TamU matkustaa Kolmosen kärki­kamppailuun Nokialle

02/07/2021 TamU
Otteluennakko

Tampere United pelaa perjantaina alkusarjan odotetuimman ottelun, kun se kohtaa Kolmosen kärkitaisteluissa vuodesta toiseen olleen Nokia Palloseuran. Myös kuluva kausi on lähtenyt nokialaisilta hyvin käyntiin, sillä NoPS on ottanut kauden kolmesta ensimmäisestä ottelusta kolme voittoa maalierolla 8–1. Ottelu pelataan Nokian keskuskentällä perjantaina 2.7. klo 19.00 alkaen.

Lisäväriä illan otteluun tuo se, että NoPSissa pelaa lukuisia viime vuosina Tampere Unitedissa pelanneita pelaajia. Heistä ehdottomasti isoin nimi on kauden 2016–2020 kapteenina Sinipaidoissa pelannut Eetu Rahkola, joka siirtyi täksi kaudeksi NoPSiin kun yrittäjän ja perheenisän elämästä ei enää löytynyt tilaa Tampere Unitedin edustusjoukkueen vaatimille harjoitusmäärille. Viime kauden TamU-pelaajista Nokialla pelaa myös Emenike, joka on tehnyt alkukaudella kaksi maalia, joka on puolet viime kauden kokonaismäärästä. Muita TamU-taustaisia NoPSissa ovat niin ikään viime kaudella mukana ollut Jani Rantala sekä Sami Ekmark, Tuomas Lehti, Tuomas Alanen, Santeri Salomaa, Tommi Ala-Hakuni ja Sinivihreässä podcastissakin kuluvalla viikolla vieraillut Ville Kuusinen.

NoPS on Tampere Unitedille muutoinkin hyvinkin tuttu joukkue, sillä viime kaudellakin kohdattiin kaksi kertaa, eikä sen jälkeen ole tapahtunut radikaaleja muutoksia. Päävalmentaja Jukka Listenmaa kertoo, että nokialaisten pelitapa on melko tarkkaankin tiedossa.

”Joukkue on täynnä hyviä kokeneita pelaajia. Avauskokoonpanoja katsoessa nimilistat on tasaiset, mutta ehkä se kääntyy hiukan meille vaihtopenkin kautta”, Listenmaa toteaa.

Viime kaudella etenkin Nokialla pelatussa ylemmän jatkosarjan ottelussa myös tuntee pääsivät valloilleen niin kentällä kuin kentän laidalla. Listenmaa löytää tälle syitä helposti

”Tasaiset joukkueet, tärkeät pisteet pelissä ja toisilleen tutut pelaajat, jotka ei missään nimessä halua hävitä omille kavereilleen.”

Oma vaikutuksensa ottelun asetelmiin on varmasti myös sillä, että TamU voitti viime kaudella joukkueiden molemmat kohtaamiset. Alkusarjassa TamU vei ottelun Pyynikillä puhtaasti 3–0 ja mainitusta Nokian vierasottelusta otettiin maukas 2–3-voitto.

Tampere Unitedin poissaolijoiden lista on kauden edetessä lyhentynyt, ja niin sanotulta vanhalta listalta enää Hakim Belbachir on poissa kokoonpanosta. Uutena nimenä poissaolijoihin tulee harjoituksissa itseään loukannut Verneri Uimonen, jonka poissaolon pituus selviää myöhemmin. Lisäksi perjantaina Eric Bullock on poissa henkilökohtaisen esteen takia.

Oman elementtinsä kärkikamppailuun tuo pelipaikka, sillä Nokialla odottaa Pyynikin urheilukentästä radikaalisti poikkeava suuri luonnonnurmikenttä.

”Ainakin etukäteen arvioiden kovin vastustaja tulee vastaan, ja lisäksi meille outo alusta, joten tietyllä tapaa vaikeuksia voi tulla”, päävalmentaja Jukka Listenmaa pohtii.

Tampere United ei tällä hetkellä pääse edes harjoittelemaan luonnonnurmella. Viime kaudella käynti Pirkkahallin nurmilla tuotti yhden pitkäaikaisen loukkaantumisen, eikä sinne haluta tällä hetkellä mennä.

”Kävin Pirkkahallilla kääntymässä, ja tulin siihen tulokseen ettei tänne kannata tulla. Saamme laadukkaampaa harjoittelua Pyynikillä. Yhden pelin takia ei kannatta lähteä riskeeraamaan sinne nilkkoja”, Listenmaa kommentoi.

”On se tietyllä tapaa iso peli, mutta sitten kun sen kääntää, eihän tässä vielä mitään voiteta tai hävitä sarjataulukon kannalta, koska pelejä on vielä paljon jäljellä. Samat kolme pistettä saadaan tästä kuin seuraavastakin pelistä, niin kuin edellisistäkin. Tietyllä tapaa se kääntää vähän vaakakuppia meille jos voitetaan”, Listenmaa pyörittelee.

Ottelu pelataan siis perjantaina 2.7. klo 19.00 alkaen Nokian keskuskentällä. Paikalle on helppo saapua Tampereelta niin omalla autolla kuin julkisilla kulkuvälineillä ja perillä odottavat sarjatasoon nähden mainiot stadionolosuhteet, joten tänään kannattaa tulla kannattamaan TamU voittoon. Otteluun on vapaa pääsy, mutta kioskipalveluja varten kannattaa ottaa mukaan maksukortti tai käteistä rahaa. Jos et kuitenkaan pääse paikalle, voit katsoa ottelun NoPS-edustuksen youtube-kanavalta.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.4. FC Honka - TamU 1 – 1

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

24.3. FC Kangasala - TamU 2 2 – 3

17.4. klo 19 TamU - FC Inter 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

16.4. klo 18 TamU 2 - EIF