TamU käytti optioita – Belbachir, Kankkunen ja Tanila jatkavat

01/09/2020
Uutinen

Tampere United on käyttänyt ensimmäiset kuluvan kauden pelaajasopimuksiin kirjatut optiot. Ensimmäisenä kaudelle 2021 kiinnitettiin Hakim Belbachir, Severi Kankkunen ja Riku Tanila.

Hakim Belbachir, 19, saapui Sinipaitoihin maaliskuussa koronan aiheuttaman yhteisharjoittelutauon kynnyksellä. Tuohon asti koko uransa TPV:tä edustanut lahjakkuus on tuon jälkeen kantanut numeroa 20 selässään seitsemässä sarjaottelussa onnistuen maalinteossa kahdesti. Maaliin johtaneita syöttöjä on tilastoitu jopa kuusi.

”Kulunut vuosi sinisissä on maistunut erittäin hyvältä vaikean alun jälkeen. Kauden alku viivästyi ja alun tulokset olivat heikkoja, mutta treeneissä on ollut aina hyvä meininki ja säännölliset minuutit ovat tuntuneet itselle erittäin hyvältä!”

”Ensi kauden joukkue näyttää jo tässä kohtaa tosi kovalta Kolmosen tasolle ja joukkueen runko pysyy varmasti hyvin kasassa, kun valmennuskin pysyy mukana. Taustaryhmän jatkaminen vaikutti itselläni tosi paljon siihen, että ensi kausikin pelataan Sinipaidoissa”, Belbachir kommentoi.

Päävalmentaja Jukka Listenmaa ei peittele tyytyväisyyttään Belbachirin jatkon suhteen.

”Erittäin tyytyväinen olen tähän. Olemme selvästi pystyneet osoittamaan ’Hakelle’, että tämä on hyvä paikka hänelle”, Listenmaa kommentoi ja muistuttaa samalla, että Belbachirin optiossa oli pykälä, joka olisi mahdollistanut hänen siirtymisensä korkeammalle sarjatasolle.

Peräpäähän kaksi lisäkiinnitystä

23-vuotias Severi Kankkunen on noussut ensimmäisellä kaudellaan TamUn avainpelaajien joukkoon. Kankkunen on pelannut kaikki ottelut ja kellottanut toiseksi eniten peliminuutteja Unitedin miehistöstä. Enemmän minuutteja löytyy vain kaikki ottelut alusta loppuun pelanneelta Eino-Veikko Ekiltä.

”Meillä on hyvä valmennus taustajoukkoineen kannattajia unohtamatta. Loistavat joukkuekaverit mahdollistavat sen, että aina on kiva mennä treeneihin ja peleihin. Alkukausi ei nyt tietenkään lähtenyt käyntiin, kuten oltiin suunniteltu, mutta ollaan me näytetty kaikille nyt peleissä, että tällä joukkueella on potentiaalia vaikka mihin”, luo Kankkunen uskoa.

”Haluan olla osa tätä hienoa tarinaa mitä tässä ollaan taas kirjoittamassa. Ensi kauden joukkueen rakentumisen näen hyvänä. Itselle oli ainakin tärkeää, että valmennus ja taustajoukot jatkavat. Kovia pelimiehiä on jo kiinnitetty ensi kaudeksi! Hyvä runko kun saadaan tässä hyvissä ajoin kasaan, niin siihen on varmasti kiva alkaa rakentelemaan ensi kauden joukkuetta”, jatkaa Kankkunen jatkostaan ja tulevasta.

Jukka Listenmaa pitää pienen tauon ennen kuin alkaa asettelemaan sanojaan Kankkusesta. Äänestä kuulee, kuinka tärkeää hänen jatkonsa varmistaminen Tampere Unitedille oli.

”Severi on yksi meidän tärkeimmistä pelaajistamme. Luuta alakerrassa, johon voi aina luottaa. Hän on nopea, vahva ja taitoakin löytyy. Väkisinkin välillä tulee mieleen, että hän pelaa väärässä sarjassa, kun hänen otteitaan kentällä katselee. Hänen jatkonsa on toki meille todella hyvä asia”, painottaa Listenmaa.

Kolmas pelaaja, jonka optio käytetiin jo tässä vaiheessa oli maalivahti Riku Tanila, 22. Tanila kantoi päätorjuntavastuun talvesta alkaen kesään asti, kunnes hän menetti aloittavan maalivahdin tontin Henri Savolaiselle. Seura näkee kuitenkin Tanilassa suurta potentiaalia ja hänet haluttiin ehdottomasti mukaan ensi kauden joukkueeseen.

”Rikulla pääsivät vähän työkiireet verottamaan hänen osallistumistaan kesällä. Toivotaan nyt, että kun opiskelut jälleen alkavat, niin hän pääsee kunnolla haastamaan Savolaisen ykkösmaalivahdin paikasta”, Jukka Listenmaa kommentoi.

”Ehjä talvi alle, niin hyvässä valmennuksessa saadaan vietyä Rikua taas askel eteenpäin”, Listenmaa jatkaa.

Tampere Unitedilla on nyt kuusi pelaajasopimusta tulevalle kaudelle.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2021:

Hakim Belbachir, h
Anton Bright, p
Arttu Haapala, kk
Severi Kankkunen, p
Mauno Sirén, p
Riku Tanila, mv

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2