31.12.2020

 
 

TamU-maalilla tappioton Henri Savolainen jatkaa SinipaidoissaTampere Unitedissa viime kaudella valtaosan otteluista pelannut Henri Savolainen, 24, jatkaa Tampere Unitedissa kauden 2021 kattavalla pelaajasopimuksella. Savolaisen jatkosopimuksen myötä TamUlla on koossa ennennäkemättömän kova ja tasainen maalivahtinelikko.

Vasta kauden 2020 kynnyksellä Tampere Unitediin liittynyt Henri Savolainen vakuutti viime kaudella otteillaan tolppien välissä. Savolainen otti alkukauden jälkeen ykkösmaalivahdin paikan itselleen eikä siitä enää luopunutkaan, vaan pelasi kauden neljänneltä kierrokselta lähtien jokaisen ottelun lukuunottamatta kauden panoksetonta päätösottelua. Savolaisen pelaamista 12 ottelusta puolet oli nollapelejä eikä maaleja koko kaudella päässyt taakse kuin seitsemän. Kovasta kilpailuhengestään tunnetun maalivahdin pelatessa TamU ei kärsinyt yhtään tappiota.

Savolaisen arvostuksesta seurassa kertoo myös menestys kauden päätteeksi TamUn nettisivuilla tehdyssä parhaan pelaajan äänestyksessä. Vaikka maalivahdit eivät voittavassa joukkueessa saa usein suurimpia otsikoita, sijoittui Savolainen niukasti yhden äänen erolla toiseksi.

”Viime kauden nousujohde antaa hyv√§t ev√§√§t tulevaan kauteen. Joukkue n√§ytt√§√§ hyv√§lt√§ ja harjoituksissa on ollut eritt√§in hyv√§ meininki”, Savolainen pohdiskelee joukkueen nykyhetke√§. Tulevan kauden tavoitetta ei sen sijaan tarvitse isommin mietti√§: ”T√§ll√§ joukkueella ei voi olla muuta tavoitetta kuin nousu!”

Edustusjoukkueen maalivahtivalmentaja Juha Seppälä on erittäin tyytyväinen siitä, että Savolainen jatkaa joukkueessa.

”Vaikka Henkka tuli joukkueeseen mukaan vasta kauden alla ja takana oli taukoa, oli h√§n silti yksi joukkueen parhaista pelaajista”, summaa Sepp√§l√§ Savolaisen viime kauden

”Savolaisen vahvuutena on kilpailullisuus. Henkka saa p√§√§s√§√§nt√∂isesti aina viikon parhaan suorituksen ottelup√§iv√§lle”, Sepp√§l√§ sanoo.

Loistava maalivahtitilanne tuo päänvaivaa valmennukselle

Savolaisen sopimuksen my√∂t√§ TamUlla on t√§ll√§ hetkell√§ sopimus nelj√§n maalivahdin kanssa. Maalivahtivalmentaja Sepp√§l√§ kuvaa tilannetta √§lytt√∂m√§n hyv√§ksi, mutta samalla haasteelliseksi. ”Kolmosdivarissa ei ole varmasti ikin√§ miss√§√§n ollut n√§in hyv√§√§ ja tasaista maalivahtinelikkoa. Tuskin edes Kakkosessa”, Sepp√§l√§ sanoo.

Seppälän mukaan maalivahdeista kuka tahansa olisi valmis pelaamaan hyvällä tasolla vaikka koko kauden.

N√§in laaja ja tasainen maalivahtiosasto luo hyv√§n kilpailutilanteen, mutta samalla se luo valmennukselle haasteen, kuinka pit√§√§ kaikki maalivahdit tyytyv√§isen√§, sill√§ vain yksi voi kerrallaan vartioida edustusjoukkueen maalia. ”Kaikki maalivahtimme tiedostavat tilanteen ja uskon sen ajavan heit√§ eteenp√§in”, Sepp√§l√§ tuumailee.

Joukkueen pelitavassa korostuu tulevalla kaudella entist√§ enemm√§n maalivahdin jalalla pelaaminen, mik√§ saattaa olla yksi ratkaisevista tekij√∂ist√§, kun valmennus pohtii maalivahtipeluutusta. ”Maalivahdin pit√§√§ pysty√§ avaamisella murtamaan vastustajan linjoja”, Sepp√§l√§ sanoo.

Kilpailuhenkinen Savolainen ei hätkähdä tilannetta. Savolaisen mukaan on hienoa päästä taistelemaan peliajasta ja erityismaininnan saa juniorivuosien kilpakumppani Antti Kuusinen. Saman ikäluokan maalivahdit ovat nyt ensimmäistä kertaa samassa joukkueessa.

”Meill√§ on mahtava tilanne siin√§ mieless√§, ett√§ jokaisessa tapahtumassa pit√§√§ n√§ytt√§√§ parastaan, jotta peliajan saamiseen on mahdollisuus”, Savolainen maalailee.

Tampere United on nyt julkaissut kaudelle 2021 sopimukset 18 pelaajan kanssa. Sopimusjulkistukset jatkuvat jo ensi viikolla, ja muutoinkin tammikuusta voi odottaa mielenkiintoista kuukautta joukkueen rakentamisen kannalta.

Nyt on my√∂s viimeiset hetket ostaa kausikortti alennushinnalla, sill√§ alennuskampanja p√§√§ttyy vuoden vaihtuessa. Kausikortin hinta on siis viel√§ nyt torstain ajan vain 40 ‚ā¨, ja Lis√§ksi myynniss√§ on naisten edustusjoukkueen tukikausikortteja 15 ‚ā¨:n hintaan. Molemmat kausikortit yhdess√§ maksavat vain 50 ‚ā¨. Tule ostoksille: tampereunited.fi/kauppa.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2021:

Ali Aitbenzanzoun, kk
Hakim Belbachir, h
Anton Bright, p
Eric Bullock, h
Arttu Haapala, kk
Iikka Häkkinen, h
Topias Järvelä, h
Severi Kankkunen, p
Roope Kostiainen, h
Antti Kuusinen, mv
Po Law, p
Eetu Räisänen, kk
Henri Savolainen, mv
Mauno Sirén, p
Aapo Sipponen, mv
Riku Tanila, mv
Jesse Vuori, p
Panu Väliaho, h