TamU puristi niukan voiton TKT:stä

12/05/2016
Otteluraportti

Tampere Unitedin ja TKT:n keskiviikkoisesta kohtaamisesta muodostui vähämaalinen kamppailu, jossa Kauppiin kokoontunut yleisö ei päässyt juurikaan nautiskelemaan jalkapallon hienouksista. Vierasjoukkueena pelanneella TamUlla oli tilaisuutensa iskeä useampikin maali, mutta lopulta toisen puoliajan alun painostusjaksokaan ei tuottanut kuin yhden TKT-puolustuksen lahjoittaman maalin. Loppulukemiksi kirjattiin 1–2 (1–1).

Kolmonen

1 – 2

Tuomas Alanen nousee yleisön puoleista laitaa
Tuomas Alanen nousee yleisön puoleista laitaa

TamU lähti peliin terävästi, ja hyökkäsi alusta alkaen vaarallisesti. Ensimmäisellä jaksolla Sasha Popovitš laittoi pallon kerran maaliinkin, mutta tilanne liputettiin paitsioksi. Muutoin Sinipaitojen vaarallisimmat vetopaikat osuivat Matti Saarelle ja Valtteri Uimoselle, mutta laukaukset kilpistyivät puolustukseen tai maalivahdin torjuntoihin. Tuomas Alanen puolestaan oli lähellä ehtiä liukumaan Valtteri Uimosen kulmapotkun takatolpalta sisään, mutta osuma palloon jäi haaveeksi.

TKT on siirtynyt 1–0-johtoon
TKT on siirtynyt 1–0-johtoon

Ottelun avausmaalista vastasi TKT. Takaisku syntyi TamU-maalille varkain kehittyneen sekavan tilanteen päätteeksi, kun Mikko Ala-Hakuni pääsi puskemaan pallon verkon perukoille. Näin ottelu oli 1–0-lukemissa reilun vartin pelin jälkeen.

Niclas Kalatsev ohittaa puolustajan
Niclas Kalatsev ohittaa puolustajan
Pallo käteen ja tuomiona pilkku
Pallo käteen ja tuomiona pilkku

TamUn tasoitusta saatiin odottaa aivan jakson lopulle asti. Silloin TKT-puolustaja pelasi palloa kädellään maassa maatessaan. Tosin ainakin siniharmaassa leirissä moni varmasti katsoi että pallo enemmänkin pelattiin tai ajautui puolustajan käteen. Yhtä kaikki, tuomari osoitti pilkkua, jota lähti laukomaan Niclas Kalatsev. Laukaus jäi hiukan turhan keskelle, ja maalivahti onnistui venyttämään kätensä pallon tielle. Tästä Kalatsev sai pallon uudelleen, ja toinen veto päätyi puolustajan kautta maaliin.

Niclas Kalatsev ehtii ensimmäisenä maalivahdin torjumaan pilkkuun ja laittaa pallon maaliin
Niclas Kalatsev ehtii ensimmäisenä maalivahdin torjumaan pilkkuun ja laittaa pallon maaliin

Taukovihellys kuultiin nopeasti sen jälkeen kun peliä jatkettiin keskiympyrästä, ja näin tauolle mentiin tasalukemissa 1–1.

Painostusjakso tuo johtomaalin toisen jakson alussa

Toinen jakso alkoi selvässä Tampere Unitedin hallinnalla. Painostus palkittiin alle kymmenessä minuutissa halvalla maalilla, kun TKT-puolustaja pudottin Matti Saaren keskityksen rinnallaan Riku Orakselle, jolla oli helppo työ siirtää Sinipaidat 1–2-johtoon.

Riku Oras tuulettaa voittomaalia Sinikaartin edessä
Riku Oras tuulettaa voittomaalia Sinikaartin edessä

Pian johtomaalin jälkeen Niclas Kalatsevilla oli tilaisuus tuplata johtomarginaali, mutta terävä laukaus kimposi takatolpasta takaisin kentälle. Myös TKT:llä oli omat paikkansa muun muassa parista vaaralliselta keskisektorin vapaapotkusta, mutta nämä yritykset kilpistyivät puolustukseen ja maalivahti Juuso Auviseen.

Kun lisämaaleja ei toisella jaksolla enää nähty, ottelu päättyi ansaittuun vierasvoittoon 1–2 (1–1).

Kommentit ottelun jälkeen

”TamUn hyvä ilme toi kolme pistettä”, kommentoi päävalmentaja Mikko Mäkelä ottelun jälkeen. ”Peliin lähtömme oli tänään paljon paremmalla tasolla kuin edellisessä pelissä, ja pystyimme luomaan tasaisesti maalipaikkoja. TKT meni johtoon epäonnisella maalilla, mutta jatkoimme omaa peliämme ja pystyimme luomaan paikkoja hyvin.”

”Tauolla painotimme entisestään pelin selkeyttämistä, koska Kaupin kokolattiamatto ei soveltunut meille niin hyvin kun taistelevalle TKT:lle. Uskalsimme ja pystyimmekin pelaamaan hyvää jalkapalloa kentän ehdoilla.”

”Taisteluilme on jätkillä hyvä, mutta paljon parempaan vielä pystymme. Prässimme toimi ajoittain hyvin ja puolustus oli todella kova. Ainoastaan meidän kehno viimeistely ja epäonni pitivät numerot tasaisena”, kiittelee Mäkelä omaa joukkuettaan. ”TKT:lla ei ollut yhtään vaarallista paikkaa koko pelissä, mikä kertoo hyvästä joukkuepelistämme. Olisimme hyvinkin voineet tehdä neljä lisämaalia, mutta 2–1-voitolla saa yhtä paljon pisteitä kuin 6–1-voitolla.”

Seuraavan kerran Sinipaidat pelaavat jo tulevana sunnuntaina, kun Hämeenlinnan Härmä vierailee Pyynikillä Suomen Regions’ Cupin toisen kierroksen ottelussa. Kolmosen pelit puolestaan jatkuvat jo viikon päästä torstaina, kun Loiske vierailee Pyynikillä.

Kolmonen

1 – 2

( 1 – 1 )

45+1′ Niclas Kalatsev
54′ Riku Oras

Yleisöä:

16' Mikko Ala-Hakuni

Yleisöä:

17 Juuso Auvinen
2 Mika Lindroos
3 Tuomas Savinainen 1'
5 Eetu Rahkola C
8 Riku Oras
15 Niclas Kalatsev 78'
19 Valtteri Uimonen 73'
20 Verneri Uimonen
21 Matti Saari 61'
22 Tuomas Alanen
41 Sasha Popovitš
1 Jussi Siltanen
4 Eemeli Peltonen
7 Jussi Rasva
9 Tuomas Lehti 73'
10 Jonne Keränen 78'
11 Lauri Saari 61'
16 Mehdi Fennane
1Juuso Saikkonen
4Nestori Kilpi
6Tommi Korvenpäävaihtoon 64’
7Hariwan Mohammed
15Mikko Ala-Hakuni
16Eppu Yliruusi
18Ville Korpela
20Sajad Ahmadi
21Mikko Laaja
22Topias Perkiö
25Riku Laitinen
2Teemu Kuirinlahti
3Riku Kortekeltainen kortti 86’vaihdosta 64’
9Viljami Häkkinen
11Minel Sehic
17Sami Honkanen
19Mako Kivipelto
26Pasi Sinisalo

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - SalPa

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2