TamU takoi murska­lukemat sarjajumb­oa vastaan

21/09/2023 TamU naiset
Otteluraportti

Tampere Unitedin naisten Kolmosen kauden viimeinen kotipeli pelattiin sunnuntaina Pyynikin urheilukentällä, jossa vastaa tuli jo Neloseen putoamaan tuomittu LeKi-futis- Pelillä ei ollut vastustajalla pisteiden kannalta merkitystä, mutta pelillisesti nuori joukkue halusi varmasti näyttää parastaan. TamU puolestaan pyrki samaan kaikki jaossa olevat pisteet, jotta sarjan toinen sija olisi vielä saavutettavissa. Sinipaitojen peli oli nihkeää ensimmäisellä jaksolla, mutta maalihanat aukesivat kunnolla toisella jaksolla, ja ottelu päättyi Sinipaitojen 9–0 (2–0) -voittoon. Kauden viimeisen kotipelin kunniaksi Pyynikille saatiin jopa 89 katsojaa.

Naisten Kolmonen

9 – 0

  • Naisten edustus päätti kauden kotiottelunsa murskavoittoon 89 katsojan edessä.
  • Ottelun hahmo oli neljä maalia viimeistellyt Jenni Särö.
  • Myös edellä olevat joukkueet voittivat omat ottelunsa, mutta päätöskierroksella TamU taistelee vielä noususta sarjan kakkoseksi.

Toinen jakso oli parempaa, mutta silti maalit tulivat enimmäkseen yksilö­suoritusten päätteeksi. Puolustuspeli oli vahvaa ja joukkuepeli kuitenkin toimi siinä määrin, että LeKi saatiin pidettyä nollilla.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Pelin alku ei ollut sellaista, mitä Sinipaidoilta on totuttu näkemään. Ensimmäisen jakson aikana nähtiin paljon harhasyöttöjä, eikä pallollinen peli lähtenyt kulkemaan odotetulla tavalla. LeKi jaksoi luoda painetta monella pelaajalla kohti pallollista vastustajaa, eikä TamU meinannut löytää kentältä tyhjiä tiloja. LeKin korkea prässi tuotti hankaluuksia Sinipaidoille myös hyökkäyssuuntaan ja monet hyökkäykset päättyivätkin paitsiovihellykseen.

Nihkeästä alusta huolimatta TamU teki helpottavat maalit ensimmäisen jakson loppuun. Avausmaalissa Jenni Särö pääsi pujottelemaan läpi LeKin keskikentän ja sijoitti pallon varmasti vasempaan alakulmaan, kun pelikello näytti 39. minuuttia.

Maalin jälkeen TamU sai prässättyä korkealta LeKin päädyssä ja maalinteko tilanteessa kärki Pinja Aaltosta rikottiin, ja pienen pohdinnan jälkeen tuloksena rangaistuspotku. Puolustaja Venla Numminen pääsi laukomaan 11 metristä ja sijoitti pallon varmasti oikeaan ylänurkkaan. Tauolle siirryttiin TamUn 2–0 johdossa.

Toisella jakso nähtiin kuin uusi joukkue kentällä. Sinipaitojen syötöt alkoivat napsua omille, ja kentän tyhjät tilat hyödynnettiin ensimmäistä jaksoa tehokkaammin. Ensimmäiset 20 minuuttia oli maali-ilottelua, sillä TamU teki sen aikana peräti viisi maalia. Jenni Särö pääsi kolmesti kuljettamaan läpi LeKin puolustuksen ja sijoitti kaikki kolme vetoa maalivahdin ulottumattomiin ylänurkkiin.

Ensimmäinen Särön maaleista nähtiin 48. peliminuutila. Nea Vironmäki puolestaan viimeisteli illan ensimmäisensä neljä minuuttia myöhemmin päästyään läpiajoon, josta kärkipelaaja viimeisteli pallon alanurkkaan.

Pelikello ehti napsua vain viisi minuuttia eteenpäin, kun oli hyökkääjä Pinja Aaltosen vuoro laittaa pallo verkon perukoille. Aaltonen viimeisteli Nea Vironmäen syötöstä lukemiksi 5–0. Jenni Särön toinen kuljetusmaali nähtiin jälleen vain kolme minuuttia myöhemmin, kun ottelua oli pelattu tunti. Särön kolmannen kuljetusmaalin jälkeen 64. minuutilla taululla oli jo lukemat 7–0.

Ottelun viimeisen kymmenminuuttisen aikana Nea Vironmäelle ja Pinja Aaltoselle merkittiin vielä yhdet maalit. Loppulukemat 9–0 ja kolme pistettä viimeisestä kotipelistä maistuivat Sinipaidoille runsaslukuisen kotiyleisön edessä.

Päävalmentajan kommentit ottelusta

Päävalmentaja Kari Numminen oli mielissään hyvästä tuloksesta, ja nautti myös suuresta yleisömäärästä.

”Kauden viimeinen kotipeli tarjosi hienot puitteet, kun Aamulehti teki suoran ottelulähetyksön ja yleisölle oli tarjolla VIP-ruokailu”, Numminen hehkutti naisten Kolmoseen poikkeuksellisia asioita ottelun ympärillä.

Ottelun alusta alkaen pallonhallinta saatiin omalle joukkueelle, ja jonkinlaisia tilanteitakin saatiin rakenneltua, vaikka otteita leimasi koko ajan hermostuneisuus ja heikohko syöttöjen laatu. Kaksi maalia ensimmäisellä jaksolla kuitenkin rauhoittivat joukkueen mieltä, ja tauolla saimme kursittua uuden suunnitelman kasaan”, Numminen analysoi.

”Toinen jakso oli parempaa, mutta silti maalit tulivat enimmäkseen yksilösuoritusten päätteeksi. Puolustuspeli oli vahvaa ja joukkuepeli kuitenkin toimi siinä määrin, että LeKi saatiin pidettyä nollilla. Se on aina hyvä lopputulos, jos pisteet saadaan jäämään kotiin.”

Naiset päättävät kautensa ensi sunnuntaina 24.9. klo 14.00, kun joukkue kohtaa Paimion Hakan vieraissa Soikan Tekonurmella.

”Lähdemme hakemaan vierasvoittoa ja sitä kautta mukavaa kauden päätöstä. Kiitos kannattajille ja taustoille kuluneesta kotikaudesta tässä vaiheessa. On ollut mukava harrastaa, kun ottelutapahtumat on järkätty tarjoiluineen, kiitos siitä”, Numminen päättää.

Naisten Kolmonen

9 – 0

( 2 – 0 )

39′ Jenni Särö
43′ Venla Numminen
48′ Jenni Särö
52′ Nea Vironmäki
57′ Pinja Aaltonen
60′ Jenni Särö
64′ Jenni Särö
78′ Nea Vironmäki
90′ Pinja Aaltonen

Yleisöä:
89

Yleisöä:
89

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

17.4. TamU - FC Inter 2 0 – 0 rpk.

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

20.4. klo 19 TamU - Ilves 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2