TamUlle rutiinivoitto FC Blackbirdistä

14/03/2016
Otteluraportti

Sinipaidat palasivat Suomen Cup -huuman jäljiltä arkeen, kun jyväskyläläinen FC Blackbird vieraili sunnuntai-iltana Pirkkahallissa. TPS-trillerin jäljiltä paluu peliä hallitsevaksi osapuoleksi otti aikansa, mutta lopulta peliään läpi ottelun parantanut TamU löi vierailija FC Blackbirdin 2–0 (0–0).

Harjoitusottelu

2 – 0

Ottelu pääsi alkamaan kymmenkunta minuuttia sovittua myöhemmin edellisellä vuorolla pelatun ottelun venytettyä aikataulua. Oliko tämä vai jokin muu syynä, mutta TamU jäi ottelun avausvartilla pahasti Blackbirdin kovan prässin jalkoihin.

Kokeneen Stefan Petrescun johdolla vieraat hallitsivat ottelun alkua selvästi ja saivat luotua muutaman vaarallisen laukauspaikan. TamUn maalilla esiintynyt Jussi Siltanen jäi kuitenkin työttömäksi kutien viuhuessa Pirkkahallin päätyseinään.

Riku Oras hallitsi keskikenttää.
Riku Oras hallitsi keskikenttää.

Jakson edetessä TamU alkoi löytää omaa tekemistään ja peli tasoittui selvästi. Niclas Kalatsev ja Lauri Saari löysivät toisensa muutaman kerran lupaavasti, mutta huippupaikoille ei avausjaksolla juuri ollut asiaa.

TamUn vasemman laitapuolustajan paikalla debytoinut Eemeli Peltonen esitti muutaman hyvän nousun ja pääsi laukomaankin kahdesti. ToVea, Musaa ja FC Futuraa aiemmin edustanut Peltonen jatkaakin joukkueen mukana toistaiseksi ja tuo kaivattua kilpailua Tuomas Savinaiselle.

Eetu Rahkola nousee korkeimmalle.
Eetu Rahkola nousee korkeimmalle.

Avausjakson parhaat maalipaikat nähtiin juuri ennen taukovihellystä. Kulman jälkitilanteesta ensin Otto Pitkänen pääsi laukomaan ja maalivahdin torjunta kimposi Verneri Uimoselle. Uimonen ei kuitenkaan ehtinyt reagoida kunnolla ja pallo kimposi hänen jaloistaan takaisin maalivahdin syliin. Näin tauolle lähdettiin 0-0 -tasalukemissa.

Ottelu ratkeaa toisella jaksolla

Vierailija Blackbird teki tauolla muutamia vaihtoja ja se romahdutti heidän tekemisensä tason. Pitkin avausjaksoa paremmin ja paremmin vauhtiin päässyt TamU-miehistö alkoi dominoida kenttätapahtumia ja peliä vietettiin pääasiassa kotijoukkueen tahtipuikon mukaan.

Blackbirdin prässistä ei ollut kuin muisto jäljellä, ja isännät pääsivät vyöryttämään hyökkäyksen toisensa perään. Vajaan kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen maalille toisella jaksolla vaihdettu ja erinomaisesti torjunut vierasvahti ohitettiin ensimmäisen kerran.

Tuomas Lehti laukoo pallon maaliin.
Tuomas Lehti laukoo pallon maaliin.

Kentän hahmo hyökkäyssuuntaan oli jälleen erinomaisesti pelannut TamUn kymppipaikan haltija Niclas Kalatsev. Avausosumassa ”Pepi” ajoi voimakkaasti sisään boksiin oikealta ja nappisyöttö takaviistoon vapautti Tuomas Lehden maalintekoon.

Avausmaalin jälkeen TamU sai luotua useita paikkoja lisäosumiin, mutta viimeinen terävyys puuttui viimeistelystä ja Blackbirdin vaihtomaalivahti hoiti monta tilannetta näyttävästi. Vieraiden vastahyökkäykset jäivät vähiin eikä Jussi Siltasella juuri ollut töitä TamUn maalilla.

Jan Riikonen päästettiin irti toisella jaksolla.
Jan Riikonen päästettiin irti toisella jaksolla.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin kun Niclas Kalatsev viimeisteli pilkulta 72 minuutilla pallon oikeaan alanurkkaan. Tilanteessa Riku Orasta rikottiin tämän ajaessa boksiin. Rike ei ollut räikeä, mutta puolustajalta heikko ratkaisu tämän ottaessa kontaktin, vaikka Oras oli jo menettänyt pallon.

Lopussa TamU vaihtoi neljästi ja jatkoi lisämaalien hakemista. Pelistä puuttui kuitenkin viimeinen terävyys ja syötön laatu ja lisämaaleja ei enää nähty.

Kommentit ottelun jälkeen

Päävalmentaja Mikko Mäkelän lomamatkan myötä valmennusvastuun ottanut Markus Halme näki alun ongelmat. ”Vastustaja tuli hyvällä liikkeellä ja kävi ylhäältä kiinni, ja se sekoitti meidän pelin avaamista.”

”Mitä pidemmälle peli eteni, sitä paremmin pääsimme peliin kiinni”, Halme jatkaa, ”Toisella puoliajalla nähtiinkin jo erittäin hienoa pelaamista, hyvää pelinrakentelua ja viisasta pelaamista myös hyökkäyspäässä.”

”Oman pään nolla lämmitti erityisesti, ja koko puolustuslinja esitti hyviä otteita. Eemeli Peltonen debytoi vahvasti vasemmalla laidalla. Hän on omaksunut hyvin meidän tavan pelata, vaikka ei ole vielä kauaa ollut mukana”, Halme kiittelee puolustuspeliä.

Tampere United lähtee tästä viikon lomalle, joka tulee paljon pelanneille pelaajille tarpeeseen. Tauon jälkeen joukkueella on edessä vielä yksi harjoitusottelu ja Suomen Regions’ Cupin ottelu Tervakosken Patoa vastaan ennen sarja-avausta PS-44:ää vastaan.

Harjoitusottelu

2 – 0

( 0 – 0 )

52′ Tuomas Lehti
70′ Niclas Kalatsev

Yleisöä:
106

 

Yleisöä:
106

1 Jussi Siltanen
4 Eemeli Peltonen 54'
5 Eetu Rahkola C
8 Riku Oras
9 Tuomas Lehti 70'
11 Lauri Saari 70'
15 Niclas Kalatsev
18 Otto Pitkänen
19 Valtteri Uimonen
20 Verneri Uimonen 60'
22 Tuomas Alanen
3 Tuomas Savinainen 54'
7 Jussi Rasva 70'
10 Jonne Keränen
25 Jan Riikonen 70'
26 Mika Kytöviita
27 Timo Kauppinen
41 Sasha Popovitš 60'
Ei kokoonpanotietoja

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

19.5. Ilves-Kissat - TamU 1 – 6

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2