2.7.2021

 
 

TamU matkustaa Kolmosen k√§rki­kamppailuun NokialleTampere United pelaa perjantaina alkusarjan odotetuimman ottelun, kun se kohtaa Kolmosen k√§rkitaisteluissa vuodesta toiseen olleen Nokia Palloseuran. My√∂s kuluva kausi on l√§htenyt nokialaisilta hyvin k√§yntiin, sill√§ NoPS on ottanut kauden kolmesta ensimm√§isest√§ ottelusta kolme voittoa maalierolla 8‚Äď1. Ottelu pelataan Nokian keskuskent√§ll√§ perjantaina 2.7. klo 19.00 alkaen.

Lis√§v√§ri√§ illan otteluun tuo se, ett√§ NoPSissa pelaa lukuisia viime vuosina Tampere Unitedissa pelanneita pelaajia. Heist√§ ehdottomasti isoin nimi on kauden 2016‚Äď2020 kapteenina Sinipaidoissa pelannut Eetu Rahkola, joka siirtyi t√§ksi kaudeksi NoPSiin kun yritt√§j√§n ja perheenis√§n el√§m√§st√§ ei en√§√§ l√∂ytynyt tilaa Tampere Unitedin edustusjoukkueen vaatimille harjoitusm√§√§rille. Viime kauden TamU-pelaajista Nokialla pelaa my√∂s Emenike, joka on tehnyt alkukaudella kaksi maalia, joka on puolet viime kauden kokonaism√§√§r√§st√§. Muita TamU-taustaisia NoPSissa ovat niin ik√§√§n viime kaudella mukana ollut Jani Rantala sek√§ Sami Ekmark, Tuomas Lehti, Tuomas Alanen, Santeri Salomaa, Tommi Ala-Hakuni ja Sinivihre√§ss√§ podcastissakin kuluvalla viikolla vieraillut Ville Kuusinen.

NoPS on Tampere Unitedille muutoinkin hyvinkin tuttu joukkue, sillä viime kaudellakin kohdattiin kaksi kertaa, eikä sen jälkeen ole tapahtunut radikaaleja muutoksia. Päävalmentaja Jukka Listenmaa kertoo, että nokialaisten pelitapa on melko tarkkaankin tiedossa.

”Joukkue on t√§ynn√§ hyvi√§ kokeneita pelaajia. Avauskokoonpanoja katsoessa nimilistat on tasaiset, mutta ehk√§ se k√§√§ntyy hiukan meille vaihtopenkin kautta”, Listenmaa toteaa.

Viime kaudella etenkin Nokialla pelatussa ylemmän jatkosarjan ottelussa myös tuntee pääsivät valloilleen niin kentällä kuin kentän laidalla. Listenmaa löytää tälle syitä helposti

”Tasaiset joukkueet, t√§rke√§t pisteet peliss√§ ja toisilleen tutut pelaajat, jotka ei miss√§√§n nimess√§ halua h√§vit√§ omille kavereilleen.”

Oma vaikutuksensa ottelun asetelmiin on varmasti my√∂s sill√§, ett√§ TamU voitti viime kaudella joukkueiden molemmat kohtaamiset. Alkusarjassa TamU vei ottelun Pyynikill√§ puhtaasti 3‚Äď0 ja mainitusta Nokian vierasottelusta otettiin maukas 2‚Äď3-voitto.

Tampere Unitedin poissaolijoiden lista on kauden edetessä lyhentynyt, ja niin sanotulta vanhalta listalta enää Hakim Belbachir on poissa kokoonpanosta. Uutena nimenä poissaolijoihin tulee harjoituksissa itseään loukannut Verneri Uimonen, jonka poissaolon pituus selviää myöhemmin. Lisäksi perjantaina Eric Bullock on poissa henkilökohtaisen esteen takia.

Oman elementtinsä kärkikamppailuun tuo pelipaikka, sillä Nokialla odottaa Pyynikin urheilukentästä radikaalisti poikkeava suuri luonnonnurmikenttä.

”Ainakin etuk√§teen arvioiden kovin vastustaja tulee vastaan, ja lis√§ksi meille outo alusta, joten tietyll√§ tapaa vaikeuksia voi tulla”, p√§√§valmentaja Jukka Listenmaa pohtii.

Tampere United ei tällä hetkellä pääse edes harjoittelemaan luonnonnurmella. Viime kaudella käynti Pirkkahallin nurmilla tuotti yhden pitkäaikaisen loukkaantumisen, eikä sinne haluta tällä hetkellä mennä.

”K√§vin Pirkkahallilla k√§√§ntym√§ss√§, ja tulin siihen tulokseen ettei t√§nne kannata tulla. Saamme laadukkaampaa harjoittelua Pyynikill√§. Yhden pelin takia ei kannatta l√§hte√§ riskeeraamaan sinne nilkkoja”, Listenmaa kommentoi.

”On se tietyll√§ tapaa iso peli, mutta sitten kun sen k√§√§nt√§√§, eih√§n t√§ss√§ viel√§ mit√§√§n voiteta tai h√§vit√§ sarjataulukon kannalta, koska pelej√§ on viel√§ paljon j√§ljell√§. Samat kolme pistett√§ saadaan t√§st√§ kuin seuraavastakin pelist√§, niin kuin edellisist√§kin. Tietyll√§ tapaa se k√§√§nt√§√§ v√§h√§n vaakakuppia meille jos voitetaan”, Listenmaa py√∂rittelee.

Ottelu pelataan siis perjantaina 2.7. klo 19.00 alkaen Nokian keskuskentällä. Paikalle on helppo saapua Tampereelta niin omalla autolla kuin julkisilla kulkuvälineillä ja perillä odottavat sarjatasoon nähden mainiot stadionolosuhteet, joten tänään kannattaa tulla kannattamaan TamU voittoon. Otteluun on vapaa pääsy, mutta kioskipalveluja varten kannattaa ottaa mukaan maksukortti tai käteistä rahaa. Jos et kuitenkaan pääse paikalle, voit katsoa ottelun NoPS-edustuksen youtube-kanavalta.