TamU palaa Pyynikille voitto mielessään

26/08/2022 TamU
Otteluennakko

Sunnuntaina Pyynikillä nähdään kutkuttava kamppailu, kun kaksi neljän joukkoon tähtäävää joukkuetta mittelee elintärkeistä pisteistä. Pieneltä vieraskiertueelta takaisin kotikentälleen palaava TamU saa vastaansa kovassa vireessä olevan Grankulla IFK:n, joka on noussut sarjataulukossa vain kolmen pisteen päähän TamUsta. Viiden ottelun kuntopuntarissa Grania enemmän pisteitä on kerännyt vain SalPa.

TamU – GrIFK

  • TamU tulee takaisin kotiin onnistuneen vieraskiertueen jälkeen.
  • Grani on kuntopuntarissa koko sarjan toiseksi paras joukkue.
  • Voitto voi nostaa Sinipaidat himoittuun neljän parhaan joukkoon.

Grani on kuntopuntarin kärkipäässä eli haastetta löytyy. Luotetaan kuitenkin omaan hyvään tekemiseen, että sillä saadaan heidän putkensa poikki.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Pyynikin tappioputki pitää saada poikki. Vieraskiertueelta saatiin, mitä haettiin, ja orastavaan voittoputkeen olisi kiva saada jatkoa”, Listenmaa

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

TamU pääsee palaamaan kotikentälleen Pyynikille kolmen ja puolen viikon tauon jälkeen, kun sunnuntaina vastaan astelee GrIFK Kauniaisista. Kolmen vierasottelun putki on kuitenkin ollut Sinipaidoille tuloksellisesti hyvä, sillä kotiinviemisinä mukaan on lähtenyt seitsemän pistettä kahdesta voitosta ja yhdestä tasatuloksesta. Parantuneen tuloskunnon myötä TamU onkin noussut jälleen kovaan taisteluun neljän parhaan joukkoon pääsystä, mikä toisi mukanaan paikan nousukarsinta­sarjassa. Neljännelle sijalle on eroa kaksi pistettä ja sarjan kärkeenkin vain neljä, joten jokainen piste on elintärkeä tässä kohtaa kautta.

Kakkosen B-lohko on äärimmäisen tasainen heittopussiksi jäänyttä KaaPoa lukuunottamatta. Vaikka sunnuntain vieras GrIFK löytyy lohkon sijalta kahdeksan, ovat myös kauniaislaiset tosissaan kisaamassa nousukarsintasarjaan oikeuttavasta paikasta. Kolme pistettä TamUa vähemmän keränneet vihreäpaidat ovat viiden pisteen päässä nelossijasta, mutta GrIFK on loppukesästä ollut niin vahvassa vireessä, että mahdollisuuksia on vaikka mihin. Viimeisen kuuden ottelun saldona on viisi voittoa, joista viimeisin tuli keskiviikkona EPS:ää vastaan. Elokuussa voittoja on tullut mm. Klubi 04:sta ja Honka Akatemiasta.

Kauniaislaisten tehokkain pelaaja on ollut TamUakin vastaan osunut Matias Sorvali, jolla on tässä kohtaa kautta kasassa seitsemän osumaa. TamU-paidasta tuttu Omar Khary on kirjauttanut itsensä maalintekijätilastoon neljä kertaa.

TamUn päävalmentaja Jukka Listenmaa näkee sunnuntain ottelun kovana haasteena, mutta luottoa omiin joukkoihin riittää.

”Grani on kuntopuntarin kärkipäässä eli haastetta löytyy. Luotetaan kuitenkin omaan hyvään tekemiseen, että sillä saadaan heidän putkensa poikki.”

Kesäkuussa Kauniaisissa dominoiva ensimmäinen jakso ja turhan jännittävä loppu

Joukkueiden edellinen kohtaaminen kesäkuun alkupuolella päättyi Sinipaidoilla riemukkaaseen vierasvoittoon lukemin 1–2. Tuolloin tehomiehenä hääri kaksi maalia viimeistellyt Eric Bullock. Kauniaisten keskuskentällä pelattu ottelu oli kuitenkin kaksijakoinen, sillä ensimmäisen jakson dominanssin jälkeen TamUlla oli vaikeuksia saada omaa peliään kulkemaan, ja varsinkin lopussa GrIFK vyörytti vaarallisesti hyökkäyksiään. Puolustus piti riittävän hyvin ja voitto saatiin turvattua, vaikkakin lisäaika ennen päätösvihellystä tuntuikin vieraskannattajien keskuudessa kestävän ikuisuuden.

Päävalmentaja Listenmaa kertoo, että kauden ensimmäisessä kohtaamisessa valoilmiöt saattoivat näytellä tavallista isompaa roolia.

”Pelaajilta kuulin, että Kauniaisten pelissä pelipaitojen värit olivat sellaiset, ettei vasta-auringonvalossa oikein erottanut värejä, mikä saattoi osittain vaikuttaa puoliaikojen erilaisuuteen. Myös pieni hyvänolon tunne saattoi silloin hiipiä, kun oltiin ensimmäisellä puoliajalla niin ylivoimaisia.”

Vaikka Eric Bullock teki kesäkuisessa kohtaamisessa Grania vastaan kaksi maalia, hyökkääjän mieleen jäi päällimmäisenä vahva kokonaisesitys ensimmäisellä jaksolla.

”Pelattiin tosi hyvää fudista ylös- ja alaspäin, oltiin aktiivisia, liikutettiin hyvin palloa, ja saatiin kaveri laitettua hyvin ahtaalle. Tuli myös kaksi onnistumista maalin muodossa, mutta eniten mieleen jäi koko joukkueen loistava 45 minuuttinen.”

Kotitappioiden putki katkottavana

Vaikka TamU veikin keskiviikkona pisteet tappioputkeen ajautuneelta VJS:ltä, ei liialliseen ylpeyteen ole varaa, sillä Myyrmäen stadionilla TamU joutui kovaan paikkaan ja voitosta on paljolti kiittäminen maalivahti Antti Kuusisen paraatipelastuksia. Vantaalla voittomaalin laukoi Eric Bullock, jolle jäi hyvät muistot keskiviikon ottelusta.

”Hyvä fiilis kun kolme pinnaa lähti mukaan Tampereelle, ja pääsi taas loukkaantumisen jälkeen peleihin mukaan. Ei ehkä parasta peliä meiltä, mutta Antti seisoi sen verran hyvin päällä maalinsuulla. Tuntui kyllä tosi hyvältä saada heti onnistuminen vaihdosta kentälle tullessa, ja se varmaan näkyikin maalia tuulettaessa!” Bullock fiilistelee.

Loppukauden tavoitteista Bullock toteaa, että jokaista ottelua lähdetään voittamaan. Neljän kärkipaikka ja sen mukanaan tuomat jatkopelit ovat joukkueella tähtäimessä. 

TamU pääsee lähtemään hyvällä terveystilanteella sunnuntain otteluun. Mauno Sirén on kuitenkin edelleen sivussa. Myös Ouluun opiskelujen perässä muuttava maalivahti Aapo Sipponen joutuu jättämään ottelun väliin. Vaikka TamUn maalivahtiosasto onkin kaventunut kauden mittaan, on harjoituksissa ollut kolme maalivahtia, sillä kaupunkiin opiskelujen perässä muuttaneita veskareita on saatu mukaan harjoitusrinkiin.

Pyynikki on toiminut TamUn linnakkeena, ja yli kahden vuoden tappioton putki kotikentällä katkesi vasta heinäkuussa. Viime aikoina taika on kuitenkin murentunut, ja kaikki kolme putken katkeamisen jälkeistä kotiottelua ovat päättyneet tappioihin. Listenmaa lähteekin siitä, ettei kotitappioille tule enää jatkoa.

”Pyynikin tappioputki pitää saada poikki. Voitto mielessä lähdetään sunnuntaihin. Vieraskiertueelta saatiin, mitä haettiin, ja orastavaan voittoputkeen olisi kiva saada jatkoa”, Listenmaa kaavailee.

Listenmaa toivookin, että sunnuntaina Pyynikillä päästään kokemaan mieluisat pyhäpäivän juhlat.

”Toivottavasti katsomossa meininki jatkuu samana kuin ennenkin, ja kentällä saadaan parannettua, niin saadaan oikein hyvä tapahtuma aikaan.”

Ottelu potkaistaan käyntiin Pyynikin urheilukentällä sunnuntaina 28.8. kello 16.00. Pyynikin portti aukeaa F. E. Sillanpään kadulla jo kello 15.00 eli tunti ennen ottelun alkua, ja samalla hetkellä aukeavat myös grillipisteet, anniskelualueet ja Finesportsin pelipiste.

Liput otteluun – nosta ottelupäiväsi VIP-tasolle

Liput otteluun maksavat 10 € aikuisilta ja 7 € alennusryhmiltä (7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset sekä Tampere Unitedin jäsenet). Lippu kannattaa ostaa jo ennakkoon, sillä lippuluukuille muodostuu varmasti pitkät jonot ottelun alun lähestyessä. Ennakkoon lipun voi ostaa Tiketin nettikaupasta tai myyntipisteistä. Tampereella myyntipisteet löytyvät keskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista.

Myös VIP-lippuja on myytävänä stadionin lipunmyynnissä. VIP-lipun hinta on 40 €, tai jos sinulla on jo ostettuna tavallinen kausikortti, saat päivitettyä ottelupäiväsi VIP-tasolle 30 €:n lisähintaan. Olympia-kortteli-VIPissä tarjotaan ennen ottelua tasokas lämmin ruoka. Lisäksi pakettiin kuulu kaksi juomaa (tarjolla ainakin olut, siideri, lonkero sekä alkoholittomia vaihtoehtoja), ja ottelun tauolla on tarjolla kahvia ja grillimakkaraa. Ennen ottelun alkua päävalmentaja Jukka Listenmaa on haastateltavana VIP-alueella.

Palvelut Pyynikin urheilukentällä

TamUn grillipisteellä on myynnissä lihansyöjille Tapolan grillimakkaraa sekä kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lisäksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. Myös kannattajatuotteet ovat myynnissä samalla myyntipisteellä. Lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo hodarigrillinsä Pyynikille tähänkin otteluun. Tällä kertaa hodariin tulee raakamakkara lampaasta, pikkelöityä kurkkua ja minttumajoneesia.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn, eli ottelua pääsee siis seuraamaan juoman kanssa Pyynikin lehtereiltä. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin Brewing Companyn tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Lisäksi VIP-alueen yhteydessä stadionin kaupunginpuoleisessa päädyssä on kaikille katsojille avoinna oleva anniskelualue (alaikäiset vain huoltajan seurassa). Tämä anniskelualue on samalla lähempänä stadionin ruokapalveluita.

Kauden 2022 uutuutena Finesportsin pelialue palvelee kaikenikäisiä lapsista aikuisiin. Pääset nauttimaan erilaisista peleistä ja haasteista. Tarjolla on muun muassa pleikkapelejä ja pöytäfutista. Voit haastaaa pelien yhteydessä kavereita, muita osallistujia tai vaikkapa perheen jäseniä. Samalla pääset pilkistämään e-urheilun maailmaan.

Prematchit ja jälkipelit

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi, ja ottelun jälkeen suosittelemme vierailua Maja/Talossa Pirkankadulla vain korttelin päässä stadionin portista.

Suora ottelulähetys tarjolla Aamulehden tilaajille

Aamulehti näyttää ottelun tilaajilleen kello 16 alkaen. Suoran ottelulähetyksen selostaa Rasmus Junila. Aamulehden suorat ottelulähetykset löytyvät osoitteesta aamulehti.fi/live.

Jalkapallo on kuitenkin parasta paikan päällä, joten tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

4.2. Reipas - TamU 3 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

4.2. TamU 2 - Union Plaani 0 – 2

25.2. klo 14 TamU - TPV

10.3. klo 14 TamU naiset - TuTo

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa