TamU-naisten päävalmentaja Kari Nummiselle jatko­sopimus

21/09/2022 TamU naiset
Uutinen

Tampere United on solminut Kari Nummisen kanssa kauden 2023 kattavan sopimuksen naisten edustusjoukkueen päävalmentajana toimimisesta. Numminen on toiminut tässä tehtävässä kaudesta 2020 alkaen, ja samalla hänellä on kokonaisvastuu TamU-naisten molempien joukkueiden toiminnasta. Nummisen ensimmäinen TamU-kausi toi heti kauan haetun nousun Kolmoseen, jossa TamU sijoittuu kuluvalla kaudella toiseksi. Tavoite sarjan voittamisesta ja sarjanoususta kaatui muutamassa vaikeassa syyskauden ottelussa, mutta kauden loppua kohden peli on taas kulkenut halutulla tavalla, ja joukkue on palannut voittojen tielle. Myös ensi kaudella TamU tavoittelee Nummisen johdolla nousua Kakkoseen.

Kari Numminen

  • Aloitti TamU-naisten päävalmentajana kaudella 2020.
  • Saavutukset TamUssa: sarjanousu Kolmoseen 2020, Kolmosessa 4. sija 2021 ja 2. sija 2022.
  • Taustana pitkä valmennuskokemussa Ilveksen tyttöjalkapallossa.

Minulla on halu kehittää TamUn naisjalkapalloa, ja saan olla mukana jossakin suuremmassa. Tämä on oikein hyvä seura tehdä töitä.

- Kari Numminen
TamU-naisten päävalmentaja

Tavoitteena on kehittää hyvää jalkapallokulttuuria, ja saada kivaa ja tavoitteellista harrastustoimintaa kehitettyä TamUn sisällä naisille.

- Kari Numminen
TamU-naisten päävalmentaja

Kari Numminen on mukana suunnittelemassa ja kehittämässä TamUn naisjalkapalloa laajemminkin kuin vain puhtaasti päävalmentajan roolissa. Tämän Numminen kertookin yhdeksi motivaatiotekijäksi nykyisessä pestissään.

”Minulla on halu kehittää TamUn naisjalkapalloa, ja saan olla mukana jossakin suuremmassa. Tämä on oikein hyvä seura tehdä töitä”, Numminen muotoilee.

”Edustusjoukkueen nousutavoitetta pidän ihan ykkösjuttuna. Nousu vaatii hyvän ja sitoutuneen joukkueen, jossa on riittävästi pelaajia pelitapahtumissa. On tärkeää, että ei kaaduta siihen, että ei ole vaihtopelaajia, ja toisaalta pelitasapaino säilyy kun tehdään vaihtoja”, Numminen pohtii.

Kakkosessa pelaamisen Numminen ei näe erityisen suurena harppauksena.

”Harjoitusottelut tällä ja viime kaudella paikallisvastustaja TKT:tä vastaan ovat kertoneet sen, että emme ole kaukana siitä että voisimme olla Kakkosessa keskikastissa. Nythän on voinut seurata viime vuoden sarjanousija MuSaa, joka kolkuttelee jo kakkospaikkaa Kakkosessa. Vuosi sitten kotipelissä MuSaa vastaan ei ollut mielestäni mitenkään kiveen hakattu että me häviämme, vaan se oli meiltä hyvää taistelua”, Numminen arvioi.

”Pelitapamme on mielestäni oikea, mutta kyllä se isoin juttu on saada joukkue sitoutettua yhdessä tekemiseen. Pelaajien taitotaso varmasti riittää.”

Tavoitteena naisten toiminnan kokonais­valtainen kehittäminen

Tampere Unitedin naisten joukkueisiin Kolmosessa ja Nelosessa kytkeytyy myös Tampere Unitediin viime kaudella siirtynyt tyttöjen T15-joukkue. Jo alunperinkin T15-joukkueessa on pelannut kolmen eri ikäluokan pelaajia, ja tavoitteena ensi kaudelle on, että tytöissä pelataan sekä T15- että T18-sarjaa. Jo viimeisen kahden kauden aikana tyttöpelaajia on nähty naisten peleissä sekä Kolmosen että Nelosen peleissä.

”Olen tyytyväinen T15-joukkueen muokkaantumisesta T15/T18-joukkueeksi. Sitä kautta tulee naisten joukkueisiin hyviä runkopelaajia, kuten on nyt jo nähty. Tyttöjen joukkue on hyvä ja motivoitunut, heidän vastuuvalmentaja Pertti Taivassalon kanssa on hyvää keskustelua, ja heti kauden jälkeen pidetään suunnittelupalaveri siitä, miten tyttöjen joukkueen ja naisten kakkosjoukkueen toiminta saadaan yhdistettyä niin, että siitä tulee mielekästä ja vetovoimaista”, avaa Numminen suunnitelmia.

Vaikka naisten kakkosjoukkueen halutaan menevät aiempaa enemmän siihen suuntaan, että se tarjoaa tyttöpelaajille otteluita naisten sarjassa, joukkue tarvitsee myös kokeneita pelaajia.

”Keneltäkään ei suljeta ovia, vaan kaikki ovat tervetulleita. Haluamme korostaa kilpailullisuutta kakkosjoukkueessa, ja treenaamalla ja osallistumalla joukkuetapahtumiin paikka on varmasti tarjolla. Se vaatii enemmän sitoutumista kuin tämän vuoden kakkosjoukkueessa, jossa osa käy vain pelaamassa. Ensi vuonna tavoitteena on saada harjoitteluprosentit lähelle viittäkymmentä, ja myös talvikausi treenataan, jotta kesällä voi odottaa jotakin tuloksia”, Numminen linjaa.

Kari Numminen esittää myös toiveen, että naisten joukkueen taustoja saataisiin vahvistettua.

”Naisten joukkueen organisaatio ei ole vielä rakentunut sellaiseksi kuin se monessa seurassa on. Kun verrataan vastustajiin, niin kyllä siellä on suhteellisen isot taustat ja koko malli on kehittynyt pidemmälle. Tässä vaiheessa olisi hyvä saada uutta verta ja toimintaa kehitettyä, ja sitä kautta lisää vetovoimaa. Silloin pystymme tarjoaamaan laadukasta naisjalkapalloa kahdella hyvällä sarjatasolla Kakkosessa ja Kolmosessa”, Numminen kaavailee joukkueiden nousutavoitteisiin viitaten.

”Tavoitteena on kehittää hyvää jalkapallokulttuuria, ja saada kivaa ja tavoitteellista harrastustoimintaa kehitettyä TamUn sisällä naisille”, kiteyttää Kari Numminen.

Katso Kari Nummisen haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa