19.8.2020

 
 

TamU l√§htee murtamaan Patoa alku­sarjan viimeisess√§ kotiottelussaTampere United saa alkusarjan viimeiseen kotiotteluunsa vieraita Tervakoskelta. Jaossa on jälleen kolme tärkeää sarjapistettä, mutta lisäksi katseet tulevat Pyynikin illassa kohdistumaan Sinipaitaan numero 24, kun Mauno Sirén tekee paluun TamU-yleisön eteen kahden vuoden tauon jälkeen.

Alkusarjaa on siis jäljellä enää tasan kaksi ottelua, jonka jälkeen joukkueet jaetaan kahteen kastiin, ylä- ja alaloppusarjaan. Tampere Unitedilla on torstaina vastassa Pyynikillä kello 19 alkavassa ottelussa Tervakosken Pato, ja ensi viikon perjantaina Janakkalassa paikallinen Pallo. TamU tarvitsee näistä otteluista vähintään neljä pistettä varmistaakseen paikan viivan paremmalla puolella. Tavoitteet ovat toki tätäkin korkeammalla.

”Kun saisimme n√§ist√§ peleist√§ pari voittoa alle, niin olisimme todenn√§k√∂isesti nelj√§nsi√§, kun niihin loppupeleihin l√§hdet√§√§n. Silloin olisimme ihan hyv√§ll√§ iskuet√§isyydell√§ kakkos- ja kolmospaikkoihin”, ajattelee Tampere Unitedin p√§√§valmentaja Jukka Listenmaa nykyist√§ sarjatilannetta.

Kolmossija loppusarjaa ajatellen ei myöskään ole vielä täysin haudattu. Eroa sinne viidentenä olevalla TamUlla on kolme pistettä. Kolmen joukkoon sijoittuminen alkusarjassa, takaisi TamUlle kolme kotiottelua syksylle kahden sijaan.

”Olisihan se tosi iso asia seuralle. Hyv√§ joukkue Pyynikille, ei meid√§n tarvitsisi liikkua mihink√§√§n, ja seura saisi yhden myynnin enemm√§n”, Listenmaa kertaa tilannetta.

Unitedin edellinen peli oli viime viikon tiistaina Valkeakoskella Pallo-Seppoja vastaan. 1‚Äď1 p√§√§ttyneess√§ ottelussa oli paljon enemm√§n tunnetta kuin √§ly√§, saati jalkoja. Ottelun j√§lkeen Jukka Listenmaa oli mieliss√§√§n vain ja ainoastaan yhdest√§ asiasta: joukkue p√§√§sisi tiiviin ottelurupeaman j√§lkeen j√§lleen harjoittelemaan rauhassa.

Torstaina ja perjantaina harjoittelu oli hyvin palautteluluonteista, mutta tällä viikolla on menty lujaa. Maanantain harjoituksiin Listenmaa oli erityisen tyytyväinen, ja vielä tiistai-iltana joukkue otti erittäin vauhdikkaan harjoituksen Pyynikillä, jonka yhteydessä myös pelattiin paljon.

”Viime viikko meni v√§h√§n siihen, ett√§ saatiin kuonat pois jaloista. Lis√§ksi teki monelle varmaan ihan hyv√§√§, ett√§ siell√§ harjoituksissa oli kivaakin, eik√§ tarvinnut vet√§√§ niin tosikkomaisesti joka hetke√§”, niputtaa Jukka Listenmaa viime viikon loppupuolen harjoittelun.

”Maanantaina meill√§ oli sitten todella hyv√§ treeni, yksi varmasti kauden parhaista! T√§n√§√§n (tiistaina) tarkoituksemme on pelata aika paljon 10 vastaan 10 peli√§. Taas totuttelemme siihen, ett√§ torstaina pit√§isi pelata pisteist√§. Pelin alkuun on t√§ss√§ kuitenkin 48 tuntia, joten voimme ottaa suhteellisen kovankin treenin, eik√§ tarvitse s√§√§stell√§ mihink√§√§n”, Listenmaa kertoi juuri ennen tiistai-illan harjoitusten alkua.

Vierailija Tervakosken Pato l√∂ytyy sarjataulukosta t√§ll√§ hetkell√§ sijalta kymmenen. Padon edellinen ottelu on viime perjantailta, kun Loiske k√§vi Tervakoskella tasaamassa pisteet loppulukemin 3‚Äď3. Tervakoskelaisten esityksiss√§ on ollut tuloksellisesti suurtakin ailahtelua. Esimerkiksi vakuuttava 0‚Äď2 vierasvoitto Tampereen Peli-Tovereista on laatuaan sellainen, ett√§ se kelpaisi mille tahansa joukkueelle t√§ss√§ sarjassa, mutta erityisesti arkivierasotteluissa on tullut pahojakin repsahduksia. Hein√§kuun puoliv√§liss√§ Pato k√§vi h√§vi√§m√§ss√§ Kaukaj√§rvell√§ ACE:lle murskaluvuin 6‚Äď0 ja pari viikkoa takaperin NoPS laittoi puolet paremmaksi l√∂ylytt√§m√§ll√§ ilman pelikiellossa olleita Siivosia Nokialle saapuneen Paton jo h√§vytt√∂min 12‚Äď0 lukemin.

Torstai-illan vieraille onkin tehty eniten maaleja koko sarjassa, peräti 38. Tämä on yli neljä maalia ottelua kohden, kun Pato itse on vastaavasti iskenyt tähän mennessä yhden kaapin per peli tahdilla. Jukka Listenmaa myöntääkin suoraan, ettei oikein tiedä mitä odottaa.

”Ei ole kyll√§ oikein mit√§√§n tietoa mit√§ sielt√§ tulee. Mit√§ olen tuloksia katsellut, niin vaihtelua on paljon. En tied√§ sitten onko esimerkiksi vaikeuksia saada vierasotteluihin viikolla porukkaa? En ole katsellut pelaajia ket√§ siell√§ py√∂rii. Kun saamme oman tekemisen kohdalleen ja valmistautumisen sataan prosenttiin, niin uskon meid√§n tarjoavan yleis√∂lle hyv√§n ottelutapahtuman”, Listenmaa n√§kee ottelun asetelman.

Mauno Sirén palaa Pyynikille

Vajaan kahden kauden tauon jälkeen TamU-paitaan palannut Mauno Sirén pelaa torstaina ensimmäisen ottelunsa paluunsa jälkeen. Sirén on harjoitellut joukkueen kanssa nyt viikon verran ja odottaa innolla tulevaa ottelua.

”Ihan hienoa p√§√§st√§ pelaamaan taas Pyynikille Sinikaartin eteen! T√§ss√§ on jo v√§h√§n odottanutkin sit√§ heid√§n kunnon meininki√§. Ottelutapahtumat ovat t√§√§ll√§ olleet aina hienosti j√§rjestettyj√§”, Sir√©n tunnelmoi paluuottelun alla.

Mauno Sirénille itselleen ottelu on ensimmäinen pariin viikkoon. Hänen edellinen ottelunsa on Pallo-Veikkojen paidassa pelattu paikallisottelu Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan 2.8. Hänen mukaansa pelkoa tuntuman puutteesta ei kuitenkaan ole.

”Ei se t√§ss√§ ajassa ehdi mihink√§√§n kadota. Olen kuitenkin koko ajan t√§ss√§ v√§liss√§ treenannut.”

Tiistai-illan harjoituksen jälkeen Sirén oli jopa positiivisesti yllättynyt Tampere Unitedin treenien tasoon Kolmosessa. Pitää kuitenkin muistaa, että vielä vuosi sitten Sirén kellotti tasaiseen tahtiin minuutteja Ykkösessä.

”Eka treeni oli aika kevyt, mutta se oli muille toki tuolloin palauttava. Silloin v√§h√§n katselin, ett√§ mit√§s hommaa t√§m√§ on”, Sir√©n nauraa, mutta jatkaa heti per√§√§n.

”Nyt n√§m√§ kaksi viimeist√§ treeni√§, mit√§ t√§√§ll√§ on otettu t√§ll√§ viikolla, ovat olleet kovatasoisia. Olen ollut positiivisesti yll√§ttynyt tasosta, vaikka tiesinkin t√§√§ll√§ olevan hyvi√§ pelimiehi√§. Mielenkiinnolla n√§kee millaisia n√§m√§ vastustajat sitten ovat”, Sir√©n k√§√§nt√§√§ jo katseen tulevaan.

Mauno Sirén peräänkuuluttaa nopeaa reagointia, kun Pato on vastustajana hieman tuntemattomampi.

”Aika nopeasti meid√§n pit√§√§ pysty√§ reagoimaan vastustajan tapaan pelata. Vahvasti luotetaan vain omaan tekemiseen, niin hyv√§ siit√§ tulee.”

Tampere United ‚Äď Tervakosken Pato pelataan Pyynikin urheilukent√§ll√§ torstaina 20.8. kello 19.00 alkaen. Estyneit√§ palvelee j√§lleen Twitter sek√§ tuttuun kotiottelutapaan TamU-TV, jossa Juuso Koskinen avaa j√§lleen √§√§nens√§ viitisen minuuttia ennen ottelun alkua.

Järjestelyt stadionilla

Ottelu pelataan siis torstaina 20.8. klo 19.00 alkaen. Pyynikin portti aukeaa F. E. Sillanpään kadulla jo klo 18.00 eli tunti ennen ottelun alkua. Samalla hetkellä aukeavat myös stadionin palvelut.

Liput otteluun maksavat 8 ‚ā¨ aikuisilta ja 5 ‚ā¨ alennusryhmilt√§ (7‚Äď16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja el√§kel√§iset sek√§ Tampere Unitedin j√§senet). Lipun voi ostaa my√∂s ennakkoon Tiketin nettikaupasta tai myyntipisteist√§. Tampereella myyntipisteet l√∂ytyv√§t keskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista.

TamUn grillipisteellä on myynnissä lihansyöjille Tapolan grillimakkaraa sekä kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lisäksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. Myös kannattajatuotteet ovat myynnissä samalla myyntipisteellä. Lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo jälleen hodarigrillinsä Pyynikille.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn. Anniskelu alkaa klo 18.00 eli stadionin porttien auetessa. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin käsityöläispanimon tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

HUOM! Suosittelemme kortilla maksamista ja etenkin lähimaksun käyttämistä kaikilla myyntipisteillä! Käteisellä maksaessasi käytä mieluiten tasarahaa.

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi, ja ottelun jälkeen suosittelemme vierailua Maja/talossa Pirkankadulla vain korttelin päässä stadionin portista.

Koronavirustilanteen takia pyydämme ottamaan huomioon seuraavat seikat:

  • Desinfioi k√§tesi heti stadionille tultuasi. Saatavilla on k√§sihuuhdetta, mutta voit ottaa my√∂s oman pikkupullosi mukaan.
  • Pid√§ 1‚Äď2 metrin turvav√§lit stadionilla sek√§ jo lippuluukulle jonottaessasi. Katsomossa penkkiriveist√§ on k√§yt√∂ss√§ vain joka toinen. Perheenj√§senet voivat toki istua l√§hell√§ toisiaan.
  • Aivasta ja yski paperiseen nen√§liinaan ja heit√§ se roskiin heti k√§yt√∂n j√§lkeen. Jos nen√§liinaa ei ole saatavilla, suojaa suusi kyyn√§rtaipeella. Desinfioi k√§tesi.
  • Desinfioi k√§tesi my√∂s ennen grillill√§ ja muilla myyntipisteill√§ asiointia ja ruokailua. K√§sihuuhdetta on saatavilla.
  • √Ąl√§ miss√§√§n nimess√§ tule otteluun jos olet sairaana. My√∂s riskiryhmiin kuuluvien suositellaan pysyv√§n poissa ottelutapahtumista.

Tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!