TamU petrasi peliään talven toisessa TKT-kohtaamisessa

15/03/2023 TamU naiset
Otteluraportti

Naisten edustusjoukkue taisteli 3–1-voiton talven toisessa kohtaamisessa Tampereen Kisatoverien kanssa. Harjoitusottelu Kakkosessa ensi kaudella pelaavaa paikalliskilpailijaa vastaan pelattiin viime kerran tapaan myöhään sunnuntai-iltana Pirkkahallissa. Ottelussa TamUn tavoitteena oli saada oma pallollinen peli parempaan kuntoon edellisen otteluun nähden. Päävalmentaja korosti erityisesti otteen saamista haltuun pitkien pallonhallintajaksojen avulla.

Harjoitusottelu

1 – 3

  • TamU paransi peliään edellisesttä kohtaamisesta ja se näkyi myös tuloksessa, kun 1–1-tasapeli vaihtui 1–3-voittoon.
  • Nea Vironmäki teki talven ensimmäisessä ottelussaan heti kaksi maalia.
  • Maalivahdit Kiira Kaivola ja toisella jaksolla debytoinut Hilkka Palo onnistuivat hienosti.

Kenttätasapaino oli parempi kuin edellisessä pelissä, ja maalipaikkoja luotiin enemmän. Puolustus toimi hyvin alaspäin, mutta TKTn korkea prässi aiheutti päänvaivaa pelin avaamisessa.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

TamUlla oli laaja kokoonpano otteluun, ja tämä näkyi pelaajien peliminuuttien määrässä jonkin verran. Avauskokoonpano muodostui edustusjoukkueen pelaajista. Harjoitusottelu oli vasta joukkueen toinen kuluvana vuonna, joten ottelussa nähtiin paljon uusia pelaajia, ja he pääsivät harjoittelemaan lisää joukkueen pelimuotoa ja taktiikkaa sen sisällä.

Molemmat joukkueet pääsivät heti ottelun alussa hyville maalintekopaikoille, mutta viimeistelyt eivät osuneet maalia kohti. Peli aaltoili kentän päästä päähän, eikä kumpikaan joukkue saanut kunnollista pallohallintajaksoa muodostettua.

Kymmenen peliminuutin kohdalla TamU sai pallonriiston omalla puolustusalueella, jonka jälkeen keskikentällä pelannut Venla Numminen syötti pitkän kaaripallon vastustajan linjan taakse. Kärki Nea Vironmäki kerkesi palloon ensimmäisenä ja viimeisteli ottelun ensimmäisen maalin hyvällä laukauksella. Maalin jälkeen peli ei juurikaan rauhoittunut ja pallo oli molempien joukkueiden hallussa vuorotellen. Tilanteita syntyi maalien edustoilla, ja oli maalivahtien vuoro loistaa.

Ensimmäisen jakson maalissa pelannut Kiira Kaivola torjui TKT:n läpiajot, joita tuli etenkin jakson loppupuolella muutamia. Kaivolan pitkistä avauksista TamU sai hetkittäin luotua enemmän painetta TKT:n puolustusalueelle, mutta hitaiden hyökkäyksien luominen oli Sinipaidoille haastavaa.

TamUn korkea prässi tuotti toistamiseen tulosta 17. minuutilla, kun oikealla laidalla pelannut Milla Lassila teki kuudentoista alueen tuntumassa hyvän riiston ja syötti keskellä vapaana olleelle Vironmäelle. Vironmäki viimeisteli ottelun toisen maalinsa tarkasti maalivahdin yli ylärimaan koskettaen. Tauolle siirryttiin TamUn 2–0-johdossa.

Toisella jaksolla maali kummassakin päädyssä

Joukkueeseen Åbo IFKsta täksi kaudeksi siirtynyt maalivahti Hilkka Palo sai ensimmäiset minuuttinsa TamU-paidassa vartioidessaan maalia toisen jakson ajan. Toisella jaksolla pelattiin pitkälti keskialueella ja TamUn puolustuspäässä. Kunnollista pallonhallintajaksoa ei nähty kummankaan joukkueen puolesta, mutta TKT sai luotua paremmin painetta, eikä TamU onnistunut ensimmäisen jakson tapaan pelin avaamisessa. TKT antoi korkeaa prässiä, joten TamU turvautui paljon pitkiin pelinavauksiin.

TamU siirtyi 3–0-johtoon 83. peliminuutilla Elna Rikkisen upottaessa riparit maalivahdin torjuttua Janika Ilvesoksan läpiajon laukaisun. Lopussa TKT sai hienolla yksilösuorituksella vielä kavennettua pelin lukemiin 3–1, ja näihin lukemiin ottelu myös päättyi. Lopputulosta tärkeämpi anti ottelusta oli pelimuodon harjoittelu ja yhteen pelaamisen hiominen ennen kauden alkua.

Päävalmentaja Kari Numminen oli kokonaisuuteen tyytyväinen:

Alun pienen tahmaisuuden jälkeen saimme oman pelin toimimaan ja onnistuimme luomaan hyviä maalintekotilanteita. Prässipeli oli hyvällä tasolla ja TKT ei saanut oma peliään avattua. Kenttätasapaino oli parempi kuin edellisessä pelissä, ja maalipaikkoja luotiin enemmän. Puolustus toimi hyvin alaspäin, mutta TKTn korkea prässi aiheutti päänvaivaa pelin avaamisessa varsinkin toisella jaksolla. Hyvä kokonaisuus ja eteenpäin on menty.”

Joukkueen Suomen Cup -taival alkaa sunnuntaina 2.4 Paraisilla kello 12.00 Aktia Areenan tekonurmella.

Harjoitusottelu

1 – 3

( 0 – 2 )

7′ Nea Vironmäki
17′ Nea Vironmäki
83′ Elna Rikkinen

Yleisöä:
28

Yleisöä:
28

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

19.6. klo 19 TuTo - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2