8.3.2020

 
 

TamU teki tarvittavan ‚Äď TP-T kaatui maalillaTampere United haki sunnuntai-iltana revanssin muutama viikko sitten Sinipaidat yll√§tt√§en p√§ihitt√§neest√§ Tampereen Peli-Tovereista. Ottelu ei tarjonnut suuria hienouksia ja tempo oli melko hidasta, mutta United oli l√§pi ottelun kuskin paikalla. TamUn puolustus oli koko talvikauden tiiveint√§ ja hy√∂kk√§ysp√§√§ss√§ luotiin tarpeeksi maalipaikkoja, joten voitto lukemin 1‚Äď0 (0‚Äď0) tuntui ansaitulta. Maalista vastasi ensimm√§ist√§ kertaa TamU-paidassa osunut Jerry Sorjonen.

Pelin kuva tuli selväksi jo ottelun avaushetkillä. TamU otti heti ottelun alussa pallonhallinnan itselleen, ja noin kolmeenkymmeneen minuuttiin asti pelin painopiste oli vahvasti Peli-Tovereiden kenttäpuoliskolla United luodessa useamman vähintäänkin puolittaisen maalintekopaikan. Mutta kun onnistumisia ei tullut, peli rauhoittui ja pelin tempo laski, ja varsinkin ensimmäisen puoliajan lopulla pelattiin hyvin rauhallinen ja seesteinen vaihe.

Arttu Huovila tuo palloa.

Unitedin tähänastista harjoituskautta on sävyttänyt isot puolustuspään virheet. Myös Peli-Tovereita vastaan TamUn puolustus nukahti ottelun alussa pariin otteeseen, mutta parinkymmenen peliminuutin jälkeen omat virheet jäivät vähiin, eikä TP-T ei mässäilemään päässyt maalipaikoilla. Vaikka pelin vauhti jäikin melko leppoisaksi, pelin kenties parasta antia TamUn kannalta olikin neljän linjaan siirtyneen joukkueen huomattavasti tiivistynyt puolustuspelaaminen.

TP-T ei kuitenkaan jäänyt täysin ilman maalipaikkoja, vaan kykeni luomaan muutaman vaarallisen tilanteen hyvillä vastahyökkäyksillä. Maalilla Jani Rantala oli onneksi hyvällä pelipäällä, ja venyi muutamaan hyvään torjuntaan ja vastaantuloon. Vähäisistä TP-T.n maalipaikoista huolimatta varsinkin ottelun avaushetkillä Rantala oli työllistetty, ja teki muun muassa varmaotteisen jalkatorjunnan. Maalivahdin peli oli kuitenkin jäädä kesken reilun tunnin jälkeen hänen loukattuaan jalkaansa torjuntatilanteesta. Pari minuuttia kestäneiden huoltotoimenpiteiden jälkeen Rantala kykeni kuitenkin onneksi jatkamaan ottelun loppuun asti.

Toni Tuuri pelasi jälleen kapteenin nauha hihassaan.

TamUn toinen iso harjoituskauden ongelma on ollut pelin avaaminen, mutta tässäkin asiassa nähtiin huomattavasti monipuolisempia ratkaisuja. Peli ei ollut enää pelkkää pitkän pallon roiskimista kohti Emenikeä ja Roope Kostiaista, vaan peli oli kehittynyt ja maalipaikkoja luotiin myös pitkillä hyökkäyksillä ja usean pelaajan syöttökuvioilla. Paras terä TamUn hyökkäyspelaamisesta jäi kuitenkin avauspuolikkaalle.

TamUn hyökkäyksessä Emenike haki totutusti aktiivisesti ratkaisuja. Näyttävästi vastustajien ohi tänäänkin harhautelleella hyökkääjällä oli ottelussa varmasti liki kymmenen laukausta, joista osa vapaapotkuista melko läheltä maalia. Onnistumista ei kuitenkaan tullut tänään maalien muodossa, sillä osan laukauksista torjui maalivahti, ja osa tulisista laukauksista suuntasi maalin ohi, joskin muutamaan kertaan vain niukasti.

Emenike keskittää maalin arvoisesti.

Emenike oli kuitenkin vahvasti mukana illan ainoassa osumassa. Tilanteessa palloa py√∂ritettiin pitk√§√§n Sinipaitojen alakerrassa, kunnes Pyry Virtasen pitk√§ pallo vapautti juuri Emeniken vauhtiin vasemmalle laidalle. Emeniken h√§nen eritt√§in laadukas keskitys maata pitkin l√∂ysi maalin eteen yksin j√§tetyn Jerry Sorjosen, joka p√§√§si kiinni palloon¬†puolustajan edess√§ ja laukoi pallon ensimm√§isell√§ kosketuksellaan maalivahdin oli vasempaan alanurkkaan. N√§in TamU siirtyi ottelun 69. minuutilla ilahduttavasti 1‚Äď0-johtoon.

Maalin j√§lkeen toisen jakson loppu oli TamUlta melko hidastempoista pallonhallintapeli√§, jossa hy√∂kk√§yksist√§ pyrittiin tekem√§√§n pitki√§. Jauhaminen ei kuitenkaan kovin monta maalipaikkaa tuottanut. TP-T yritti ottelun lopulla hivenen hy√∂kk√§ysvoittoisempaa peli√§, mutta vaarallisimmat tilanteet Jani Rantalan maalilla tulivat jo ennen loppurynnistyst√§. Viime hetkien vaarallisin tilanne siunaantuikin Emenikelle lis√§ajalla, mutta t√§m√§kin veto viuhui niukasti yli maalin. N√§in ottelu p√§√§ttyi lopulta Unitedin 1‚Äď0-voittoon.

Joukkue sai illan ottelussa pientä jobinpostia, kun tuohon asti vahvan ottelun pelannut Toni Tuuri joutui jättämään kentän jo puolen tunnin pelaamisen jälkeen. Alustavien tietojen mukaan kyse ei kuitenkaan ole sen vakavammasta vammasta.

Emenike taistelee pallosta.

Maalintekijä Jerry Sorjonen kuljettaa.

Valmentajan kommentit

”Voitto ja nollapeli miellytt√§√§”, kommentoi valmennusvastuun kantanut Weeti Tero ottelun j√§lkeen. ”T√§ll√§ vuosikymmenell√§ ensimm√§inen voitto ja Rantalan Janille t√§rke√§ noilapeli ja samoin koko joukkueelle. Ajoittain peliss√§ tapahtui niit√§ asioita mit√§ haluttiin ja pelattiin palloa maata pitkin.”

Lakoninen kommentti pelin positiivisista asioista kielii siitä, että täysin tyytyväinen ei valmentaja näkemäänsä ollut.

”Meid√§n pit√§√§ itse huolehtia temmosta eik√§ l√§hte√§ kaverin tempoon mukaan, vaan liikuttaa itse palloa niin ett√§ kaveri putoaa jossain vaiheessa kyydist√§”, Tero kommentoi.¬®

”Maalitilanne oli yksi niist√§ hallituista hy√∂kk√§yksist√§ mit√§ halutaan n√§hd√§, ja Sorjoselta viel√§ hyv√§ viimeistely”, Tero kertasi.

”My√∂s puolustuspeli√§ pit√§√§ viel√§ parantaa. Siihen kun saadaan viel√§ piirun verta lis√§√§ aggressiivisuutta ja topparit pelaa enemm√§n yhteen, niin on p√§√§sty askel eteenp√§in. Laitapakkien pelaaminen oli p√§√§asiassa kiitett√§v√§√§, mutta viel√§ rohkeammin voisi nousta hy√∂kk√§yksiin mukaan, mutta hoitivat tonttinsa alasp√§in hyvin, mik√§ n√§kyy tottakai tulostaulullakin.”

”Jani Rantala otti kiinni ne mitk√§ tarvi. Pelaamattomuus n√§kyi v√§h√§n pelin avaamisessa, mutta nollapeli ekaan matsiin, niin ei se paljon paremmin voi menn√§”, Tero p√§√§tt√§√§.

TamU matkaa ensi sunnuntaina pitkästä aikaa Tampereen ulkopuolelle, kun seuraava harjoitusottelu pelataan 15.3. Naantalissa Karvetin tekonurmella. Kello 13.45 alkavassa mittelössä Unitedin vastustajaksi asettuu turkulainen Åbo IFK.

 
 
Tampere Unitedin logo
1 ‚Äď 0

(0 ‚Äď 0)

TP-T logo

69' Jerry Sorjonen

Yleisömäärä:
86

 

Yleisömäärä:
86

 
26Jani Rantala
3Jerry Sorjonen vaihtoon 81'
5Oskari Korpinen keltainen kortti 59' vaihtoon 81'
6 Emenike keltainen kortti 83'
8Ali Aitbenzanzoun
9Pyry Virtanen
10Toni TuuriC vaihtoon 30'
13Arttu Huovila vaihtoon 55'
16Severi Kankkunen
21Roope Kostiainen
27Nils Strömsholm
1Riku Tanila
4Eemeli Peltonen vaihdosta 55'
7Moktar Laouini
15Tommi Sääksi vaihdosta 30'
18Mahad Hussein
20Ville Turunen
23Ville Vähänen vaihdosta 81'
29Ville Silvennoinen vaihdosta 81'