Lehtonen viimeisteli illan toisellaan tilanteeksi 3–2.

Loppupeli oli selkeästi kotijoukkueen hallintaa, eikä Sinipaidoilla ollut muutamaa maaliyritystä lukuunottamatta paikkoja. Loppuminuuteilla RaiFu pääsi vielä hyökkäämään ja viimeistelemään pallon maaliin, mutta tämä todettiin samantien paitsioksi kotijoukkueen protestoinnista huolimatta.

Päävalmentaja Kari Numminen ei pitänyt Sinipaitojen esitystä tappiosta huolimatta huonona:

”Hyvä tasainen vääntö. Pallonhallinta oli varsinkin ensimmäisellä jaksolla hyvällä tasolla, ja saatiin luotua hyviä tilanteita RaiFun puolustusalueelle. Viimeistely ei tänään ollut ihan huippuluokkaa, ja näin ollen maalit jäivät niistä tilanteista tekemättä. Sitä tehtiin vastoin kaksi hienoa maalia kulmapotkuista. Toisella jaksolla RaiFu otti lisää jalkoja peliin ja onnistui murtautumaan pitkillä juoksupalloilla maalintekoon. Hyvä esitys joukkueelta tappiosta huolimatta. Tämä nollataan ja lähdetään treenaamaan seuraavia pelejä varten.”

Sinipaidat tsemppasivat hyvin läpi pelin ja tällä esityksellä olisi vähintääkin tasapeli ansaittu. Ottelu oli ajoittain hyvinkin fyysistä, ja TamU sai jopa hieman köykäisesti keltaisen kortin. Kuitenkin vapaapotkuja ja rikkomista tapahtui puolin ja toisin. Sinänsä harmillinen tappio, sillä Sinipaitojen peli oli kauden parasta ja jokainen antoi kaikkensa kentälle. Tällä kertaa kuitenkin näin päin, ja TamU lähtee varmasti vielä paremmalla ilmeellä joukkueiden seuraavaan kamppailuun, kun RaiFu tulee elokuussa vastavierailulle Tampereelle.

Laitapuolustajana täyden minuutit uurastanut Johanna Heikkinen kommentoi peliä seuraavanlaisesti:

”Tasaista vääntöä oli alusta asti, mutta peli olisi ollut voitettavissa. Vastustaja kuitenkin pääsi tällä kertaa paremmin niskan päälle ja aiheutti totista päänvaivaa puolustukselle. Vaikka vastustaja pääsi vähemmän maalipaikoille kuin Sinipaidat, oli heidän viimeistelynsä miltei satavarmaa, joten virheistä rankaistiin totisesti. TamUlla on selkeästi parannettavaa viimeistelyssä, jos ensi kamppailu halutaan voittaa.”

Joukkueen pelit jatkuvat kotikentällä Pyynikin urheilukentällä sunnuntaina 29.5. klo 16.00. Tällöin Tampereelle matkaa Turun Toverit eli TuTo, jota vastaan Sinipaidat pelasivat jo keväällä harjoitusottelun ja tästä tuli silloin selkeä voitto. Ottelusta on kuitenkin luvassa totinen vääntö.

Naisten Kolmonen

3 – 2

( 1 – 2 )

16′ Venla Numminen
20′ Lilli Koski

Yleisöä:

44’ Ella Mäki
46’ Tiiu Lehtonen
75’ Tiiu Lehtonen

Yleisöä:

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

19.5. Ilves-Kissat - TamU 1 – 6

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2