12.5.2016

 
 

TamU puristi niukan voiton TKT:stäTampere Unitedin ja TKT:n keskiviikkoisesta kohtaamisesta muodostui v√§h√§maalinen kamppailu, jossa Kauppiin kokoontunut yleis√∂ ei p√§√§ssyt juurikaan nautiskelemaan jalkapallon hienouksista. Vierasjoukkueena pelanneella TamUlla oli tilaisuutensa iske√§ useampikin maali, mutta lopulta toisen puoliajan alun painostusjaksokaan ei tuottanut kuin yhden TKT-puolustuksen lahjoittaman maalin. Loppulukemiksi kirjattiin 1‚Äď2 (1‚Äď1).

Tuomas Alanen nousee yleisön puoleista laitaa

Tuomas Alanen nousee yleisön puoleista laitaa

TamU l√§hti peliin ter√§v√§sti, ja hy√∂kk√§si alusta alkaen vaarallisesti. Ensimm√§isell√§ jaksolla Sasha PopovitŇ° laittoi pallon kerran maaliinkin, mutta tilanne liputettiin paitsioksi. Muutoin Sinipaitojen vaarallisimmat vetopaikat osuivat Matti Saarelle ja Valtteri Uimoselle, mutta laukaukset kilpistyiv√§t puolustukseen tai maalivahdin torjuntoihin. Tuomas Alanen puolestaan oli l√§hell√§ ehti√§ liukumaan Valtteri Uimosen kulmapotkun takatolpalta sis√§√§n, mutta osuma palloon j√§i haaveeksi.

TKT on siirtynyt 1‚Äď0-johtoon

TKT on siirtynyt 1‚Äď0-johtoon

Ottelun avausmaalista vastasi TKT. Takaisku syntyi TamU-maalille varkain kehittyneen sekavan tilanteen p√§√§tteeksi, kun Mikko Ala-Hakuni p√§√§si puskemaan pallon verkon perukoille. N√§in ottelu oli 1‚Äď0-lukemissa reilun vartin pelin j√§lkeen.

Niclas Kalatsev ohittaa puolustajan

Niclas Kalatsev ohittaa puolustajan

Pallo käteen ja tuomiona pilkku

Pallo käteen ja tuomiona pilkku

TamUn tasoitusta saatiin odottaa aivan jakson lopulle asti. Silloin TKT-puolustaja pelasi palloa kädellään maassa maatessaan. Tosin ainakin siniharmaassa leirissä moni varmasti katsoi että pallo enemmänkin pelattiin tai ajautui puolustajan käteen. Yhtä kaikki, tuomari osoitti pilkkua, jota lähti laukomaan Niclas Kalatsev. Laukaus jäi hiukan turhan keskelle, ja maalivahti onnistui venyttämään kätensä pallon tielle. Tästä Kalatsev sai pallon uudelleen, ja toinen veto päätyi puolustajan kautta maaliin.

Niclas Kalatsev ehtii ensimmäisenä maalivahdin torjumaan pilkkuun ja laittaa pallon maaliin

Niclas Kalatsev ehtii ensimmäisenä maalivahdin torjumaan pilkkuun ja laittaa pallon maaliin

Taukovihellys kuultiin nopeasti sen j√§lkeen kun peli√§ jatkettiin keskiympyr√§st√§, ja n√§in tauolle mentiin tasalukemissa 1‚Äď1.

Painostusjakso tuo johtomaalin toisen jakson alussa

Toinen jakso alkoi selv√§ss√§ Tampere Unitedin hallinnalla. Painostus palkittiin alle kymmeness√§ minuutissa halvalla maalilla, kun TKT-puolustaja pudottin Matti Saaren keskityksen rinnallaan Riku Orakselle, jolla oli helppo ty√∂ siirt√§√§ Sinipaidat 1‚Äď2-johtoon.

Riku Oras tuulettaa voittomaalia Sinikaartin edessä

Riku Oras tuulettaa voittomaalia Sinikaartin edessä

Pian johtomaalin jälkeen Niclas Kalatsevilla oli tilaisuus tuplata johtomarginaali, mutta terävä laukaus kimposi takatolpasta takaisin kentälle. Myös TKT:llä oli omat paikkansa muun muassa parista vaaralliselta keskisektorin vapaapotkusta, mutta nämä yritykset kilpistyivät puolustukseen ja maalivahti Juuso Auviseen.

Kun lis√§maaleja ei toisella jaksolla en√§√§ n√§hty, ottelu p√§√§ttyi ansaittuun vierasvoittoon 1‚Äď2 (1‚Äď1).

Kommentit ottelun jälkeen

”TamUn hyv√§ ilme toi kolme pistett√§”, kommentoi p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ ottelun j√§lkeen. ”Peliin l√§ht√∂mme oli t√§n√§√§n paljon paremmalla tasolla kuin edellisess√§ peliss√§, ja pystyimme luomaan tasaisesti maalipaikkoja. TKT meni johtoon ep√§onnisella maalilla, mutta jatkoimme omaa peli√§mme ja pystyimme luomaan paikkoja hyvin.”

”Tauolla painotimme entisest√§√§n pelin selkeytt√§mist√§, koska Kaupin kokolattiamatto ei soveltunut meille niin hyvin kun taistelevalle TKT:lle. Uskalsimme ja pystyimmekin pelaamaan hyv√§√§ jalkapalloa kent√§n ehdoilla.”

”Taisteluilme on j√§tkill√§ hyv√§, mutta paljon parempaan viel√§ pystymme. Pr√§ssimme toimi ajoittain hyvin ja puolustus oli todella kova. Ainoastaan meid√§n kehno viimeistely ja ep√§onni pitiv√§t numerot tasaisena”, kiittelee M√§kel√§ omaa joukkuettaan. ”TKT:lla ei ollut yht√§√§n vaarallista paikkaa koko peliss√§, mik√§ kertoo hyv√§st√§ joukkuepelist√§mme. Olisimme hyvinkin voineet tehd√§ nelj√§ lis√§maalia, mutta 2‚Äď1-voitolla saa yht√§ paljon pisteit√§ kuin 6‚Äď1-voitolla.”

Seuraavan kerran Sinipaidat pelaavat jo tulevana sunnuntaina, kun Hämeenlinnan Härmä vierailee Pyynikillä Suomen Regions’ Cupin toisen kierroksen ottelussa. Kolmosen pelit puolestaan jatkuvat jo viikon päästä torstaina, kun Loiske vierailee Pyynikillä.

1 Juuso Saikkonen
4 Nestori Kilpi
6 Tommi Korvenpää vaihtoon 64’
7 Hariwan Mohammed
15 Mikko Ala-Hakuni
16 Eppu Yliruusi
18 Ville Korpela
20 Sajad Ahmadi
21 Mikko Laaja
22 Topias Perkiö
25 Riku Laitinen
2 Teemu Kuirinlahti
3 Riku Korte keltainen kortti 86’ vaihdosta 64’
9 Viljami Häkkinen
11 Minel Sehic
17 Sami Honkanen
19 Mako Kivipelto
26 Pasi Sinisalo