24.6.2020

 
 

TamU-naiset kaatoi sarjan k√§rki­p√§√§h√§n povatun LeKi-Futiksen sarja-avauksessaNaisten edustus jatkoi voittojen tiellä harjoitusotteluiden jälkeenkin. Peräti 75 katsojaa seurasi paikan päällä Messukylässä, kun Sinipaidat antoi myrskyvaroituksen osaamisestaan ottelun avauspuolikkaalla.

Jo ottelun avauspotku antoi merkin tulevasta. Hieman huolimaton avauskosketus LeKin pelaajalta oli päätyä syötönkatkoon ja sitä kautta vaaralliseksi kotijoukkueen paikaksi.

Nea Snygg avasikin helleillan maalihanat jo ottelun viidennellä peliminuutilla oikean kaistan kautta rakennetun hyökkäyksen päätteeksi. Lisää tuli vain hetkeä myöhemmin, kun Emilia Numminen tuplasi kotijoukkueen johdon. Tässä vaiheessa illan vierailija ei ollut vielä käynyt pallon kanssa edes omalla hyökkäyspuoliskollaan.

Peli ei ollut ehtinyt vanhentua kuin 12 minuuttia, kunnes Nea Snygg vastasi jo illan toisesta maalistaan. T√§m√§n j√§lkeen LeKi-Futis p√§√§si hieman paremmin kentt√§tapahtumiin mukaan, mutta Laura Toiviaisen tyylik√§s kaukoveto puolen tunnin kohdalla vei Unitedin jo nelj√§n maalin karkumatkalle. Toiviaisen toisen maalin j√§lkeen Messukyl√§n kent√§n laidalle saapunut futiskansa l√§hti hakemaan taukomakkaraa TamUn murskaavassa 5‚Äď0-johdossa.

LeKi tuli toiselle jaksolle ryhtiliikkeen kera ja ottelun j√§lkimm√§inen nelivitonen oli t√§ysin eri luonteinen kuin ensimm√§inen. Kotijoukkueelta loppui liike keskialueella ja vierailijat k√§yttiv√§t t√§m√§n surutta hyv√§kseen. Kahta kavennusmaalia enemp√§√§ ei LeKi-futis kuitenkaan ansiokkaasta kirist√§ huolimatta saanut aikaiseksi, joten 5‚Äď2-voitto antoi hyv√§n l√§ht√∂laukauksen TamUn nousuprojektille.

Valmentajan kommentit

TamUn valmentaja Kari Numminen oli tyytyväinen mies sarjan avaamiseen voitolla.

”T√§m√§ oli nyt ensimm√§inen kerta, kun n√§in t√§m√§n joukkueen taistelevan pisteist√§, joten t√§ytyy olla ihan tyytyv√§inen siihen n√§hden millainen alkukev√§t meill√§ oli koronan ja harjoitusolosuhteiden takia. Hyvin jaksoimme olla alussa mukana ja toteuttaa pelitaktiikkaa sill√§ tavoin kuin oli sovittu”, Numminen kiittelee.

Voitosta huolimatta toisen jakson tapahtumat jäivät hieman kaivelemaan.

”Vaihtojen my√∂t√§ se rytmi jollain tapaa v√§h√§n katosi. Vastustaja jaksoi edelleen juosta, ja meill√§ alkoi v√§h√§n pallo polttamaan jalassa, ja purettiin enemm√§n ilmassa mit√§ oli tarkoitus. Keskikentt√§mme selv√§sti v√§syi, jouduimme ottamaan sinne vaihtoja ja istuttamaan uusia pelaajia sinne rooliin”, Numminen arvioi syit√§ miksi pelin hallinta k√§√§ntyi vastustajalle.

LeKi-Futis kertoi omassa ennakossaan, että joukkue hakisi TamUn tavoin nousua tällä kaudella. Kari Numminen laskeekin lempääläiset kärkivastustajien joukkoon. Tämä tekee luonnollisesti avauspisteistä entistäkin arvokkaampia.

”Alkutietojen perusteella mit√§ minulla on, niin pid√§n t√§m√§n lohkon kovimpina vastustajina LeKi√§, FC Nokian kakkosjoukkuetta ja Ilves-Kissoja. Ett√§ n√§m√§ ne meid√§n kolme p√§√§vastustajaa mit√§ luultavimmin tulevat t√§ss√§ olemaan. Uskon, ett√§ nyt mitattiin ihan k√§rkitasoa sarjasta”, Numminen arvioi.

Tästä on siis hyvä jatkaa. Naisten joukkueen seuraavaa ottelua saa odottaa hieman pidempään sillä seuraavan kerran Sinipaidat ovat tulessa vasta 13.7. Tuolloinkin vastassa on yksi päävastustajista eli FC Nokian kakkosjoukkue Menkalan tekonurmella Nokialla. Seuraava TamUn kotiottelu pelataan perjantaina 24.7. jälleen Messukylässä Apasseja vastaan.