TamU pelaa lauantaina Nokialla sarja­nousun kannalta tärkeistä pisteistä

17/09/2021 TamU
Otteluennakko

Tampere United pelaa lauantaina kauden tähän asti tärkeimmän ottelunsa, kun se kohtaa vierasottelussa Nokian Palloseuran. Ottelu on uusinta heinäkuun alussa samaisella Nokian keskusurheilukentällä pelatusta ottelusta, joka päättyi tasalukemiin molempien joukkueiden tehtyä yhden maalin. Heinäkuinen tasapeli on Sinipaidoille koko kauden ainoa pistemenetys, vaikka TamU sai tuolloin pelata suuren osan ottelusta miesylivoimalla. Sinisessä leirissä onkin kova halu näyttää, että myös NoPS kaatuu vieraskentällä.

Lauantain ottelun suurin merkitys aiheutuu kuitenkin sarjatilanteesta. Yläsarjaan sarjakärjestä lähtenyt TamU on sarjataulukossa kolme pistettä NoPSin edellä, joten voitto antaisi TamUlle jo liki tavoittamattomaan kuuden pisteen etumatkan, kun pelejä on NoPS-ottelun jälkeen jäljellä enää kolme. Toisaalta NoPS ottaisi voittaessaan etulyöntiaseman, sillä silloin joukkueet olisivat tasapisteissä, mutta nokialaisilla olisi paremman maalieron turvin etu puolellaan, kun Tampere Unitedin alkusarjassa keräämä hiukea maaliero 64–6 on nollattu. Tasapelin tapauksessa TamU säilyttäisi kolmen pisteen etumatkansa, ja kaikki pysyisi omissa käsissä sarjanousua ajatellen, joskin yhteenkään tappioon jäljellä olevissa otteluissa ei lähtökohtaisesti olisi varaa.

Tiiviisti sanottuna TamUlle riittää suoraan sarjanousuun kaksi voittoa ja kaksi tappiota jäljellä olevissa neljässä ottelussa. Jos joukkue ottaa voitot sekä NoPSista että FC Haka junioreista, riittää yhteensä yhdenkin pisteen ottaminen otteluista TP-T:tä ja TKT:tä vastaan.

Myös Tampere United päävalmentaja Jukka Listenmaa toteaa lauantain ottelun olevan kauden tähän mennessä tärkein ottelu.

”Tässä ottelussa pystytään jo tietyllä tapaa ratkoa asioita, vaikka mikäänhän ei tietenkään vielä varmaksi mene, mutta mahdollisuus olisi ainakin päästä ainakin hyvälle mallille asiassa”, kuvailee Listenmaa tilannetta.

”Kyllä tätä matsia on odotettu. Vaikka on koitettu kuinka puhua, että kaikki pelit on yhtä tärkeitä, niin kyllähän tätä on odotettu”, Listenmaa myöntää.

Edellisen kohtaamisen tasapeli on jäänyt harmittamaan myös päävalmentajaa. Vaikka sarjataulukon asetelmien kannalta tasapelikin olisi TamUlle hyvä tulos, se ei ainakaan ennen ottelua kelpaa sinisessä leirissä kenellekään.

”Oltiin aika saamattomia siinä pelissä. Kyllä se olisi pitänyt hoitaa silloin, mutta onneksi saadaan uusi mahdollisuus. Toivotaan että nyt ollaan paremmalla jalalla liikkeellä ja näytetään, että ollaan sarjan paras joukkue.”

”Tasapeli ei ainakaan ennen peliä ajatellen tyydyttäisi. On tietysti eri asia mitä peli pitää sisällään, mutta tässä kohtaa voittoa haetaan vaikka väkisin”, Listenmaa summaa.

Kaupin nurmen kautta Nokialle

Edellisessä kohtaamisessa Sinipaitojen peliin vaikutti olennaisesti myös se, että ottelu oli kauden ensimmäinen vierailu luonnonnurmella, ja joukkueella oli selviä vaikeuksia siirrellä palloa nopeasti pelaajalta toiselle. Nyt tähän on varauduttu paremmin myös harjoitusten kannalta, sillä perjantain viimeistelyharjoitukset pidetään Kaupin nurmella.

”Täytyy antaa kaupungille kiitosta siitä, että meille annettiin mahdollisuus päästä kunnon nurmikentälle. Pirkkahallille ei olisi lähdetty, mutta nyt kun päästään hyvälle kentälle, niin tottakai me se yksi treeni siellä käydään ottamassa. Päästään pikkuisen syöttelemään ja laukomaan nurmelta, jossa kaikki on kuitenkin pikkuisen erilaista kuin tekonurmella. Saadaan pieni tuntuma alle ja ollaan sitten pikkuisen valmiimpia kun lauantaina pilliin vihelletään”, Listenmaa kiittelee.

Puheen kääntyessä Nokian Palloseuraan Listenmaa nostaa esiin erityisesti vaarallisen hyökkäyspelin.

”Heillä on oma aika hyvin toimiva tyyli pelata. Systeemi on aika perus 4-1-4-1, ja varsinkin hyökkäyspää on erittäin vaarallinen. Kyllä meidän täytyy puolustaa tosi nöyrästi ja tiiviisti, jottei heidän hyökkäysosastonsa pääse mylläämään. Jos pallonhallinta on NoPSilla, me pyrimme riistoihin ja vastahyökkäyksiin, mutta toivotaan, että saamme pallonhallinnan ja päästään viemään peliä. Toivotaan myös, että molemmat joukkueet saa pelata täydellä miehityksellä, niin olisi reilu peli sen jälkeen”, Listenmaa pyörittelee.

Nokian Palloseurassa pelaa monia Sinipaidoissa vuosien varrella nähtyjä pelaajia, ja myös päävalmentaja Markus Halme oli mukana useamman vuoden pelaajana ja valmentajana. Joukkueet tuntevat toisensa muutoinkin hyvin, ja kun ottelun panoksetkin ovat suuret, voivat tunteet herkästi ryöpsähtää jossain vaiheessa. Tämän tunnistaa myös Jukka Listenmaa.

”Kyllä tämä on ainakin tämän vuoden sarjassa se isoin matsi etukäteen. Kaikissa kolmessa aiemmassa pelissä, joissa olen ollut itse mukana,  on jotain pientä sattunut ja tapahtunut. Jopa vaihtopenkilläkin on ollut pientä sanailua vastustajan valmentajien kanssa, mitä ei lähellekään kaikissa peleissä tapahdu. Kyllä siinä henkistä sodankäyntiä käydään penkin puolellakin, ja on kiva lähteä tällaiseen peliin jossa on tunnetta”, Listenmaa ennakoi.

Pelaajien loukkaantumistilanteessa ei ole Tampere Unitedin osalta kokoonpanoon vaikuttavia muutoksia, vaikka Jesse Oksanen onkin tällä viikolla palannut harjoituksiin. Hänen lisäkseen poissa ovat Mauno Sirén, Po Law, Hakim Belbachir ja Iikka Häkkinen.

Ottelu pelataan lauantaina 18.9. klo 15.00 alkaen Nokian keskusurheilukentällä. Tampere United tarvitsee kannattajien kaiken tuen, jotta Nokialta tullaan kotiin kolmen pisteen kera yksi askel lähempänä sarjanousua. Tule siis mukaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49