TamUlle sakot kannattajien asiattomasta huutelusta

24/06/2019
Uutinen

Palloliiton kurinpitovaliokunta on käsitellyt perjantaina 7.6. pelatun TamU – Ilves 2 -ottelun erotuomarin tekemän raportin. Valiokunnan puheenjohtaja on määrännyt Tampere Unitedille 300 euron suuruisen sakon kannattajien asiattoman ja vastustajan pelaajia herjaavan huutelun johdosta.

TamU-uutiskuva

Kurinpitovaliokunnan puheenjohtajan päätös perustuu erityisesti seuraaviin turvallisuusmääräysten kohtiin:

Kohta 4.1.3: ”Ottelutapahtumassa on käyttäydyttävä asiallisesti ja muita kohtuuttomasti häiritsemättä.”

Kohta 4.1.5: ”Kaikenlainen pelaajiin, joukkueiden taustahenkilöihin, erotuomaristoon, toimitsijoihin tai katsojiin kohdistuva herjaava käytös on kiellettyä. Mikäli herjaavaa käytöstä ilmenee, siihen on puututtava välittömästi.”

Sakkorangaistus perustuu lisäksi siihen, että seurojen katsotaan olevan ankarassa eli tuottamuksestaan riippumattomassa vastuussa kannattajiensa käytöksestä. Kurinpitopäätöksessä todetaan olevan selvää, että seurojen on käytännössä mahdotonta kitkeä kaikki asiaton ja häiritsevä huutelu poisottelutapahtumista. TamUlle kuitenkin määrätään sakkorangaistus, koska epäasiallisia huuteluita oli Ilves-ottelussa useita ja ne tulkittiin uhkaaviksi.

”Kyse on epäasiallisista ilmauksista, joita en halua tässä toistaa, mutta TamU-TV:n tallenteelta voi toki kuka tahansa käydä kuuntelemassa, mikä alatyylinen sana toistui kannattajien huutelussa muutaman minuutin välein koko ottelun ajan. Puolustan viimeiseen asti kannattajien oikeutta kritisoida ketä ja mitä tahansa katsomossa äänekkäästikin, mutta nyt mentiin vahvasti mauttoman puolelle. Onneksi vastaava ei ole tarvinnut enää derbyn jälkeen pelatussa kahdessa ottelussa kuunnella, vaan Sinikaartin otteluihin luomasta tunnelmasta on saanut olla taas pelkästään ylpeä”, toteaa Tampere Unitedin varapuheenjohtaja Antti Niemistö.

Tampere Unitedin Ilves-ottelussa toteuttamat laajat turvallisuusjärjestelyt ja järjestyksenvalvojien reagointi kannattajien huuteluun on otettu sakon suuruutta määritettäessä huomioon lieventävänä asianhaarana. Tampere United tyytyy päätökseen, eikä aio valittaa saamastaan sakkorangaistuksesta.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2