8.5.2016

 
 

TamU otti t√§ydet pisteet paikallis­ottelustaTampere United jatkaa voittojen tiell√§, sill√§ lauantaina Pyynikin l√§mm√∂ss√§ kaatui Ilveksen kakkosjoukkue maalein 3‚Äď1 (1‚Äď1). Kotiyleis√∂ ehti jo huolestua kun Ilves siirtyi aikaisessa vaiheessa johtoon, mutta Sasha PopovitŇ°in alle kymmenen minuuttia my√∂hemmin tekem√§ tasoitus sek√§ toisen jakson alun kaksi pikamaalia k√§√§nsiv√§t ottelun Sinipaidoille.

Ottelun ensimmäinen vartti oli tunnustelevaa ja osin hiukan sekavaakin peliä molemmilta joukkueilta. Ilves prässäsi muutaman kerran hyvin, ja näytti näissä tilanteissa vaaralliselta. Se sai myös muutamia hyviä erikoistilanteita. Unitedin puolittaiset maalipaikat olivat yksittäisiä pistoja. Suurena erona edelliseen otteluun Härmää vastaan, liukkaita laitahyökkääjiä ei päästy hyödyntämään juuri ollenkaan.

Pyynikille oli saapunut mukavasti yleisöä

Pyynikille oli saapunut mukavasti yleisöä

Lauri Saari Ilves-pelaajien keskellä

Lauri Saari Ilves-pelaajien keskellä

Sitten Ilves iski kuin salama kirkkaalta taivaalta. Tuomas Alanen puski vierailijoiden keskialueen sivurajaheiton takaisin heitt√§j√§lle keskialueelle. T√§m√§ pelasi palloa kohti maalia kahdella karkealla kosketuksella. Sek√§ Verneri Uimosella ett√§ Mika Lindroosilla oli tilaisuutensa katkaista, mutta niin vain pallo j√§i py√∂rim√§√§n kuudentoista alueen rajalle. Siit√§ sen nappasi Elias Kuusela, joka eteni m√§√§r√§tietoisesti boksiin ja laukoi ik√§v√§sti maalivahti Juuso Auvisen edess√§ pompanneen vedon sis√§√§n maalin etunurkasta. N√§in Ilves johti 0‚Äď1.

Sasha PopovitŇ° ja aurinkopuolen t√§ydet katsomot

Sasha PopovitŇ° ja aurinkopuolen t√§ydet katsomot

Ilveksellä oli tilaisuutensa tuplata johtonsa heti maalia seuranneesta hyökkäyksestä. Valtteri Hiilloskorpi keskitti ja jo neljä maalia tämän kauden Kolmosessa tehnyt Topias Järvelä puski takatolpalta, mutta maalivahti Juuso Auvinen torjui upeasti.

PopovitŇ° iskee tasoituksen

Johtomaalin j√§lkeen Ilveksell√§ olikin pieni painostusjakso, mutta v√§hitellen peli siirtyi taas Unitedin haltuun. Tasoitusmaali syntyi ottelun 25. minuutilla, kun Riku Oras painosti Miska Rautiolan harhasy√∂tt√∂√∂n keskialueella. Pallo p√§√§tyi Matti Saarelle, joka sy√∂tti Sasha PopovitŇ°in l√§pi korkealla kaaripallolla. PopovitŇ° huomasi maalivahti Miska Jurvan vastaantulon, ja nosti pallon heti ensimm√§isell√§ kosketuksella maalivahdin yli verkon perukoille. Kaunis 1‚Äď1-tasoitus oli syntynyt. Kyseess√§ oli samalla Sasha PopovitŇ°in ensim√§inen maali United-paidassa.

Sasha PopovitŇ° nostaa pallon maalivahdin yli

Sasha PopovitŇ° nostaa pallon maalivahdin yli

Miska Jurva ei ylety palloon

Miska Jurva ei ylety palloon

Puolen tunnin kohdalla Sasha PopovitŇ°illa oli tilaisuus vied√§ kotijoukkue jo johtoonkin, kun Niclas Kalatsevin kulmapotku p√§√§tyi PopovitŇ°in jalkaan vapaaseen vetopaikkaan. Laukaus karkasi kuitenkin karkeasti yli maalin.

Ensimmäisen jakson viimeisellä vartilla Ilvestä ei enää päästetty pahoihin maalintekopaikkoihin, mutta myöskään Unitedin peli ei pyörinyt aivan niin kuin pukukopissa oli varmasti suunniteltu. Kokonaisuutena ensimmäinen puoliaika olikin sinivihrein silmin katsottuna pettymys.

Pyynikin katsomossa on tunnelmaa

Pyynikin katsomossa on tunnelmaa

Ottelu ratkeaa heti toisen jakson alussa

Toisen jakson alussa kentällä nähtiin maaleja janoava TamU. Reilun parin minuutin pelin jälkeen Sinipaidat saivat sivuvaparin hyvästä paikasta kentän vasemmalta puolelta. Niclas Kalatsev astui tutusti pallon taakse, ja antoi erinomaisen pallon luukulle. Ilves-puolustus ei päässyt palloon kiinni, ja näin takatolpalle vapaaseen paikkaan juossut Tuomas Alanen puski pallon helposti maaliin.

Riku Oras tekee 3‚Äď1

Riku Oras tekee 3‚Äď1

Reilun minuutin p√§√§st√§ pallo oli j√§lleen maalissa ja tilanne jo 3‚Äď1. Lauri Saari katkaisi Ilveksen maalipotkun keskiympyr√§ss√§. Pallo pelattiin Verneri Uimosen ja Tuomas Savinaisen kautta Riku Orakselle, joka pelasi hienon sein√§n Niclas Kalatsevin kanssa. Unitedin suunnanmuutos oli niin nopea, ett√§ vastassa oli en√§√§ maalivahti Miska Jurva, jonka jalkojen v√§list√§ Oras sijoitti pallon maalin takakulmaan.

Pallo maaliin Miska Jurvan puikoista

Pallo maaliin Miska Jurvan puikoista

Kaksi nopeaa maalia k√§yt√§nn√∂ss√§ ratkaisivat ottelun, mutta my√∂s lis√§maaleihin oli mahdollisuuksia. Sasha PopovitŇ° alusti Riku Orakselle mainion maalipaikan pian 3‚Äď1-maalin j√§lkeen, mutta t√§m√§n veto ep√§onnistui. My√∂hemmin maalipaikkoja oli muun muassa Valtteri Uimosella useampaankin otteeseen, Riku Oraksella toistamiseen sek√§ Matti Saarella, mutta lis√§maaleja ei n√§hty.

Valtteri Uimonen tekopaikassa

Valtteri Uimonen tekopaikassa

Toisessa p√§√§ss√§ Juuso Auvinen ei joutunut venym√§√§n torjuntoihin. Toki muutamia kertoja Ilves l√§hestyi maalia vaarallisesti, mutta laukaukset maalia kohti j√§iv√§t uupumaan. N√§in ottelu p√§√§ttyi maittavaan 3‚Äď1 (1‚Äď1) -voittoon.

Kommentit ottelun jälkeen

P√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§n mukaan kent√§ll√§ n√§htiin kaksi t√§ysin eri TamUa: ”Ensimm√§isell√§ jaksolla emme olleet halukkaita peliin, mik√§ n√§kyi helppoina sy√∂tt√∂virhein√§ sek√§ varsinkin kaksinkamppailuissa ja irtopalloissa, joita emme olleet tarpeeksi n√§lk√§isi√§ voittamaan. Ilman noita asioita ei pysty pelej√§ voittamaan, koska tasoerot ovat pieni√§ t√§m√§n p√§iv√§n kolmosessa.”

”Puoliajalla k√§vimme asioita l√§pi ja tiesimme ett√§ pystymme parantamaan tasoamme huimasti, ja niin my√∂s tapahtui. Toinen jakso oli todella hyv√§√§ fudista. Paransimme edell√§ mainittuja asioita ja peli k√§√§ntyi meille selv√§sti.”

”Asenne on j√§tkill√§ ihailtavaa ja kiitett√§v√§√§ aina reeneist√§ l√§htien”, M√§kel√§ kiittelee joukkuettaan. ”Peleihin tarvitsee l√∂yt√§√§ viel√§ sama rentous, mik√§ on reenikentill√§, niin silloin tulemme n√§kem√§√§n viel√§ kovemman joukkueen. Meill√§ on vasta reilu kymmenen matsia yhdess√§, ja se n√§kyy viel√§ pelin sis√§ll√§. Se on aivan normaalia, ja me kehitymme peli pelilt√§ joukkueena. Paras TamU on viel√§ edess√§.”

Seuraavaksi TamUlla on edessä pienoinen otteluruuhka, kun jo keskviikkona joukkue kohtaa TKT:n vierasottelussa Kaupissa, ja sunnuntaina on edessä Suomen Regions’ Cupin kotiottelu Härmää vastaan. Tämän jälkeen pelataankin sitten jo seuraavana torstaina, kun Pyynikille saapuu vieraaksi sarjan tappiotta aloittanut Loiske.

”Menemme peli kerrallaan ja nyt t√§rkein tapahtuma on keskiviikkon TKT-peli”, P√§√§valmentaja M√§kel√§ toteaa. ”Vaikka Pallo-Iirot on panostanut nousuun taloudellisesti paljon, niin me n√§yt√§mme ett√§ syd√§n ja oma logo on aina rahaa t√§rke√§mpi asia. Seuralle ja Sinikaartille j√§lleen iso k√§si upeasta ottelutapahtumasta. Meid√§n teht√§v√§mme on antaa aina paras kiitos kent√§ll√§!”

12 Miska Jurva vaihtoon 56’
4 Mauno Siren
8 Topias Järvelä vaihtoon 70’
10 Miska Rautiola vaihtoon 83’
16 Mikko-Jussi Laine C
17 Konsta Raittinen
18 Haris Ibrahimovic vaihtoon 63’
20 Arttu Järvelä
22 Elias Kuusela vaihtoon 83’
23 Julius Järvinen
40 Valtteri Hiilloskorpi
7 Matias Stark vaihdosta 83’
14 Tommi Ala-Hakuni vaihdosta 63’
27 Joona-Matias Ahonpää vaihdosta 70’
41 Niklas Salminen vaihdosta 83’
62 Elias Alanen vaihdosta 56’