TamU palaa sarja­tauolta revanssi­hengessä

21/07/2017
Otteluennakko

Tampere United palaa kaksi viikkoa kestäneeltä sarjatauolta lauantaina, jolloin se kohtaa Leppävaaran stadionilla FC Espoon. Sinipaidoilla on vierasottelussa edessään revanssin paikka, sillä hyisen kevään takia Pyynikille siirretyssä kauden avausottelussa FC Espoo käänsi ottelun 1–3-voitoksi toisen puoliajan kolmella maalillaan.

Kevään tappio-ottelun jälkeen moni totesi, että Tampere Unitedilla on vielä Kakkosen tasolla oppirahoja maksettavana. Kenttätapahtumissa joukkueet olivat nimittäin vähintäänkin tasavahvoja, ja paremmalla viimeistelyllä TamUn taukojohto olisi voinut olla paljon suurempi kuin yksi maali. Tasaiseen pistetahtiin pääseminen ottikin aikansa vielä tämän ottelun jälkeenkin, mutta nyt voidaan arvioida että kyseiset oppirahat on maksettu. Tässä mielessä FC Espoo toimiikin hyvänä tasonmittauksena heti toisen sarjakierroksen alussa. Sarjataulukossa FC Espoo on jäänyt neljä pistettä TamUn jälkeen, joten ottelu on myös tilaisuus tehdä pesäeroa sarjan tyvipäähän.

Kakkosen B-lohkossa onkin erittäin mielenkiintoinen sarjatilanne. Sarjan kärkipäässä on pelattu paljon ristiin, eikä yksikään joukkue ole vielä erottautunut selväksi nousijakandidaatiksi. Toisaalta myös tyvipäässä on tasaista, vaikka putoamisviivan alla olevat kolme joukkuetta erottuvatkin ainoina alle kymmenen pisteen joukkueina. Tampere Unitedin asema sarjan puolessa välissä on erityisen mielenkiintoinen, sillä matkaa on niin sarjan kärkeen kuin putoamisviivallekin kahdeksan pistettä. Tuloksellisesti heikon alkukauden aikana katseet oli käännettynä tiukasti putoamistaisteluun, mutta viimeisen viiden ottelun tappioton putki on kohentanut asemia ja kääntänyt katseet jopa aivan lohkon kärkitaisteluun.

Vaikka TamU otti ennen sarjataukoa vieraissa pisteitä aivan sarjan kärkipäähän kuuluvilta joukkueilta, Sinipaidat evät saa sortua aliarvioimaan FC Espoota. Espoolaiset aloittivat kautensa hyvin, ja vaikka pistetahti on sen jälkeen heikentynyt, ovat tulokset olleet lähes järjestäen tasaisia. Tästä esimerkkinä MuSa joutui tyytymään niukkaan 1–0 voittoon FC Espoosta kotiottelussaan kesäkuun lopulla. Viikinkejä vastaan FC Espoo venyi kuukautta aikaisemmin 2–2-tasapeliin.

FC Espoon pelaajista monien mieleen jäi Pyynikin kohtaamisessa kärjessä lujaa rymistellyt Janne Paukkonen. Vaikka isokokoisen kärkimiehen ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi tuolloin keltainen kortti, on hän sittemmin tehnyt tämän kauden otteluissa jo viisi maalia. Muita yli kahden maalin miehiä ei FC Espoosta löydykään, mutta pelaajalistaa selatessa on silmiin pistävää se, että joukkueessa pelaa lukuisia pelaajia, joilla on useamman vuoden kokemus Kakkosesta FC Espoon paidassa ja osin myös muissa pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan Kakkosen joukkueissa. Ennen sarjataukoa joukkue tosin paini maalinteko-ongelmien kanssa pelattuaan kolme peräkkäistä ottelua ilman ainuttakaan maalia.

TamU-otteluun FC Espoo saa muutamia tärkeitä pelaajia pitkästä aikaa kokoonpanoon, kun koko alkukauden sivussa ollut joukkueen kapteeni Jani Saastamoinen, lyhyemmästä loukkaantumisesta kärsinyt toppari Linus Salminen sekä pelilupa-asiansa kuntoon saanut kokenut keskikenttäpelaaja Jaakko Lepola palaavat kokoonpanon. Lepola pelasi useamman liigakauden Hongassa ja sen jälkeen vielä kaudella 2012 FC Lahdessa. Päävalmentaja Kalle Vasse toteaakin FC Espoon otteluennakossa, että joukkueella on mahdollisuus nousta sarjataulukossa huomattavasti nykysijoitusta korkeammallekin.

”Tauko on vietetty ja lauantaina pelataan todella tärkeä vieraspeli”, luonnehtii Tampere Unitedin päävalmentaja Mikko Mäkelä tulevaa koitosta. ”Ensimmäisessä pelissä Espoo oli meitä parempi 3–1-tuloksella, joten siinä on asia johon halutaan muutos.”

”Huiliviikko teki joukkueelle todella hyvää ja on näkynyt tällä viikolla reenikentällä. Joukkueen terveystilakin on hyvä, niin kuin myös koko joukkueen vireystila. Tällä hetkellä on loistava ja rehellinen kilpailu pelipaikoista, mikä näkyy myös reeneissä. Nyt on edessä positiivinen ongelma kun rupean kasaamaan kokoonpanoa ja avausta, sillä kaikki ei mahdu edes kokoonpanoon mukaan”, kertoo Mäkelä tyytyväisenä.

Ottelu potkaistaan käyntiin Leppävaaran stadionilla Espoossa lauantaina 22.7 klo 17. TamU-TV aloittaa ottelulähetyksensä tuttuun tapaan jo klo 16.30. Silloin ottelua ennakoivat Tarmo Lyytikäinen sekä liigavuosien kannattajien suosikki Ville Lehtinen. Ottelun selostaa Manu Haapalainen joka saa asiantuntijakommentaattorikseen Ville Toivan.

Tampere United matkustaa otteluun TT Matkojen bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.6. TamU - FC Honka 1 – 1

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

9.6. TamU 2 - TP-T 0 – 3

15.6. klo 14 Ilves 2 - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

15.6. klo 13 Pato - TamU 2