19.4.2020

 
 

TamU laittoi Hakan ahtaalle sunnuntai-illan retro-ottelussa ‚Äď lue Juuso Auvisen tuoreet kommentitRetrokausi jatkui FC Hakaa vastaan pelatulla harjoitusottelulla vuosimallia 2017. Ensimmäinen nelivitonen potkittiin palloa valkeakoskelaisten tahtiin, mutta toisella jaksolla nähtiin Sinipaidoilta varsin pirteää pelaamista. Suurin puheen- sekä huolenaihe oli kuitenkin ottelun jälkeen pelin aikana tapahtumiset loukkaantumiset.

Se meni juuri niin kuin ei pitänyt mennä. Jo entuudestaan pitkä sairaslista sai jatkoa Mahdi Alin sekä kapteeni Eetu Rahkolan muodossa. Heidän putoamisensa kokoonpanosta jättikin suuren kysymysmerkin Sinipaitojen puolustuksen ylle vain reilua viikkoa ennen kauden alkua. Päävalmentaja Mikko Mäkelä peruuttikin lähes välittömästi muutaman päivän päähän merkatun harjoitusottelun Järvenpäässä.

”Lauantaina meill√§ pit√§isi olla J√§PSi√§ vastaan peli, mutta luultavasti ei voida menn√§ sit√§ pelaamaan, koska meill√§ ei ole yksinkertaisesti miehi√§”, kommentoi M√§kel√§ heti ottelun j√§lkeen TamU-TV:n haastattelussa.

”Saisikohan sit√§ sarja-avausta siirretty√§”, heitti M√§kel√§ my√∂s samaisessa haastattelussa ilmoille, ja s√§√§n herra Ukko ylijumala heristi korviaan laittaen M√§kel√§n toiveen kalenteriinsa.

Alku oli siis hankala. Mahdi Ali joutui nilkuttamaan sivuun kymmenen minuutin pelin jälkeen, ja hetkeä myöhemmin Anton Popovitch vei kotijoukkueen yhdestätoista metristä johtoon. Juuso Auvisella riittikin töitä Unitedin maalilla Hakan vyöryttäessä hyökkäyksiä.

Toiselle jaksolle Tampere United paransi, ja vuotta aikaisemmin samalla kent√§ll√§ sarja-avauksessa Pallo-Seppojen maaliin osunut Tuomas Alanen onnistui j√§lleen ja toi TamUn tasoihin vajaata kymppi√§ ennen loppua. TamU alkoi hakea jopa voittoa, mutta lopulta kolisi kuitenkin omissa. Topi J√§rven laadukas viimeistely vei Hakan uudelleen johtoon ja loppunumerot 3‚Äď1 sinet√∂i Emenike. Molemmilla viime hetken maalintekij√∂ill√§h√§n on sittemmin syntynyt vahva kytk√∂s tuolloin kuritettuihin Sinipaitoihin.

”Itseluottamus oli todella korkealla ja l√§hdettiin tosissaan taistelemaan lohkon k√§rkisijoista”

Varsinkin ensimmäisellä jaksolla Hakan rumputuleen joutunut TamU-vahti Juuso Auvinen muistaa Haka-ottelun kolmen vuoden jälkeenkin erittäin hyvin.

”Tuosta Haka-pelist√§ mieleen on j√§√§nyt se, ett√§ pystyttiin v√§√§nt√§m√§√§n tasainen matsi laadukasta Ykk√∂sen joukkuetta vastaan, ja voittokin oli ihan otettavissa Hakan punaisen j√§lkeen”, Auvinen muistelee vierailua Tehtaan kent√§ll√§.

”Henkil√∂kohtaisesti muistan tuon pelin siit√§, ett√§ oli maalilla paljon hommia, ja varsinkin lopussa peli oli aika avointa, ja tilanteita tuli paljon. Tehtiksell√§ oli hieno pelata, ja sen kentt√§ on paras tekonurmi miss√§ olen urallani pelannut”, h√§n jatkaa.

Auvinen lisää, että peliin mentäessä oli tuoreessa muistissa vielä edelliskauden sarja-avaus samaisella kentällä. Kun vain vuotta myöhemmin pelasi tasaisen ottelun samassa paikassa Hakaa vastaan, niin se kertoi omiaan siitä, kuinka kovalla vauhdilla seura meni tuossa hetkessä eteenpäin.

Noihin aikoihin oli paljon keskustelua siitä, onko TamU valmis liiton sarjoihin. Auvinen muistelee kuinka itseluottamus joukkueen keskuudessa kasvoi kevään aikana.

”Itselleni j√§i ensimm√§isest√§ Kakkosen preseasonista sellaiset muistikuvat, ett√§ pelattiin hyvin Kakkosen ja Ykk√∂senkin joukkueita vastaan ja pystyimme osoittamaan, ett√§ p√§rj√§√§mme varmasti my√∂s Kakkosessa. Muistan, ett√§ kauteen l√§hdett√§ess√§ koko joukkueessa itseluottamus oli todella korkealla ja l√§hdettiin tosissaan taistelemaan lohkon k√§rkisijoista. Kakkosen alkukausi osoittikin sitten, ett√§ helpolla ei tuossa sarjassa pisteit√§ saa, mutta kokonaisuutena pelasimme hyv√§n kauden”, arvio Auvinen.

Juuso Auvisen pelit Tampere Unitedin maalilla päättyivät kauteen 2018. Hän muistelee varsin mielellään sitä vajaata kolmea vuotta, minkä seurassa vietti.

”Kyll√§h√§n TamUssa vietetyt vuodet ovat j√§tt√§neet todella l√§mpimi√§ muistoja. Olin vasta muuttanut Tampereelle, kun tulin TamUun, ja sit√§ kautta tutustuin moniin hienoihin pelaajiin, taustahenkil√∂ihin ja kannattajiin. Kolmosen nousukausi on varmasti hienoin kausi itselleni futiksen parissa, ja sit√§ tulee viel√§kin usein muisteltua”, Auvinen tunnelmoi ja jatkaa.

”Joukkue oli t√§ynn√§ huippupelaajia, ja yhteishenki sek√§ voitontahto olivat joukkueessa tapissa. Silloin p√§√§si ensimm√§ist√§ kertaa pelaamaan Sinikaartin edess√§, ja seuran ymp√§rill√§ oli tuolloin muutenkin todella paljon positiivista p√∂hin√§√§.”

Auvinen nostaa kokemuksena ylös myös taannoisen Suomen Cupin ottelut keväältä 2016.

”Kakkosen kausilla p√§√§si kiert√§m√§√§n Suomea viel√§ kovempien pelien parissa, ja omakin peli meni paljon eteenp√§in. My√∂s kev√§√§n 2016 Suomen Cupin vaiherikkaat ottelut H√§meenlinnassa ja Pirkkahallissa TPS:√§√§ vastaan ovat mahtavia muistoja.”

Kun kausi saadaan joskus käyntiin, on Sinipaitojen kannattajien hyväksyttävä se tosiasia, että Juuso Auvinen tullaan näkemään vastustajan riveissä. Auvinen edustaa tällä hetkellä toista tamperelaisseuraa AC Estudiantesia. Alkuperäisen suunnitelman mukaan kauden piti käynnistyä päättyneenä viikonloppuna Pyynikillä juuri ACEn kohtaamisella.

”Kyll√§ TamUn kohtaaminen on py√∂rinyt mieless√§ siit√§ l√§htien, kun varmistui, ett√§ pelaamme samassa sarjassa. Sarja-avaus olisi ollut t√§n√§ lauantaina Pyynikill√§, jolloin olisi p√§√§ssyt ensimm√§ist√§ kertaa tutulle stadionille vierasjoukkueen pelaajana”, Auvinen kommentoi tulevaa kohtaamista.

Pieni toive takavuosien TamU-vahdilla on tuohon kohtaamiseen heittää.

”Toivottavasti Pyynikin vierailu toteutuu viel√§ t√§n√§ kes√§n√§, niin p√§√§see rymistelem√§√§n Eetun (Rahkola) kanssa kulmissa ja v√§√§nt√§m√§√§n voitosta Pyynikin postimerkill√§.”

Tampere Unitedin Retrokausi pitää alkavalla viikolla sisällään yhden ottelun. Tuolloin palataan kauden 2016 tunnelmiin jo kotiavaukseen sarjan suurinta suosikkia Pallo-Iiroja vastaan. Peli nähdään torstaina 23.4. kello 19 Tampere Unitedin Facebookissa premiere-lähetyksenä.