2.6.2017

 
 

TamU palaa lauantaina TammelaanTampere United palaa lauantaina Tammelan stadionille, ja saa vieraakseen porilaisseura Musan Salaman. Edellisestä Tammelassa pelatusta kotiottelusta on ehtinyt vierähtää lähes kahdeksan vuotta, joten paluuta alkuperäiselle kotistadionille on saatu odottaa pitkään. Oman säväyksensä Tammelan iltaan tuo myös se, että molemmat joukkueet kaipaavat kipeästi lisäpisteitä hieman alakanttiin menneen alkukauden takia.

MuSa oli viime vuonna erittäin lähellä sarjanousua, sillä se pääsi Kakkosen parhaana lohkokakkosena nousukarsintaan, jossa kaksiosainen ottelu ratkesi lopulta rangaistuspotkukilpailussa Gnistanin hyväksi. Myös tällä kaudella porilaiset kuuluvat lohkon nousijasuosikkeihin, vaikka sarja lähtikin yllättäen käyntiin kahdella tappiolla FC Viikingeille ja Salon Palloilijoille. Tämän jälkeen MuSa on ottanut helpot voitot sarjan häntäpäähän arvioidusta EsPasta ja nousijajoukkue Peimari Unitedista.

Aiempien tulosten valossa MuSan iskukyky onkin jossain määrin arvoitus. Olettaa kuitenkin sopii, että Tammelaan saadaan kauden tähän mennessä kovin vastustaja, sillä ainakin paperilla MuSa on vain vahvistunut viime kaudesta FC Jazzista tulleiden vahvistusten myötä. Tampere Unitedin kannalta tilanne on haastava, sillä alkukauden neljästä otteluista ei ole positiivisista esityksistä huolimatta kertynyt enempää kuin neljä pistettä, ja sarjan tyvipäähän jumittumisen välttäminen edellyttäisi hyvää tulosta MuSaa vastaan.

MuSan maalintekijätilastosta erottuvat neljä maalia tehnyt Niko Vainionpää sekä kolmen maalin mies Sami Rantala, joka teki viime kaudella Kakkosessa 12 maalia. Päävalmentajana MuSalla on muun muassa FC Jazzissa ja Tampere Unitedissa liigaotteluita 2000-luvun alkupuolella pelannut Matti Santahuhta. Kuluva kausi on Santahuhdan kolmas MuSa valmennusvastuussa, ja tätä aiemmin hän on päävalmentajana ollut nostamassa FC Jazzin Kakkosesta Ykköseen.

My√∂s p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ arvioi vastaan tulevan yhden sarjan ennakkosuosikeista. ”MuSa on varmasti kaikkien valmentajien papereissa yksi sarjan kovimmista joukkueista, ellei kovin. Kausi alkanut yll√§tt√§en v√§h√§n vaisusti, mutta viime pelit ovat n√§ytt√§neet, ett√§ joukkue parantaa peli pelilt√§”, p√§√§valmentaja arvioi.

”Samaa toivotaan my√∂s Tampere Unitedilta. Vaikka peli on ollut p√§√§s√§√§nt√∂isesti suhteellisen hyv√§√§ varsinkin ekat puoliajat, pisteit√§ on kertynyt aivan liian v√§h√§n. Lauantaina on aika k√§√§nt√§√§ laivan kurssi ja ruveta napsimaan pisteit√§ tasaisesti”, M√§kel√§ kaavailee.

”Suurimmat ongelmat ovat olleet maalinteko, mik√§ on ollut luvalla sanottuna todella heikkoa, sek√§ puolustaminen varsinkin pallonmenetysten j√§lkeen tapahtuvassa suunnanmuutoksessa. Puolustusmuoto on toiminut hyvin ja ollaan pidetty vastustaja pois A-luokan tonteilta”, arvioi M√§kel√§ oman joukkueensa tekemist√§.

Poissaoloja M√§kel√§ toteaa olevan valitettavan paljon: Antti Haavisto, Niclas Kalatsev, Mahdi Ali, Mauno Sir√©n sek√§ Roope Kostiainen ovat varmuudella poissa, ja koko viikon kuumeessa ollut Sampo Ojala luultavimmin ei ole pelikuntoinen. Muilla on syyn√§ pieni√§ loukkaantumisia sek√§ henkil√∂kohtasia syit√§.”

TamU-TV on luonnollisesti j√§lleen paikalla kun TamU pelaa. Ottelun ennakointi alkaa suorassa l√§hetyksess√§ jo tunti ennen ottelun alkua eli klo 16, ja silloin studiossa ovat is√§nt√§n√§ Tarmo Lyytik√§inen ja asiantuntijana Elina Vainikainen. Lis√§ksi studiossa vierailee Tampere Unitedin kakkosjoukkueen p√§√§valmentaja Mikko Jokela. Ottelun alkaessa √§√§neen saadaan Manu Haapalainen sek√§ kommentaattori­vuorossa oleva Juha Kumara.

Ajoissa Tammelaan!

Ottelu alkaa Tammelan stadionilla lauantaina 3.6. klo 17. Sisäänkäynti stadionille tapahtuu Ilmarinkadun ja Kalevan puistotien kulmassa olevasta pääportista. Stadionin portti aukeaa tunti ennen ottelun alkua, ja paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin jonojen välttämiseksi.

P√§√§syliput maksavat aikuisilta 8 ‚ā¨ ja alennusryhmilt√§ 5 ‚ā¨. Alennusryhmiin kuuluvat seuran j√§senet sek√§ 7‚Äď16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja el√§kel√§iset. Lipun voi maksaa stadionilla k√§teisell√§ tai kortilla. Lipunmyynnin jonot voi v√§ltt√§√§ ostamalla ennakkoon mobiililipun ZUPticketist√§. Huomaa ett√§ ZUPticket-sovellus tulee olla asennettuna puhelimeesi.

Stadionilla yleisöä palvelee mm. Tampereen Ylpeys Pale Alea tarjoileva anniskelualue sekä Tapolan makkaraa tarjoileva grillipiste. Tammelan katsomoista on avoinna vain pääkatsomo sekä kannattajille varattu kaupunginpuoleinen pääty. VIP-lipuilla sisään tuleville on varattu pääkatsomosta oma alueensa.

Tervetuloa tunnelmaan!