17.9.2021

 
 

TamU pelaa lauantaina Nokialla sarja­nousun kannalta t√§rkeist√§ pisteist√§Tampere United pelaa lauantaina kauden tähän asti tärkeimmän ottelunsa, kun se kohtaa vierasottelussa Nokian Palloseuran. Ottelu on uusinta heinäkuun alussa samaisella Nokian keskusurheilukentällä pelatusta ottelusta, joka päättyi tasalukemiin molempien joukkueiden tehtyä yhden maalin. Heinäkuinen tasapeli on Sinipaidoille koko kauden ainoa pistemenetys, vaikka TamU sai tuolloin pelata suuren osan ottelusta miesylivoimalla. Sinisessä leirissä onkin kova halu näyttää, että myös NoPS kaatuu vieraskentällä.

Lauantain ottelun suurin merkitys aiheutuu kuitenkin sarjatilanteesta. Yl√§sarjaan sarjak√§rjest√§ l√§htenyt TamU on sarjataulukossa kolme pistett√§ NoPSin edell√§, joten voitto antaisi TamUlle jo liki tavoittamattomaan kuuden pisteen etumatkan, kun pelej√§ on NoPS-ottelun j√§lkeen j√§ljell√§ en√§√§ kolme. Toisaalta NoPS ottaisi voittaessaan etuly√∂ntiaseman, sill√§ silloin joukkueet olisivat tasapisteiss√§, mutta nokialaisilla olisi paremman maalieron turvin etu puolellaan, kun Tampere Unitedin alkusarjassa ker√§√§m√§ hiukea maaliero 64‚Äď6 on nollattu. Tasapelin tapauksessa TamU s√§ilytt√§isi kolmen pisteen etumatkansa, ja kaikki pysyisi omissa k√§siss√§ sarjanousua ajatellen, joskin yhteenk√§√§n tappioon j√§ljell√§ olevissa otteluissa ei l√§ht√∂kohtaisesti olisi varaa.

Tiiviisti sanottuna TamUlle riittää suoraan sarjanousuun kaksi voittoa ja kaksi tappiota jäljellä olevissa neljässä ottelussa. Jos joukkue ottaa voitot sekä NoPSista että FC Haka junioreista, riittää yhteensä yhdenkin pisteen ottaminen otteluista TP-T:tä ja TKT:tä vastaan.

Myös Tampere United päävalmentaja Jukka Listenmaa toteaa lauantain ottelun olevan kauden tähän mennessä tärkein ottelu.

”T√§ss√§ ottelussa pystyt√§√§n jo tietyll√§ tapaa ratkoa asioita, vaikka mik√§√§nh√§n ei tietenk√§√§n viel√§ varmaksi mene, mutta mahdollisuus olisi ainakin p√§√§st√§ ainakin hyv√§lle mallille asiassa”, kuvailee Listenmaa tilannetta.

”Kyll√§ t√§t√§ matsia on odotettu. Vaikka on koitettu kuinka puhua, ett√§ kaikki pelit on yht√§ t√§rkeit√§, niin kyll√§h√§n t√§t√§ on odotettu”, Listenmaa my√∂nt√§√§.

Edellisen kohtaamisen tasapeli on jäänyt harmittamaan myös päävalmentajaa. Vaikka sarjataulukon asetelmien kannalta tasapelikin olisi TamUlle hyvä tulos, se ei ainakaan ennen ottelua kelpaa sinisessä leirissä kenellekään.

”Oltiin aika saamattomia siin√§ peliss√§. Kyll√§ se olisi pit√§nyt hoitaa silloin, mutta onneksi saadaan uusi mahdollisuus. Toivotaan ett√§ nyt ollaan paremmalla jalalla liikkeell√§ ja n√§ytet√§√§n, ett√§ ollaan sarjan paras joukkue.”

”Tasapeli ei ainakaan ennen peli√§ ajatellen tyydytt√§isi. On tietysti eri asia mit√§ peli pit√§√§ sis√§ll√§√§n, mutta t√§ss√§ kohtaa voittoa haetaan vaikka v√§kisin”, Listenmaa summaa.

Kaupin nurmen kautta Nokialle

Edellisessä kohtaamisessa Sinipaitojen peliin vaikutti olennaisesti myös se, että ottelu oli kauden ensimmäinen vierailu luonnonnurmella, ja joukkueella oli selviä vaikeuksia siirrellä palloa nopeasti pelaajalta toiselle. Nyt tähän on varauduttu paremmin myös harjoitusten kannalta, sillä perjantain viimeistelyharjoitukset pidetään Kaupin nurmella.

”T√§ytyy antaa kaupungille kiitosta siit√§, ett√§ meille annettiin mahdollisuus p√§√§st√§ kunnon nurmikent√§lle. Pirkkahallille ei olisi l√§hdetty, mutta nyt kun p√§√§st√§√§n hyv√§lle kent√§lle, niin tottakai me se yksi treeni siell√§ k√§yd√§√§n ottamassa. P√§√§st√§√§n pikkuisen sy√∂ttelem√§√§n ja laukomaan nurmelta, jossa kaikki on kuitenkin pikkuisen erilaista kuin tekonurmella. Saadaan pieni tuntuma alle ja ollaan sitten pikkuisen valmiimpia kun lauantaina pilliin vihellet√§√§n”, Listenmaa kiittelee.

Puheen kääntyessä Nokian Palloseuraan Listenmaa nostaa esiin erityisesti vaarallisen hyökkäyspelin.

”Heill√§ on oma aika hyvin toimiva tyyli pelata. Systeemi on aika perus 4-1-4-1, ja varsinkin hy√∂kk√§ysp√§√§ on eritt√§in vaarallinen. Kyll√§ meid√§n t√§ytyy puolustaa tosi n√∂yr√§sti ja tiiviisti, jottei heid√§n hy√∂kk√§ysosastonsa p√§√§se myll√§√§m√§√§n. Jos pallonhallinta on NoPSilla, me pyrimme riistoihin ja vastahy√∂kk√§yksiin, mutta toivotaan, ett√§ saamme pallonhallinnan ja p√§√§st√§√§n viem√§√§n peli√§. Toivotaan my√∂s, ett√§ molemmat joukkueet saa pelata t√§ydell√§ miehityksell√§, niin olisi reilu peli sen j√§lkeen”, Listenmaa py√∂rittelee.

Nokian Palloseurassa pelaa monia Sinipaidoissa vuosien varrella nähtyjä pelaajia, ja myös päävalmentaja Markus Halme oli mukana useamman vuoden pelaajana ja valmentajana. Joukkueet tuntevat toisensa muutoinkin hyvin, ja kun ottelun panoksetkin ovat suuret, voivat tunteet herkästi ryöpsähtää jossain vaiheessa. Tämän tunnistaa myös Jukka Listenmaa.

”Kyll√§ t√§m√§ on ainakin t√§m√§n vuoden sarjassa se isoin matsi etuk√§teen. Kaikissa kolmessa aiemmassa peliss√§, joissa olen ollut itse mukana,  on jotain pient√§ sattunut ja tapahtunut. Jopa vaihtopenkill√§kin on ollut pient√§ sanailua vastustajan valmentajien kanssa, mit√§ ei l√§hellek√§√§n kaikissa peleiss√§ tapahdu. Kyll√§ siin√§ henkist√§ sodank√§ynti√§ k√§yd√§√§n penkin puolellakin, ja on kiva l√§hte√§ t√§llaiseen peliin jossa on tunnetta”, Listenmaa ennakoi.

Pelaajien loukkaantumistilanteessa ei ole Tampere Unitedin osalta kokoonpanoon vaikuttavia muutoksia, vaikka Jesse Oksanen onkin tällä viikolla palannut harjoituksiin. Hänen lisäkseen poissa ovat Mauno Sirén, Po Law, Hakim Belbachir ja Iikka Häkkinen.

Ottelu pelataan lauantaina 18.9. klo 15.00 alkaen Nokian keskusurheilukentällä. Tampere United tarvitsee kannattajien kaiken tuen, jotta Nokialta tullaan kotiin kolmen pisteen kera yksi askel lähempänä sarjanousua. Tule siis mukaan!