21.7.2017

 
 

TamU palaa sarja­tauolta revanssi­hengess√§Tampere United palaa kaksi viikkoa kest√§neelt√§ sarjatauolta lauantaina, jolloin se kohtaa Lepp√§vaaran stadionilla FC Espoon. Sinipaidoilla on vierasottelussa edess√§√§n revanssin paikka, sill√§ hyisen kev√§√§n takia Pyynikille siirretyss√§ kauden avausottelussa FC Espoo k√§√§nsi ottelun 1‚Äď3-voitoksi toisen puoliajan kolmella maalillaan.

Kevään tappio-ottelun jälkeen moni totesi, että Tampere Unitedilla on vielä Kakkosen tasolla oppirahoja maksettavana. Kenttätapahtumissa joukkueet olivat nimittäin vähintäänkin tasavahvoja, ja paremmalla viimeistelyllä TamUn taukojohto olisi voinut olla paljon suurempi kuin yksi maali. Tasaiseen pistetahtiin pääseminen ottikin aikansa vielä tämän ottelun jälkeenkin, mutta nyt voidaan arvioida että kyseiset oppirahat on maksettu. Tässä mielessä FC Espoo toimiikin hyvänä tasonmittauksena heti toisen sarjakierroksen alussa. Sarjataulukossa FC Espoo on jäänyt neljä pistettä TamUn jälkeen, joten ottelu on myös tilaisuus tehdä pesäeroa sarjan tyvipäähän.

Kakkosen B-lohkossa onkin erittäin mielenkiintoinen sarjatilanne. Sarjan kärkipäässä on pelattu paljon ristiin, eikä yksikään joukkue ole vielä erottautunut selväksi nousijakandidaatiksi. Toisaalta myös tyvipäässä on tasaista, vaikka putoamisviivan alla olevat kolme joukkuetta erottuvatkin ainoina alle kymmenen pisteen joukkueina. Tampere Unitedin asema sarjan puolessa välissä on erityisen mielenkiintoinen, sillä matkaa on niin sarjan kärkeen kuin putoamisviivallekin kahdeksan pistettä. Tuloksellisesti heikon alkukauden aikana katseet oli käännettynä tiukasti putoamistaisteluun, mutta viimeisen viiden ottelun tappioton putki on kohentanut asemia ja kääntänyt katseet jopa aivan lohkon kärkitaisteluun.

Vaikka TamU otti ennen sarjataukoa vieraissa pisteit√§ aivan sarjan k√§rkip√§√§h√§n kuuluvilta joukkueilta, Sinipaidat ev√§t saa sortua aliarvioimaan FC Espoota. Espoolaiset aloittivat kautensa hyvin, ja vaikka pistetahti on sen j√§lkeen heikentynyt, ovat tulokset olleet l√§hes j√§rjest√§en tasaisia. T√§st√§ esimerkkin√§ MuSa joutui tyytym√§√§n niukkaan 1‚Äď0 voittoon FC Espoosta kotiottelussaan kes√§kuun lopulla. Viikinkej√§ vastaan FC Espoo venyi kuukautta aikaisemmin 2‚Äď2-tasapeliin.

FC Espoon pelaajista monien mieleen jäi Pyynikin kohtaamisessa kärjessä lujaa rymistellyt Janne Paukkonen. Vaikka isokokoisen kärkimiehen ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi tuolloin keltainen kortti, on hän sittemmin tehnyt tämän kauden otteluissa jo viisi maalia. Muita yli kahden maalin miehiä ei FC Espoosta löydykään, mutta pelaajalistaa selatessa on silmiin pistävää se, että joukkueessa pelaa lukuisia pelaajia, joilla on useamman vuoden kokemus Kakkosesta FC Espoon paidassa ja osin myös muissa pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan Kakkosen joukkueissa. Ennen sarjataukoa joukkue tosin paini maalinteko-ongelmien kanssa pelattuaan kolme peräkkäistä ottelua ilman ainuttakaan maalia.

TamU-otteluun FC Espoo saa muutamia tärkeitä pelaajia pitkästä aikaa kokoonpanoon, kun koko alkukauden sivussa ollut joukkueen kapteeni Jani Saastamoinen, lyhyemmästä loukkaantumisesta kärsinyt toppari Linus Salminen sekä pelilupa-asiansa kuntoon saanut kokenut keskikenttäpelaaja Jaakko Lepola palaavat kokoonpanon. Lepola pelasi useamman liigakauden Hongassa ja sen jälkeen vielä kaudella 2012 FC Lahdessa. Päävalmentaja Kalle Vasse toteaakin FC Espoon otteluennakossa, että joukkueella on mahdollisuus nousta sarjataulukossa huomattavasti nykysijoitusta korkeammallekin.

”Tauko on vietetty ja lauantaina pelataan todella t√§rke√§ vieraspeli”, luonnehtii Tampere Unitedin p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ tulevaa koitosta. ”Ensimm√§isess√§ peliss√§ Espoo oli meit√§ parempi 3‚Äď1-tuloksella, joten siin√§ on asia johon halutaan muutos.”

”Huiliviikko teki joukkueelle todella hyv√§√§ ja on n√§kynyt t√§ll√§ viikolla reenikent√§ll√§. Joukkueen terveystilakin on hyv√§, niin kuin my√∂s koko joukkueen vireystila. T√§ll√§ hetkell√§ on loistava ja rehellinen kilpailu pelipaikoista, mik√§ n√§kyy my√∂s reeneiss√§. Nyt on edess√§ positiivinen ongelma kun rupean kasaamaan kokoonpanoa ja avausta, sill√§ kaikki ei mahdu edes kokoonpanoon mukaan”, kertoo M√§kel√§ tyytyv√§isen√§.

Ottelu potkaistaan käyntiin Leppävaaran stadionilla Espoossa lauantaina 22.7 klo 17. TamU-TV aloittaa ottelulähetyksensä tuttuun tapaan jo klo 16.30. Silloin ottelua ennakoivat Tarmo Lyytikäinen sekä liigavuosien kannattajien suosikki Ville Lehtinen. Ottelun selostaa Manu Haapalainen joka saa asiantuntijakommentaattorikseen Ville Toivan.

Tampere United matkustaa otteluun TT Matkojen bussilla.