TamU otti askeleen taakse­päin harjoitus­ottelussa TP-T:tä vastaan

16/02/2020
Otteluraportti

Tampereen Peli-Toverit kampesi itsensä voittajaksi sunnuntai-illan harjoitusottelussa luvuin 2–1 (1–1). Sinipaitojen otteiden positiivinen kehityskaari otti samalla takapakkia ja jätti valmennusjohdolle paljon mietittävää tuleville viikoille.

Harjoitusottelu

2 – 1

Moni Tampere Unitedin kannattaja hieraisi sunnuntaina silmiään, kun reilun vuoden tauon jälkeen Berat Grabovcin nimi löytyi Unitedin pelaajaluettelosta. Grabovci on ollut joukkueen harjoitusringissä jo useamman viikon ajan, mutta Suomen Cupin otteluihin häntä ei vielä oltu rekisteröity. Päivän toinen iso uutinen oli maalivahti Sami Majan sopimuksen purku, jonka yhteydessä myös varsin pidetty huoltaja Pasi Maja siirtyi edustusjoukkueen tehtävistä sivuun.

Berat Grabovci puki TamU-paidan päälleen vuoden tauon jälkeen ja pääsi irti toisella jaksolla.

Itse otteluun Tampere United tuli aluksi hyvällä ryminällä. Paikallisvastustaja Tampereen Peli-Tovereiden puolustuksella piti kiirettä, kun Toni Tuuri pääsi tarjoilemaan pariinkin eri otteeseen pallon Emeniken juoksulinjalle, josta nigerialainen jatkoi pelivälinettä eteenpäin Roope Kostiaiselle. Kostiaisen osumatarkkuus ei kuitenkaan ollut ensiminuuteilla kaikkein parhaimmillaan, ja avausmaali jäi odottamaan itseään.

Roope Kostiainen oli ajoittain pidetty mies.

Avausosumasta vastasi lopulta reilun vartin pelin jälkeen ottelussa kotijoukkueena pelannut TP-T. Valkopaitainen joukkue pystyi luomaan ylivoimatilanteen keskikentältä lähteneen epäonnistuneen katkoyrityksen seurauksena, ja tämän auenneen tilan se myös hyödynsi. Toppari Mahad Husseinille jäi kaksi pelaajaa vartioitavaksi; vielä kertaalleen hän ehti pallon alle, mutta toiseen ennättäminen muodostui mahdottomaksi, ja näin TP-T siirtyi johtoon TamU-lasien läpi katsottuna melko halvalla Lamin Fattyn maalilla.

Karvaan 1–0-maalin jälkeen TamUn pelaaminen hajosi silminnähden. Välimatkat kasvoivat auttamattoman pitkiksi, syöttöpelistä katosi tempo, pelaaminen omista pois osoittautui tuskalliseksi ja kaksinkamppailupelaaminen muuttui varsin näennäiseksi.

Maalin syöttänyt Emenike onnittelee Roope Kostiaista talvikauden toisesta maalista.

Vaikea jakso sai kuitenkin iloisen päätöksen, kun maalivahti Riku Tanilan avaus tavoitti Emeniken, joka tarjoili namupallon hyvän liikkeen ylöspäin tehneelle Roope Kostiaiselle. Tällä kertaa Kostiainen oli läpiajossaan aikaa katsoa, eikä hän enää erehtynyt, vaan TamU sai pukukoppimaalilla uskoa ja lisäkipinää jälkimmäiselle nelivitoselle.

Toni Tuuri jakeli tilaisuuden tullen maukkaita palloja.

TamU suoritti ottelun tauolla peräti kuusi pelaajavaihtoa, kuten päävalmentaja Jukka Listenmaa oli ennen ottelua hieman ennakoinutkin. Toinen jakso ei ehtinyt kauaa vanhentua, kun TamUn pukukoppimaalin etu katosi TP-T:n upean johtomaalin seurauksena. Kasper Sola pääsi ensimmäisenä kiinni irtopalloon rangaistusalueen rajalla, ja painava laukaus painui voimalla vasempaan yläkulmaan.

Peli-Tovereiden johtomaalin jälkeen pallonhallinta kääntyi selvästi vihreäpaitaiselle vierasjoukkueelle, mutta hallinnasta huolimatta maalipaikkoja ei juuri nähty. Tauolla sisään tullut Berat Grabovci kokeili kertaalleen saksipotkulla, tuore sopimuspelaaja Oskari Korpinen ei saanut riittävästi voimaa taakse omassa yrityksessään ja Moktar Laouinin viuhuvaan vetoon sai TP-T:n maalivahti riittävästi näppejään väliin.

Moktar Laouini pääsi kertaalleen esittelemään viuhuvaa vetoaan.
Lukuisat kulmapotkut eivät tuottaneet tulosta.

Näin TP-T otti itselleen 2–1-voiton Unitedista ja sai varmasti huiman määrän itseluottamusta tulevaa kautta silmällä pitäen. TamUn osalta harjoituspelit jatkuvat jo viikon päästä, kun sunnuntai-iltana 23.2. kohdataan ehkä se Kolmosen kaikkein kuumin nousijasuosikki Ilves-Kissat.

Päävalmentajan kommentit

Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa vaikutti ottelun jälkeen erittäin pettyneeltä muun valmennusryhmän tavoin.

”Kun olemme suoraviivaisia, niin kyllä me saamme ne tilanteet luotua, mutta sitten kun me rupeamme näpertelemään sitä peliä ja koitetaan pelata hienoa, niin se ei nyt vaan toimi”, tiivisti Listemaan Sinipaitojen hyökkäyspelin annin.

”Etäisyyksissä on yhä katseltavaa, ja erityisesti syöttöjen laadussa riittää tekemistä. Me emme nyt niinkään syöttele, vaan se on enemmänkin sellaista tökkimistä. Emme malta tehdä ratkaisuja. Nytkin siellä sitä tilaa ja aikaa olisi ollut ottaa se yksi hyvä kontrolli, ja vasta sitten lähteä syöttämään, mutta aina kun tulee pomppupalloa, niin se menee heti siihen tökkimiseen”, ruoski päävalmentaja omiaan ottelun jälkeen.

”Sama näkyi pallonriistoissa. Sekin oli nyt sellaista rinnalla juoksemista, eikä uskallettu oikein ottaa sitä kontaktia”, Listenmaa jatkoi rehellisenä.

Kysyttäessä ottelun positiivisista asioista joutui päävalmentaja miettimään hetken, mutta sen jälkeen jakoi estoitta kiitosta ottelun ainoasta TamU-maalista.

”Se lähti taas erinomaisesta Tanilan avauksesta. On tärkeää, että meillä on maalivahti, joka pystyy avaamaan peliä ja nytkään siinä ei montaa sekuntia mennyt sillä välillä, kun pallo lähti Tanilan jalasta ja päätyi vastustajan maaliin.”

Viikon päästä sunnuntaina 23.2. TamU kohtaa siis Ilves-Kissat, mutta tilaisuus maksella kalavelat takaisin Peli-Tovereille tulee sekin pian, sillä TamU isännöi vastavuoroista ottelua jo kolmen viikon päästä sunnuntaina 8.3. Tervetuloa näihinkin otteluihin!

Harjoitusottelu

2 – 1

( 1 – 1 )

42′ Roope Kostiainen

Yleisöä:
79

17' Lamin Fatty
49' Kasper Sola

Yleisöä:
79

1 Riku Tanila
3 Jerry Sorjonen 46'
6 Emenike 46'
9 Pyry Virtanen 46'
10 Toni Tuuri C
15 Tommi Sääksi
16 Severi Kankkunen
18 Mahad Hussein
20 Ville Turunen 46'
21 Roope Kostiainen 46'
27 Nils Strömsholm 46'
26 Juho Vaittinen
5 Oskari Korpinen 46'
7 Moktar Laouini 46'
8 Berat Grabovci 46'
13 Arttu Huovila 46'
23 Ville Vähänen 46'
29 Ville Silvennoinen 46'
 

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49