16.2.2020

 
 

TamU otti askeleen taakse­p√§in harjoitus­ottelussa TP-T:t√§ vastaanTampereen Peli-Toverit kampesi itsens√§ voittajaksi sunnuntai-illan harjoitusottelussa luvuin 2‚Äď1 (1‚Äď1). Sinipaitojen otteiden positiivinen kehityskaari otti samalla takapakkia ja j√§tti valmennusjohdolle paljon mietitt√§v√§√§ tuleville viikoille.

Moni Tampere Unitedin kannattaja hieraisi sunnuntaina silmiään, kun reilun vuoden tauon jälkeen Berat Grabovcin nimi löytyi Unitedin pelaajaluettelosta. Grabovci on ollut joukkueen harjoitusringissä jo useamman viikon ajan, mutta Suomen Cupin otteluihin häntä ei vielä oltu rekisteröity. Päivän toinen iso uutinen oli maalivahti Sami Majan sopimuksen purku, jonka yhteydessä myös varsin pidetty huoltaja Pasi Maja siirtyi edustusjoukkueen tehtävistä sivuun.

Berat Grabovci puki TamU-paidan päälleen vuoden tauon jälkeen ja pääsi irti toisella jaksolla.

Itse otteluun Tampere United tuli aluksi hyvällä ryminällä. Paikallisvastustaja Tampereen Peli-Tovereiden puolustuksella piti kiirettä, kun Toni Tuuri pääsi tarjoilemaan pariinkin eri otteeseen pallon Emeniken juoksulinjalle, josta nigerialainen jatkoi pelivälinettä eteenpäin Roope Kostiaiselle. Kostiaisen osumatarkkuus ei kuitenkaan ollut ensiminuuteilla kaikkein parhaimmillaan, ja avausmaali jäi odottamaan itseään.

Roope Kostiainen oli ajoittain pidetty mies.

Avausosumasta vastasi lopulta reilun vartin pelin jälkeen ottelussa kotijoukkueena pelannut TP-T. Valkopaitainen joukkue pystyi luomaan ylivoimatilanteen keskikentältä lähteneen epäonnistuneen katkoyrityksen seurauksena, ja tämän auenneen tilan se myös hyödynsi. Toppari Mahad Husseinille jäi kaksi pelaajaa vartioitavaksi; vielä kertaalleen hän ehti pallon alle, mutta toiseen ennättäminen muodostui mahdottomaksi, ja näin TP-T siirtyi johtoon TamU-lasien läpi katsottuna melko halvalla Lamin Fattyn maalilla.

Karvaan 1‚Äď0-maalin j√§lkeen TamUn pelaaminen hajosi silminn√§hden. V√§limatkat kasvoivat auttamattoman pitkiksi, sy√∂tt√∂pelist√§ katosi tempo, pelaaminen omista pois osoittautui tuskalliseksi ja kaksinkamppailupelaaminen muuttui varsin n√§enn√§iseksi.

Maalin syöttänyt Emenike onnittelee Roope Kostiaista talvikauden toisesta maalista.

Vaikea jakso sai kuitenkin iloisen päätöksen, kun maalivahti Riku Tanilan avaus tavoitti Emeniken, joka tarjoili namupallon hyvän liikkeen ylöspäin tehneelle Roope Kostiaiselle. Tällä kertaa Kostiainen oli läpiajossaan aikaa katsoa, eikä hän enää erehtynyt, vaan TamU sai pukukoppimaalilla uskoa ja lisäkipinää jälkimmäiselle nelivitoselle.

Toni Tuuri jakeli tilaisuuden tullen maukkaita palloja.

TamU suoritti ottelun tauolla peräti kuusi pelaajavaihtoa, kuten päävalmentaja Jukka Listenmaa oli ennen ottelua hieman ennakoinutkin. Toinen jakso ei ehtinyt kauaa vanhentua, kun TamUn pukukoppimaalin etu katosi TP-T:n upean johtomaalin seurauksena. Kasper Sola pääsi ensimmäisenä kiinni irtopalloon rangaistusalueen rajalla, ja painava laukaus painui voimalla vasempaan yläkulmaan.

Peli-Tovereiden johtomaalin jälkeen pallonhallinta kääntyi selvästi vihreäpaitaiselle vierasjoukkueelle, mutta hallinnasta huolimatta maalipaikkoja ei juuri nähty. Tauolla sisään tullut Berat Grabovci kokeili kertaalleen saksipotkulla, tuore sopimuspelaaja Oskari Korpinen ei saanut riittävästi voimaa taakse omassa yrityksessään ja Moktar Laouinin viuhuvaan vetoon sai TP-T:n maalivahti riittävästi näppejään väliin.

Moktar Laouini pääsi kertaalleen esittelemään viuhuvaa vetoaan.

Lukuisat kulmapotkut eivät tuottaneet tulosta.

N√§in TP-T otti itselleen 2‚Äď1-voiton Unitedista ja sai varmasti huiman m√§√§r√§n itseluottamusta tulevaa kautta silm√§ll√§ pit√§en. TamUn osalta harjoituspelit jatkuvat jo viikon p√§√§st√§, kun sunnuntai-iltana 23.2. kohdataan ehk√§ se Kolmosen kaikkein kuumin nousijasuosikki Ilves-Kissat.

Päävalmentajan kommentit

Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa vaikutti ottelun jälkeen erittäin pettyneeltä muun valmennusryhmän tavoin.

”Kun olemme suoraviivaisia, niin kyll√§ me saamme ne tilanteet luotua, mutta sitten kun me rupeamme n√§pertelem√§√§n sit√§ peli√§ ja koitetaan pelata hienoa, niin se ei nyt vaan toimi”, tiivisti Listemaan Sinipaitojen hy√∂kk√§yspelin annin.

”Et√§isyyksiss√§ on yh√§ katseltavaa, ja erityisesti sy√∂tt√∂jen laadussa riitt√§√§ tekemist√§. Me emme nyt niink√§√§n sy√∂ttele, vaan se on enemm√§nkin sellaista t√∂kkimist√§. Emme malta tehd√§ ratkaisuja. Nytkin siell√§ sit√§ tilaa ja aikaa olisi ollut ottaa se yksi hyv√§ kontrolli, ja vasta sitten l√§hte√§ sy√∂tt√§m√§√§n, mutta aina kun tulee pomppupalloa, niin se menee heti siihen t√∂kkimiseen”, ruoski p√§√§valmentaja omiaan ottelun j√§lkeen.

”Sama n√§kyi pallonriistoissa. Sekin oli nyt sellaista rinnalla juoksemista, eik√§ uskallettu oikein ottaa sit√§ kontaktia”, Listenmaa jatkoi rehellisen√§.

Kysyttäessä ottelun positiivisista asioista joutui päävalmentaja miettimään hetken, mutta sen jälkeen jakoi estoitta kiitosta ottelun ainoasta TamU-maalista.

”Se l√§hti taas erinomaisesta Tanilan avauksesta. On t√§rke√§√§, ett√§ meill√§ on maalivahti, joka pystyy avaamaan peli√§ ja nytk√§√§n siin√§ ei montaa sekuntia mennyt sill√§ v√§lill√§, kun pallo l√§hti Tanilan jalasta ja p√§√§tyi vastustajan maaliin.”

Viikon päästä sunnuntaina 23.2. TamU kohtaa siis Ilves-Kissat, mutta tilaisuus maksella kalavelat takaisin Peli-Tovereille tulee sekin pian, sillä TamU isännöi vastavuoroista ottelua jo kolmen viikon päästä sunnuntaina 8.3. Tervetuloa näihinkin otteluihin!