1.9.2020

 
 

TamU k√§ytti optioita ‚Äď Belbachir, Kankkunen ja Tanila jatkavatTampere United on käyttänyt ensimmäiset kuluvan kauden pelaajasopimuksiin kirjatut optiot. Ensimmäisenä kaudelle 2021 kiinnitettiin Hakim Belbachir, Severi Kankkunen ja Riku Tanila.

Hakim Belbachir, 19, saapui Sinipaitoihin maaliskuussa koronan aiheuttaman yhteisharjoittelutauon kynnyksellä. Tuohon asti koko uransa TPV:tä edustanut lahjakkuus on tuon jälkeen kantanut numeroa 20 selässään seitsemässä sarjaottelussa onnistuen maalinteossa kahdesti. Maaliin johtaneita syöttöjä on tilastoitu jopa kuusi.

”Kulunut vuosi sinisiss√§ on maistunut eritt√§in hyv√§lt√§ vaikean alun j√§lkeen. Kauden alku viiv√§styi ja alun tulokset olivat heikkoja, mutta treeneiss√§ on ollut aina hyv√§ meininki ja s√§√§nn√∂lliset minuutit ovat tuntuneet itselle eritt√§in hyv√§lt√§!”

”Ensi kauden joukkue n√§ytt√§√§ jo t√§ss√§ kohtaa tosi kovalta Kolmosen tasolle ja joukkueen runko pysyy varmasti hyvin kasassa, kun valmennuskin pysyy mukana. Taustaryhm√§n jatkaminen vaikutti itsell√§ni tosi paljon siihen, ett√§ ensi kausikin pelataan Sinipaidoissa”, Belbachir kommentoi.

Päävalmentaja Jukka Listenmaa ei peittele tyytyväisyyttään Belbachirin jatkon suhteen.

”Eritt√§in tyytyv√§inen olen t√§h√§n. Olemme selv√§sti pystyneet osoittamaan ’Hakelle’, ett√§ t√§m√§ on hyv√§ paikka h√§nelle”, Listenmaa kommentoi ja muistuttaa samalla, ett√§ Belbachirin optiossa oli pyk√§l√§, joka olisi mahdollistanut h√§nen siirtymisens√§ korkeammalle sarjatasolle.

Peräpäähän kaksi lisäkiinnitystä

23-vuotias Severi Kankkunen on noussut ensimmäisellä kaudellaan TamUn avainpelaajien joukkoon. Kankkunen on pelannut kaikki ottelut ja kellottanut toiseksi eniten peliminuutteja Unitedin miehistöstä. Enemmän minuutteja löytyy vain kaikki ottelut alusta loppuun pelanneelta Eino-Veikko Ekiltä.

”Meill√§ on hyv√§ valmennus taustajoukkoineen kannattajia unohtamatta. Loistavat joukkuekaverit mahdollistavat sen, ett√§ aina on kiva menn√§ treeneihin ja peleihin. Alkukausi ei nyt tietenk√§√§n l√§htenyt k√§yntiin, kuten oltiin suunniteltu, mutta ollaan me n√§ytetty kaikille nyt peleiss√§, ett√§ t√§ll√§ joukkueella on potentiaalia vaikka mihin”, luo Kankkunen uskoa.

”Haluan olla osa t√§t√§ hienoa tarinaa mit√§ t√§ss√§ ollaan taas kirjoittamassa. Ensi kauden joukkueen rakentumisen n√§en hyv√§n√§. Itselle oli ainakin t√§rke√§√§, ett√§ valmennus ja taustajoukot jatkavat. Kovia pelimiehi√§ on jo kiinnitetty ensi kaudeksi! Hyv√§ runko kun saadaan t√§ss√§ hyviss√§ ajoin kasaan, niin siihen on varmasti kiva alkaa rakentelemaan ensi kauden joukkuetta”, jatkaa Kankkunen jatkostaan ja tulevasta.

Jukka Listenmaa pit√§√§ pienen tauon ennen kuin alkaa asettelemaan sanojaan Kankkusesta. √Ą√§nest√§ kuulee, kuinka t√§rke√§√§ h√§nen jatkonsa varmistaminen Tampere Unitedille oli.

”Severi on yksi meid√§n t√§rkeimmist√§ pelaajistamme. Luuta alakerrassa, johon voi aina luottaa. H√§n on nopea, vahva ja taitoakin l√∂ytyy. V√§kisinkin v√§lill√§ tulee mieleen, ett√§ h√§n pelaa v√§√§r√§ss√§ sarjassa, kun h√§nen otteitaan kent√§ll√§ katselee. H√§nen jatkonsa on toki meille todella hyv√§ asia”, painottaa Listenmaa.

Kolmas pelaaja, jonka optio käytetiin jo tässä vaiheessa oli maalivahti Riku Tanila, 22. Tanila kantoi päätorjuntavastuun talvesta alkaen kesään asti, kunnes hän menetti aloittavan maalivahdin tontin Henri Savolaiselle. Seura näkee kuitenkin Tanilassa suurta potentiaalia ja hänet haluttiin ehdottomasti mukaan ensi kauden joukkueeseen.

”Rikulla p√§√§siv√§t v√§h√§n ty√∂kiireet verottamaan h√§nen osallistumistaan kes√§ll√§. Toivotaan nyt, ett√§ kun opiskelut j√§lleen alkavat, niin h√§n p√§√§see kunnolla haastamaan Savolaisen ykk√∂smaalivahdin paikasta”, Jukka Listenmaa kommentoi.

”Ehj√§ talvi alle, niin hyv√§ss√§ valmennuksessa saadaan viety√§ Rikua taas askel eteenp√§in”, Listenmaa jatkaa.

Tampere Unitedilla on nyt kuusi pelaajasopimusta tulevalle kaudelle.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2021:

Hakim Belbachir, h
Anton Bright, p
Arttu Haapala, kk
Severi Kankkunen, p
Mauno Sirén, p
Riku Tanila, mv