10.8.2018

 
 

TamU pääsee sunnuntaina Kokkolassa kovaan testiinTampere Unitedilla on sunnuntaina edess√§√§n yksi kauden ennalta ajatellen vaikeimmista otteluista, kun joukkue matkustaa sarjaa vakuuttavasti johtavan GBK:n vieraaksi Kokkolaan. Juuri edellisell√§ ottelukierroksella GBK haki kovan 0‚Äď1-vierasvoiton Herculesista, ja johtaa sarjaa viiden pisteen kaulalla oululaisiin n√§hden. Kovasta vastuksesta huolimatta TamU l√§htee luonnollisesti hakemaan ottelusta t√§ytt√§ kolmea pistett√§.

GBK on kuntopuntarissakin sarjan ehdoton k√§rkijoukkue, sill√§ se on voittanut viisi viimeist√§ otteluaan. Edellisen kerran kokkolalaiset ovat h√§vinneet toukokuun puoliv√§liss√§ kotonaan nimenomaan Herculekselle, ja kymmenen ottelun tappiottomaan putkeen mahtuu vain kaksi tasapeli√§. N√§ist√§ toinen tuli toukokuun lopussa Pyynikill√§, kun TamU hieman yll√§tt√§en nappasi nousijasuosikilta yhden arvokkaan sarjapisteen 1‚Äď1-tasapelill√§. Silloin Berat Grabovci teki arvokkaan tasoituksen viitisen minuuttia ennen t√§ytt√§ aikaa, ja hetken n√§ytti silt√§, ett√§ TamU olisi mennyt lopussa jopa ohikin.

Vastaava yllätystulos maistuisi Sinipaidoille nytkin, sillä TamU pelaa juuri nyt ainakin pisteiden valossa kauden parasta vaihettaan. Alla on ensimmäistä kertaa koko kaudella kolme peräkkäistä tappiotonta ottelua, ja vaikka kaksi näistä on päättynyt tasapeleihin, ja otteluista kertyi siis vain viisi pistettä, on etäisyys putoamisviivaan kasvanut nollasta pisteestä neljään. Taulukossa ylöspäin katsottaessa kolme joukkuetta on neljän pisteen sisällä, joten voitto sunnuntaina antaisi hyvän mahdollisuuden kohentaa asemia taulukossa.

Tosiasia kuitenkin on, ett√§ GBK on eritt√§in kova joukkue Kakkosen tasolle, ja pisteiden hakeminen Kokkolasta on haastava teht√§v√§. GBK:n t√§htipelaajiin kuuluvat muunmuassa 14 maalia 15 ottelussa tehnyt David¬†Carlsson sek√§ h√§nt√§ hyvin 8 maalillaan s√§est√§nyt Arjan Goljahanpoor. Pyynikin ottelussakin Carlsson alusti Goljahanpoorin tekem√§n 0‚Äď1-maalin. Tilanteessa kaksikko n√§ytti ter√§vyytt√§√§n, sill√§ maali syntyi vaarattoman n√§k√∂isest√§ tilanteesta yht√§kkisesti toisen jakson alussa.

Maaliahneen kaksikon lisäksi GBK:n kokneeseen kaartiin kuuluvat puolustuslinjassa pelaavat Jussi Roiko ja Lawrence Smith, joilla on David Carlssonin tapaan takanaan myös merkittävää liigakokemusta. Muutoinkin GBK:lla on marssittaa kentälle avauskokoonpanollinen pelaajia, joilla kaikilla on useamman vuoden kokemus vähintään Kakkosen tasolta.

Tampere Unitedilla puolestaan kokoonpanoon palaa rutkasti kokemusta ja maalintekovoimaa, kun Berat Grabovci on jälleen käytettävissä. Samoin pelikieltonsa kärsinyt Topias Järvelä palaa kokoonpanoon. Toisaalta päävalmentaja Leroy Maluka kertoo, että monet poissaolot ovat häirinneet joukkueen valmistautumista sunnuntain otteluun.

”Viimeisen kolmen viikon aikana on ollut haastavaa saada kokoonpano kasaan, sill√§ pelaajia on ollut poissa harjoituksista tai eiv√§t ole eri syist√§ olleet k√§ytett√§viss√§ peleiss√§. T√§m√§ viikko ei ole poikennut t√§st√§, sill√§ Santtu (Santeri Salomaa) on poissa henkil√∂kohtaisen syyn takia, ja Jere (Remes) on yh√§ loukkaantuneena”, kuvailee p√§√§valmentaja Leroy Maluka haastavaa tilannetta.

”Peleiss√§ meilt√§ on taso vaihdellut liikaa tietyill√§ osa-alueilla, mutta kahden viime ottelun nelj√§st√§ pisteest√§ pojat voivat olla ylpeit√§. Teemme harjoituksissa lujasti t√∂it√§, ja olen n√§hnyt tietyiss√§ pelaajissa ja koko joukkueessa suurta kehityst√§”, Maluka ruotii.

”Beratin (Grabovci) paluu kokoonpanoon on meille iso plussa, joten saapa n√§hd√§, ehk√§ p√§√§t√§n laittaa sunnuntaina kokoonpanoon kaksi k√§rke√§. Kuten totesin pari viikkoa sitten, minusta tuntuu ett√§ pojat ymm√§rt√§v√§t nyt mit√§ min√§ odotan heilt√§, ja siksi l√§hden peliin luottavaisena”, Maluka vakuuttaa.

”Olemme valmiita Kokkolan matkaan, ja takaan ettemme tule takaisin tyhjin k√§sin”, p√§√§tt√§√§ Maluka.

Ottelu pelataan sunnuntaina 12.8. klo 18.30 alkaen Kokkolan keskuskentällä. TamU-TV aloittaa oman lähetyksensä jo klo 18.00, jolloin Tarmo Lyytikäinen ja Elina Vainikainen pohjustavat ottelua kentän laidalta. Itse ottelun selostaa kauden kaikkien muidenkin otteluiden tapaan Manu Haapalainen.

TamU matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.