5.9.2020

 
 

TamU-naiset varmistivat sarja­nousun Kaupin illassaTampere Unitedin naisten edustusjoukkue varmisti nousun Kolmoseen ottamalla puhtaan 7‚Äď0 (4‚Äď0) -voiton Yl√∂j√§rven Ilveksest√§. Sarjanousua p√§√§stiin juhlimaan tunnelmallisissa olosuhteissa Kaupin iltavaloissa sopivassa pieness√§ tihkusateessa. Lopulta Sinipaidat eiv√§t j√§tt√§neet pienint√§k√§√§n ep√§selvyytt√§, kuka on sarjan paras joukkue.

Lähtöasetelmat tynkäkauden kahdeksanteen otteluun olivat selvät. Kauden puhtaalla pelillä luovinut TamU oli perjantain iltavaloissa voiton päässä sarjanoususta. Ottelun vastuksella Ylöjärven Ilveksellä oli vielä hienoinen oljenkorsi sarjan kärkeen, mutta vain voitto pitäisi heidän mahdollisuutensa yllä.

TamU-naisten tavaramerkki on ollut vauhdikkaat ja tulokselliset avausminuutit, ja samalla teemalla jatkettiin my√∂s Kaupissa. Vain viisi minuuttia oli pelattu, kun joukkueen kuopus Nea Vironm√§ki nousi vasemmalta ja sijoitti hallitulla laukauksella pallon oikeaan alanurkkaan. Pari minuuttia t√§st√§ ja lukemat olivat jo 2‚Äď0. T√§ll√§ kertaa maaliverkkoja venytti Mari Filatov, jonka kuti painui vastustamattomasti yl√∂j√§rvel√§isvahti Laura Tervon.

Ottelun hallinta s√§ilyi my√∂s t√§m√§n j√§lkeen Sinipaidoilla. Varttitunnin kohdalla Vironm√§en ja Laura Toivaisen laukaukset painuvat hieman ohi maalin ja Johanna Heikkinen kolisutti maalipuita. Ottelun kolmas osuma syntyi maalinedush√§ss√§k√§st√§ Toivaisen toimesta. Ei mik√§√§n maalikoostekaunokainen mutta kaikki lasketaan. Tauolle siirryttiin Sinipaitojen selv√§ss√§ 4‚Äď0-johdossa, kun Julianne Bostr√∂m teki Unitedin nelj√§nnen laukauksellaan kymmenen metrin paraatipaikalta.

Toinen jakso alkoi tutuin sävelin. Noora Kakon kuti jäi vielä maalivahdin ulottuville, mutta hetkeä myöhemmin nähtiin illan viides maali. Nea Vironmäki prässäsi vastustajalta pallon itselleen ja sijoitti pelivälineen varmasti alakulmaan ottelun 49. minuutilla. Vironmäki oli ollut selkeästi tauolla hereillä ja kuunnellut valmentaja Kari Nummisen teesit; vastustajalta tila pois ja pallo kontrolliin.

Toisen jakson ensimmäinen vartti olikin Sinipaitojen täydellistä pallonhallintaa. Ylöjärven Ilveksen ensimmäinen kunnon tekopaikka nähtiinkin vasta ottelun 59. minuutilla, mutta maalivahti Silja Korhonen heittäytyi oikealta tulleen laukauksen eteen.

Kent√§n varrella perjantai-iltaa viett√§nyt Sinikaarti sai lis√§√§ laulettavaa 73. minuutilla, kun Noora Kakko t√§ll√§si pallon yl√∂j√§rvel√§isten reppuun, lukemat siis t√§ss√§ vaiheessa 6‚Äď0. Loppuminuuteilla n√§htiin viel√§ tukku tilanteita, ja illan viimeinen maali. My√∂s toisessa p√§√§ss√§ k√§ytiin l√§hell√§ maalia 86. minuutilla, kun Silja Korhonen joutui venym√§√§n koko varrellaan yl√∂j√§rvel√§isvaparin tielle. Seuraavalla minuutilla Kaisa Miettinen osui ensin sivuverkkoon ja pelikellon tikitt√§ess√§ t√§ytt√§√§ aikaa Miettinen sinet√∂i illan loppulukemiksi 7‚Äď0.

Edellinen kohtaaminen Yl√∂j√§rven Ilveksen kanssa p√§√§ttyi elokuussa 2019 R√§ik√§n kent√§ll√§ kotijoukkueen 3‚Äď1-voittoon. Tuon illan j√§lkeen Sinipaidat ovat voittaneet 14 sarjaottelua putkeen maalierolla 76‚Äď7. Kuluvan kauden 8 per√§kk√§isess√§ voitossa maaliero on yht√§ lailla vakuuttava 55‚Äď4.¬† Tuomarin loppuvihellys aloitti siis v√§hint√§√§nkin ansaitut nousujuhlat, joita viel√§ Sinikaarti s√§esti tutulla nuotillaan: ”TamU:n kanssa me noustaan Kolmoseen”.

Tampere Unitedin päävalmentaja Kari Numminen oli luonnollisesti tyytyväinen suojattiensa esitykseen.

”Kauden teemana on ollut panostaa oman pelitavan luomiseen. Kun uusi valmentaja tulee mukaan joukkueeseen, h√§n tuo mukaan oman n√§kemyksens√§. T√§m√§ saattaa usein ottaa aikaa, mutta naiset ovat hienosti sis√§ist√§neet ajatusmaailmani”, Numminen kehuu.

Myös katsomon puolella on koko kauden ajan saatu ihastella sitä, että naisten joukkueella on selkeä pelitapa, jota pelaajat osaavat toteuttaa. Lisäksi halu voittaa on näkynyt kauas, mitä ilmentää myös se, että avausmaali on syntynyt useimmissa otteluissa jo ensimmäisen vartin aikana, ja harvemmin ottelun voittajasta on ollut enää ensimmäisen jakson jälkeen epäselvyyttä.

”Olemme koko kauden luottaneet omaan tekemiseen, hallinneet palloa ja jaksaneet tehd√§ t√∂it√§. Ilmaiseksi se ei ole tullut, sill√§ my√∂s fyysisen puolen harjoitteluun on panostettu. Onnistumiset ruokkivat my√∂s itseluottamusta ja se on n√§kynyt kent√§ll√§ l√§pi kauden. Olen ollut my√∂s tyytyv√§inen pelaajien sitoutumiseen kauden aikana. Pelihalukkaita on ollut usein enemm√§n kuin kokoonpanot antavat my√∂den”, Numminen jatkaa suojattiensa hehkuttamista.

Vaikka kautta on vielä kaksi ottelua jäljellä, voidaan katseet kääntää jo pikkuhiljaa tulevaan sarjatasoon. Se tuo uudet haasteensa, sillä vastustajat kovenevat ja pelimatkat pitenevät, kun mukaan tulee tukku varsinais-suomalaisia joukkueita ja suurella todennäköisyydellä myös IFK Mariehamn, joka tarjoaa kannattajillekin mainion mahdollisuuden ikimuistoiseen vieraspelimatkaan.

Naisten pelit jatkuvat ensi viikon keskiviikkona 9.9 kello 18.15. Silloin Ikurissa vastaan asettuu Tuisku Orivedeltä. Lisäksi 26.9. pelataan vielä vierasottelu TP-49:ää vastaan.