TamU lähtee murtamaan Patoa alku­sarjan viimeisessä kotiottelussa

19/08/2020
Otteluennakko

Tampere United saa alkusarjan viimeiseen kotiotteluunsa vieraita Tervakoskelta. Jaossa on jälleen kolme tärkeää sarjapistettä, mutta lisäksi katseet tulevat Pyynikin illassa kohdistumaan Sinipaitaan numero 24, kun Mauno Sirén tekee paluun TamU-yleisön eteen kahden vuoden tauon jälkeen.

Alkusarjaa on siis jäljellä enää tasan kaksi ottelua, jonka jälkeen joukkueet jaetaan kahteen kastiin, ylä- ja alaloppusarjaan. Tampere Unitedilla on torstaina vastassa Pyynikillä kello 19 alkavassa ottelussa Tervakosken Pato, ja ensi viikon perjantaina Janakkalassa paikallinen Pallo. TamU tarvitsee näistä otteluista vähintään neljä pistettä varmistaakseen paikan viivan paremmalla puolella. Tavoitteet ovat toki tätäkin korkeammalla.

”Kun saisimme näistä peleistä pari voittoa alle, niin olisimme todennäköisesti neljänsiä, kun niihin loppupeleihin lähdetään. Silloin olisimme ihan hyvällä iskuetäisyydellä kakkos- ja kolmospaikkoihin”, ajattelee Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa nykyistä sarjatilannetta.

Kolmossija loppusarjaa ajatellen ei myöskään ole vielä täysin haudattu. Eroa sinne viidentenä olevalla TamUlla on kolme pistettä. Kolmen joukkoon sijoittuminen alkusarjassa, takaisi TamUlle kolme kotiottelua syksylle kahden sijaan.

”Olisihan se tosi iso asia seuralle. Hyvä joukkue Pyynikille, ei meidän tarvitsisi liikkua mihinkään, ja seura saisi yhden myynnin enemmän”, Listenmaa kertaa tilannetta.

Unitedin edellinen peli oli viime viikon tiistaina Valkeakoskella Pallo-Seppoja vastaan. 1–1 päättyneessä ottelussa oli paljon enemmän tunnetta kuin älyä, saati jalkoja. Ottelun jälkeen Jukka Listenmaa oli mielissään vain ja ainoastaan yhdestä asiasta: joukkue pääsisi tiiviin ottelurupeaman jälkeen jälleen harjoittelemaan rauhassa.

Torstaina ja perjantaina harjoittelu oli hyvin palautteluluonteista, mutta tällä viikolla on menty lujaa. Maanantain harjoituksiin Listenmaa oli erityisen tyytyväinen, ja vielä tiistai-iltana joukkue otti erittäin vauhdikkaan harjoituksen Pyynikillä, jonka yhteydessä myös pelattiin paljon.

”Viime viikko meni vähän siihen, että saatiin kuonat pois jaloista. Lisäksi teki monelle varmaan ihan hyvää, että siellä harjoituksissa oli kivaakin, eikä tarvinnut vetää niin tosikkomaisesti joka hetkeä”, niputtaa Jukka Listenmaa viime viikon loppupuolen harjoittelun.

”Maanantaina meillä oli sitten todella hyvä treeni, yksi varmasti kauden parhaista! Tänään (tiistaina) tarkoituksemme on pelata aika paljon 10 vastaan 10 peliä. Taas totuttelemme siihen, että torstaina pitäisi pelata pisteistä. Pelin alkuun on tässä kuitenkin 48 tuntia, joten voimme ottaa suhteellisen kovankin treenin, eikä tarvitse säästellä mihinkään”, Listenmaa kertoi juuri ennen tiistai-illan harjoitusten alkua.

Vierailija Tervakosken Pato löytyy sarjataulukosta tällä hetkellä sijalta kymmenen. Padon edellinen ottelu on viime perjantailta, kun Loiske kävi Tervakoskella tasaamassa pisteet loppulukemin 3–3. Tervakoskelaisten esityksissä on ollut tuloksellisesti suurtakin ailahtelua. Esimerkiksi vakuuttava 0–2 vierasvoitto Tampereen Peli-Tovereista on laatuaan sellainen, että se kelpaisi mille tahansa joukkueelle tässä sarjassa, mutta erityisesti arkivierasotteluissa on tullut pahojakin repsahduksia. Heinäkuun puolivälissä Pato kävi häviämässä Kaukajärvellä ACE:lle murskaluvuin 6–0 ja pari viikkoa takaperin NoPS laittoi puolet paremmaksi löylyttämällä ilman pelikiellossa olleita Siivosia Nokialle saapuneen Paton jo hävyttömin 12–0 lukemin.

Torstai-illan vieraille onkin tehty eniten maaleja koko sarjassa, peräti 38. Tämä on yli neljä maalia ottelua kohden, kun Pato itse on vastaavasti iskenyt tähän mennessä yhden kaapin per peli tahdilla. Jukka Listenmaa myöntääkin suoraan, ettei oikein tiedä mitä odottaa.

”Ei ole kyllä oikein mitään tietoa mitä sieltä tulee. Mitä olen tuloksia katsellut, niin vaihtelua on paljon. En tiedä sitten onko esimerkiksi vaikeuksia saada vierasotteluihin viikolla porukkaa? En ole katsellut pelaajia ketä siellä pyörii. Kun saamme oman tekemisen kohdalleen ja valmistautumisen sataan prosenttiin, niin uskon meidän tarjoavan yleisölle hyvän ottelutapahtuman”, Listenmaa näkee ottelun asetelman.

Mauno Sirén palaa Pyynikille

Vajaan kahden kauden tauon jälkeen TamU-paitaan palannut Mauno Sirén pelaa torstaina ensimmäisen ottelunsa paluunsa jälkeen. Sirén on harjoitellut joukkueen kanssa nyt viikon verran ja odottaa innolla tulevaa ottelua.

”Ihan hienoa päästä pelaamaan taas Pyynikille Sinikaartin eteen! Tässä on jo vähän odottanutkin sitä heidän kunnon meininkiä. Ottelutapahtumat ovat täällä olleet aina hienosti järjestettyjä”, Sirén tunnelmoi paluuottelun alla.

Mauno Sirénille itselleen ottelu on ensimmäinen pariin viikkoon. Hänen edellinen ottelunsa on Pallo-Veikkojen paidassa pelattu paikallisottelu Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan 2.8. Hänen mukaansa pelkoa tuntuman puutteesta ei kuitenkaan ole.

”Ei se tässä ajassa ehdi mihinkään kadota. Olen kuitenkin koko ajan tässä välissä treenannut.”

Tiistai-illan harjoituksen jälkeen Sirén oli jopa positiivisesti yllättynyt Tampere Unitedin treenien tasoon Kolmosessa. Pitää kuitenkin muistaa, että vielä vuosi sitten Sirén kellotti tasaiseen tahtiin minuutteja Ykkösessä.

”Eka treeni oli aika kevyt, mutta se oli muille toki tuolloin palauttava. Silloin vähän katselin, että mitäs hommaa tämä on”, Sirén nauraa, mutta jatkaa heti perään.

”Nyt nämä kaksi viimeistä treeniä, mitä täällä on otettu tällä viikolla, ovat olleet kovatasoisia. Olen ollut positiivisesti yllättynyt tasosta, vaikka tiesinkin täällä olevan hyviä pelimiehiä. Mielenkiinnolla näkee millaisia nämä vastustajat sitten ovat”, Sirén kääntää jo katseen tulevaan.

Mauno Sirén peräänkuuluttaa nopeaa reagointia, kun Pato on vastustajana hieman tuntemattomampi.

”Aika nopeasti meidän pitää pystyä reagoimaan vastustajan tapaan pelata. Vahvasti luotetaan vain omaan tekemiseen, niin hyvä siitä tulee.”

Tampere United – Tervakosken Pato pelataan Pyynikin urheilukentällä torstaina 20.8. kello 19.00 alkaen. Estyneitä palvelee jälleen Twitter sekä tuttuun kotiottelutapaan TamU-TV, jossa Juuso Koskinen avaa jälleen äänensä viitisen minuuttia ennen ottelun alkua.

Järjestelyt stadionilla

Ottelu pelataan siis torstaina 20.8. klo 19.00 alkaen. Pyynikin portti aukeaa F. E. Sillanpään kadulla jo klo 18.00 eli tunti ennen ottelun alkua. Samalla hetkellä aukeavat myös stadionin palvelut.

Liput otteluun maksavat 8 € aikuisilta ja 5 € alennusryhmiltä (7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset sekä Tampere Unitedin jäsenet). Lipun voi ostaa myös ennakkoon Tiketin nettikaupasta tai myyntipisteistä. Tampereella myyntipisteet löytyvät keskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista.

TamUn grillipisteellä on myynnissä lihansyöjille Tapolan grillimakkaraa sekä kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lisäksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. Myös kannattajatuotteet ovat myynnissä samalla myyntipisteellä. Lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo jälleen hodarigrillinsä Pyynikille.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn. Anniskelu alkaa klo 18.00 eli stadionin porttien auetessa. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin käsityöläispanimon tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

HUOM! Suosittelemme kortilla maksamista ja etenkin lähimaksun käyttämistä kaikilla myyntipisteillä! Käteisellä maksaessasi käytä mieluiten tasarahaa.

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi, ja ottelun jälkeen suosittelemme vierailua Maja/talossa Pirkankadulla vain korttelin päässä stadionin portista.

Koronavirustilanteen takia pyydämme ottamaan huomioon seuraavat seikat:

  • Desinfioi kätesi heti stadionille tultuasi. Saatavilla on käsihuuhdetta, mutta voit ottaa myös oman pikkupullosi mukaan.
  • Pidä 1–2 metrin turvavälit stadionilla sekä jo lippuluukulle jonottaessasi. Katsomossa penkkiriveistä on käytössä vain joka toinen. Perheenjäsenet voivat toki istua lähellä toisiaan.
  • Aivasta ja yski paperiseen nenäliinaan ja heitä se roskiin heti käytön jälkeen. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojaa suusi kyynärtaipeella. Desinfioi kätesi.
  • Desinfioi kätesi myös ennen grillillä ja muilla myyntipisteillä asiointia ja ruokailua. Käsihuuhdetta on saatavilla.
  • Älä missään nimessä tule otteluun jos olet sairaana. Myös riskiryhmiin kuuluvien suositellaan pysyvän poissa ottelutapahtumista.

Tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa