TamU taisteli täydet pisteet Maarian­haminasta mantereelle

03/08/2023 TamU naiset
Otteluraportti

Naisten edustusjoukkue matkasi lauantaina Ahvenanmaalle kauden odotetuimpaan vieraspeliin. Joukkue lähti matkaan Tampereelta varhain lauantaiaamuna, ja kannattajat hyppäsivät pelaajien kanssa samaan aamulaivaan Turusta. TamU nappasi IFK Mariehamnilta täyden pistepotin 2–3 (0–2) -voiton myötä. Kannattajat pitivät ääntä koko pelin ja kannustivat Sinipaitoja vaikeiden hetkien läpi.

Naisten Kolmonen

2 – 3

  • TamU osoitti taistelutahtoa kääntämällä ottelun voitoksi, vaikka IFK tuli ensin toisella jaksolla kahden maalin takaa tasoihin.
  • TamU on pelannut Maarian­haminassa kolme kertaa, eikä ole hävinnyt kertaakaan.
  • Sarjataulukossa TamU on enää kuuden pisteen päässä sarja­kakkosesta, mutta sarjakärki on väistämättä karannut jo liian kauaksi.

Peli alkoi IFK:n komennossa, mutta varsinaista maalipaikka he eivät saaneet. Sitten saimme kahdesta eri kulmapotkusta maalit, ja pelin luonne muuttui.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

IFK rankaisi toisella jaksolla kahdella maalilla, mutta se ei lannistanut joukkuetta, vaan pallo kerrallaan pallonhallinta saatiin takaisin itselle, ja sitten vartti ennen loppua tahtomaali.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, ja pallo liikkui kentän päästä päähän. Ottelun ensimmäinen vaarallinen tilanne nähtiin jo 7. minuutilla, kun IFK laukaisi pallon yläriman kautta yli maalin.

Ottelu aaltoili ensimmäisellä jaksolla kentän päästä päähän, ja tilanteita nähtiin suoraviivaisten hyökkäysten päätteeksi kentän molemmissa päissä. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin Sinipaitojen kulmatilanteen päätteeksi 18 peliminuutin kohdalla. Tamperelaisten erikoistilannespesialisti Johanna Heikkinen oli jälleen asialla, kun hän tarjoili sisäkierteisen pallon kulmasta suoraan maalin eteen, jossa hyökkääjä Janika Ilvesoksa iski pallon maaliin.

Sinipaidat saivat maalista iskun päälle ja loi uudelleen paineen heti maalin jälkeen Maarianhaminan maalille. Lopputuloksena oli uusi kulma, jota meni jälleen antamaan Johanna Heikkinen. Samanlainen sisäkierteinen pallo putosi maaliviivan tuntumaan, josta jälleen Janika Ilvesoksa viimeisteli ripareista 2–0.

Maalien jälkeen peli jatkui lähes samanlaisena kuin ennen maaleja. Peli aaltoili kentän päästä toiseen, ja vaarallisia tilanteita nähtiin kentän molemmissa päissä. TamUn maalivahti Hilkka Palo ohjasi peliä vahvasti maalilta, ja torjui keskityspallot varmasti. TamUn paras tilanne oli Nea Vironmäen tolppalaukaus aivan jakson lopulla, mutta siitäkään ei lisämaaleja tullut, ja tauolle siirryttiin Sinipaitojen 0–2 johdossa.

Vaikea alku toiselle jaksolle

Tauon jälkeen pelikentällä nähtiin aggressiivinen kotijoukkue, joka prässäsi erittäin korkealta usean pelaajan voimin. TamU sen sijaan tuli hieman raskaalla jalalla takaisin kentälle, eivätkä syötöt napsuneet omille.

IFK kavensi ottelun heti toisen jakson ensimmäisellä minuutilla Elvira Åkerholmin maalilla. TamUn peli oli maalin jälkeen edelleen hieman sekaisin, eikä palloa saatu siirrettyä omalta kenttäpuoliskolta hallitusti hyökkäysalueelle. Tamperelaisten peli oli toisen jakson alkuun suoraviivaista ja Sinipaidat olivat enemmän vastaanottava joukkue kuin pallonhallitsija.

TamU pyrki rauhoittamaan pallollista peliään ja onnistui siinä ajoittain. IFK Mariehamn kuitenkin osoitti sisukkuutensa ja tuli ottelussa tasoihin Fanny Karlssonin maalilla, kun pelikellossa oli 65 minuuttia. Tasoitusmaalin jälkeen ottelu hieman rauhoittui ja TamU sai pallollista peliään parempiin uomiin. Sinipaidat saivat rakenneltua tilanteita boxiin asti ja pääsi yrittämään johtomaalia useammasta eri tilanteesta.

Myös omassa päässä nähtiin edelleen vaarallisia tilanteita. Pahin syntyi, kun TamUn kulma karkasi koko pakan yli taka-alueelle, josta vastustaja pääsi antamaan purkupallon keskiviivalla kärkkyneelle hyökkääjälle, joka pääsi puolittaiseen läpiajoon. Maalivahti Hilkka Palo tuli kuitenkin hyvin vastaan ja oli ohittamaton muuri – ja liimasi pallon vielä käsiinsä.

TamU taisteli ja halusi napata ottelusta täyden pistepotin mukaansa mantereelle. Tilaisuuksia voittomaalin tekoon oli useampiakin, mutta lopulta 76. minuutilla osui kohdilleen. Keskikentällä pelannut Pinja Aaltonen vapautti Sinipaidat tuskasta viimeistelemällä 2–3 johtomaalin hyvä kaukovedon paluupallosta.

Maalin jälkeen peli pyöri pitkälti keskialueella ja Sinipaidat puolusti omaa aluettaan tiiviisti, jotta takaiskumaaleilta vältyttäisiin. Ottelussa taisteltiin loppuvihellykseen asti ja IFK Mariehamn oli viimeisten minuuttien aikana vielä lähellä tasoittaa pelin, mutta Hilkka Palo hallitsi boksissa pallot täydellisesti.

Päävalmentajan kommentit ottelusta

Päävalmentaja Kari Numminen oli kommenteissaan yhtä aurinkoinen kuin sää Maarianhaminassa.

”Koleasta ja hieman sateisesta säästä alkanut matka päätyi aurinkoiseen ja lämpimään Maarianhaminaan. Pelin alkuveryttely loi hieman ’kylmäävän’ tunteen valmentajan aivokoppaan. Muutoinkin pienellä pelaajamäärällä liikkeellä ollut tiimi koki pienen takaiskun alkuveryttelyssä tapahtuneen kontaktin jälkeen. Lämmin päivä sekä iso kenttä olivat siinä kohtaa kova haaste.”

”Peli alkoi IFK:n komennossa, ja heidän hyökkäyksensä tulivat laitojen kautta keskialueelta lähteneiden pitkien keskitysten jälkeen. Vaarallisia tilanteita he saivat aikaiseksi, mutta ei varsinaista maalipaikkaa. Sitten saimme kahdesta eri kulmapotkusta maalit, ja sen jälkeen pelin luonne muuttui. Hallitsimme ensimmäisen jakson loppuosaa ja joukkueen ilme oli todella taistelutahtoinen”, Numminen kiitteli.

”Tauolla muokkasimme pelipaikkoja, ja sen seurauksena peli oli hetken aikaa sekaisin. IFK rankaisi kahdella maalilla, mutta se ei lannistanut joukkuetta, joka lähti kolmea pistettä saarelta hakemaan. Pallo kerrallaan pallonhallinta saatiin takaisin itselle, ja sitten vartti ennen loppua tahtomaali, jolla voitto sinetöitiin. Aivan loistava taistelu koko joukkueelta ja ansaittu voitto kakkoskierroksen avauspelistä”, Numminen päättää

TamUn pelit jatkuvat sunnuntaina 6.8. klo 14.00 Pyynikin urheilukentällä, kun TuTo saapuu Sinipaitojen vieraaksi. Turkulaisjoukkue on yksi niistä, joka taistelee vielä tosissaan sarjasta putoamista vastaan, joten tiedossa on varmasti lujaa taisteleva vierasjoukkue. Grillipiste ja anniskelualue palvelevat tutusti klo 13.30 alkaen, joten tervetuloa viihtymään sinivihreälle Pyynikille!

Naisten Kolmonen

2 – 3

( 0 – 2 )

18′ Oma maali
19′ Janika Ilvesoksa
76′ Pinja Aaltonen

Yleisöä:

46′ Elvira Åkerholm
65′ Fanny Karlsson

Yleisöä:

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49