TamU-naiset kaatoi sarjan kärki­päähän povatun LeKi-Futiksen sarja-avauksessa

24/06/2020 TamU naiset
Uutinen

Naisten edustus jatkoi voittojen tiellä harjoitusotteluiden jälkeenkin. Peräti 75 katsojaa seurasi paikan päällä Messukylässä, kun Sinipaidat antoi myrskyvaroituksen osaamisestaan ottelun avauspuolikkaalla.

Jo ottelun avauspotku antoi merkin tulevasta. Hieman huolimaton avauskosketus LeKin pelaajalta oli päätyä syötönkatkoon ja sitä kautta vaaralliseksi kotijoukkueen paikaksi.

Nea Snygg avasikin helleillan maalihanat jo ottelun viidennellä peliminuutilla oikean kaistan kautta rakennetun hyökkäyksen päätteeksi. Lisää tuli vain hetkeä myöhemmin, kun Emilia Numminen tuplasi kotijoukkueen johdon. Tässä vaiheessa illan vierailija ei ollut vielä käynyt pallon kanssa edes omalla hyökkäyspuoliskollaan.

Peli ei ollut ehtinyt vanhentua kuin 12 minuuttia, kunnes Nea Snygg vastasi jo illan toisesta maalistaan. Tämän jälkeen LeKi-Futis pääsi hieman paremmin kenttätapahtumiin mukaan, mutta Laura Toiviaisen tyylikäs kaukoveto puolen tunnin kohdalla vei Unitedin jo neljän maalin karkumatkalle. Toiviaisen toisen maalin jälkeen Messukylän kentän laidalle saapunut futiskansa lähti hakemaan taukomakkaraa TamUn murskaavassa 5–0-johdossa.

LeKi tuli toiselle jaksolle ryhtiliikkeen kera ja ottelun jälkimmäinen nelivitonen oli täysin eri luonteinen kuin ensimmäinen. Kotijoukkueelta loppui liike keskialueella ja vierailijat käyttivät tämän surutta hyväkseen. Kahta kavennusmaalia enempää ei LeKi-futis kuitenkaan ansiokkaasta kiristä huolimatta saanut aikaiseksi, joten 5–2-voitto antoi hyvän lähtölaukauksen TamUn nousuprojektille.

Valmentajan kommentit

TamUn valmentaja Kari Numminen oli tyytyväinen mies sarjan avaamiseen voitolla.

”Tämä oli nyt ensimmäinen kerta, kun näin tämän joukkueen taistelevan pisteistä, joten täytyy olla ihan tyytyväinen siihen nähden millainen alkukevät meillä oli koronan ja harjoitusolosuhteiden takia. Hyvin jaksoimme olla alussa mukana ja toteuttaa pelitaktiikkaa sillä tavoin kuin oli sovittu”, Numminen kiittelee.

Voitosta huolimatta toisen jakson tapahtumat jäivät hieman kaivelemaan.

”Vaihtojen myötä se rytmi jollain tapaa vähän katosi. Vastustaja jaksoi edelleen juosta, ja meillä alkoi vähän pallo polttamaan jalassa, ja purettiin enemmän ilmassa mitä oli tarkoitus. Keskikenttämme selvästi väsyi, jouduimme ottamaan sinne vaihtoja ja istuttamaan uusia pelaajia sinne rooliin”, Numminen arvioi syitä miksi pelin hallinta kääntyi vastustajalle.

LeKi-Futis kertoi omassa ennakossaan, että joukkue hakisi TamUn tavoin nousua tällä kaudella. Kari Numminen laskeekin lempääläiset kärkivastustajien joukkoon. Tämä tekee luonnollisesti avauspisteistä entistäkin arvokkaampia.

”Alkutietojen perusteella mitä minulla on, niin pidän tämän lohkon kovimpina vastustajina LeKiä, FC Nokian kakkosjoukkuetta ja Ilves-Kissoja. Että nämä ne meidän kolme päävastustajaa mitä luultavimmin tulevat tässä olemaan. Uskon, että nyt mitattiin ihan kärkitasoa sarjasta”, Numminen arvioi.

Tästä on siis hyvä jatkaa. Naisten joukkueen seuraavaa ottelua saa odottaa hieman pidempään sillä seuraavan kerran Sinipaidat ovat tulessa vasta 13.7. Tuolloinkin vastassa on yksi päävastustajista eli FC Nokian kakkosjoukkue Menkalan tekonurmella Nokialla. Seuraava TamUn kotiottelu pelataan perjantaina 24.7. jälleen Messukylässä Apasseja vastaan.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa