3.2.2017

 
 

TamU matkaa muutaman vuoden tauon jälkeen Poriin

Tampere Unitedin harjoitusottelutahti kiihtyy talven edetessä, ja huomenna lauantaina joukkue kohtaa porilaisjoukkue Toejoen Veikot vieraissa Karhuhallissa. Ottelu Länsi-Suomen Kolmosen nousijajoukkuetta vastaan on ehtinyt aiheuttaa kannattajien parissa ihmetystä, mutta porilaisjoukkue on hankkinut talvella merkittäviä vahvistuksia, eikä ole niin heikko joukkue kuin mitä Satakunnan Nelosesta on viime vuosina usein Kolmoseen noussut.

Tampere Unitedin teema lauantain otteluun on pallollinen peli, joten odotettavissa on iloista hyökkäyspeliä. Vaikka ToVe on vahvistunut viidellä pelaajalla, jotka saivat viime kaudella reilusti peliaikaa Kakkosessa pelanneissa porilaisjoukkueissa eli PPT:ssä ja MuSassa, lähtökohtana on ilman muuta se, että Kakkoseen valmistautuvan joukkueen tulee olla ottelussa selvästi niskan päällä. Lisäksi Sinipaitoja kaihertaa viime sunnuntaina Vasa IFK:lle kärsitty tappio, sillä olihan kyseessä Tampere Unitedin ensimmäinen tappio sitten viime heinäkuisen PS-44:ää vastaan Pyynikillä pelatun katastrofiottelun.

Porin Karhuhalli on Sinipaidoille tuttu pelipaikka aiemmilta vuosilta. Parhaana muistona mieliin on j√§√§nyt talven 2013 ottelu, jossa Vitosen kauteen valmistautunut joukkue otti helpon 1‚Äď3-voiton Porin Palloilijoista. Tuossa ottelussa suurimman vaikutuksen sek√§ paikalliseen ett√§ Tampereelta matkanneeseen yleis√∂√∂n teki testimiehen statuksella mukana ollut Mika Kyt√∂viita, joka teki ottelussa kaksi maalia. Vahvasti kirmanneelle laitahy√∂kk√§√§j√§lle tarttui samalla matkaan kotijoukkueen otteluraportin maininnasta el√§m√§√§n j√§√§nyt lempinimi ”Sonni”, joka kulkee viel√§ viime kaudella edustusjoukkueeseen kuuluneen Kyt√∂viidan mukana yh√§ edelleen.

P√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ pit√§√§ Kakkosen miehill√§ vahvistunutta ToVea hyv√§n√§ vastustajana t√§h√§n kohtaan: ”Saamme j√§lleen yhden pelin lis√§√§, mik√§ on t√§ll√§ hetkell√§ t√§rke√§ asia, koska p√§√§semme treenaamaan eri osa-alueita kuin viime peliss√§. Meill√§ on selke√§ teema huomiselle p√§iv√§lle koskien pallollista pelirohkeutta sek√§ pallotempoa. Ottelu on loistava paikka kehitt√§√§ n√§it√§ asioita.”

”Edelleen harjoittelemme my√∂s joukkueen tiiviytt√§ puolustaessa, ja varsinkin nyt pr√§ssi t√§ytyy p√§√§st√§ aloittamaan heti ylh√§√§lt√§. T√§rkeint√§ on saada pitempi√§ jaksoja, joissa muotomme ja peli-ideamme toimivat pelin eri osa-alueilla. Meid√§n t√§ytyy pysty√§ puolustamaan tiivisti ja rohkeasti my√∂s hy√∂kk√§yskolmannekselta alkaen”, p√§√§valmentaja linjaa.

”L√§hdemme Poriin pienell√§ nipulla, koska loukkaantumisista k√§rsii usea pelaaja. Huomiselta on poissa Lauri Saari ja Matti Saari, joista j√§lkimm√§inen tosin reenaa jo joukkueen mukana, ja n√§ill√§ n√§kymin n√§hd√§√§n viikon p√§√§st√§ Vaasassa. Lis√§ksi poissa ovat Niclas Kalatsev, Mehdi Fennane, Konsta Raittinen, Tuomas Alanen, Eetu Rahkola, Ali Koljonen ja Antti Haavisto.”

Toejoen Veikkojen ja Tampere Unitedin välinen ottelu potkaistaan käyntiin Karhuhallissa lauantaina klo 16.30. Ne jotka eivät ehdi paikan päälle joutuvat tyytymään Twitter-seurantaan, sillä seuraava TamU-TV:n ottelulähetys saadaan vasta viikko myöhemmin pelattavasta VIFK-vierasottelusta.

Tampere United matkaa otteluun TT Matkojen bussilla.