TamU otti täydet pisteet paikallis­ottelusta

08/05/2016
Otteluraportti

Tampere United jatkaa voittojen tiellä, sillä lauantaina Pyynikin lämmössä kaatui Ilveksen kakkosjoukkue maalein 3–1 (1–1). Kotiyleisö ehti jo huolestua kun Ilves siirtyi aikaisessa vaiheessa johtoon, mutta Sasha Popovitšin alle kymmenen minuuttia myöhemmin tekemä tasoitus sekä toisen jakson alun kaksi pikamaalia käänsivät ottelun Sinipaidoille.


Kolmonen

3 – 1

Ottelun ensimmäinen vartti oli tunnustelevaa ja osin hiukan sekavaakin peliä molemmilta joukkueilta. Ilves prässäsi muutaman kerran hyvin, ja näytti näissä tilanteissa vaaralliselta. Se sai myös muutamia hyviä erikoistilanteita. Unitedin puolittaiset maalipaikat olivat yksittäisiä pistoja. Suurena erona edelliseen otteluun Härmää vastaan, liukkaita laitahyökkääjiä ei päästy hyödyntämään juuri ollenkaan.

Pyynikille oli saapunut mukavasti yleisöä
Pyynikille oli saapunut mukavasti yleisöä
Lauri Saari Ilves-pelaajien keskellä
Lauri Saari Ilves-pelaajien keskellä

Sitten Ilves iski kuin salama kirkkaalta taivaalta. Tuomas Alanen puski vierailijoiden keskialueen sivurajaheiton takaisin heittäjälle keskialueelle. Tämä pelasi palloa kohti maalia kahdella karkealla kosketuksella. Sekä Verneri Uimosella että Mika Lindroosilla oli tilaisuutensa katkaista, mutta niin vain pallo jäi pyörimään kuudentoista alueen rajalle. Siitä sen nappasi Elias Kuusela, joka eteni määrätietoisesti boksiin ja laukoi ikävästi maalivahti Juuso Auvisen edessä pompanneen vedon sisään maalin etunurkasta. Näin Ilves johti 0–1.

Sasha Popovitš ja aurinkopuolen täydet katsomot
Sasha Popovitš ja aurinkopuolen täydet katsomot

Ilveksellä oli tilaisuutensa tuplata johtonsa heti maalia seuranneesta hyökkäyksestä. Valtteri Hiilloskorpi keskitti ja jo neljä maalia tämän kauden Kolmosessa tehnyt Topias Järvelä puski takatolpalta, mutta maalivahti Juuso Auvinen torjui upeasti.

Popovitš iskee tasoituksen

Johtomaalin jälkeen Ilveksellä olikin pieni painostusjakso, mutta vähitellen peli siirtyi taas Unitedin haltuun. Tasoitusmaali syntyi ottelun 25. minuutilla, kun Riku Oras painosti Miska Rautiolan harhasyöttöön keskialueella. Pallo päätyi Matti Saarelle, joka syötti Sasha Popovitšin läpi korkealla kaaripallolla. Popovitš huomasi maalivahti Miska Jurvan vastaantulon, ja nosti pallon heti ensimmäisellä kosketuksella maalivahdin yli verkon perukoille. Kaunis 1–1-tasoitus oli syntynyt. Kyseessä oli samalla Sasha Popovitšin ensimäinen maali United-paidassa.

Sasha Popovitš nostaa pallon maalivahdin yli
Sasha Popovitš nostaa pallon maalivahdin yli
Miska Jurva ei ylety palloon
Miska Jurva ei ylety palloon

Puolen tunnin kohdalla Sasha Popovitšilla oli tilaisuus viedä kotijoukkue jo johtoonkin, kun Niclas Kalatsevin kulmapotku päätyi Popovitšin jalkaan vapaaseen vetopaikkaan. Laukaus karkasi kuitenkin karkeasti yli maalin.

Ensimmäisen jakson viimeisellä vartilla Ilvestä ei enää päästetty pahoihin maalintekopaikkoihin, mutta myöskään Unitedin peli ei pyörinyt aivan niin kuin pukukopissa oli varmasti suunniteltu. Kokonaisuutena ensimmäinen puoliaika olikin sinivihrein silmin katsottuna pettymys.

Pyynikin katsomossa on tunnelmaa
Pyynikin katsomossa on tunnelmaa

Ottelu ratkeaa heti toisen jakson alussa

Toisen jakson alussa kentällä nähtiin maaleja janoava TamU. Reilun parin minuutin pelin jälkeen Sinipaidat saivat sivuvaparin hyvästä paikasta kentän vasemmalta puolelta. Niclas Kalatsev astui tutusti pallon taakse, ja antoi erinomaisen pallon luukulle. Ilves-puolustus ei päässyt palloon kiinni, ja näin takatolpalle vapaaseen paikkaan juossut Tuomas Alanen puski pallon helposti maaliin.

Riku Oras tekee 3–1
Riku Oras tekee 3–1

Reilun minuutin päästä pallo oli jälleen maalissa ja tilanne jo 3–1. Lauri Saari katkaisi Ilveksen maalipotkun keskiympyrässä. Pallo pelattiin Verneri Uimosen ja Tuomas Savinaisen kautta Riku Orakselle, joka pelasi hienon seinän Niclas Kalatsevin kanssa. Unitedin suunnanmuutos oli niin nopea, että vastassa oli enää maalivahti Miska Jurva, jonka jalkojen välistä Oras sijoitti pallon maalin takakulmaan.

Pallo maaliin Miska Jurvan puikoista
Pallo maaliin Miska Jurvan puikoista

Kaksi nopeaa maalia käytännössä ratkaisivat ottelun, mutta myös lisämaaleihin oli mahdollisuuksia. Sasha Popovitš alusti Riku Orakselle mainion maalipaikan pian 3–1-maalin jälkeen, mutta tämän veto epäonnistui. Myöhemmin maalipaikkoja oli muun muassa Valtteri Uimosella useampaankin otteeseen, Riku Oraksella toistamiseen sekä Matti Saarella, mutta lisämaaleja ei nähty.

Valtteri Uimonen tekopaikassa
Valtteri Uimonen tekopaikassa

Toisessa päässä Juuso Auvinen ei joutunut venymään torjuntoihin. Toki muutamia kertoja Ilves lähestyi maalia vaarallisesti, mutta laukaukset maalia kohti jäivät uupumaan. Näin ottelu päättyi maittavaan 3–1 (1–1) -voittoon.

Kommentit ottelun jälkeen

Päävalmentaja Mikko Mäkelän mukaan kentällä nähtiin kaksi täysin eri TamUa: ”Ensimmäisellä jaksolla emme olleet halukkaita peliin, mikä näkyi helppoina syöttövirheinä sekä varsinkin kaksinkamppailuissa ja irtopalloissa, joita emme olleet tarpeeksi nälkäisiä voittamaan. Ilman noita asioita ei pysty pelejä voittamaan, koska tasoerot ovat pieniä tämän päivän kolmosessa.”

”Puoliajalla kävimme asioita läpi ja tiesimme että pystymme parantamaan tasoamme huimasti, ja niin myös tapahtui. Toinen jakso oli todella hyvää fudista. Paransimme edellä mainittuja asioita ja peli kääntyi meille selvästi.”

”Asenne on jätkillä ihailtavaa ja kiitettävää aina reeneistä lähtien”, Mäkelä kiittelee joukkuettaan. ”Peleihin tarvitsee löytää vielä sama rentous, mikä on reenikentillä, niin silloin tulemme näkemään vielä kovemman joukkueen. Meillä on vasta reilu kymmenen matsia yhdessä, ja se näkyy vielä pelin sisällä. Se on aivan normaalia, ja me kehitymme peli peliltä joukkueena. Paras TamU on vielä edessä.”

Seuraavaksi TamUlla on edessä pienoinen otteluruuhka, kun jo keskviikkona joukkue kohtaa TKT:n vierasottelussa Kaupissa, ja sunnuntaina on edessä Suomen Regions’ Cupin kotiottelu Härmää vastaan. Tämän jälkeen pelataankin sitten jo seuraavana torstaina, kun Pyynikille saapuu vieraaksi sarjan tappiotta aloittanut Loiske.

”Menemme peli kerrallaan ja nyt tärkein tapahtuma on keskiviikkon TKT-peli”, Päävalmentaja Mäkelä toteaa. ”Vaikka Pallo-Iirot on panostanut nousuun taloudellisesti paljon, niin me näytämme että sydän ja oma logo on aina rahaa tärkeämpi asia. Seuralle ja Sinikaartille jälleen iso käsi upeasta ottelutapahtumasta. Meidän tehtävämme on antaa aina paras kiitos kentällä!”

Kolmonen

3 – 1

( 1 – 1 )

25′ Sasha Popovitš
48′ Tuomas Alanen
49′ Riku Oras

Yleisöä:
390

17' Elias Kuusela

Yleisöä:
390

17 Juuso Auvinen
2 Mika Lindroos 90' +3
3 Tuomas Savinainen
5 Eetu Rahkola C
8 Riku Oras
11 Lauri Saari 63'
15 Niclas Kalatsev 76'
20 Verneri Uimonen
22 Tuomas Alanen
28 Matti Saari 80'
41 Sasha Popovitš 76'
1 Jussi Siltanen
4 Eemeli Peltonen 90' +3
7 Jussi Rasva 80'
9 Tuomas Lehti 76'
10 Jonne Keränen 76'
16 Mehdi Fennane
19 Valtteri Uimonen 63'
12Miska Jurvavaihtoon 56’
4Mauno Siren
8Topias Järvelävaihtoon 70’
10Miska Rautiolavaihtoon 83’
16Mikko-Jussi LaineC
17Konsta Raittinen
18Haris Ibrahimovicvaihtoon 63’
20Arttu Järvelä
22Elias Kuuselavaihtoon 83’
23Julius Järvinen
40Valtteri Hiilloskorpi
7Matias Starkvaihdosta 83’
14Tommi Ala-Hakunivaihdosta 63’
27Joona-Matias Ahonpäävaihdosta 70’
41Niklas Salminenvaihdosta 83’
62Elias Alanenvaihdosta 56’

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

29.10. Klubi 04 - TamU 4 – 0

24.9. PaiHa - TamU naiset 1 – 1

7.10. Pato - TamU 2 6 – 5

klo - TamU

klo - TamU naiset

klo - TamU 2