22.8.2020

 
 

TamU murskasi Padon kaksi­numeroisin lukeminTampere United dominoi t√§ydellisesti torstai-illan ottelua Tervakosken Patoa, ja takoi taululle murskaavat loppulukemat 10‚Äď0 (5‚Äď0). Kyseess√§ on Sinipaitojen suurin voitto Pyynikill√§. Edellinen enn√§tys oli Nelosen kaudella 2014 otettu 8‚Äď1-voitto Sastamalan Woimasta.

Tervakosken Pato lähti otteluun suurinumeroiset tappiot niskassaan, eikä valonpilkahdusta joukkueen vaikeaan kauteen ollut missään vaiheessa Pyynikillä tulossa, sillä Tampere United hallitsi pelitapahtumia alusta asti. Vaikka maaleja nähtiin peräti kymmenen kappaletta, olisi maalipaikkoja ollut vielä suurinumeroisempaankin voittoon.

Eric Bullock tuo palloa. Taustalla Mauno Sirén ja Arttu Haapala.

Ottelussa pelattiin alusta alkaen yhtä maalia. Ensimmäisen tekopaikan sai Eric Bullock, kun Hakim Belbachir ja Eino-Veikko Ek pelasivat näppärästi yhteen vasemmalla laidalla. Tuikkaus vitosen viivalta pysähtyi kuitenkin maalivahdin jalkoihin. Hetkeä myöhemmin maali oli jälleen lähellä, kun Ekin keskitykseltä näyttänyt pallo päätyi maalin ylärimaan aivan oikeassa ylänurkassa.

Eric Bullock iskee ottelun avausmaalin. Taustalla maalin syöttänyt tuore paluumuuttaja Mauno Sirén.

Ottelun avausmaali nähtiin 14. minuutilla, kun Arttu Haapala vapautti syötöllään paluun Tampere Unitediin tehneen Mauno Sirénin, joka teki vahvan nousun oikealta laidalta kuudentoista alueelle. Sirén pelasi pallon keskelle vitosen viivalle, josta Eric Bullock laukoi pallon varmasti verkon perukoille.

Jatkoa seurasi 19. minuutilla, kun Hakim Belbachirin tarkka kulmapotku löysi etualueelle juoksun tehneen Roope Kostiaisen, joka laukoi puhtaasti yläkulmaan. Kaunis maali, mutta maalin synnyn mahdollisti Padon täydellinen nukahtaminen erikoistilanteessa.

Eino-Veikko Ek nousee maalintekoon.

Avausmaali Sinipaidoissa käänsi Eino-Veikko Ekin maailman ylösalaisin.

Noin 25 minuutin kohdalla Pyynikin katsomossa oli jälleen hauskaa, kun Hakim Belbachir pelattiin vasemmalta juoksuun, ja tämä tavoitti maalin edestä Eric Bullockin, jolla oli edessään tyhjä maali. Pallo karkasi kuitenkin ylärimaan, josta se pomppasi maan kautta takaisin Belbachirille. Tämän maalintekoyrityksen Pato-puolustaja puski maaliviivalta yläriman kautta maalivahdin päähän, josta pallo päätyi vielä Bullockille ja Arttu Haapalalle, mutta nämä eivät päässeet enää laukomaan puolustajien päästyä iholle.

Viitisen minuuttia my√∂hemmin Eino-Veikko Ek heitti puolesta kent√§st√§ pitk√§n heiton Roope Kostiaiselle, joka jatkoi pallon laitaan Belbachirille. Belbachir ajoi boksiin sis√§√§n ja sy√∂tti taakse Kostiaiselle, joka sivalsi ensimm√§isest√§ kosketuksesta yl√§riman kautta sis√§√§n. Lukemat 3‚Äď0.

Myös seuraava maali syntyi vasemmalta laidalta, kun 31. minuutilla Ek sai pallon omalla puoliskolla, käytti pallon ensin Eetu Rahkolalla ja sitten ylempänä Hakim Belbachirilla ennen kuin rynni kuudentoista alueelle ja nosti pallon yli vastaan liukuneen Pato-vahti Oskari Kokkosen. Tyylikäs viimeistely oli samalla Ekin TamU-uran ensimmäinen maali.

Ottelun 38. minuutilla Eric Bullock ja Roope Kostiainen juonivat Padon boksissa, mutta punapaitaiset vieraat pääsivät väliin. Purkupallo suuntautui kuitenkin suoraan kuudentoista alueen ulkopuolella päivystäneelle Arttu Haapalalle. Tämä laukoi vasemmalla jalallaan kierrepallon, joka upposi vastustamattomasti tolpan kautta sisään.

N√§in syntyneiss√§ 5‚Äď0-lukemissa my√∂s siirryttiin tauolle. Loppuminuuteilla ensimm√§isen jakson hahmoihin kuulunut Hakim Belbachir loukkasi jalkansa, ja tilalle vaihdettiin Panu V√§liaho.

Sama tahti jatkuu toisella jaksolla

Toinen jakso jatkui siitä mihin ensimmäinen jakso oli päättynyt, ja heti jakson toisella minuutilla Roope Kostiainen laukoi pallon Pato-maalin tolppaan. Pallo jäi vielä elämään maalille, mutta puolustus pääsi purkaamaan ennen kuin Panu Väliaho pääsi tuikkaamaan pallon maaliin

Arttu Haapala tekee toisen jakson ensimmäisen maalin.

Tennisnumerot saatiin kuitenkin tulostaululle jo 48. minuutilla, kun Eino-Veikko Ekin hyvä keskitys löysi takatolpalta Arttu Haapalan, jonka epäonnistunutkin laukaus ohitti puoliajalla maalin suulle vaihdetun Petro Kummolan.

Lis√§√§ seurasi jo 52. minuutilla, kun Ek vapautti korkealla sy√∂t√∂ll√§√§n linjan taakse juosseen Panu V√§liahon, joka nosti pallon komeasti yli vastaan tulleen maalivahdin. N√§in lukemat olivat jo 7‚Äď0.

Kaksi maalia tehnyt Panu Väliaho murtautuu boksiin.

Ek jatkoi vaarallisia otteitaan, kun vain pari minuuttia my√∂hemmin Eetu Rahkolan pitk√§ pallo l√∂ysi h√§net boksista. Ek ohitti maalivahdin, joka kuitenkin kaatoi h√§net tekonurmen pintaan. Tuomarille ei j√§√§nyt muuta vaihtoehtoa kuin vihelt√§√§ rangaistuspotku. Pilkkua laukomaan asettui Roope Kostiainen, jonka varma viimeistely vasempaan alakulmaan t√§ydensi hattutempun ja lis√§si lukemiksi 8‚Äď0.

Kun ottelua oli pelattu 57 minuuttia, Eric Bullock vapautti pystysy√∂t√∂ll√§√§n Panu V√§liahon l√§pi. Hy√∂kk√§√§j√§ odotti maalivahdin heitt√§ytymisen ja laittoi sitten pallon vapaaseen etukulmaan. Varma viimeistely ja lukemat jo 9‚Äď0 ennen kuin tunti oli t√§yttynyt.

Vierailijoiden ainoa maalintekopaikka syntyi, kun Jonny Kylmälä pääsi nousemaan vapaasti vasenta laitaa. Kylmälä yritti syöttää pallon toisessa aallossa nousseelle Pato Kaksikolle, mutta Eino-Veikko Ek juoksi katkaisemaan, ja pallo kimposi epäonnisesti juuri sopivana läpisyöttönä Niko Mikkoselle. Tämä pääsi yrittämään maalintekoa nokikkain maalivahti Henri Savolaisen kanssa, mutta laukaus suuntatui tolppaa hipoen ohi maalin.

Myös Emenike päästettiin toisella jaksolla irti.

Illan viimeisest√§ maalista vastasi vajaan tunnin pelin j√§lkeen Roope Kostiaisen tilalle vaihdettu Emenike. Eino-Veikko Ek nousi 79. minuutilla j√§lleen kerran vasenta laitaa ja keskitti maukkaasti parhaaseen maalintekosektoriin. Emeniken haltuunottoyritys ep√§onnistui, mutta maalivahti Kummola ei saanut palloa liimattua. Emenike ehti ensimm√§isen√§ irtopalloon ja p√§√§si sijoittamaan tyhj√§√§n maaliin ottelun loppulukemat 10‚Äď0.

”Loppusarjassa voi tapahtua mit√§ vaan”

”Kyll√§ t√§√§ oli ihan yht√§ p√§√§ty√§ alusta asti. Alkuun vedettiin ihan sata lasissa, mutta kun tauolla oli peli jo 5‚Äď0, otettiin v√§h√§n jalkaa kaasulta”, hattutempun ottelussa tehnyt Roope Kostiainen summaa pelin kulkua. Kolmen maalin ilta oli kuitenkin hy√∂kk√§√§j√§lle mieleinen.

”Hattutemppuja ei kuitenkaan liian usein tule, niin on sellainen aina mukava saada.”

Kostiaisen kolmas maali syntyi rangaistuspotkusta.

”Hakke (Belbachir) oli sovittu alunperin vet√§j√§ksi, mutta kun se ehti menn√§ jo vaihtoon, niin Liste huusi penkilt√§, ett√§ m√§√§ ved√§n.”

Kostiainen pohdiskelee vielä loppukauden asetelmia eikä kirvestä ole vielä sinipaitaisessa leirissä heitetty kaivoon.

”Pieni kaula on k√§rkeen, mutta loppusarjassa voi tapahtua mit√§ vaan, kun paineet nousevat. Ihme voi viel√§ tapahtua ja voidaan viel√§ nousta k√§rkeen, mutta ei auta kuin pelata omat pelit.”

Vasen laita vakuutti

”Ei t√§ss√§ ole mit√§√§n j√§rke√§”, p√§√§valmentaja Jukka Listenmaa totesi joukkueiden v√§lisest√§ tasoerosta. ”Puhuttiin puoliajalla, ett√§ vedet√§√§n toinenkin nelivitonen, kun t√§√§ll√§ on kuitenkin maksaneita katsojia. Vartti siin√§ jaksettiin viel√§, mutta sitten l√§hinn√§ odoteltiin pelin p√§√§ttymist√§.”

”Ihan kiva alkukauden maalinteko-ongelmien j√§lkeen, ett√§ t√§m√§ osui kohdalle”, Listenmaa kommentoi enn√§tyksellist√§ kymmenen maalin voittoa Pyynikill√§.

Kaksinumeroisen voiton iltaan mahtui paljon onnistujia, mutta erityistä suitsutusta saavat vasemman laidan pelurit.

”Belbachirin Hakke sy√∂tti nelj√§st√§ ensimm√§isest√§ maalista kolme. Ek teki maalin, hankki pilkun ja ainakin nelj√§ sy√∂tt√∂√§. Haken paikalle tullut Panu (V√§liaho) teki my√∂s kaksi maalia, joten vasen laita oli kyll√§ t√§n√§√§n kova.”

Mauno Sirénin paluuesitys ei tuottanut päävalmentajalle yllätyksiä.

”Sit√§ just mit√§ Maunolta odotettiin. Sitten kun saadaan kovempia vastustajia vastaan, niin saadaan n√§hd√§ my√∂s enemm√§n Maukan puolustuspeli√§”, Listenmaa ennakoi.

Seuraavan kerran Tampere United on tositoimissa ensi viikon perjantaina, kun Sinipaidat matkaavat Janakkalaan JanPan vieraaksi. Ottelu Turengin tekonurmella alkaa klo 19.00. Kyseess√§ on alkusarjan viimeinen kamppailu, mink√§ j√§lkeen TamUn pelit jatkuvat yl√§loppusarjassa, jonka otteluohjelma selvi√§√§ vasta syyskuun ensimm√§isen viikon aikana. Yl√§loppusarjan viisi peli√§ pelataan viikoilla 37‚Äď41 siten ett√§ kaikki p√§√§t√∂skierroksen ottelut pelataan lauantaina 10. lokakuuta.

30 Oskari Kokkonen vaihtoon 46’
4 Timo Siivonen
7 Jesse Järvinen C
8 Juha Koskinen
10 Tony Kummola vaihtoon 62’
11 Markus Siivonen vaihtoon 62’
17 Niko Mikkonen
22 Joona Numminen
23 Aapo Eloranta vaihtoon 55’
24 Harri Halonen
27 Tuomas Välläri
1 Petro Kummola keltainen kortti 62’ vaihdosta 46’
13 Vladimir Gorbunov vaihdosta 55’
18 Leevi-Eelis Lindberg vaihdosta 62’
26 Jonny Kylmälä vaihdosta 62’