TamU perustaa P9- ja P10-edustus­joukkueet uusien vastuu­valmentajien johdolla

20/09/2021
Uutinen

Tampere United on tehnyt kaksi merkittävää valmentajarekrytointia 8–11-vuotiaiden ikäluokkiin, kun Ville Niskanen aloittaa 8–9-vuotiaiden vastuuvalmentajana ja Ville Lehtilä 10–11-vuotiaiden vastuuvalmentajana. Valmentajien vastuualueisiin kuuluu kyseisten ikäluokkien joukkueet idässä ja lännessä, sekä lokakuussa aloittavat Tampere Unitedin ensimmäiset junioriedustusjoukkueet. Vastuuvalmentajat eivät jatkossa suinkaan valmenna joukkueitaan yksin, vaan johtavat omia valmennustiimejään joukkueiden ympärillä.

Rekrytointien tavoitteena on tasaisempi laatu joukkueiden päivittäisessä arjessa, selkeämmät pelitavalliset linjaukset sekä pelaajien sujuva siirtyminen haastetason aluejoukkueista kilpailullisiin edustusjoukkueisiin sekä myös toiseen suuntaan.

”Koemme tärkeänä asiana, että valmennuksen laatu myös haastetason joukkueissa on korkea ja pelaajien motivaatiota ruokkiva”, toteaa TamUn juonioritoiminnasta vastaava varapuheenjohtaja Markus Kyöstäjä.

Uudet junioriedustusjoukkueet P9 (2013 syntyneet) ja P10 (2012 syntyneet) aloittavat toimintansa lokakuussa. Edustusjoukkueessa junioripelaaja saa mahdollisuuden tavoitella omaa potentiaalista huippuaan yhdessä muiden motivoituneiden ja sitoutuneiden pelaajien kanssa.

”Olemme keskittyneet viime vuodet luomaan pohjaa harrastepuolella, mutta tavoitteenamme on jatkossa olla varteenotettava vaihtoehto myös selkeästi kilpailullisemmalla puolella. Tarve junioriedustusjoukkueiden aloittamiselle on tullut pelaajamäärän kasvun myötä seuran sisältä ja muun muassa sen takia olemme tehneet uusien vastuuvalmentajien rekrytoinnit”, vahvistaa Kyöstäjä.

Ville Niskasella on kertynyt valmennuskokemusta pitkältä ajalta mm. TPV:stä sekä viimeisen vuoden ajalta TamUn T15-joukkueesta. Niskasen vahvuusaluetta on kuitenkin 5v5-vaiheen valmentaminen, jossa hänellä on paljon annettavaa pelin opettamisessa.

”Nyt on vuosi takana Tampere Unitedin organisaatiossa, ja olen viihtynyt erittäin hyvin. Seuran junioritoiminta on nuorekasta ja eteenpäin pyrkivää. Valmentajista pidetään täällä hyvää huolta ja heitä kuunnellaan. Motivaatio tulevaan valmennustehtävään on huipussaan”, kommentoi Niskanen.

Ville Lehtilä puolestaan siirtyy TamUun Nokian Palloseurasta, jossa hän on toiminut viimeisen kolmen vuoden ajan 2010 ikäluokan vastuuvalmentajana. Lehtilä on erikoistunut 8v8-vaiheen valmentamiseen, ja tuo tervetullutta osaamista verrattain nuoreen junioriseuraan.

”Olen seurannut jo pidemmän aikaa Tampere Unitedin esiin nousemista Tampereen futiskartalla, ja seura on tehnyt minuun vaikutuksen avoimuudellaan. Odotan innolla aloittamistani seurassa ja pyrin omalta osaltani rakentamaan Tampere Unitediin vahvaa junioripolkua”, kommentoi puolestaan Lehtilä.

Nyt tehtuy panostus valmennukseen on Tampere Unitedille merkittävä myös taloudellisesti. Vastuuvalmentajat ovat seurassa työsuhteessa, ja osa heidän elannostaan tulee valmennustyöstä.

”Emme odota enää tänä päivänä, että valmentaja uhraa kaiken vapaa-aikansa vain rakkaudesta lajiin, vaan valmentaminen on työtä siinä missä muutkin ammatit. Vaatimustaso on tietysti myös eri tasolla verrattaessa vapaaehtoistyöhön. Kyse on myös valmennustyön arvostamisesta”, päättää Kyöstäjä.

Lisätietoa uusista junioriedustusjoukkueista löytyy P9-joukkueen ja P10-joukkueen omilta sivuilta. Joukkueita on tarkoitus täydentää vielä syys-lokakuun aikana, joten jos olet kiinnostunut, ole yhteydessä valmentajiin! Yhteystiedot löytyvät yllä olevista linkeistä.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.4. FC Honka - TamU 1 – 1

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

24.3. FC Kangasala - TamU 2 2 – 3

17.4. klo 19 TamU - FC Inter 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

16.4. klo 18 TamU 2 - EIF