TamU palaa lauantaina Tammelaan

02/06/2017
Otteluennakko

Tampere United palaa lauantaina Tammelan stadionille, ja saa vieraakseen porilaisseura Musan Salaman. Edellisestä Tammelassa pelatusta kotiottelusta on ehtinyt vierähtää lähes kahdeksan vuotta, joten paluuta alkuperäiselle kotistadionille on saatu odottaa pitkään. Oman säväyksensä Tammelan iltaan tuo myös se, että molemmat joukkueet kaipaavat kipeästi lisäpisteitä hieman alakanttiin menneen alkukauden takia.

MuSa oli viime vuonna erittäin lähellä sarjanousua, sillä se pääsi Kakkosen parhaana lohkokakkosena nousukarsintaan, jossa kaksiosainen ottelu ratkesi lopulta rangaistuspotkukilpailussa Gnistanin hyväksi. Myös tällä kaudella porilaiset kuuluvat lohkon nousijasuosikkeihin, vaikka sarja lähtikin yllättäen käyntiin kahdella tappiolla FC Viikingeille ja Salon Palloilijoille. Tämän jälkeen MuSa on ottanut helpot voitot sarjan häntäpäähän arvioidusta EsPasta ja nousijajoukkue Peimari Unitedista.

Aiempien tulosten valossa MuSan iskukyky onkin jossain määrin arvoitus. Olettaa kuitenkin sopii, että Tammelaan saadaan kauden tähän mennessä kovin vastustaja, sillä ainakin paperilla MuSa on vain vahvistunut viime kaudesta FC Jazzista tulleiden vahvistusten myötä. Tampere Unitedin kannalta tilanne on haastava, sillä alkukauden neljästä otteluista ei ole positiivisista esityksistä huolimatta kertynyt enempää kuin neljä pistettä, ja sarjan tyvipäähän jumittumisen välttäminen edellyttäisi hyvää tulosta MuSaa vastaan.

MuSan maalintekijätilastosta erottuvat neljä maalia tehnyt Niko Vainionpää sekä kolmen maalin mies Sami Rantala, joka teki viime kaudella Kakkosessa 12 maalia. Päävalmentajana MuSalla on muun muassa FC Jazzissa ja Tampere Unitedissa liigaotteluita 2000-luvun alkupuolella pelannut Matti Santahuhta. Kuluva kausi on Santahuhdan kolmas MuSa valmennusvastuussa, ja tätä aiemmin hän on päävalmentajana ollut nostamassa FC Jazzin Kakkosesta Ykköseen.

Myös päävalmentaja Mikko Mäkelä arvioi vastaan tulevan yhden sarjan ennakkosuosikeista. ”MuSa on varmasti kaikkien valmentajien papereissa yksi sarjan kovimmista joukkueista, ellei kovin. Kausi alkanut yllättäen vähän vaisusti, mutta viime pelit ovat näyttäneet, että joukkue parantaa peli peliltä”, päävalmentaja arvioi.

”Samaa toivotaan myös Tampere Unitedilta. Vaikka peli on ollut pääsääntöisesti suhteellisen hyvää varsinkin ekat puoliajat, pisteitä on kertynyt aivan liian vähän. Lauantaina on aika kääntää laivan kurssi ja ruveta napsimaan pisteitä tasaisesti”, Mäkelä kaavailee.

”Suurimmat ongelmat ovat olleet maalinteko, mikä on ollut luvalla sanottuna todella heikkoa, sekä puolustaminen varsinkin pallonmenetysten jälkeen tapahtuvassa suunnanmuutoksessa. Puolustusmuoto on toiminut hyvin ja ollaan pidetty vastustaja pois A-luokan tonteilta”, arvioi Mäkelä oman joukkueensa tekemistä.

Poissaoloja Mäkelä toteaa olevan valitettavan paljon: Antti Haavisto, Niclas Kalatsev, Mahdi Ali, Mauno Sirén sekä Roope Kostiainen ovat varmuudella poissa, ja koko viikon kuumeessa ollut Sampo Ojala luultavimmin ei ole pelikuntoinen. Muilla on syynä pieniä loukkaantumisia sekä henkilökohtasia syitä.”

TamU-TV on luonnollisesti jälleen paikalla kun TamU pelaa. Ottelun ennakointi alkaa suorassa lähetyksessä jo tunti ennen ottelun alkua eli klo 16, ja silloin studiossa ovat isäntänä Tarmo Lyytikäinen ja asiantuntijana Elina Vainikainen. Lisäksi studiossa vierailee Tampere Unitedin kakkosjoukkueen päävalmentaja Mikko Jokela. Ottelun alkaessa ääneen saadaan Manu Haapalainen sekä kommentaattori­vuorossa oleva Juha Kumara.

Ajoissa Tammelaan!

Ottelu alkaa Tammelan stadionilla lauantaina 3.6. klo 17. Sisäänkäynti stadionille tapahtuu Ilmarinkadun ja Kalevan puistotien kulmassa olevasta pääportista. Stadionin portti aukeaa tunti ennen ottelun alkua, ja paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin jonojen välttämiseksi.

Pääsyliput maksavat aikuisilta 8 € ja alennusryhmiltä 5 €. Alennusryhmiin kuuluvat seuran jäsenet sekä 7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset. Lipun voi maksaa stadionilla käteisellä tai kortilla. Lipunmyynnin jonot voi välttää ostamalla ennakkoon mobiililipun ZUPticketistä. Huomaa että ZUPticket-sovellus tulee olla asennettuna puhelimeesi.

Stadionilla yleisöä palvelee mm. Tampereen Ylpeys Pale Alea tarjoileva anniskelualue sekä Tapolan makkaraa tarjoileva grillipiste. Tammelan katsomoista on avoinna vain pääkatsomo sekä kannattajille varattu kaupunginpuoleinen pääty. VIP-lipuilla sisään tuleville on varattu pääkatsomosta oma alueensa.

Tervetuloa tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2