14.3.2016

 
 

TamUlle rutiinivoitto FC BlackbirdistäSinipaidat palasivat Suomen Cup -huuman j√§ljilt√§ arkeen, kun jyv√§skyl√§l√§inen FC Blackbird vieraili sunnuntai-iltana Pirkkahallissa. TPS-trillerin j√§ljilt√§ paluu peli√§ hallitsevaksi osapuoleksi otti aikansa, mutta lopulta peli√§√§n l√§pi ottelun parantanut TamU l√∂i vierailija FC Blackbirdin 2‚Äď0 (0‚Äď0).

Ottelu pääsi alkamaan kymmenkunta minuuttia sovittua myöhemmin edellisellä vuorolla pelatun ottelun venytettyä aikataulua. Oliko tämä vai jokin muu syynä, mutta TamU jäi ottelun avausvartilla pahasti Blackbirdin kovan prässin jalkoihin.

Kokeneen Stefan Petrescun johdolla vieraat hallitsivat ottelun alkua selvästi ja saivat luotua muutaman vaarallisen laukauspaikan. TamUn maalilla esiintynyt Jussi Siltanen jäi kuitenkin työttömäksi kutien viuhuessa Pirkkahallin päätyseinään.

Riku Oras hallitsi keskikenttää.

Riku Oras hallitsi keskikenttää.

Jakson edetessä TamU alkoi löytää omaa tekemistään ja peli tasoittui selvästi. Niclas Kalatsev ja Lauri Saari löysivät toisensa muutaman kerran lupaavasti, mutta huippupaikoille ei avausjaksolla juuri ollut asiaa.

TamUn vasemman laitapuolustajan paikalla debytoinut Eemeli Peltonen esitti muutaman hyvän nousun ja pääsi laukomaankin kahdesti. ToVea, Musaa ja FC Futuraa aiemmin edustanut Peltonen jatkaakin joukkueen mukana toistaiseksi ja tuo kaivattua kilpailua Tuomas Savinaiselle.

Eetu Rahkola nousee korkeimmalle.

Eetu Rahkola nousee korkeimmalle.

Avausjakson parhaat maalipaikat nähtiin juuri ennen taukovihellystä. Kulman jälkitilanteesta ensin Otto Pitkänen pääsi laukomaan ja maalivahdin torjunta kimposi Verneri Uimoselle. Uimonen ei kuitenkaan ehtinyt reagoida kunnolla ja pallo kimposi hänen jaloistaan takaisin maalivahdin syliin. Näin tauolle lähdettiin 0-0 -tasalukemissa.

Ottelu ratkeaa toisella jaksolla

Vierailija Blackbird teki tauolla muutamia vaihtoja ja se romahdutti heidän tekemisensä tason. Pitkin avausjaksoa paremmin ja paremmin vauhtiin päässyt TamU-miehistö alkoi dominoida kenttätapahtumia ja peliä vietettiin pääasiassa kotijoukkueen tahtipuikon mukaan.

Blackbirdin prässistä ei ollut kuin muisto jäljellä, ja isännät pääsivät vyöryttämään hyökkäyksen toisensa perään. Vajaan kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen maalille toisella jaksolla vaihdettu ja erinomaisesti torjunut vierasvahti ohitettiin ensimmäisen kerran.

Tuomas Lehti laukoo pallon maaliin.

Tuomas Lehti laukoo pallon maaliin.

Kent√§n hahmo hy√∂kk√§yssuuntaan oli j√§lleen erinomaisesti pelannut TamUn kymppipaikan haltija Niclas Kalatsev. Avausosumassa ”Pepi” ajoi voimakkaasti sis√§√§n boksiin oikealta ja nappisy√∂tt√∂ takaviistoon vapautti Tuomas Lehden maalintekoon.

Avausmaalin jälkeen TamU sai luotua useita paikkoja lisäosumiin, mutta viimeinen terävyys puuttui viimeistelystä ja Blackbirdin vaihtomaalivahti hoiti monta tilannetta näyttävästi. Vieraiden vastahyökkäykset jäivät vähiin eikä Jussi Siltasella juuri ollut töitä TamUn maalilla.

Jan Riikonen päästettiin irti toisella jaksolla.

Jan Riikonen päästettiin irti toisella jaksolla.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin kun Niclas Kalatsev viimeisteli pilkulta 72 minuutilla pallon oikeaan alanurkkaan. Tilanteessa Riku Orasta rikottiin tämän ajaessa boksiin. Rike ei ollut räikeä, mutta puolustajalta heikko ratkaisu tämän ottaessa kontaktin, vaikka Oras oli jo menettänyt pallon.

Lopussa TamU vaihtoi neljästi ja jatkoi lisämaalien hakemista. Pelistä puuttui kuitenkin viimeinen terävyys ja syötön laatu ja lisämaaleja ei enää nähty.

Kommentit ottelun jälkeen

P√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§n lomamatkan my√∂t√§ valmennusvastuun ottanut Markus Halme n√§ki alun ongelmat. ”Vastustaja tuli hyv√§ll√§ liikkeell√§ ja k√§vi ylh√§√§lt√§ kiinni, ja se sekoitti meid√§n pelin avaamista.”

”Mit√§ pidemm√§lle peli eteni, sit√§ paremmin p√§√§simme peliin kiinni”, Halme jatkaa, ”Toisella puoliajalla n√§htiinkin jo eritt√§in hienoa pelaamista, hyv√§√§ pelinrakentelua ja viisasta pelaamista my√∂s hy√∂kk√§ysp√§√§ss√§.”

”Oman p√§√§n nolla l√§mmitti erityisesti, ja koko puolustuslinja esitti hyvi√§ otteita. Eemeli Peltonen debytoi vahvasti vasemmalla laidalla. H√§n on omaksunut hyvin meid√§n tavan pelata, vaikka ei ole viel√§ kauaa ollut mukana”, Halme kiittelee puolustuspeli√§.

Tampere United l√§htee t√§st√§ viikon lomalle, joka tulee paljon pelanneille pelaajille tarpeeseen. Tauon j√§lkeen joukkueella on edess√§ viel√§ yksi harjoitusottelu ja Suomen Regions’ Cupin ottelu Tervakosken Patoa vastaan ennen sarja-avausta PS-44:√§√§ vastaan.

Ei kokoonpanotietoja