TamU saa lauantaina tuttuja vieraita Nokialta

09/06/2016
Otteluennakko

Lauantaina Pyynikin urheilukentälle saadaan monelle Sinipaidalle tuttuakin tutumpia vieraita, kun naapurikaupungin ykkösjoukkue Nokian Palloseura haastaa TamUn kolmesta tärkeästä sarjapisteestä. Luvassa on tiukka taistelu, jossa tunteetkin saattavat nousta pintaan.

Ylimääräisiä tunteita otteluun tuo se, että talven mittaan Tampere United teki useita värväyksiä Nokian Palloseurasta. Kaikki alkoi päävalmentaja Mikko Mäkelän siirryttyä Sinipaitojen käskyttäjäksi, ja tämän jälkeen jopa viisi pelaajaa siirtyi perässä. ”Vietin kuusi hienoa vuotta Nokialla, ja koimme hienoja hetkiä yhdessä, mutta tunteet eivät saa vaikuttaa peliin valmistautumiseen”, kommentoi päävalmentaja Mäkelä tilannetta.

Viime kaudella toiseksi Tampere-Satakunnan Kolmosessa sijoittunut NoPS onkin aloittanut tämän kauden hiukan edelliskautta vaisummin. Kahdeksasta ottelusta kertyneet 12 pistettä takaavat kuitenkin tukevan paikan sarjataulukon ylemmässä keskikastissa. Kärkipään joukkueista NoPS voitti TP-T:n sarjan avauskierroksella selvin numeroin 1–4 (0–2), mutta hävisi Pallo-Iiroille Äijänsuolla tylysti 4–0 (1–0).

”Nopsilla on jalkeilla jälleen todella laadukas joukkue, ja seura kuuluu Kolmosen kestomenestyjiin”, muistuttaa päävalmentaja Mäkelä. Harjoituskaudella TamU voitti nokialaiset selvin lukemin 5–1 (3–0) kun joukkueet kohtasivat helmikuun lopussa Pirkkahallissa. Tähän tulokseen ei tietenkään kannata liiaksi tuijottaa enää tässä vaiheessa kesää.

Vaikka päävalmentaja ja osa pelaajista tuntee nokialaisjoukkueen erittäin hyvin, pelisuunnitelma ei lauantaina perustu vastustajan ominaisuuksiin. ”Lähdemme pelaamaan täysin omaa peliämme, joka on mennyt kauden mittaan hyvin eteenpäin”, Mäkelä toteaa. ”Täytyy olla todella tyytyväinen joukkueen otteisiin niin reenikentällä kuin peleissäkin. Tavoitteemme on kehittää peliämme peli peliltä ja olemme siinä onnistuneet melko hyvin. Jokaisessa pelissä tulee hyviä onnistumisia eri osa-alueilla.”

Päävalmentaja Mäkelä saa jälleen käyttöönsä vahvan ryhmän, vaikka varmoja poissaolijoita ovat tässä vaiheessa Sasha Popovitš, Eemeli Peltonen, Otto Pitkänen sekä yhä pelilupaa lääkäriltä odottava Veli-Pekka Franssila. Niclas Kalatsev on palaamassa pelikuntoon ja on lähellä jo päästä NoPS otteluun. Samoin kauan kaivatun Ali Koljosen saatetaan nähdä tekevän debyyttinsä sarjapeleissä”, päävalmentaja Mäkelä paljastaa.

Oman säväyksensä lauantain otteluun tuo myös Pallo-Iirojen keskiviikkoinen 3–1 (2–0) -häviö Ilveksen kakkosjoukkueelle. Tulos osoittaa, että tänäkään vuonna sarjassa ei ole yhtään voittamatonta joukkuetta, ja taistelu sarjanoususta on yhä avoinna. Tampere Unitedin takana myös Ilves-Kissat ja TP-T ovat yhä täysillä mukana nousutaistelussa. Odotettavissa on mielenkiintoinen kesä.

Ottelu potkaistaan käyntiin Pyynikin urheilukentällä lauantaina 11.6. klo 15. Ennen ottelua kannattajat kokoontuvat Pyynikintorin perinneravintola Tuopissa, josta saa alennuksia Tampere Unitedin jäsenkortilla ja fanituotteilla.

Ottelun jälkipelit pelataan TamU-risteilyllä Näsijärven aalloilla klo 18.30 alkaen. Lipun voi ostaa ottelun yhteydessä fanituotteiden myyntipisteellä tai ennakkoon netissä TamU-kaupasta. Jos lippuja on jäljellä, omansa voi lunastaa myös laivalta ennen sen lähtöä Mustalahden satamasta.

Itse ottelussa yleisöä palvelee jälleen Pyynikin käsityöläispanimon anniskelualue sekä TamUn oma grilli, jolla on tarjolla maistuvaa Tapolan makkaraa. Lisäksi Little Big Kitchen tuo Pyynikille makean tarjontansa. Etäkannattajat voivat puolestaan katsoa ottelun suorasta TamU-TV:n lähetyksestä.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

19.6. klo 19 TuTo - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2