Tampere United tekee paluun kotimaiselle jalkapallokartalle

10/02/2015
Uutinen

Jalkapalloseura Tampere United ry:n ja Tampere Unitedin kannattajat ry:n yhteinen mediatiedote:

Viisi vuotta ilman kilpailullista toimintaa ollut Tampere United palaa kotimaiselle jalkapallokartalle. Kauden 2016 alusta Tampere Unitedin kannattajat ry:n jalkapallotoiminta siirtyy Jalkapalloseura Tampere United ry:n alaisuuteen ja kannattajayhdistys keskittyy omaan, alkuperäiseen perustoimintaansa.

Kaudella 2015 Tampere Unitedin kannattajat ry:n edustusjoukkue pelaa vielä nimellä TamU-K Suomen Palloliiton Tampereen piirin Nelosessa. Seuraavaksi kaudeksi lyhenteestä pudotetaan K-kirjain pois ja kilpailutoiminta siirretään emoseuran alle. Kannattajayhdistyksen hallitusjäsenistä on nimetty uusi Tampere United ry:n hallitus ja se lähtee motivoituneena viemään yhden 2000-luvun menestyksekkäimmän suomalaisen jalkapalloseuran toimintaa eteenpäin.

”Tampere Unitedin kannattajat ry:n tavoitteena on sen perustamisesta lähtien ollut palauttaa Tampere United aiempaan loistoonsa. Sen jälkeen kun TamU suljettiin Veikkausliigasta kauden 2011 kynnyksellä, tavoitteena on ollut palauttaa emoseura jalkapallokentille ja kannatusyhdistys oman ydintoimintansa pariin. Nyt sovitulla järjestelyllä tavoite on toteutumassa”, puheenjohtaja Heikki Wilen toteaa tyytyväisenä.

Jalkapallotoiminnan siirtyessä Jalkapalloseura Tampere United ry:n alaisuuteen kauden 2016 alusta jalkapalloa pelaa sama seura, joka on saavuttanut mm. kolme Suomen mestaruutta, yhden Suomen Cupin voiton ja useana vuonna merkittävää menestystä eri eurocupeissa.

TamU:n kukoistusjakson päävalmentaja, A-maajoukkueen kunniakapteeni Ari Hjelm uskoo, että joukkueen aiempi menestys toimii vankkana kivijalkana myös uusille vastuuhenkilöille. ”TamU tunnetaan ja muistetaan Euroopassa hyvistä peliesityksistään. Yli vuosikymmenen kestänyt ajanjakso oli merkittävä koko tamperelaiselle jalkapallolle, ja toivottavasti se saa jatkoa. Uusi johto lähtee nyt kehittämään kaupungin menestyneintä jalkapalloseuraa kohti uutta uljasta tulevaisuutta.”

Historiaa ei saa haudata

Tampere United ry:n kunniapuheenjohtaja Jyrki Laiho uskoo järjestelyn palauttavan TamU:n takaisin ansaitsemaansa arvostukseen. ”Tampere Unitedin menestyksekästä historiaa ei saa haudata toimintaa pyörittäneen osakeyhtiön ongelmiin. Kannattajat ovat osoittaneet kiintymyksensä seuraan ja nyt on heidän aikansa astua vastuuseen. Uskon, että kannattajavetoisesti seuran toiminta saa aivan uutta tuulta purjeisiinsa ja kilpailullisestikin toiminta voi jatkua nousujohteisena”, Laiho toteaa.

”Suomen Palloliiton nykyjohdon kanssa on käyty useita hyvähenkisiä keskusteluja seuran paluusta jalkapalloviheriöille ja mietitty realistisia ratkaisuja sen toteuttamiseksi. Nyt sovittu järjestely antaa siihen parhaat mahdollisuudet.”

Seuran toiminnan yksityiskohdista päätetään vuoden 2015 aikana. Jatkossa Tampere United on kuitenkin kannattajien omistama jalkapalloseura samalla tavoin, kuin Tampere Unitedin kannattajat ry. on toiminut vuodesta 2011 alkaen. Jalkapallotoiminnan siirtäminen emoseuran alaisuuteen ei muuta niitä käytännön toimintatapoja, joihin kannattajayhdistyksessä on totuttu sen toimiessa jalkapalloseurana. Päätösvalta säilyy siten jatkossakin kannattajilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

19.5. Ilves-Kissat - TamU 1 – 6

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2