TamU puolustaa Tampereen herruutta perjantaina Kaupissa

01/09/2022 TamU
Otteluennakko

Perjantaina pelataan kauden neljäs paikallisottelu, kun Ilves-Kissat isännöi Tampere Unitedia Kaupissa. TamU on esiintynyt vakuuttavasti kauden paikallispeleissä, ja kolmen aiemman ottelun saldona on kolme voittoa. Tätä putkea Sinipaidat lähtee puolustamaan, kun vastaan asettuu sarjaa johtava Ilves-Kissat. Tampereen herruuden lisäksi pelissä on asemat nousutaistelussa, johon TamUlla on vielä hyvät mahdollisuudet nousta mukaan.

Ilves-Kissat – TamU

  • Kauden neljännessä paikallispelissä on haussa neljäs voitto.
  • Muutoinkin TamU on niskan päällä Ilves-Kissoja vastaan viime vuosina pelatuissa otteluissa.
  • Ottelu on myös sarjatilanteen kannalta tärkeä: TamU haluaa nousta neljän joukkoon ja Ilves-Kissat pitää kärkipaikkansa.

Ollaan edetty siihen vaiheeseen kautta, että on aika pistää isompaa vaihdetta silmään ja lähteä tavoittelemaan kärkinelikkoa.

- Anton Bright
Kapteeniston jäsen

Ilves-Kissoilla on varmaan sarjan paras hyökkäyskolmikko. Toivotaan, ettei lähdetä maalintekokilpailuun mukaan, se on kuitenkin heidän vahvuutensa.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Paikallispeli tulee hyvään saumaan. Olisi voinut tulla muuten vaikea viikko sunnuntain katkeran tappion jälkeen.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

TamU lähtee perjantaihin harmittava tulos niskassaan. Viime sunnuntaina GrIFK vei pisteet Pyynikiltä ottelussa, jossa olisi ollut kaikki avaimet kotivoittoon. Puolustuspään mokailut ja hyökkäyspään ratkaisevien syöttöjen heikko osumaprosentti tarkoittivat, että 3–4-tuloksen myötä kotitappioiden putki kasvoi jo neljään. 

Vieraspeleissä otettujen hyvien tulosten ansiosta kaikki on kuitenkin edelleen omissa käsissä, ja rästipelin voittamalla TamU nousisi lohkon kolmannelle sijalle. Jos TamU voittaisi rästipelinsä ja keskinäisen ottelun Ilves-Kissoja vastaan, kutistuisi nykyinen seitsemän pisteen ero vaivaiseen pisteeseen. Loppukauden osalta onkin mahdollinen samanlainen asetelma kuin Kolmosessa kaudella 2020, jolloin Ilves-Kissat ja TamU taistelivat loppuun saakka sarjanousijan paikasta. Tämä toki vaatii hyvän tuloskunnon löytämistä kauden jäljellä oleviin otteluihin.

TamUn kapteenistoon kuuluva Anton Bright lähtee odottavaisin mielin loppukauteen. Erityisesti mielessä siintää pääsy neljän parhaan joukkoon, joka toisi kolme lisäottelua lokakuussa.

”Ollaan edetty siihen vaiheeseen kautta, että on aika pistää isompaa vaihdetta silmään ja lähteä tavoittelemaan kärkinelikkoa. Se on edelleen täysin realistinen tavoite, mutta sen saavuttaminen vaatii koko joukkueelta töitä. Peli kerrallaan mennään hakemaan pisteitä”, Bright pohtii.

Sarjan vaarallisinta hyökkäystä torjumaan

Ilves-Kissat lähtee perjantaihin riemukkaissa tunnelmissa, sillä joukkueella on takana hieno nousu FC Jazzin vieraana Porissa, jossa he käänsivät 2–0-tilanteen 2–4-vierasvoittoon. Sarjajohdosta huolimatta Kissojen taival ei ole ollut ruusuilla tanssimista eikä pidempiä voittoputkia ole alkukauden jälkeen nähty, mikä osaltaan kertoo äärimmäisen tasaväkisestä lohkosta.

Sarjan parhaisiin pelaajiin kuuluva Milad Zanidpour on Pyynikillä nähtyjen kurkunleikkaajaeleiden lisäksi kohahduttanut maaleillaan, joista viime viikolla yksi syntyi puolesta kentästä KaaPon verkkoon. Kaikkiaan 13 osumaa tällä kaudella viimeistellyt iranilainen on ollut viime aikoina vahvassa vedossa, ja hän osuikin kahdesti molemmissa Ilves-Kissojen viime viikon peleissä.

Zanidpourin lisäksi maalintekovastuuta ovat Kissojen paidassa jakaneet 12 kertaa osunut Gerald Ben, 9 maalin Toni Paukkeri sekä 7 osumaa viimeistellyt Erkka Helminen. Hyökkäysvoimaa Ilves-Kissoista siis löytyy, mutta lohkon maaliahneimman joukkueen kääntöpuolena on vuotava puolustus. Vain sarjan heittopussi KaaPo on päästänyt Kissalaumaa enemmän maaleja.

TamUn päävalmentaja Jukka Listenmaa aikookin kiinnittää perjantain ottelussa erityishuomiota puolustuspeliin.

”Ilves-Kissoilla on varmaan sarjan paras hyökkäyskolmikko. Toivotaan, ettei lähdetä maalintekokilpailuun mukaan, se on kuitenkin heidän vahvuutensa. Yritetään pitää oma pää puhtaana”, Listenmaa kaavailee.

Oman vaikutuksensa perjantain otteluun voi tuoda Kauppi pelipaikkana.

”Kaupissa pelaaminen vaikuttaa pallolliseen pelaamiseen, kun pallo ei pompi samalla tavalla kuljetettaessa polviin. Isommalla ja paremmalla kentällä palloa on helpompi pitää”, Listenmaa sanoo.

Ilves-Kissojen tuskin tarvitsee perjantaina hakea motivaatiota perjantain otteluun. Paikallispeliasetelman lisäksi Kissat kaipaavat kipeästi lisäpisteitä, jotta he saavat pidettyä takanaan kuuden pelin voittoputkeen äityneen SalPan, joka on sarjataulukossa tasapisteissä yhden ottelun Kissoja vähemmän pelanneena.

TamUlla puolestaan on seitsemän pisteen matka sarjakärkeen ja kahdeksan pistettä putoamisviivaan. Turvallinen keskikastin sijoitus ei kuitenkaan tyydytä pelaajia eikä kannattajia, joten perjantaina voidaan odottaa voittoa janoava sininen seurayhteisö.

TamUlta on perjantain ottelussa poissa vielä viime kaudella Ilves-Kissoja edustanut Toni Toijala, jonka Grani-ottelussa ottama kauden seitsemäs varoitus tarkoittaa jo kauden toista pelikieltoa. Lisäksi Mauno Sirénin loukkaantuminen jatkuu, ja Severi Kankkusen pelikunto on kysymysmerkki. Aapo Sipponen puolestaan on poissa opiskelukiireiden takia.

Neljäs derbyvoitto tähtäimessä

Sekä Anton Bright että Jukka Listenmaa lähtevät perjantaihin sillä mielellä, että paikallispelien voittoputki saa jatkoa.

”Tottakai paikallisderby tuo lisälatausta. Ollaan jokainen derby voitettu tähän asti, ja lähdemme samalla asenteella tähänkin peliin”, Bright fiilistelee.

”Paikallispeli tulee hyvään saumaan. Olisi voinut tulla muuten vaikea viikko sunnuntain katkeran tappion jälkeen. Koitetaan saada viimeinenkin hoidettua meille. Neljä voittoa neljästä olisi kova saldo”, Listenmaa tuumii.

Vaikka viime sunnuntainen tappio oli karvas, Listenmaa näkee ottelussa myös paljon hyvää. 

”Toisen puoliajan pallollinen pelaaminen oli mallikasta viimeiseen ratkaisevaan syöttöön asti. Haettiin kovaa maalia aina lisäajan loppuun asti. Henkilökohtaiset virheet pitää vain saada pois.”

Anton Bright toivoo sekä pelaajien että kannattajien olevan perjantaina parhaassa mahdollisessa terässä paikallispeliä varten.

”Kiitos Sinikaartille jo tähänastisesta tuesta. Siitä on ollut iso apu kentällä. Huonompienkin pelien jälkeen tsemppi on tuonut meille aina vain lisää toivoa seuraavaan peliin. Nyt on molempien aika antaa parastaan, kun tärkeimmät pelit ovat vielä edessä. Tervetuloa Kauppiin pitämään meteliä”, Bright toivottaa.

Paikallisottelu Tampere Unitedin ja Ilves-Kissojen välillä pelataan perjantaina 2.9. kello 18.30 alkaen Kaupin tekonurmella 3 eli katsomokentällä. Aamulehti näyttää tämänkin ottelun tilaajilleen. Suora ottelulähetys alkaa noin klo 18.20, ja ottelun selostaa Lauri Olkkonen. Aamulehden suorat ottelulähetykset löytyvät osoitteesta aamulehti.fi/live.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2