TamU murskasi Padon kaksi­numeroisin lukemin

22/08/2020
Otteluraportti

Tampere United dominoi täydellisesti torstai-illan ottelua Tervakosken Patoa, ja takoi taululle murskaavat loppulukemat 10–0 (5–0). Kyseessä on Sinipaitojen suurin voitto Pyynikillä. Edellinen ennätys oli Nelosen kaudella 2014 otettu 8–1-voitto Sastamalan Woimasta.


Kolmonen

10 – 0

Tervakosken Pato lähti otteluun suurinumeroiset tappiot niskassaan, eikä valonpilkahdusta joukkueen vaikeaan kauteen ollut missään vaiheessa Pyynikillä tulossa, sillä Tampere United hallitsi pelitapahtumia alusta asti. Vaikka maaleja nähtiin peräti kymmenen kappaletta, olisi maalipaikkoja ollut vielä suurinumeroisempaankin voittoon.

Eric Bullock tuo palloa. Taustalla Mauno Sirén ja Arttu Haapala.

Ottelussa pelattiin alusta alkaen yhtä maalia. Ensimmäisen tekopaikan sai Eric Bullock, kun Hakim Belbachir ja Eino-Veikko Ek pelasivat näppärästi yhteen vasemmalla laidalla. Tuikkaus vitosen viivalta pysähtyi kuitenkin maalivahdin jalkoihin. Hetkeä myöhemmin maali oli jälleen lähellä, kun Ekin keskitykseltä näyttänyt pallo päätyi maalin ylärimaan aivan oikeassa ylänurkassa.

Eric Bullock iskee ottelun avausmaalin. Taustalla maalin syöttänyt tuore paluumuuttaja Mauno Sirén.

Ottelun avausmaali nähtiin 14. minuutilla, kun Arttu Haapala vapautti syötöllään paluun Tampere Unitediin tehneen Mauno Sirénin, joka teki vahvan nousun oikealta laidalta kuudentoista alueelle. Sirén pelasi pallon keskelle vitosen viivalle, josta Eric Bullock laukoi pallon varmasti verkon perukoille.

Jatkoa seurasi 19. minuutilla, kun Hakim Belbachirin tarkka kulmapotku löysi etualueelle juoksun tehneen Roope Kostiaisen, joka laukoi puhtaasti yläkulmaan. Kaunis maali, mutta maalin synnyn mahdollisti Padon täydellinen nukahtaminen erikoistilanteessa.

Eino-Veikko Ek nousee maalintekoon.
Avausmaali Sinipaidoissa käänsi Eino-Veikko Ekin maailman ylösalaisin.

Noin 25 minuutin kohdalla Pyynikin katsomossa oli jälleen hauskaa, kun Hakim Belbachir pelattiin vasemmalta juoksuun, ja tämä tavoitti maalin edestä Eric Bullockin, jolla oli edessään tyhjä maali. Pallo karkasi kuitenkin ylärimaan, josta se pomppasi maan kautta takaisin Belbachirille. Tämän maalintekoyrityksen Pato-puolustaja puski maaliviivalta yläriman kautta maalivahdin päähän, josta pallo päätyi vielä Bullockille ja Arttu Haapalalle, mutta nämä eivät päässeet enää laukomaan puolustajien päästyä iholle.

Viitisen minuuttia myöhemmin Eino-Veikko Ek heitti puolesta kentästä pitkän heiton Roope Kostiaiselle, joka jatkoi pallon laitaan Belbachirille. Belbachir ajoi boksiin sisään ja syötti taakse Kostiaiselle, joka sivalsi ensimmäisestä kosketuksesta yläriman kautta sisään. Lukemat 3–0.

Myös seuraava maali syntyi vasemmalta laidalta, kun 31. minuutilla Ek sai pallon omalla puoliskolla, käytti pallon ensin Eetu Rahkolalla ja sitten ylempänä Hakim Belbachirilla ennen kuin rynni kuudentoista alueelle ja nosti pallon yli vastaan liukuneen Pato-vahti Oskari Kokkosen. Tyylikäs viimeistely oli samalla Ekin TamU-uran ensimmäinen maali.

Ottelun 38. minuutilla Eric Bullock ja Roope Kostiainen juonivat Padon boksissa, mutta punapaitaiset vieraat pääsivät väliin. Purkupallo suuntautui kuitenkin suoraan kuudentoista alueen ulkopuolella päivystäneelle Arttu Haapalalle. Tämä laukoi vasemmalla jalallaan kierrepallon, joka upposi vastustamattomasti tolpan kautta sisään.

Näin syntyneissä 5–0-lukemissa myös siirryttiin tauolle. Loppuminuuteilla ensimmäisen jakson hahmoihin kuulunut Hakim Belbachir loukkasi jalkansa, ja tilalle vaihdettiin Panu Väliaho.

Sama tahti jatkuu toisella jaksolla

Toinen jakso jatkui siitä mihin ensimmäinen jakso oli päättynyt, ja heti jakson toisella minuutilla Roope Kostiainen laukoi pallon Pato-maalin tolppaan. Pallo jäi vielä elämään maalille, mutta puolustus pääsi purkaamaan ennen kuin Panu Väliaho pääsi tuikkaamaan pallon maaliin

Arttu Haapala tekee toisen jakson ensimmäisen maalin.

Tennisnumerot saatiin kuitenkin tulostaululle jo 48. minuutilla, kun Eino-Veikko Ekin hyvä keskitys löysi takatolpalta Arttu Haapalan, jonka epäonnistunutkin laukaus ohitti puoliajalla maalin suulle vaihdetun Petro Kummolan.

Lisää seurasi jo 52. minuutilla, kun Ek vapautti korkealla syötöllään linjan taakse juosseen Panu Väliahon, joka nosti pallon komeasti yli vastaan tulleen maalivahdin. Näin lukemat olivat jo 7–0.

Kaksi maalia tehnyt Panu Väliaho murtautuu boksiin.

Ek jatkoi vaarallisia otteitaan, kun vain pari minuuttia myöhemmin Eetu Rahkolan pitkä pallo löysi hänet boksista. Ek ohitti maalivahdin, joka kuitenkin kaatoi hänet tekonurmen pintaan. Tuomarille ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin viheltää rangaistuspotku. Pilkkua laukomaan asettui Roope Kostiainen, jonka varma viimeistely vasempaan alakulmaan täydensi hattutempun ja lisäsi lukemiksi 8–0.

Kun ottelua oli pelattu 57 minuuttia, Eric Bullock vapautti pystysyötöllään Panu Väliahon läpi. Hyökkääjä odotti maalivahdin heittäytymisen ja laittoi sitten pallon vapaaseen etukulmaan. Varma viimeistely ja lukemat jo 9–0 ennen kuin tunti oli täyttynyt.

Vierailijoiden ainoa maalintekopaikka syntyi, kun Jonny Kylmälä pääsi nousemaan vapaasti vasenta laitaa. Kylmälä yritti syöttää pallon toisessa aallossa nousseelle Pato Kaksikolle, mutta Eino-Veikko Ek juoksi katkaisemaan, ja pallo kimposi epäonnisesti juuri sopivana läpisyöttönä Niko Mikkoselle. Tämä pääsi yrittämään maalintekoa nokikkain maalivahti Henri Savolaisen kanssa, mutta laukaus suuntatui tolppaa hipoen ohi maalin.

Myös Emenike päästettiin toisella jaksolla irti.

Illan viimeisestä maalista vastasi vajaan tunnin pelin jälkeen Roope Kostiaisen tilalle vaihdettu Emenike. Eino-Veikko Ek nousi 79. minuutilla jälleen kerran vasenta laitaa ja keskitti maukkaasti parhaaseen maalintekosektoriin. Emeniken haltuunottoyritys epäonnistui, mutta maalivahti Kummola ei saanut palloa liimattua. Emenike ehti ensimmäisenä irtopalloon ja pääsi sijoittamaan tyhjään maaliin ottelun loppulukemat 10–0.

”Loppusarjassa voi tapahtua mitä vaan”

”Kyllä tää oli ihan yhtä päätyä alusta asti. Alkuun vedettiin ihan sata lasissa, mutta kun tauolla oli peli jo 5–0, otettiin vähän jalkaa kaasulta”, hattutempun ottelussa tehnyt Roope Kostiainen summaa pelin kulkua. Kolmen maalin ilta oli kuitenkin hyökkääjälle mieleinen.

”Hattutemppuja ei kuitenkaan liian usein tule, niin on sellainen aina mukava saada.”

Kostiaisen kolmas maali syntyi rangaistuspotkusta.

”Hakke (Belbachir) oli sovittu alunperin vetäjäksi, mutta kun se ehti mennä jo vaihtoon, niin Liste huusi penkiltä, että mää vedän.”

Kostiainen pohdiskelee vielä loppukauden asetelmia eikä kirvestä ole vielä sinipaitaisessa leirissä heitetty kaivoon.

”Pieni kaula on kärkeen, mutta loppusarjassa voi tapahtua mitä vaan, kun paineet nousevat. Ihme voi vielä tapahtua ja voidaan vielä nousta kärkeen, mutta ei auta kuin pelata omat pelit.”

Vasen laita vakuutti

”Ei tässä ole mitään järkeä”, päävalmentaja Jukka Listenmaa totesi joukkueiden välisestä tasoerosta. ”Puhuttiin puoliajalla, että vedetään toinenkin nelivitonen, kun täällä on kuitenkin maksaneita katsojia. Vartti siinä jaksettiin vielä, mutta sitten lähinnä odoteltiin pelin päättymistä.”

”Ihan kiva alkukauden maalinteko-ongelmien jälkeen, että tämä osui kohdalle”, Listenmaa kommentoi ennätyksellistä kymmenen maalin voittoa Pyynikillä.

Kaksinumeroisen voiton iltaan mahtui paljon onnistujia, mutta erityistä suitsutusta saavat vasemman laidan pelurit.

”Belbachirin Hakke syötti neljästä ensimmäisestä maalista kolme. Ek teki maalin, hankki pilkun ja ainakin neljä syöttöä. Haken paikalle tullut Panu (Väliaho) teki myös kaksi maalia, joten vasen laita oli kyllä tänään kova.”

Mauno Sirénin paluuesitys ei tuottanut päävalmentajalle yllätyksiä.

”Sitä just mitä Maunolta odotettiin. Sitten kun saadaan kovempia vastustajia vastaan, niin saadaan nähdä myös enemmän Maukan puolustuspeliä”, Listenmaa ennakoi.

Seuraavan kerran Tampere United on tositoimissa ensi viikon perjantaina, kun Sinipaidat matkaavat Janakkalaan JanPan vieraaksi. Ottelu Turengin tekonurmella alkaa klo 19.00. Kyseessä on alkusarjan viimeinen kamppailu, minkä jälkeen TamUn pelit jatkuvat yläloppusarjassa, jonka otteluohjelma selviää vasta syyskuun ensimmäisen viikon aikana. Yläloppusarjan viisi peliä pelataan viikoilla 37–41 siten että kaikki päätöskierroksen ottelut pelataan lauantaina 10. lokakuuta.

Kolmonen

10 – 0

( 5 – 0 )

14′ Eric Bullock
19′ Roope Kostiainen
29′ Roope Kostiainen
31′ Eino-Veikko Ek
38′ Arttu Haapala
48′ Arttu Haapala
52′ Panu Väliaho
54′ Roope Kostiainen
57′ Panu Väliaho
79′ Emenike

Yleisöä:
217

 

Yleisöä:
217

29 Henri Savolainen
4 Eino-Veikko Ek
5 Eetu Rahkola C
6 Severi Kankkunen 46'
8 Ali Aitbenzanzoun
11 Roope Kostiainen 58'
13 Arttu Haapala 67'
16 Eric Bullock 72'
20 Hakim Belbachir 42'
24 Mauno Sirén 88'
41 Eetu Räisänen 45'
1 Riku Tanila
2 Topias Järvelä 67'
3 Tommi Sääksi 55' 46'
7 Matias Stark
10 Emenike 58'
18 Panu Väliaho 42'
27 Nils Strömsholm 72'
30Oskari Kokkonenvaihtoon 46’
4Timo Siivonen
7Jesse JärvinenC
8Juha Koskinen
10Tony Kummolavaihtoon 62’
11Markus Siivonenvaihtoon 62’
17Niko Mikkonen
22Joona Numminen
23Aapo Elorantavaihtoon 55’
24Harri Halonen
27Tuomas Välläri
1Petro Kummolakeltainen kortti 62’vaihdosta 46’
13Vladimir Gorbunovvaihdosta 55’
18Leevi-Eelis Lindbergvaihdosta 62’
26Jonny Kylmälävaihdosta 62’

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2