20.9.2021

 
 

TamU perustaa P9- ja P10-edustus­joukkueet uusien vastuu­valmentajien johdollaTampere United on tehnyt kaksi merkitt√§v√§√§ valmentajarekrytointia 8‚Äď11-vuotiaiden ik√§luokkiin, kun Ville Niskanen aloittaa 8‚Äď9-vuotiaiden vastuuvalmentajana ja Ville Lehtil√§ 10‚Äď11-vuotiaiden vastuuvalmentajana. Valmentajien vastuualueisiin kuuluu kyseisten ik√§luokkien joukkueet id√§ss√§ ja l√§nness√§, sek√§ lokakuussa aloittavat Tampere Unitedin ensimm√§iset junioriedustusjoukkueet. Vastuuvalmentajat eiv√§t jatkossa suinkaan valmenna joukkueitaan yksin, vaan johtavat omia valmennustiimej√§√§n joukkueiden ymp√§rill√§.

Rekrytointien tavoitteena on tasaisempi laatu joukkueiden päivittäisessä arjessa, selkeämmät pelitavalliset linjaukset sekä pelaajien sujuva siirtyminen haastetason aluejoukkueista kilpailullisiin edustusjoukkueisiin sekä myös toiseen suuntaan.

”Koemme t√§rke√§n√§ asiana, ett√§ valmennuksen laatu my√∂s haastetason joukkueissa on korkea ja pelaajien motivaatiota ruokkiva”, toteaa TamUn juonioritoiminnasta vastaava varapuheenjohtaja Markus Ky√∂st√§j√§.

Uudet junioriedustusjoukkueet P9 (2013 syntyneet) ja P10 (2012 syntyneet) aloittavat toimintansa lokakuussa. Edustusjoukkueessa junioripelaaja saa mahdollisuuden tavoitella omaa potentiaalista huippuaan yhdessä muiden motivoituneiden ja sitoutuneiden pelaajien kanssa.

”Olemme keskittyneet viime vuodet luomaan pohjaa harrastepuolella, mutta tavoitteenamme on jatkossa olla varteenotettava vaihtoehto my√∂s selke√§sti kilpailullisemmalla puolella. Tarve junioriedustusjoukkueiden aloittamiselle on tullut pelaajam√§√§r√§n kasvun my√∂t√§ seuran sis√§lt√§ ja muun muassa sen takia olemme tehneet uusien vastuuvalmentajien rekrytoinnit”, vahvistaa Ky√∂st√§j√§.

Ville Niskasella on kertynyt valmennuskokemusta pitkältä ajalta mm. TPV:stä sekä viimeisen vuoden ajalta TamUn T15-joukkueesta. Niskasen vahvuusaluetta on kuitenkin 5v5-vaiheen valmentaminen, jossa hänellä on paljon annettavaa pelin opettamisessa.

”Nyt on vuosi takana Tampere Unitedin organisaatiossa, ja olen viihtynyt eritt√§in hyvin. Seuran junioritoiminta on nuorekasta ja eteenp√§in pyrkiv√§√§. Valmentajista pidet√§√§n t√§√§ll√§ hyv√§√§ huolta ja heit√§ kuunnellaan. Motivaatio tulevaan valmennusteht√§v√§√§n on huipussaan”, kommentoi Niskanen.

Ville Lehtilä puolestaan siirtyy TamUun Nokian Palloseurasta, jossa hän on toiminut viimeisen kolmen vuoden ajan 2010 ikäluokan vastuuvalmentajana. Lehtilä on erikoistunut 8v8-vaiheen valmentamiseen, ja tuo tervetullutta osaamista verrattain nuoreen junioriseuraan.

”Olen seurannut jo pidemm√§n aikaa Tampere Unitedin esiin nousemista Tampereen futiskartalla, ja seura on tehnyt minuun vaikutuksen avoimuudellaan. Odotan innolla aloittamistani seurassa ja pyrin omalta osaltani rakentamaan Tampere Unitediin vahvaa junioripolkua”, kommentoi puolestaan Lehtil√§.

Nyt tehtuy panostus valmennukseen on Tampere Unitedille merkittävä myös taloudellisesti. Vastuuvalmentajat ovat seurassa työsuhteessa, ja osa heidän elannostaan tulee valmennustyöstä.

”Emme odota en√§√§ t√§n√§ p√§iv√§n√§, ett√§ valmentaja uhraa kaiken vapaa-aikansa vain rakkaudesta lajiin, vaan valmentaminen on ty√∂t√§ siin√§ miss√§ muutkin ammatit. Vaatimustaso on tietysti my√∂s eri tasolla verrattaessa vapaaehtoisty√∂h√∂n. Kyse on my√∂s valmennusty√∂n arvostamisesta”, p√§√§tt√§√§ Ky√∂st√§j√§.

Lisätietoa uusista junioriedustusjoukkueista löytyy P9-joukkueen ja P10-joukkueen omilta sivuilta. Joukkueita on tarkoitus täydentää vielä syys-lokakuun aikana, joten jos olet kiinnostunut, ole yhteydessä valmentajiin! Yhteystiedot löytyvät yllä olevista linkeistä.