TamU pudotti Pallo-Sepot pois kyydistä kauden päätöksessä

11/10/2020
Otteluraportti

Tampere United otti Pyynikilla tyylikkään voiton Pallo-Sepoista lukemin 4–1 (2–0).  Samalla loppukauden voittoputki piteni seitsemän pelin mittaiseksi.

Kolmonen

4 – 1

Vaikka ottelun lopputuloksella ei enää ollut vaikutusta lopullisiin sijoituksiin, sai Sinipaitojen nousujohteinen kausi ansaitsemansa päätöksen kauden viimeisessä ottelussa, kun valkeakoskelaisvieraat jäivät alakynteen vakuuttavassa 4–1-voitossa.

Kapteeni Eetu Rahkola palasi kokoonpanoon kauden päätöksessä.

Loppusarjan puhtaalla voittosaldolla selvittänyt TamU näytti kauden loppupuoliskolla, että joukkue kuuluu sarjan ehdottomaan eliittiin. Tällä kaudella nousuhaaveiden tielle nousivat alkukauden kompurointi ja Ilves-Kissojen tasaisen varma tuloskunto. Edellisen kerran TamU on poistunut ottelusta tappio niskassaan kauden toisessa ottelussa.

Pyynikin urheilukentällä käyty kamppailu Pallo-Seppoja vastaan alkoi panoksettomalle kauden päätöspelille tyypilliseen tapaan aavistuksen hitaalla tempolla. TamU piti melko tasaisessa väännössä hieman enemmän palloa, mutta varsinaisia maalipaikkoja ei ottelun alkupuolella juurikaan nähty.

Maalivahti Riku Tanilan nyrkki puhuu.

Loukkaantumisten suhteen ottelun avauspuolisko oli Sinipaidoille epäonninen, sillä noin vartin pelin jälkeen Ali Aitbenzanzoun jouduttiin vaihtamaan Nils Strömsholmiin, minkä seurauksena pakkina pelin aloittanut Anton Bright siirtyi keskikentän pohjalle. Panu Väliaho puolestaan piteli takareittään puolen tunnin jälkeen. Hän sinnitteli kentällä vielä hetken ja ehti pelata hyvän vetopaikan toisesta aallosta boksiin nousseelle Matias Starkille, jonka syöttöyritys kuitenkin katkottiin. Pian tämän jälkeen Emenike korvasi Väliahon vasemmalla laidalla.

Panu Väliaho mukavasti täyttyneen pääkatsomon edessä. Ottelun yleisömäärä 202 vei kauden yleisökeskiarvon kolmensadan paremmalle puolelle. Lopullinen lukema on 306.

Ensimmäisen jakson loppua kohti peli sähköistyi, ja maalipaikkoja alkoi syntyä. Valkeakoskella futisoppinsa hankkinut Eric Bullock pääsi 39. minuutilla karkaamaan boksiin vanhaa seuraansa vastaan, mutta syöttöyritys katkottiin helposti. Muutamaa minuuttia myöhemmin harhasyöttö avasi ex-TamU Berat Grabovcille hyvän maalintekotilaisuuden. Grabovci kiersi jo TamU-maalilla pitkästä aikaa aloittaneen Riku Tanilan, mutta laukaus kimposi kuitenkin kotiyleisön helpotukseksi tolpasta ulos.

Juuri ennen kuin ottelukello ehtii 45 minuuttiin Emenike löysi läheltä päätyviivaa Topias Järvelän, jonka sivuttaisyötöstä Roope Kostiaisella oli helppo työ viimeistellä pelin avausmaali. Yksi pukukoppimaali ei vielä riittänyt Sinipaidoille, vaan lisäajalla oli tulossa vielä lisää. Anton Bright antoi oikealta kulman, joka leijaili vastustamattomasti yli Seppojen maalivahdin ja maalin edustan pelaajatungoksen. Takatolpalla korkeimmalle nousi kapteeni Eetu Rahkola, joka pääsi lähietäisyydeltä nikkaamaan lukemiksi 2–0. Rahkolan kauden toinenkin maali oli syntynyt juuri Pallo-Seppoja vastaan.

Eetu Rahkola puskee voittomaaliksi jääneet TamUn toisen osuman.

Kausi tyylillä pakettiin

Toinen jakso käynnistyi TamUn kahden maalin etumatkalla, mutta valkeakoskelaiset eivät olleet vielä luovuttaneet. Kun ottelua oli pelattu 54 minuuttia, Riku Tanila kaappasi oman pään härdellin jälkeen Eetu Räisäsen epäonnistuneen purun käsiinsä lähellä päätyrajaa. Tuomari Juho Nieminen tulkitsi tilanteen palautukseksi, ja Pallo-Sepot pääsivät kotiyleisön ja -joukkueen protestoinnista huolimatta ampumaan epäsuoran vapaapotkun vitosen viivan rajalta. Laukaisijaksi valikoitui Berat Grabovci, jonka laukaus kuitenkin kimposi muurin ja yläriman kautta yli maalin.

Topias Järvelän saldo ottelussa oli kaksi maalisyöttöä.

Ottelun 71. minuutilla jännitys tihentyi, kun Pallo-Sepot kavensi tilanteeksi 2–1. Poikittaissyöttö löysi vasemmalta laidalta Onni Huvisen, joka käytti hyväkseen TamUn uinumisen laukomalla pallon maaliin. Kavennuksesta Pallo-Sepot sai hengen päälle, ja ottelun ote siirtyi hetkellisesti punapaitaiselle vierasjoukkueelle.

Pelikellossa oli 77 minuuttia, kun Emenike vapautti Roope Kostiaisen, joka rynni syvälle vastustajan boksiin ja antoi läheltä maalia syötön Eric Bullockille. Bullock pääsi viimeistelemään lähietäisyydeltä melkein tyhjään maaliin. Helpottavan 3–1-osuman myötä yli 200-päinen kotiyleisö syttyi Sinikaartin johdolla huikeaan kannustukseen viimeisen vartin ajaksi.

Emenike oli hyvällä pelipäällä ja vahvasti mukana 1–0 ja 3–1-maalien rakentamisessa.

Lisää oli tulossa vain muutamaa minuuttia myöhemmin, kun TamU sahasi läpi kentän. Viimeisen syötön pääsi antamaan Topias Järvelä, joka vapautti nousun tehneen Nils Strömsholmin vapaaksi rangaistusalueen oikeaan laitaan. Katsomoon hieman epäonnistuneelta vaikuttanut laukaus painui ohi syöttöä aavistelleen Tommi Viikin. Maali oli Strömsholmin ensimmäinen TamU-paidassa.

Ottelun lopulla Roope Kostiaisella oli vielä pari kelpo paikkaa laittaa pallo maaliin, mutta tällä kertaa Pyynikillä lisäosumia ei nähty. Valkeakoskelaisten penkillä tunteet kuumenivat pelin lopulla, ja lopulta vieraiden valmentaja Pekka Lingman tuli ajetuksi ulos toisen keltaisen kortin myötä.

Roope Kostiainen jättää vastustajat kakkoseksi.
Eetu Räisänen hakee avaavaa syöttöä.

Sinipaidat kuitenkin pelasivat kylmänviileästi ottelun loppuvihellykseen asti, ja erotuomarin päätösvihellyksen jälkeen joukkue ja kannattajat pääsivät vielä viimeisen kerran juhlimaan voittoa Pyynikillä. Hyvän peliesityksen ja 4–1-voiton myötä kausi 2020 sai pelitapahtumien osalta oivan päätöksen. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Kausi 2020 saa lopullisen sinettinsä lauantaina 24.10. jolloin sininen seurayhteisö kokoontuu klo 16 alkaen vielä kerran yhteen. Ravintola Kaijakassa järjestetään tuolloin Tampere Unitedin palkintogaala, jossa palkitaan seuran ja kannattajien toimesta ansioituneita pelaajia ja yhteisön jäseniä. Miesten edustusjoukkueen parasta pelaajaa voi äänestää sunnuntaihin 18.10. kello 18 saakka. Nähdään Kaijakassa!

Nils Strömsholm: ”Hieno matkahan tämä on ollut”

Kaksi kautta TamUa edustaneelle Nils Strömsholmille ensimmäinen maali edustusjoukkueessa maistui.

”Oikeastaan kokonaisuutena hyökkäys alhaalta asti oli aika kauniin näköistä jalkapalloa. Topi pisti hyvän syötön minulle siihen ja sattui kerrankin osumaan itsellä kohdilleen”, Strömsholm kertasi osumansa.

Nils Strömsholm laukoo ensimmäisen maalinsa Sinipaidoissa.
Nils Strömsholmin maali saa kasvot muikeiksi.

Nils Strömsholm hälytettiin kentälle avausjaksolla, kun Ali Aitbenzanzoun ei pystynyt jatkamaan peliä. Strömsholm kertoi, että oli osannut varautua kentälle menoon jo niinkin varhaisessa vaiheessa.

”Listenmaa sanoi minulle jo ennen peliä, että pidä itsesi valmiina. Tiedettiin, että Alulla on vähän vaivaa, joten vähän olin osannut asennoitua siihen, että tulee se hyppy kentälle ja olin osannut pitää itseni siihen valmiina. Jos asiaa ei olisi tiennyt, niin silloin olisi toki ollut tosi paljon vaikeampi mennä siinä kohtaa kentälle”, Strömsholm taustoitti.

”Peli ei ollut kauden paras matsi, mutta paikoittain ihan hyvänkin näköistä futista. Vähän ehkä näkyi, että oli kauden viimeinen matsi ja tuli vähän harhasyöttöjä ja huonoja haltuunottoja”, jatkoi Strömsholm pelin kulusta.

”Hieno matkahan tämän on ollut. TamU on hieno seura, jossa on kiva olla mukana. Taustat toimivat hyvin ja koppi on täynnä hienoja jätkiä. Ylemmälläkin seuraportaalla tuntuu olevan selkeät linjat kaikilla ja hyvä yhteisymmärrys”, niputtaa Strömsholm vielä kauden päätteeksi.

Päävalmentajan kommentit

Tampere United vietti ottelun jälkeen poikkeuksellisen pitkään aikaa kopissa. Mikä oli keskeinen viesti joukkueelle?

”Kiitettiin hemmetin hienosta matkasta. Kiitimme joukkuetta siitä, että ovat olleet niin sitoutuneita ja hyvää joukkuehenkeä”, päävalmentaja Jukka Listenmaa vastasi kysymykseen.

”Jos lähdetään sieltä marraskuusta, kun aloitettiin, niin joukkue on toki vaihtunut totaalisesti siitä, mutta koko ajan tässä on ollut hyvä olla. Yleensä syksyllä treeneihin meno ei ole niin mielekästä, mutta nyt on ollut koko ajan kivaa”, päävalmentaja jatkoi.

Ensimmäisen jakson tempo ei päätä huimannut ja tämän myös Listenmaa myönsi suoraan.

”Kyllähän se meni vähän siihen saunailtahöntsyyn. Meillä myös pari loukkaantumista tietyllä tapaa sekoitti sitä meidän pelaamista. Allulla meni nivunen jo vähän alkuveryttelyssä ja Panulla taisi takareisi joko krampata tai revähtää”, Listenmaa kommentoi ja raotti samalla loukkaantumisia.

Listenmaa oli jälleen kerran tyytyväinen siihen, että sekä voittopelien että tappiottomien pelin putki sai jatkoaan hieman tahmean alun jälkeen.

”Tärkeintä nyt oli, että saatiin se voitto ja aika monta muutakin voittoa tähän loppuun. Me teimme sen mitä me pystyimme tekemään eikä sen enempää voi oikein edes vaatia”, Listenmaa päättää.

Tampere United pelaa siis myös ensi kaudella Kolmosessa. Uusina joukkueina paikkansa Kolmosessa ovat varmistanut Nelosen kausilta tuttu kilpakumppani PP-70 sekä aiemmin vain kakkosjoukkueen kanssa tiukasti kisannut Ikaalisten Urheilijat. Kakkosesta ei putoa sellaisia joukkueita, jotaka sijoittuisivat TamUn kanssa samaan Kolmosen lohkoon. Näin ollen joukkueiden vaihtuvuus lohkossa jää varsin vähäiseksi. Ilves-Kissat jatkaa nousukarsintaan, ja riippuen siitä onistuuko se nousemaan, Neloseen putoaa joko sekä FJK että Tervakosken Pato tai vain toinen näistä.

Tervetuloa jälleen kannustamaan Sinipaitoja Pyynikille kun kausi 2021 alkaa!

Kolmonen

4 – 1

( 2 – 0 )

45′ Roope Kostiainen
45+2′ Eetu Rahkola
78′ Eric Bullock
81′ Nils Strömsholm

Yleisöä:
202

71’ Onni Huvinen

Yleisöä:
202

1 Riku Tanila
2 Topias Järvelä 82'
5 Eetu Rahkola C 64'
6 Severi Kankkunen
7 Matias Stark
8 Ali Aitbenzanzoun 16'
11 Roope Kostiainen 34'
16 Eric Bullock 81'
18 Panu Väliaho 37'
31 Anton Bright
41 Eetu Räisänen
30 Jani Rantala
3 Tommi Sääksi 64'
9 Oskari Korpinen 82'
10 Emenike 37'
20 Hakim Belbachir 81'
21 Pyry Virtanen
27 Nils Strömsholm 16'
12Tommi Viik
3Topias Listo
4Juuso Salonenvaihtoon 46’
6Mikko-Petteri LatosaariC
9Rasmus Laahanen
10Berat Grabovci
14Sasha Popovitch
18Santeri Lintunen
19Wiljam Valtonenkeltainen kortti 80’
24Dani Molinvaihtoon 46’
29Joni Laurilavaihtoon 46’
11Oskari Kukkonenvaihdosta 46’
13Niklas Pynnönenvaihdosta 46’
15Onni Huvinenvaihdosta 46’

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49