TamU taipui MuSan käsittelyssä

04/06/2017
Otteluraportti

Tampere Unitedin paluu Tammelaan oli odotetun vaikea, kun vastaan asettui sarjan ennakkosuosikkeihin kuuluva Musan Salama. Ottelu sai heti ikävän alun, kun porilaisvieraat siirtyivät heikon maalineduspelaamisen seurauksena 0–1 johtoon heti ottelun alussa. Ottelun lopullinen ratkaisu oli TamU-kapteeni Eetu Rahkolan toinen keltainen kortti ja ulosajo ottelun 75. minuutilla. Tämän jälkeen MuSa paukutti vielä kaksi maalia, ja ottelu sai rumat 0–3 (0–1) -loppulukemat.


Kakkonen

0 – 3

Tuomaristo johdattaa joukkueet Tammelan viheriölle.
Tuomaristo johdattaa joukkueet Tammelan viheriölle.

Kotijoukkueen peli näytti alussa aralta ja hermostuneelta, ja MuSa siirtyi johtoon jo heti neljän peliminuutin täytyttyä. Porilaiset nostivat hyökkäystä oikealla laidalla, jossa pallo pelattiin keskityspaikkaan Niko Vainionpäälle. Kun Tuomas Alanen epäonnistui katkossa, pallo päätyi Sami Rantalalle aivan maalin eteen. Vielä ensimmäisestä tilanteesta selvittiin Verneri Uimosen päästyä häiritsemään Rantalaa. Pallo jäi kuitenkin elämään boksiin ja se pelattiin Jesse Junnilalle vetopaikkaan. Junnilan laukaus jäi löysäksi, mutta kun Tuoams Alanen ja Eetu Rahkola menivät samaan palloon, se kimposi Sami Rantalelle helppoon tekopaikkaan viiden metrin päässä maalista, eikä tämä erehtynyt.

Matti Saari hakee harhautusta.
Matti Saari hakee harhautusta.

Takaiskumaali ei herättänyt Sinipaitoja horroksesta, vaan peli jatkui MuSan merkeissä. Seuraava paha maalipaikka syntyi kun peliä oli pelattu reilu kymmenen minuuttia. Keskityspallo jäi pyörimään boksin yläpuolelle ja päätyi lopulta Eetu Kolulle, Tämä pelasi ensimmäisellä kosketuksellaan Matias Sallilan vetopaikkaan boksiin, ja Juuso Auvinen ai venyä parhaimpaansa saadakseen tilanteen pelastettua kulmaksi. Tilannetta seurasi lopulta kaksi peräkkäistä kulmapotkua, joista jälkimmäisessä Verneri Uimonen pelasti pallon kovan hässäkän päätteeksi aivan maaliviivalta.

Topias Järvelä hakee laukausta.
Topias Järvelä hakee laukausta.

TamU sai ensimmäisen kunnon laukaisupaikan vasta kun ensimmäinen vartti oli juuri täyttynyt. Tilanne lähti liikkeelle Eetu Rahkolan loistavasta ristipallosta, joka tavoitti Tero Intalan tyhjässä tilassa syvällä MuSan puolustusalueella. Intala löysi syötöllään Matti Saaren, joka pudotti pallon Riku Orakselle. Tämän laukaus suuntautui kuitenkin pahasti maalin ohi.

Tästä alkoikin TamUn hiukan parempi jakso, jonka aikana muun muassa Topias Järvelä ja Matti Saari virittelivät laukauksiaan. Pian kuitenkin peli jälleen puuroutui, ja ottelussa nähtiin noin vartin mittainen jakso, jonka aikana pelin taso oli puolin ja toisin varsin alhainen eikä maalipaikkoja nähty kummassakaan päässä.

Topias Järvelä laukoo.
Topias Järvelä laukoo.
Verneri Uimonen keskittää.
Verneri Uimonen keskittää.

Jakson lopulla Riku Oras oli lähinnä maalintekoa. Ensimmäisessä tilanteessa hän oli päästä liukumaan Valtteri Uimosen kulmapotkun maaliin. Huomattavasti enemmän sydämentykytyksiä aiheutti heti seuraavasta hyökkäyksestä syntynyt tilanne, jossa Tuomas Lehti taisteli pallon Riku Orakselle. Tämän kaukoveto yllätti maalivahti Juhani Koposen, mutta pallo kimposi ylärimasta maan kautta takaisin kentälle. Vain maaliviivateknologian avulla oltaisiin voitu varmuudella sanoa, kävikö pallo maalissa, joten tuomari jätti aivan oikein maalin tuomitsematta.

Riku Oras laukoo pallon ylärimaan.
Riku Oras laukoo pallon ylärimaan.

Ensimmäisen jakson viimeisellä minuutilla MuSa-maalille saatiin vielä yksi tilanne. Taphtumien keskiössä oli Matti Saari, jonka jalkaan Valtteri Uimosen keskitys pomppasi MuSa-pelaajan epäonnistuneen purkuyrityksen jälkeen. Saari ei kuitenkaan saanut käännettyä palloa siten, että olisi päässyt laukomaan, ja tilanne kuivui kokoon. Näin taukoa lähdettiin viettämään 0–1-vierasjohdossa.

ottelu ratkeaa Rahkolan ulosajoon

Toisen jakson ensimmäinen viiitoistaminuuttinen oli tasaista ja jokseenkin laiskatahtista peliä. Kummassakaan päässä ei nähty erityisen vaarallisia maalipaikkoja. Hieman ennen tunnin täyttymistä Lauri Saari vaihdettiin kärkipelaajana pimentoon jääneen Tuomas Lehden tilalle, mutta tämäkään ei tuonut piristystä Unitedin peliin.

Ottelun ratkaiseva käännekohta koettiin 75. minuutilla, kun TamU-kapteeni Eetu Rahkola otti toisen keltaisen korttinsa ja tuli näin ajetuksi ulos. Tilanteessa Rahkola tuli myöhässä pysäyttämään syötön juuri vastaanottanutta Eetu Räisästä, ja otteet olivat sen verran rajuja että toinen varoitus oli aivan oikeutettu.

Matti Saari tuo palloa.  Santeri Salomaa seuraa taustalla.
Matti Saari tuo palloa. Santeri Salomaa seuraa taustalla.

Rahkolan ulosajon jälkeen MuSa pääsi vyöryttämään hyökkäyksiään, ja TamU joutui yrittämään melko epätoivoisenkin oloisia pistohyökkäyksiä. Päävalmentaja Mikko Mäkelä reagoi tilanteeseen siirtymällä kolmen miehen puolustuslinjaan ja vaihtamalla Mehdi Fennanen kentälle voittamaan hyökkäyspään pääpalloja. Ottelun ratkaisumaali syntyi kuitenkin kulmapotkusta heti Fennanen astuttua kentälle. Tilanteessa epäonnen soturina oli Tuomas Alanen, joka puski Jesse Junnilan antaman kulmapotkun oman maalin etuyläkulmaan.

Tuomas Alanen puskee pallon omaan maaliin.
Tuomas Alanen puskee pallon omaan maaliin.

Aivan lopullinen niitti saatiin vain pari minuuttia myöhemmin, kun Kourouma Fatoghoma käytti TamUn keskikentän tyhjän tilan hyväkseen ja juoksi vapaaseen maalintekopaikkaan. Maalivahti Juuso Auvisella ei ollut mitään mahdollisuuksia päästä keskeltä rangaistusalueen rajalta lähteneen laukauksen tielle, ja näin peli oli jo murskaavasti lukemissa 0–3. Nämä jäivät myös loppulukemiksi.

Santeri Salomaa pitää Sami Rantalan kurissa.
Santeri Salomaa pitää Sami Rantalan kurissa.

Päävalmentaja Mikko Mäkelä luonnehti MuSaa ottelun jälkeen todella vahvaksi joukkueeksi. ”Kohtasimme ylivoimaisesti parhaan joukkueen, jota vastaan olemme tällä kaudella pelanneet. MuSa oli juuri niin vahva kun oletimme. Pelin ensimmäiset kymmenen minuuttia olivat meiltä todella arkaa, mutta sen jälkeen pääsimme peliin mukaan, ja peli olikin hyvin tasaista punaiseen korttiin asti”, Mäkelä arvioi.

”Ottelun alku oli meiltä todella hyvä, ja 0–2:kin oli lähellä. Sen jälkeen TamU pääsi paremmin peliin mukaan ja ensimmäisen puoliskon loppu oli TamUn. Toinen puolisko oli aika tasainen vääntö”, arvioi MuSan päävalmentaja Matti Santahuhta TamU-TV:n haastattelussa ottelun jälkeen.

Matti Santahuhta ei myöskään allekirjoittanut arviota TamUn pelillisestä kipsistä: ”Ei se siltä näyttänyt tai tuntunut kentällä. Mielestäni TamU pelasi tänään hyvin. Satavarmasti pisteitä alkaa jossain vaiheessa tulla. On tärkeintä että peli on kunnossa.”

Mäkelä harmittelikin sitä, että MuSa ai maalinsa hiukan ilmaiseksi: ”Ensimmäisessä maalissa purut epäonnistuivat pahasti omasta boksista ja 0–2-maali puskettiin ikävästi omiin kulmasta. Olimme alivoimalla mutta meidän oli pakko hakea rohkeasti kavennusta, mikä kostautui ja kaveri pääsi vapaasti tekemään 0–3.”

Yhteenvetona Mäkelä toteaa, että koko kaudelta tuttu kaava jatuu: ”Pystymme pelillisesti kyllä pelaamaan tässä sarjassa, mutta se ei riitä tulokseen. Nyt ei laiteta päätä pensaaseen vaan tehdään töitä entistä enemmän niin uskon vakaasti että palkintokin tulee sitä kautta.”

Seuraava tilaisuus kurssin kääntämisen tulee ensi lauantaina Salossa, jossa ottelua isännöin vahvasti kautensa aloittanut Salon Palloilijat.

Kakkonen

0 – 3

( 0 – 1 )

Yleisöä:
379

5' Sami Rantala
82' Oma maali
84' Kourouma Fatoghoma

Yleisöä:
379

17 Juuso Auvinen
4 Topias Järvelä 45' 73'
5 Eetu Rahkola C 42' 75'
8 Riku Oras 24'
9 Tuomas Lehti 59'
10 Matti Saari
19 Valtteri Uimonen
20 Verneri Uimonen 82'
22 Tuomas Alanen
23 Tero Intala
24 Santeri Salomaa 70'
30 Tuomo Hiltunen
6 Sampo Ojala
7 Jussi Rasva
11 Lauri Saari 59'
16 Mehdi Fennane 82'
21 Konsta Raittinen 73'
2Juhani Koponen
3Kourouma Fatoghomakeltainen kortti 84’
5Verneri Salminen
7Antti-Pekka PihlainenC
8Jesse Junnila
9Eetu Koluvaihtoon 89’
10Sami Rantala
11Toni Pyyranta
17Matias Sallila
82Bilal Velijavaihtoon 89’
99Niko Vainionpäävaihtoon 73’
6Jussi Välilävaihdosta 89’
12Eetu Lindroos
13Joonas Salo
14Eetu Räisänenvaihdosta 73’
18Juuso Rantala
21Tommi Lehto
27Ronald Karlssonvaihdosta 89’

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49