9.6.2016

 
 

TamU saa lauantaina tuttuja vieraita NokialtaLauantaina Pyynikin urheilukentälle saadaan monelle Sinipaidalle tuttuakin tutumpia vieraita, kun naapurikaupungin ykkösjoukkue Nokian Palloseura haastaa TamUn kolmesta tärkeästä sarjapisteestä. Luvassa on tiukka taistelu, jossa tunteetkin saattavat nousta pintaan.

Ylim√§√§r√§isi√§ tunteita otteluun tuo se, ett√§ talven mittaan Tampere United teki useita v√§rv√§yksi√§ Nokian Palloseurasta. Kaikki alkoi p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§n siirrytty√§ Sinipaitojen k√§skytt√§j√§ksi, ja t√§m√§n j√§lkeen jopa viisi pelaajaa siirtyi per√§ss√§. ”Vietin kuusi hienoa vuotta Nokialla, ja koimme hienoja hetki√§ yhdess√§, mutta tunteet eiv√§t saa vaikuttaa peliin valmistautumiseen”, kommentoi p√§√§valmentaja M√§kel√§ tilannetta.

Viime kaudella toiseksi Tampere-Satakunnan Kolmosessa sijoittunut NoPS onkin aloittanut t√§m√§n kauden hiukan edelliskautta vaisummin. Kahdeksasta ottelusta kertyneet 12 pistett√§ takaavat kuitenkin tukevan paikan sarjataulukon ylemm√§ss√§ keskikastissa. K√§rkip√§√§n joukkueista NoPS voitti TP-T:n sarjan avauskierroksella selvin numeroin 1‚Äď4 (0‚Äď2), mutta h√§visi Pallo-Iiroille √Ąij√§nsuolla tylysti 4‚Äď0 (1‚Äď0).

”Nopsilla on jalkeilla j√§lleen todella laadukas joukkue, ja seura kuuluu Kolmosen kestomenestyjiin”, muistuttaa p√§√§valmentaja M√§kel√§. Harjoituskaudella TamU voitti nokialaiset selvin lukemin 5‚Äď1 (3‚Äď0) kun joukkueet kohtasivat helmikuun lopussa Pirkkahallissa. T√§h√§n tulokseen ei tietenk√§√§n kannata liiaksi tuijottaa en√§√§ t√§ss√§ vaiheessa kes√§√§.

Vaikka p√§√§valmentaja ja osa pelaajista tuntee nokialaisjoukkueen eritt√§in hyvin, pelisuunnitelma ei lauantaina perustu vastustajan ominaisuuksiin. ”L√§hdemme pelaamaan t√§ysin omaa peli√§mme, joka on mennyt kauden mittaan hyvin eteenp√§in”, M√§kel√§ toteaa. ”T√§ytyy olla todella tyytyv√§inen joukkueen otteisiin niin reenikent√§ll√§ kuin peleiss√§kin. Tavoitteemme on kehitt√§√§ peli√§mme peli pelilt√§ ja olemme siin√§ onnistuneet melko hyvin. Jokaisessa peliss√§ tulee hyvi√§ onnistumisia eri osa-alueilla.”

P√§√§valmentaja M√§kel√§ saa j√§lleen k√§ytt√∂√∂ns√§ vahvan ryhm√§n, vaikka varmoja poissaolijoita ovat t√§ss√§ vaiheessa Sasha PopovitŇ°, Eemeli Peltonen, Otto Pitk√§nen sek√§ yh√§ pelilupaa l√§√§k√§rilt√§ odottava Veli-Pekka Franssila. Niclas Kalatsev on palaamassa pelikuntoon ja on l√§hell√§ jo p√§√§st√§ NoPS otteluun. Samoin kauan kaivatun Ali Koljosen saatetaan n√§hd√§ tekev√§n debyyttins√§ sarjapeleiss√§”, p√§√§valmentaja M√§kel√§ paljastaa.

Oman s√§v√§yksens√§ lauantain otteluun tuo my√∂s Pallo-Iirojen keskiviikkoinen 3‚Äď1 (2‚Äď0) -h√§vi√∂ Ilveksen kakkosjoukkueelle. Tulos osoittaa, ett√§ t√§n√§k√§√§n vuonna sarjassa ei ole yht√§√§n voittamatonta joukkuetta, ja taistelu sarjanoususta on yh√§ avoinna. Tampere Unitedin takana my√∂s Ilves-Kissat ja TP-T ovat yh√§ t√§ysill√§ mukana nousutaistelussa. Odotettavissa on mielenkiintoinen kes√§.

Ottelu potkaistaan käyntiin Pyynikin urheilukentällä lauantaina 11.6. klo 15. Ennen ottelua kannattajat kokoontuvat Pyynikintorin perinneravintola Tuopissa, josta saa alennuksia Tampere Unitedin jäsenkortilla ja fanituotteilla.

Ottelun jälkipelit pelataan TamU-risteilyllä Näsijärven aalloilla klo 18.30 alkaen. Lipun voi ostaa ottelun yhteydessä fanituotteiden myyntipisteellä tai ennakkoon netissä TamU-kaupasta. Jos lippuja on jäljellä, omansa voi lunastaa myös laivalta ennen sen lähtöä Mustalahden satamasta.

Itse ottelussa yleisöä palvelee jälleen Pyynikin käsityöläispanimon anniskelualue sekä TamUn oma grilli, jolla on tarjolla maistuvaa Tapolan makkaraa. Lisäksi Little Big Kitchen tuo Pyynikille makean tarjontansa. Etäkannattajat voivat puolestaan katsoa ottelun suorasta TamU-TV:n lähetyksestä.