TamU-naiset varmistivat sarja­nousun Kaupin illassa

05/09/2020 TamU naiset
Uutinen

Tampere Unitedin naisten edustusjoukkue varmisti nousun Kolmoseen ottamalla puhtaan 7–0 (4–0) -voiton Ylöjärven Ilveksestä. Sarjanousua päästiin juhlimaan tunnelmallisissa olosuhteissa Kaupin iltavaloissa sopivassa pienessä tihkusateessa. Lopulta Sinipaidat eivät jättäneet pienintäkään epäselvyyttä, kuka on sarjan paras joukkue.

Lähtöasetelmat tynkäkauden kahdeksanteen otteluun olivat selvät. Kauden puhtaalla pelillä luovinut TamU oli perjantain iltavaloissa voiton päässä sarjanoususta. Ottelun vastuksella Ylöjärven Ilveksellä oli vielä hienoinen oljenkorsi sarjan kärkeen, mutta vain voitto pitäisi heidän mahdollisuutensa yllä.

TamU-naisten tavaramerkki on ollut vauhdikkaat ja tulokselliset avausminuutit, ja samalla teemalla jatkettiin myös Kaupissa. Vain viisi minuuttia oli pelattu, kun joukkueen kuopus Nea Vironmäki nousi vasemmalta ja sijoitti hallitulla laukauksella pallon oikeaan alanurkkaan. Pari minuuttia tästä ja lukemat olivat jo 2–0. Tällä kertaa maaliverkkoja venytti Mari Filatov, jonka kuti painui vastustamattomasti ylöjärveläisvahti Laura Tervon.

Ottelun hallinta säilyi myös tämän jälkeen Sinipaidoilla. Varttitunnin kohdalla Vironmäen ja Laura Toivaisen laukaukset painuvat hieman ohi maalin ja Johanna Heikkinen kolisutti maalipuita. Ottelun kolmas osuma syntyi maalinedushässäkästä Toivaisen toimesta. Ei mikään maalikoostekaunokainen mutta kaikki lasketaan. Tauolle siirryttiin Sinipaitojen selvässä 4–0-johdossa, kun Julianne Boström teki Unitedin neljännen laukauksellaan kymmenen metrin paraatipaikalta.

Toinen jakso alkoi tutuin sävelin. Noora Kakon kuti jäi vielä maalivahdin ulottuville, mutta hetkeä myöhemmin nähtiin illan viides maali. Nea Vironmäki prässäsi vastustajalta pallon itselleen ja sijoitti pelivälineen varmasti alakulmaan ottelun 49. minuutilla. Vironmäki oli ollut selkeästi tauolla hereillä ja kuunnellut valmentaja Kari Nummisen teesit; vastustajalta tila pois ja pallo kontrolliin.

Toisen jakson ensimmäinen vartti olikin Sinipaitojen täydellistä pallonhallintaa. Ylöjärven Ilveksen ensimmäinen kunnon tekopaikka nähtiinkin vasta ottelun 59. minuutilla, mutta maalivahti Silja Korhonen heittäytyi oikealta tulleen laukauksen eteen.

Kentän varrella perjantai-iltaa viettänyt Sinikaarti sai lisää laulettavaa 73. minuutilla, kun Noora Kakko tälläsi pallon ylöjärveläisten reppuun, lukemat siis tässä vaiheessa 6–0. Loppuminuuteilla nähtiin vielä tukku tilanteita, ja illan viimeinen maali. Myös toisessa päässä käytiin lähellä maalia 86. minuutilla, kun Silja Korhonen joutui venymään koko varrellaan ylöjärveläisvaparin tielle. Seuraavalla minuutilla Kaisa Miettinen osui ensin sivuverkkoon ja pelikellon tikittäessä täyttää aikaa Miettinen sinetöi illan loppulukemiksi 7–0.

Edellinen kohtaaminen Ylöjärven Ilveksen kanssa päättyi elokuussa 2019 Räikän kentällä kotijoukkueen 3–1-voittoon. Tuon illan jälkeen Sinipaidat ovat voittaneet 14 sarjaottelua putkeen maalierolla 76–7. Kuluvan kauden 8 peräkkäisessä voitossa maaliero on yhtä lailla vakuuttava 55–4.  Tuomarin loppuvihellys aloitti siis vähintäänkin ansaitut nousujuhlat, joita vielä Sinikaarti säesti tutulla nuotillaan: ”TamU:n kanssa me noustaan Kolmoseen”.

Tampere Unitedin päävalmentaja Kari Numminen oli luonnollisesti tyytyväinen suojattiensa esitykseen.

”Kauden teemana on ollut panostaa oman pelitavan luomiseen. Kun uusi valmentaja tulee mukaan joukkueeseen, hän tuo mukaan oman näkemyksensä. Tämä saattaa usein ottaa aikaa, mutta naiset ovat hienosti sisäistäneet ajatusmaailmani”, Numminen kehuu.

Myös katsomon puolella on koko kauden ajan saatu ihastella sitä, että naisten joukkueella on selkeä pelitapa, jota pelaajat osaavat toteuttaa. Lisäksi halu voittaa on näkynyt kauas, mitä ilmentää myös se, että avausmaali on syntynyt useimmissa otteluissa jo ensimmäisen vartin aikana, ja harvemmin ottelun voittajasta on ollut enää ensimmäisen jakson jälkeen epäselvyyttä.

”Olemme koko kauden luottaneet omaan tekemiseen, hallinneet palloa ja jaksaneet tehdä töitä. Ilmaiseksi se ei ole tullut, sillä myös fyysisen puolen harjoitteluun on panostettu. Onnistumiset ruokkivat myös itseluottamusta ja se on näkynyt kentällä läpi kauden. Olen ollut myös tyytyväinen pelaajien sitoutumiseen kauden aikana. Pelihalukkaita on ollut usein enemmän kuin kokoonpanot antavat myöden”, Numminen jatkaa suojattiensa hehkuttamista.

Vaikka kautta on vielä kaksi ottelua jäljellä, voidaan katseet kääntää jo pikkuhiljaa tulevaan sarjatasoon. Se tuo uudet haasteensa, sillä vastustajat kovenevat ja pelimatkat pitenevät, kun mukaan tulee tukku varsinais-suomalaisia joukkueita ja suurella todennäköisyydellä myös IFK Mariehamn, joka tarjoaa kannattajillekin mainion mahdollisuuden ikimuistoiseen vieraspelimatkaan.

Naisten pelit jatkuvat ensi viikon keskiviikkona 9.9 kello 18.15. Silloin Ikurissa vastaan asettuu Tuisku Orivedeltä. Lisäksi 26.9. pelataan vielä vierasottelu TP-49:ää vastaan.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

22.1. TamU - TPV 0 – 0

26.11. HJS - TamU naiset 3 – 0

28.1. TamU 2 - NoPS 0 – 5

5.2. klo 14 TamU - FC Kiffen

5.2. klo 20 TKT - TamU naiset

12.2. klo 20 ACE - TamU 2