TamU taipui Pallo-Iiroille Suomen Cupissa vasta rankkareilla

18/05/2023 TamU naiset
Otteluraportti

Naisten edustusjoukkueen Suomen Cup -urakka jatkui kolmannen kierroksen merkeissä, kun Rauman Pallo-Iirot saapui keskiviikkoiltana vieraaksi Kaupin jalkapallostadionille. Ottelu potkaistiin käyntiin vasta kello 20.15 sateisissa olosuhteissa miesten cup-ottelun jälkeen. TamU lähti haastamaan tosissaan kaksi sarjaporrasta ylempänä pelaavia Iiroja, eikä voittokaan lopulta jäänyt kauaksi. Vaikka raumalaiset hallitsivat ottelua, oli tulostaululla 90 minuutin pelin jälkeen 0–0 ja ottelussa siirryttiin rangaistuspotkukilpailuun. Pallo-Iirot ei erehtynyt pilkulta kertaakaan ja vei kisan lukemin 2–4. Pallo-Iirot jatkaa Suomen Cupin neljännelle kierrokselle ja TamU jatkaa sarjapeleihin keskittymistä.

Suomen Cup

0 – 1 rpk.

  • TamU pakotti kaksi sarjatasoa ylempänä pelaavan Pallo-Iirot rangaistuspotku­kisaan.
  • Pallo-Iirot hallitsi peliä, mutta heikko viimeistely ja Kiira Kaivolan hieno maalivahtipeli estivät maalinteon.
  • Myös TamU rakensi muutaman hyökkäyksen, joista olisi voitu maali tehdä.

Otteluun lähdettiin selkeässä haastajan asemassa. Ottelun alussa oli havaittavissa jännitystä pelaajien suorituksissa, mutta tästä tärinästä huolimatta pystyimme noudattamaan pelikirjaa.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Parasta pelissä oli se, että meidän joukkueemme taisteli ja piti loppuun asti huolen sovitusta taktiikasta. Tämä oli aivan mahtava suoritus meidän naisilta, kiitos siitä.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Ottelun käynnistyessä Sinipaidoista oli aistittavissa pientä jännityksen tuntua. TamU vaihtoi hieman pelimuotoaan otteluun, jotta pystyisi pelaamaan paremmin vahvuuksillaan. Pallo-Iirot pitivät palloa, mutta sateinen sää ja katsomosta raikunut Sinikaartin kannustus sekoitti myös raumalaisten peliä, eivätkä syötöt napsuneet ensimmäisissä tilanteissa jalkaan.

TamU sai riistoja aikaiseksi, mutta pallo poltteli jaloissa eikä syöttöketjut olleet kovin pitkiä. Vierasjoukkue rakenteli tilanteita Sinipaitojen kenttäpuoliskolla tasaiseen tahtiin, mutta laukaukset karkasivat usein ohi maalista. Lisäksi Pallo-Iiroilta nähtiin muutamia läpisyöttöjä, mutta Tampere Unitedin maalivahti Kiira Kaivola nappasi pallon hyppysiinsä tilanteiden päätteeksi.

Kiira Kaivola oli kerta toisensa jälkeen Sinipaitojen viimeinen lukko.
Johanna Lyytinen tsemppaa.

TamU sai ensimmäisellä jaksolla rakenneltua hyökkäyksiä oikean laidan kautta. Lähimmäksi maalintekoa Sinipaidat pääsivät, kun Pinja Aaltonen syötti kuljetuksen päätteeksi pallon päätyviivan tuntumasta maalille, mutta hyökkääjäpari Janika Ilvesoksa ei aivan ehtinyt venyttämään jalkaansa palloon. Näin tauolle siirryttiin 0–0-lukemissa Iirojen painostuksesta huolimatta.

Pinja Aaltonen hakee keskityksellään Janika Ilvesoksaa maalin edestä.

Taistelu jatkuu toisella jaksolla

Toisella jaksolla pelin painopiste oli pääasiallisesti TamUn kenttäpuoliskolla. Pallo-Iirot yritti hakea johtomaalia vimmatusti, mutta tilanteet päättyivät paitsioiksi, Kaivolan syliin tai kulmapotkuiksi. TamUn puolustus blokkasi vetoja paljon, jonka seurauksena kulmapotkuja nähtiin useita.

Sinipaitojen alkuviikon 1v1-harjoitukset tuottivat tulosta, eivätkä Pallo-Iirojen pelaajat päässeet erikoistilanteissa tähtäämään rauhassa maalia kohti. Tampere Unitedin jalka alkoi painaa jakson edetessä, mutta tilanteet taisteltiin loppuun asti ja riistojen jälkeen pystyttiin syöttämään omille.

Elna RIkkinen puolustaa.

Pallo-Iirojen jalka ei ollut myöskään enää toisella jaksolla kevyt, ja TamU pääsi rakentelemaan pallollista peliään etenkin oikean laidan kautta. Tilanteista ei kuitenkaan syntynyt kuin muutama vaarallisempi hyökkäys boksiin, mutta niistäkään ei saatu kaikista laukausta aikaiseksi.

TamU haki pelin loppupuolella vaihtojen kautta tuoreita jalkoja kentälle. Täynnä virtaa olleet pelaajat Milla Lassila, Lena Ojala ja Maija Veteläsuo jaksoivat taistella palloista jo TamUn hyökkäyspuoliskolla, eikä vastustaja päässyt kovin helpolla Sinipaitojen puolustusalueelle. TamU taisteli loppuun asti ja varsinainen peliaika päättyi tasan 0–0.

Johanna Heikkinen pallossa.

Ratkaisu vasta rankkareilla

Varsinaisen peliajan jälkeen siirryttiin suoraan rangaistuspotkukilpailuun, jossa vierasjoukkue Pallo-Iirot laittoi kaikki laukauksensa maaliin, kun taas TamUlle tuli kaksi epäonnistumista. Näin Pallo-Iirot voitti rangaistuspotkut lukemin 2–4 ja etenee Suomen Cupin neljännelle kierrokselle.

Hymyt irtosivat joukkuekuvaan ottelun jälkeen tappiosta huolimatta.

Tampere Unitedin naisten joukkue on ylpeä taistelustaan kahta sarjatasoa korkeammalla pelaavaa joukkuetta vastaan ja jokaisen pelaajan panoksesta kentällä, ja päävalmentaja Kari Numminen kehui suojattejaan ansaitusti.

”Otteluun lähdettiin selkeässä haastajan asemassa. Ottelun alussa oli havaittavissa jännitystä pelaajien suorituksissa, mutta tästä tärinästä huolimatta pystyimme noudattamaan pelikirjaa”, Numminen kiitteli

”Iirojen saadessa pallon he avasivat nopeasti leveyteen ja pyrkivät sieltä kautta maalintekosektorille. Iirot saivat useita hyviä maalintekopaikkoja ja lisäksi paljon kulmapotkuja näiden tilanteiden jälkeen. Kiira Kaivola oli elementissään nollatessaan entisiä pelikavereitaan.”

”Parasta pelissä oli se, että meidän joukkueemme taisteli ja piti loppuun asti huolen sovitusta taktiikasta, jonka seurauksena varsinainen peliaika päättyi 0–0. Tämä oli aivan mahtava suoritus meidän naisilta, kiitos siitä. Ei meinannut uni tulla matsin jälkeen, kuin jäi sen verran kierroksia koneeseen”, Numminen päättää.

Lisää kuvia

Valmiina otteluun.
Johanna Heikkinen puolustaa TamUn vaihtopenkin edessä.
Pinja Aaltonen taistelee pallosta.
Johanna Heikkinen taistelee.
Suomen Cup

0 – 1 rpk.

( 0 – 0 )

rpk 2 – 4

Rangaistuspotkut:
Elna Rikkinen
Kiira Kaivola
Mari Virtanen
Emilia Numminen

Yleisöä:
62

Rangaistuspotkut:
Nea Mäkipere
Sanni Kuusisto
Kaisa Saarenpää
Wilma Ahola

Yleisöä:
62

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - SalPa

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2