TamU osallistuu miesten Suomen Cupiin kolmella joukkueella

05/12/2023 TamU / TamU 2
Uutinen

Tampere United osallistuu tulevalla kaudella miesten Suomen Cupiin viimevuotiseen tapaan kolmella joukkueella, sillä mukana ovat jälleen edustusjoukkueen lisäksi sekä kakkosjoukkue että kolmosjoukkue. Kolmosessa pelaava kakkosjoukkue ja Kutosessa pelaava kolmosjoukkue aloittavat cupin heti sen alkaessa helmikuussa. Edustusjoukkue aloittaa cupin kolmannelta kierrokselta huhtikuussa. jolloin mukaan tulevat osa liigajoukkueista ja kaikki cupiin ilmoittautuneet Ykkösliigassa, Ykkösessä ja Kakkosessa pelaavat joukkueet

Miesten Suomen Cup 2024

  • Ensimmäiset kierrokset 9.2. – 1.4.
  • Kakkosen joukkueet mukaan kolmannelle kierrokselle 16.4. – 28.4.
  • Ensimmäinen arvonta 31.1.

Suomen Cup pelataan kaudella 2024 samanlaisella aikataululla kuin edelliselläkin kaudella. Tasauskierroksen ja ensimmäisen kierroksen pelejä pelataan 9.2. alkaen, toisen kierroksen pelejä 13.3. TamUn kakkosjoukkue välttää tasauskierroksen Kolmosen statuksensa turvin, mutta kolmosjoukkue saatetaan arpoa aloittamaan jo tasauskierrokselta.

Edustusjoukkueen ensimmäinen Suomen Cupin peli pelataan kolmannella kierroksella aikavälillä 16.4. – 28.4. Vastustaja selviää 3.4. pidettävässä arvonnassa. Neljäs kierros pelataan pian tämän jälkeen 8.5. – 12.5. ja jos TamU on mukana, vastustajaa jännitetään 30.4. pidettävässä arvonnassa.

Viime kaudella TamU kohtasi liigajoukkue FC Interin nimenomaan neljännellä kierroksella, ja tänäkin vuonna Suomen Cupin arvonnoissa riittää jännitettävää. Alempisarjalainen saa kotiedun aina neljännelle kierrokselle asti, joten mahdollinen liigajoukkue kohdattaisiin nimenomaan Tammelan stadionilla.

Kakkos- ja kolmosjoukkueella lisäpanoksia

Kakkos- ja kolmosjoukkueen osalta arvontoja päästään jännittämään jo 31.1. jolloin arvotaan tasauskierroksen ja ensimmäisen kierroksen ottelut.

Suomen Cupiin liitännäisenä pelataan myös Regions’ Cup ja Roots Cup. Regions’ Cupiin osallistuvat kahdeksan parhaiten Suomen Cupissa menestynyttä Kolmosessa ja Nelosessa pelaavaa joukkuetta. Roots Cupissa pelaavat puolestan kahdeksan parhaiten menestynyttä Vitosen tai sitä alemman tason joukkuetta. Parhaiten menestyneitä joukkueita ovat ne, jotka ovat voittaneet edellisellä kierroksella ylimmällä sarjatasolla pelaavan joukkueen. Tällä menetelmällä jatketaan, kunnes kahdeksan parasta joukkuetta ovat selvillä.

Tänä vuonna Suomen Regions’ Cupissa ei ole panoksena paikka joka toinen vuosi pelattavaan UEFA Regions’ Cupiin. Merkittävä panos syntyy kuitenkin rahapalkinnosta sekä siitä, että finaali pelataan komeissa puitteissa Tammelan stadionilla perjantaina 20.9. Myös Roots Cupin finaali pelataan Tammelassa samana viikonloppuna lauantaina 21.9.

Sekä Regions’ Cupin että Roots Cupin voittaja saa palkintorahaa 5000 € ja finaalin hävinnytkin joukkue 1000 €. Myös pisimmälle Suomen Cupissa edennyt Kakkosen joukkue saa 5000 € ja toiseksi pisimmälle edennyt 1000 €. Jos useampi Kakkosen joukkue etenee yhtä pitkälle, kaksi parasta joukkuetta määräytyvät samalla tavalla kuin Suomen Regions’ Cupissa.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49