TamU matkaa muutaman vuoden tauon jälkeen Poriin

03/02/2017
Otteluennakko

Tampere Unitedin harjoitusottelutahti kiihtyy talven edetessä, ja huomenna lauantaina joukkue kohtaa porilaisjoukkue Toejoen Veikot vieraissa Karhuhallissa. Ottelu Länsi-Suomen Kolmosen nousijajoukkuetta vastaan on ehtinyt aiheuttaa kannattajien parissa ihmetystä, mutta porilaisjoukkue on hankkinut talvella merkittäviä vahvistuksia, eikä ole niin heikko joukkue kuin mitä Satakunnan Nelosesta on viime vuosina usein Kolmoseen noussut.

TamU-uutiskuva

Tampere Unitedin teema lauantain otteluun on pallollinen peli, joten odotettavissa on iloista hyökkäyspeliä. Vaikka ToVe on vahvistunut viidellä pelaajalla, jotka saivat viime kaudella reilusti peliaikaa Kakkosessa pelanneissa porilaisjoukkueissa eli PPT:ssä ja MuSassa, lähtökohtana on ilman muuta se, että Kakkoseen valmistautuvan joukkueen tulee olla ottelussa selvästi niskan päällä. Lisäksi Sinipaitoja kaihertaa viime sunnuntaina Vasa IFK:lle kärsitty tappio, sillä olihan kyseessä Tampere Unitedin ensimmäinen tappio sitten viime heinäkuisen PS-44:ää vastaan Pyynikillä pelatun katastrofiottelun.

Porin Karhuhalli on Sinipaidoille tuttu pelipaikka aiemmilta vuosilta. Parhaana muistona mieliin on jäänyt talven 2013 ottelu, jossa Vitosen kauteen valmistautunut joukkue otti helpon 1–3-voiton Porin Palloilijoista. Tuossa ottelussa suurimman vaikutuksen sekä paikalliseen että Tampereelta matkanneeseen yleisöön teki testimiehen statuksella mukana ollut Mika Kytöviita, joka teki ottelussa kaksi maalia. Vahvasti kirmanneelle laitahyökkääjälle tarttui samalla matkaan kotijoukkueen otteluraportin maininnasta elämään jäänyt lempinimi ”Sonni”, joka kulkee vielä viime kaudella edustusjoukkueeseen kuuluneen Kytöviidan mukana yhä edelleen.

Päävalmentaja Mikko Mäkelä pitää Kakkosen miehillä vahvistunutta ToVea hyvänä vastustajana tähän kohtaan: ”Saamme jälleen yhden pelin lisää, mikä on tällä hetkellä tärkeä asia, koska pääsemme treenaamaan eri osa-alueita kuin viime pelissä. Meillä on selkeä teema huomiselle päivälle koskien pallollista pelirohkeutta sekä pallotempoa. Ottelu on loistava paikka kehittää näitä asioita.”

”Edelleen harjoittelemme myös joukkueen tiiviyttä puolustaessa, ja varsinkin nyt prässi täytyy päästä aloittamaan heti ylhäältä. Tärkeintä on saada pitempiä jaksoja, joissa muotomme ja peli-ideamme toimivat pelin eri osa-alueilla. Meidän täytyy pystyä puolustamaan tiivisti ja rohkeasti myös hyökkäyskolmannekselta alkaen”, päävalmentaja linjaa.

”Lähdemme Poriin pienellä nipulla, koska loukkaantumisista kärsii usea pelaaja. Huomiselta on poissa Lauri Saari ja Matti Saari, joista jälkimmäinen tosin reenaa jo joukkueen mukana, ja näillä näkymin nähdään viikon päästä Vaasassa. Lisäksi poissa ovat Niclas Kalatsev, Mehdi Fennane, Konsta Raittinen, Tuomas Alanen, Eetu Rahkola, Ali Koljonen ja Antti Haavisto.”

Toejoen Veikkojen ja Tampere Unitedin välinen ottelu potkaistaan käyntiin Karhuhallissa lauantaina klo 16.30. Ne jotka eivät ehdi paikan päälle joutuvat tyytymään Twitter-seurantaan, sillä seuraava TamU-TV:n ottelulähetys saadaan vasta viikko myöhemmin pelattavasta VIFK-vierasottelusta.

Tampere United matkaa otteluun TT Matkojen bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49