TamU tarttui Suomen Cupin alku­lohkon voittoon

27/01/2019
Otteluraportti

Tampere United otti ansaitun 0–2 (0–1) -voiton Ilveksen kakkosjoukkueesta Pirkkahallissa sunnuntai-iltapäivänä pelatussa ottelussa. Sinipaidat saivat otteluun vahvan alun, kun Elias Harala viimeisteli johtolukemat kauniin hyökkäyksen päätteeksi jo ennen kuin varttia oli pelattu. Ottelun toisen jakson loppupuolella TamUlla oli vaikeatkin hetkensä, mutta ne kulminoituivat Mikael Köngäksen upeasti torjumaan rangaistuspotkuun reilu kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa. Loppulukemat viimeisteli Taavi Abruquah varmalla laukauksella aivan ottelun lopussa.

Suomen Cup

0 – 2

Ottelu lähti liikkeelle tasaisissa merkeissä. Pallonhallinta jakautui joukkueiden välillä kutakuinkin tasan, mutta varsinkin ensimmäisellä jaksolla TamU-puolustus piti Ilveksen tehokkaasti poissa maalintekopaikoilta.

Elias Haralan veto uppoa etunurkasta sisään.
Maali maistuu Haralalle ja kumppaneille.

Iltapäivän avausmaali nähtiin jo ottelun 13. minuutilla. Tilanteessa pallo pelattiin keskeltä boksin vasemmalla reunalla linjan taakse juosseelle Jere Remekselle. Tämä katsoi tilanteen maltilla ja löysi Elias Haralan keskeltä. Syöttö takaviistoon avasi helpon maalintekopaikan, josta Harala sijoitti pallon varmasti etukulmasta ohi maalivahti Julius Rytkösen.

Kahdenkymmenen minuutin kohdalla Taavi Abruquah väläytti osaamistaan laukomalla komean laukauksen boksin kulmalta. Hetken näytti siltä, että syntymässä oli harvinaisen komea osuma, mutta lopulta pallon päätyi sivuverkkoon.

Kotijoukkueen mukaan tässä on yli 400 katsojaa.

Vaaralliset maalipaikat jäivät molemmilla joukkueilla ensimmäisellä jaksolla lopulta vähiin. Ilveksellä oli muutama vaarallinen nopea hyökkäys, mutta tilanteet kuivuivat kokoon Sinipaitojen tiiviin puolustuspelin ansiosta hyvissä ajoin ennen maalipaikkaa. Aivan jakson lopulla Ilves pääsi tästä poiketen kertaalleen lähemmäksi maalintekoa. Keskitys vieri vaarallisesti maata pitkin maalin poikki, mutta lopulta yksikään Ilves-pelaaja ei yltänyt kurottamaan palloa maaliin.

Taavi Abruquah taistelee.

Aivan jakson lopuksi Jere Remes pääsi vielä läpiajoon riistettyään pallon alimmalta Ilves-puolustajalta. Aikaa miettiä ratkaisua taisi olla liikaa, sillä maalivahdin ohittanut laukaus ohitti myös maalin. Näin yleisö sai haukkoa henkeään ja tauolle lähdettiin Sinpaitojen johtaessa yhdellä maalilla.

Toisella jaksolla molemmat joukkueet pääsivät paremmin tekopaikoille. TamU näytti tuplaavan johtonsa heti jakson alussa, kun Sami Ekmark puski keskialueen vapaapotkusta saamansa pallon verkon perukoille. Avustavan lippu oli kuitenkin pystyssä paitsion merkiksi.

Paitsioliputus pilaa Sami Ekmarkin maalijuhlat.

Topparina jälleen pelannut Arttu Mättö pääsi tunnin kohdalla nöyryyttämään läpiajoon päässyttä Ilves-hyökkääjää. Maali näytti jo vääjäämättömältä kun pitkä kaarisyöttö vaputti Ilves-hyökkääjän linjan taakse, mutta hyökkääjään kiinni juossut Mättö nappasi pallon eleettömästi tämän jaloista.

Jakson loppupuolella ote siirtyi selvästi Ilvekselle muutaman TamU-pelaajan väsyttyä. Tasoitusmaali näytti pitkään lähes väistämättömältä, mutta TamU-puolustus kesti muutamia hyviä katkoja tehneen kapteeni Eetu Rahkolan johdolla. Edes siirtyminen yhteen kärkeen viimeiseksi pariksikymmeneksi minuutiksi ei saanut Ilves-vyöryä laantumaan.

Jere Remes iskee kiinni.

Tietynlainen käännekohta koettiin reilu kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Konsta Raittinen kaatoi pikkuveljensä Arttu Raittisen boksin laidalla. Päätuomari osoitti heti pilkun suuntaan, ja rankkaria lähti laukomaan nuorempi Raittinen itse. Yleisö sai kuitenkin revetä huutoon maalivahti Mikael Köngäksen erinomaisen torjunnan jälkeen. Veto tuli toki mukavalle korkeudelle maalivahdin kannalta, mutta pallon kulmaksi sysännyt pelastus oli silti näyttävä.

Katseet pallossa puolustuspäässä.
Sami Ekmark ei päästä Valtteri Hiilloskorpea palloon.

Ottelun loppua kohden TamU sai taas enemmän palloa haltuunsa, ja pystyi pitämään sitä kentän hyökkäyspäädyssä siten, että paine puolustuksessa hellitti. Lopulta työnteko palkittiin, kun kentälle toisella jaksolla vaihdettu Niklas Lindholm pakotti prässillään Ilves-puolustajan huonoon syöttöön, ja Taavi Abruquah pääsi kiinni palloon. Komea kaukolaukaus pöllytti verkkoja, ja näin TamU pääsi juhlimaan komeaa 0–2-voittoa.

”Lähdimme peliin altavastaajana ja tiesimme vastustajan olevan fyysisesti meitä parempia”, luonnehti päävalmentaja Mourad Seddiki ottelun alkuasetelmia. ”Pojat noudattivat suunnitelmaamme hienosti. Jalkapallossa tarvitaan onneakin, ja tänään se ehkä oli meidän puolellamme. Kaikesta huolimatta TamU mielestäni ansaitsi voiton.”

Jokkuueen ja kannattajien juhlat ottelun päätyttyä.

Voitto tarkoittaa sitä, että Tampere Unitedilla on Suomen Cupin alkulohkon voitto omissa käsissä, kun HJS vierailee Pirkkahallissa viikon päästä sunnuntaina 3.2. klo 18.20 alkaen pelattavassa ottelussa. Kahden maalin voitto tarkoittaa samalla sitä, että Ilves on jo ulkona jatkopeleistä, ja jatkopaikka ratkaistaan TamUn ja HJS:n välillä. Niin sanotun Kakkosen Cupin jatkopeleissä on mukana kahdeksan Kakkosen joukkuetta, joista ratkotaan cup-systeemillä kaksi varsinaiseen Suomen Cupiin menevää joukkuetta.

Ennen Suomen Cupin ottelua odotettavissa on myös sopimusuutisia. Ole siis kuulolla alkavan viikon aikana – ja nähdään taas Pirkkahallissa ensi sunnuntaina!

Suomen Cup

0 – 2

( 0 – 1 )

13′ Elias Harala
89′ Taavi Abruquah

Yleisöä:
412

 

Yleisöä:
412

1 Mikael Köngäs
2 Arttu Mättö
3 Sami Ekmark
5 Eetu Rahkola C
6 Taavi Abruquah
7 Elias Harala 85'
18 Jere Remes 77'
20 Verneri Uimonen
21 Konsta Raittinen
22 Matias Stark 26' 71'
27 Nils Strömsholm
17 Oskari Ikonen
8 Mustafa Hussein Zada 77'
15 Niko Äkräs
19 Niklas Lindholm 71'
23 Ali Al-Fatli 85'
32Julius Rytkönen
5Artturi Ruuthvaihtoon 64’
8Rasmus Lehtonen
17Taha Özcelik
22Elias KuuselaCvaihtoon 46’
26Aleksi Toivonenvaihtoon 73’
40Valtteri Hiilloskorpi
41Santeri Kalliovaihtoon 81’
43Samuel Dahan
53Eduard Ciriaco
73Eelis Tallberg
30Niilo Jokinen
3Niko Willandtvaihdosta 81’
6Juuso Laitinenvaihdosta 65’
10Miska Rautiolavaihdosta 73’
14Julius Järvinenvaihdosta 46’
19Arttu Raittinenvaihdosta 64’

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49