6.5.2016

 
 

TamU palaa Pyynikille paikallis­peli­tunnelmissaSinipaidat palaavat pelikentille yli viikon mittaisen tauon jälkeen, kun kauden heikosti aloittanut Ilveksen kakkosjoukkue vierailee Pyynikillä. Ilmassa on varmasti jopa pientä derbytunnelmaa, kun ottelu potkaistaan käyntiin lauantaina klo 16.

Joukkueet ovat kohdanneet edellisen kerran kaudella 2014 Nelosessa. Tuolloin Ilves panosti tosissaan sarjanousuun, eik√§ j√§tt√§nyt elokuun kohtaamisessa Sinipaidoille mit√§√§n mahdollisuuksia, vaan voitti sen selkein numeroin 1‚Äď4 (0‚Äď3). Ottelussa oli paikalla tuolloin jopa 302 katsojaa, ja my√∂s tulevana lauantaina paikalle odotetaan v√§hint√§√§n vastaavaa yleis√∂m√§√§r√§√§.

Molemmat joukkueet ovat kokeneet suuria muutoksia sitten noiden p√§ivien. Ilveksen kakkosjoukkueen tarkoituksena on tarjota tasokkaita miesten pelej√§ seuran juniori-ik√§isille pelaajille, eik√§ ainakaan t√§ss√§ vaiheessa kev√§tt√§ n√§yt√§ silt√§, ett√§ kakkosjoukkuetta oltaisiin tosissaan pyrkim√§ss√§ nostamaan Kakkoseen t√§ll√§ kaudella. Kolmesta ottelusta Ilveksell√§ on nimitt√§in vain yksi piste Loiskeen kanssa pelatusta 2‚Äď2-tasapelist√§. Molemmat kotiottelunsa joukkue on h√§vinnyt niukasti 2‚Äď3, vastustajina TKT ja EuPa.

Hyvin kautensa aloittanut ja viimeksi H√§rm√§n numeroin 1‚Äď6 (0‚Äď3) murskannut TamU l√§hteekin otteluun selv√§n√§ ennakkosuosikkina. Silti on muistettava, ett√§ A- ja B-poikien SM-sarjoissa pelaavista pelaajista pitk√§lti koostuva joukkue voi etenkin yksitt√§isess√§ peliss√§ olla vaikea vastustaja. Sinipaidoilla on my√∂s tuoreessa muistissa 2‚Äď0-tappio harjoitusottelussa huhtikuun alussa.

P√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ toteaa, ett√§ joukkue pyyhki Pallo-Iiroja vastaan pelatun kotiavauksen pettymykset pois H√§meenlinnassa. ”Nyt tuomme hyv√§t asiat Pyynikille ja pyrimme parantamaan tiettyj√§ osa-alueita”, M√§kel√§ suunnittelee. ”Pyynikin pienempi kentt√§ tuo omat haasteensa, mutta niihinkin pit√§√§ pysty√§ reagoimaan ja pelata kent√§n mukaisesti.”

”Joukkue on terve ja saamme j√§lleen todella kovan joukkueen kent√§lle”, toteaa M√§kel√§ tyytyv√§isen√§. Seuraaviin peleihin on kuitenkin luvassa uutta mietitt√§v√§√§ puolustuslinjaan, sill√§ toppari Mika Lindroos muuttaa siviiliasioiden takia pois Tampereella, ja pelaa lauantaina ainakin toistaiseksi viimeisen ottelunsa TamUssa. Kun my√∂s Otto Pitk√§nen on poissa riveist√§ pitk√§n ty√∂komennuksensa takia, on toppariosasto k√§ym√§ss√§ ohueksi.

Lauantaina ei kuitenkaan vielä tarvitse tulevia murehtia, vaan keskittyminen täytyy suunnata sataprosenttisesti käsillä olevaan otteluun. Myös ottelutapahtuman puitteet ovat jälleen kunnossa, sillä grillipisteellä on tarjolla ravintola 4 Vuodenajan maukkaita ranskalaisia hodareita.

Otteluun valmistautumisen voi aloittaa jo hyvissä ajoin ennen avauspotkua ravintola Tuopissa Pyynikintorin laidalla. Ottelun jälkipelit puolestaan pelataan Maja/Talossa kulman takana Pirkankadulla. Molemmissa on tarjolla alennuksia TamUn jäsenkortilla tai fanituotteilla.

Etäkannattajia puolestaan palvelee tuttuun tapaan TamU-TV:n suora lähetys sekä twitterseuranta. Parhaiten tunnelmaan pääsee kuitenkin paikan päällä Pyynikillä, jossa ottelu siis alkaa tulevana lauantaina klo 16. Otteluun on vapaa pääsy. Tervetuloa tunnelmaan!