TamU palasi omalle tasolleen HJS:n vieraana

19/03/2023 TamU
Otteluraportti

Tampere United haki lauantai-iltana hyvinkin itsensä näköisen voiton Hämeenlinnasta, kun HJS kaatui lukemin 0–2 (0–1). Sinipaitojen puolustuspeli oli valmentajia miellyttävällä tavalla varmaa, ja myös hyökkäyspäässä saatiin tehtyä voittoon tarvittavat maalit, kun pehmeäkosketuksinen Taha Özecelik osui aivan ensimmäisen jakson lopussa tyylikkäällä laukauksella vapaapotkusta, ja Topias Järvelä upotti toisen jakson alkupuoliskolla Janar Georgin hankkiman pilkun varmasti verkon perukoille. Esitys kuittasi heikon esiintymisen Nokian Palloseuran vieraana torstaina, ja palauttaa uskoa siihen, että TamU on oikealla tiellä kohti kuukauden päästä alkavaa Kakkosen sarjakautta.

Tampere Unitedin Arttu Haapala ja Taha Özcelik tuulettavat maalia
Harjoitusottelu

0 – 2

  • TamU päätti tiukan peliruuhkansa ottamalla kolmannesta pelistä kahdeksan päivän sisään selkeän voiton.
  • Nuorennusleikkauksen tehnyt HJS antoi hyvän vastuksen, mutta ei kuulu Kakkosen B-lohkon ennakkosuosikkeihin.
  • Arttu Haapala oli keskikentän kingi ja jakeli lukuisia maukkaita syöttöjä.

Oli hyvä esitys meiltä. Eka jakso oli vähän totuttelua vastustajan pelaamiseen, mutta tokalla jaksolla meidän peli aukesi aika hyvin.

- Janar Georg
Laitahyökkääjä

Lyhyen matematiikan mukaan tämä riittää kolmeen pisteeseen myös kun sarjakausi alkaa. Tämä on meidän näköistä jalkapalloa, ja hyvin ovat pelaajat sen sisäistäneet.

- Weeti Tero
Valmentaja

Joukkueen puolustaminen alkaa olla hyvällä tolalla, mutta sitä ei saa unohtaa, vaikka aletaan panostaa hyökkäyspeliin.

- Weeti Tero
Valmentaja

TamU aloitti ottelun terävästi, ja pallo oli tolpassa jo parin peliminuutin jälkeen. Anton Bright avasi topparin paikalta suoraan keskiympyrässä päivystäneelle Arttu Haapalalle, joka pyörähti näyttävästi ja harhautti samalla kaksi valkopaitaista vastustajaa. Syöttö vapautti Topias Järvelän juoksuun boksiin Puolustajan ahdistellessa niskassa Järvelä ajautui hiukan pieneen kulmaan, mutta tarkka laukaus ohitti jo maalivahdin. Yleisön jo huokaillessa pallo kuitenkin kimposi tolpasta puolustajalle, joka siivosi pallon kauas pois.

Seuraava tilanne nähtiin viitisen minuuttia myöhemmin. Arttu Haapala katkoi hyvin HJS:n avauksen ja pallo päätyi viereen Taha Özcelikille joka avasi Juho Heikkiselle juoksuun. Tämä eteni terävästi boksiin ja laukoi, mutta kulma jäi vähän pieneksi, ja maalivahti Joonas Immosella oli helpohko työ torjua laukaus etukulmasta.

HJS uhkasi TamU-maalia ensimmäisen kerran heti seuraavasta hyökkäyksestään. Tilanteessa pääsi ensin laukomaan Hamza Lassoued, mutta hänen laukauksensa TamU-puolustus blokkasi. HJS taisteli pallon takaisin itselleen, ja lopulta Miika Paussu näytti etenevän vapaaseen vetopaikkaan keskeltä. mutta Anton Bright ehti hätiin ja tökkäsi pallon pois Paussun jaloista tämän hakiessa jo laukausta.

Juho Heikkinen alkaa päästä joukkueeseen paremmin ja paremmin sisään, ja esiintyi vahvasti.

Jakson edetessä pallonhallinta pysyi pääosin TamUlla, joskin seuraavan kerran HJS:n maalia uhattiin vasta vartin pelin jälkeen. Silloin Chuya Uwano antoi matalan keskityksen maalille, ja maalivahti Immonen jähmettyi viivalle. Janar Georg yritti päästä palloon kiinni, mutta hollantilaistoppari Sil Bos veti pidemmän korren.

Huomattavasti lähempänä maalia oltiin 20 minuutin kohdalla, kun Juho Heikkinen antoi hyvän kulman ja Anton Brightin pusku lähetti kaaripallon kohti takakulmaa. Maalivahti Immonen venytti kuitenkin kätensä pallon tielle. Taha Özcelik pääsi vielä irtopalloon ja haki Eelis Korhosta keskemmältä aivan maalin edestä, mutta toppari siivosi pallon väljemmille vesille.

Myös Toisessa päässä nähtiin heti perään kulmapotku, josta pallo ajautui kuudentoista rajan taakse laitapuolustaja Seppo Keskitalolle. Maalivahti Antti Kuusinen joutui ensimmäisen kerran kunnon torjuntaan, joskin tulinen laukaus jäi sen verran keskelle, että perustorjunta riitti. Said Ahmed Abdulkadir pääsi vielä laukomaan karoista, mutta veto vei pallon onneksi maalin yli.

Taha Özcelik laukoo vapaapotkusta 0–1.

Seuravan parinkymmenen minuutin aikana maalintekopaikkoja ei nähty oikeastaan kummassakaan päässä, jollei mukaan lasketa Juho Heikkisen määrätietoista etenemistä keskialueelta kohti vetosektoria puolen tunnin kohdalla. Kaukoveto epäonnistui kuitenkin pahoin, ja pallo osui päätyseinään todella korkealla.

Aivan ensimmäisen jakson lopussa HJS:n hiukan kova peli kostautui, kun seurauksena oli pari keltaista korttia ja maaliin johtanut vapaapotku. Jälkimmäisessä tilanteessa sukilleen sai japanilaispelaaja Chuya Uwano juuri ennen murtautumistaan vetopaikkaan boksiin lähellä sen kulmaa.

Taha Özcelik näki mahdollisuuden iskeä pallo suoraan vaparista verkon perukoille, ja näin myös kävi. Pallo kimposi etutolpasta takatolppaan ja siitä maaliviivan paremmalle puolelle, ja TamU johti ansaitusti 0–1. Näissä lukemissa mentiin myös viettämään taukoa.

Anton Bright voittaa pääpallon.

Terävä aloitus toiselle jaksolle

TamU aloitti toisen jakson terävästi, ja heti ensimmäisellä minuutilla Juho Heikkinen pääsi laukomaan boksista Eelis Korhosen keskityksestä. Laukaus kuitenkin kimposi puolustajan kautta kulmaksi. Seuranneesta kulmapotkusta Topias Järvelä pääsi sohaisemaan pallon kohti alakulmaa siten, että maalivahti Joonas Immonen joutui torjumaan, mutta tämän lähemmäs maalia ei päästy.

Muutama minuutti myöhemmin TamU sai jälleen kulmapotkun, ja Topias Järvelä pääsi yrittämään maalintekoa heti uudelleen. Juho Heikkinen lähetti pallon kulmalipulta etukulmalle, mutta Järvelän pusku pomppasi kentän pinnan kautta maalin ohi.

HJS uhkasi TamU-maalia ensimmäisen kerran 55. minuutilla. Arttu Haapala joutui rikkomaan taktisesti keskialueella, ja sai myös keltaisen kortin. HJS teki sivuvaparista tilanteen, mutta laitapuolustaja Eemeli Rantaneva blokkasi laukauksen takatolpalla. Jatkotilanteessa HJS keskitti pallon uudelleen maalin eteen, mutta nyt Elmeri Supperin pusku kaarsi maalin katolle maalivahti Antti Kuusisen päästyä iholle.

Vielä ennen tunnin täyttymistä Arttu Haapalalta nähtiin maukas syöttö Topias Järvelälle boksin vasemmalle laidalle, mutta toppari katkaisi, kun Järvelä haki Juho Heikkistä boksin keskeltä.

Topparina pelannut Ali Aitbenzanzoun joutui tulemaan vaihtoon loukattuaan sormensa toisen jakson alussa.

Pari minuuttia tunnin täyttymisen jälkeen ottelu sai ratkaisun makua, kun Topias Järvelä voitti pallon laidalta Antti Kuusisen hiukan osoitteettomaksi jääneen pitkän avauksen jälkeen. Janar Georg juoksi tyhjään tilaan ja Järvelä sai pallon virolaiselle oivaltavalla kantapääsyötöllä. Georg ohitti Said Ahmed Abulkadirin ja pääsi boksiin, jossa Georg putosi kentän pintaan juuri kun joku huusi Abdulkadirille ”älä riko!” Tuomari osoitti epäröimättä pilkulle.

”Topi jatkoi pallon boksiin, ja tiesin että vastustaja tulee vielä takaa, joten odotin että hän rikkoo minua ja sitten vaan kaaduin maahan. Tarkoituksella haettu pilkku”, Georg paljasti ottelun jälkeen tilanteesta, jossa tuomarilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin viheltää rangaistuspotku.

Pallon taakse asettui Topias Järvelä, joka laukoi pallon varmasti maalin oikeaan alakulmaan samalla kun maalivahti Joonas Immonen aavisti vastakkaiseen suuntaan. TamU johti lukemin 0–2.

Janar Georg teki rajusti töitä läpi ottelun.

Arttu Haapalan läpi ottelun jatkuneet loistavat syötöt saivat jatkoa viisi minuuttia pilkkumaalin jälkeen. Keskityksen kohteena oli jälleen tutuksi tulleen parivaljakon toinen osapuoli Topias Järvelä. Tällä kertaa pallo oli sen verran hankala, että Järvelä ei saanut saksiaan osumaan palloon kunnolla, ja Joonas Immosella oli helppo työ kopata pallon haltuunsa.

HJS ei saanut missään vaiheessa kirivaihdetta päälle, eikä TamUn voitto ollut missään vaiheessa uhattuna. Toisaalta TamUltakaan ei enää nähty montakaan lisämaalin mahdollisuuden sisältänyttä hyökkäystä.

Kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa HJS pääsi kertaalleen hyvään vetopaikkaan TamUn harhasyötön jälkeisestä nopeasta tilanteenvaihdosta. Maalivahti Antti Kuusinen tuli kuitenkin hyvin vastaan, kun Eetu Pellikka pääsi boksin vasemmalla puolella vetopaikkaan. Seuranneista kahdesta kulmapotkusta ei suurempaa vaaraa aiheutunut.

Ottelun loppuminuuteilla HJS loi näennäisesti painetta, mutta oli lopulta aseeton. Näin ottelu päättyi TamUn mukavaan 0–2-voittoon.

”Ehjä 90-minuuttinen”

Yksi ottelussa suuren määrän töitä tehnyt oli oikealla laidalla pelannut Janar Georg, joka oli tyytyväinen sekä koko joukkueen että omaan esitykseensä.

”Oli hyvä esitys meiltä. Eka jakso oli vähän totuttelua vastustajan pelaamiseen, mutta tokalla jaksolla meidän peli aukesi aika hyvin. Omalta osaltani aika peruspeli mielestäni. Minun pelityyliini kuuluu työteliäisyys”, Georg summaa.

Vastustajan osalta puhe kääntyi siihen, että HJS:stä ei oikein vielä tiedetä, mikä joukkueen taso tällä kaudella on.

”HJS ei ole hirveästi vielä pelannut matseja tänä talvena, ja niillä on uusi ja aika erilainen porukka kuin mitä viime vuosina on ollut. Vielä ei tiedä, millainen joukkue se tulee olemaan kauden aikana.”

Valmennusjohdossa oltiin ottelun jälkeen huomattavasti paremmalla mielellä kuin kaksi päivää aiemmin Nokialla.

”Pelattiin kohtalaisen ehjä 90-minuuttinen ja puolustettiin taas omalla tasollamme, eikä kaveri kahta-kolmea paikkaa enempää saanut aikaiseksi. Ne mitä tuli, Kuusinen koppasi kiinni”, summasi valmentaja Weeti Tero heti paluumatkalla joukkueen bussissa.

Voitto myös otettiin sellaisella tavalla, jota TamUn valmennusjohto on läpi talven ja aiempienkin vuosien aikana peräänkuuluttanut. Kaikki lähtee oman pään pitämisestä puhtaana.

”Kaksi maalia riitti tänään, ja on aina positiivinen juttu kun kotona on nollat. Lyhyen matematiikan mukaan tämä riittää kolmeen pisteeseen myös kun sarjakausi alkaa.”

Tämä on meidän näköistä jalkapalloa, ja hyvin ovat pelaajat sen sisäistäneet. Omaa maalia halutaan puolustaa, ja tehdään sitten tarvittavat maalit. Jos ei tehdä pelitilannemaaleja, tehdään ne sitten erikoistilanteista”, Tero summaa.

Ennen sarjakauden alkua TamUlla on harjoitusotteluita vielä kolmena viikonloppuna, ja kehitystä täytyy vielä tapahtua etenkin hyökkäyspelin osalta, jotta sarjakauden alussa ollaan valmiita.

”Joukkueen puolustaminen alkaa olla hyvällä tolalla, mutta sitä ei saa unohtaa, vaikka aletaan panostaa hyökkäyspeliin. Olemme jo käyneet jonkin verran hyökkäyspeliä läpi, ja siihen laitetaan varmasti vielä lisää paukkuja.”

Siihen tähdätään, että kauden alkaessa jokainen osa-alue on kunnossa niin, että voidaan lähteä viemään kautta eteenpäin. Sitten pyritään kehittämään peliä koko kauden ajan siten, että olemme parhaimmillamme syksyllä”, Weeti Tero päättää.

Janar Georg peräänkuuluttaa tasaisuuden löytämistä jäljellä olevissa harjoitusotteluissa.

”Nyt on tullut voittoja, mutta seuraava peli on sitten hävitty. Tasaisuus pitää löytää viimeisiin peleihin ja jatkaa sitä sarjapeleissä.”

Seuraavan kerran TamU pelaa ensi lauantaina 25.3. Pallo-Iirojen vieraana Raumalla. Ottelu alkaa Äijänsuon stadionilla klo 14.00.

Harjoitusottelu

0 – 2

( 0 – 1 )

44′ Taha Özcelik
63′ Topias Järvelä

Yleisöä:

Yleisöä:

32 Antti Kuusinen
2 Ali Aitbenzanzoun 52'
3 Eemeli Rantaneva 71'
6 Eelis Korhonen
8 Topias Järvelä
13 Anton Bright C
15 Taha Özcelik 52'
17 Chuya Uwano 46'
20 Arttu Haapala 55' 79'
24 Juho Heikkinen 88'
56 Janar Georg 79'
30 Veikka Stålhand
7 Atte Jokinen 52'
9 Eric Bullock 46'
11 Casper Stenroos 79'
19 Arttu Raittinen 79'
21 Jesse Vuori 71'
26 Julius Stenroos 52'

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

17.4. TamU - FC Inter 2 0 – 0 rpk.

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

20.4. klo 19 TamU - Ilves 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2