TamU käytti kuusi optiota kaudelle 2024

11/10/2023 TamU
Uutinen

Tampere United on käyttänyt kuusi kuluvan kauden pelaajasopimuksissa ollutta optiota kaudesta 2024. Ensi kaudelle jo tässä vaiheessa kiinnitetyt pelaajat ovat maalivahdit Veikka Stålhand ja Remu Koikkalainen, luottotoppari Anton Bright, laitapuolustaja Eelis Korhonen, nuori keskikenttäpelaaja Casper Stenroos sekä vikkelä laituri Janar Georg. Tämän kuusikon lisäksi TamUlla on sopimus ensi kaudesta kymppipaikalla viihtyvän Julius Stenroosin kanssa.

Tampere United 2024

  • Julkistettuna päävalmentaja Jukka Listenmaan ja maalivahtivalmentaja Juha Seppälän sopimukset.
  • Pelaajasopimuksia tehtynä seitsemän.
  • Lisää valmentajien ja pelaajien sopimuksia julkistetaan syksyn aikana kauden päättymisen jälkeen.

Anton Bright

Kapteeni Anton Bright tuli Tampere Unitediin syksyllä 2020 tupsahdettuaan Tampereelle kuin tyhjästä. Luxemburgissa ennen tätä asunut maailmankansalainen on asettunut Tampereelle ja on osoittautunut juuri sellaiseksi tukipilariksi kuin heti CV:n perusteella saatettiin odottaa.

Kuluvalla kaudella Bright on pelannut täyden ysikymppisen aina kun on ollut käytettävissä. Peliminuutteja on näin ollen tasan 1800. Maalejakin on kertynyt tällä kaudella topparille mukavasti kolme.

”Anton on meidän ykköstoppari, joukkueen kapteeni ja selvä johtaja. Erittäinen tärkeä palanen myös ensi kaudelle”, toteaa päävalmentaja Jukka Listenmaa.

Janar Georg

Kuluvaksi kaudeksi TamUun tullut laitapelaaja Janar Georg osoittautui heti talven harjoituksista alkaen todelliseksi ilopilleriksi niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Georg kuuluu Sinipaitojen viiden eniten pelanneen pelaajan joukkoon, ja myös odotukset tehoista kentällä on täytetty, sillä maaleja on syntynyt viisi ja lisäksi Georg on alustanut maalin neljä kertaa.

Viidellä maalillaan Georg jakaa TamUn maalintekotilaston kärkipaikan Topias Järvelän ja Julius Stenroosin kanssa.

”Tehot ovat olleet sitä mitä osattiin odottaakin kun opittiin talvella tuntemaan kaveri. Janarin tekemä työmäärä kentällä on ihan posketon, ja hän on erittäin nopea laita­pelaaja. Tehoja voisi tulla vielä enemmänkin pienellä maltilla viimeisissä ratkaisuissa”, päävalmentaja Listenmaa näkee.

Eelis Korhonen

Eelis Korhonen liittyi kaudeksi 2022 Tampere Unitedin kakkos­­joukkueeseen ja oli kauden päätteeksi pelaajien äänestyksessä ylivoimainen valinta joukkueen parhaaksi pelaajaksi. Viime talvena Korhonen liittyi edustusjoukkueen harjoitusrinkiin ja loppu on historiaa: tilillä on 1315 peliminuuttia 19 ottelussa, joista 16:ssa Korhonen pelasi avauskokoonpanossa.

Päävalmentaja Jukka Listenmaa myöntää olevansa yhtä yllättynyt kuin kaikki muutkin Korhosen panoksesta tällä kaudella. Samalla Korhonen on upea esimerkki siitä, että TamUn kakkos joukkueen kautta voi nousta suureen rooliin edustusjoukkueessa.

”Mahtava juttu että meidän kakkos­­joukkueesta nousee pelaajia mukaan, ja saadaan se polku auki tännekin päin. Jos kehitys jatkuu tällaisena mitä nyt on ollut, ei tämä sarjataso ole se korkein missä Eelis pystyy pelaamaan. Hänellä on hirveä fysiikka ja on nuori poika kumminkin vielä, joten paljon on vielä potentiaalia”, Listenmaa näkee.

Casper Stenroos

Keskikenttäpelaaja Casper Stenroos seurasi viime talvena vanhemman veljensä jalanjälkiä ja siirtyi Sinipaitoihin. Ennen kuluvaa kautta ”Cappen” kokemus miesten otteluista rajoittuu pariinkymmeneen minuuttiin Kolmosta TPV:n paidassa kaudella 2022. Debyytti Kakkosen tasolla koitti jo huhtikuussa Kaupissa Grani-ottelun loppuhetkillä, mutta suuremmat minuutit Stenroos on pelannut TamUn kakkos­joukkueessa Kolmosen otteluissa, joissa on syntynyt tällä kaudella kolme maaliakin.

Option käyttäminen kertoo siitä, että niin valmennusjohto kuin seurajohtokin näkevät nuoremmassa Stenroosissa paljon potentiaalia.

”Harjoituksissa ’Cappe’ on jo todella hyvä. Pikkuisen voimaa luiden ympärille tarvitaan, mutta taitohan on pojalla aika kova. Voi olla hieno tulevaisuus edessä, kun vain vähän malttaa. Omasta vaatimustasostaa ’Cappe’ voisi välillä vähän löysätä, sillä jokaisen harjoituksen ei tarvitse olla niin virheetön kuin mitä hän itseltään odottaa”, Listenmaa neuvoo.

Julius Stenroos

Stenroosin veljeksistä vanhempi ei kahden kauden esitystensä jälkeen paljoa esittelyjä TamU-kannattajille tarvitse. Molemmilla kausilla ”Julle” on kuulunut säännöllisesti avauksessa pelaavien pelaajien joukkoon, vaikka keskikentälle on tarjolla huomattavasti kokeneempia ja meritoituneempia vaihtoehtoja.

Kuluvan kauden alku oli Stenroosilta ehkä hiukan odotettua tahmeampi, mutta syksyn ratkaisupeleissä ”Julle” on ollut timanttia. Kuluvalla kaudella maaleja on kertynyt viisi, kun viime kaudella maalimäärä oli kuusi. Lisäksi Stenroos on usein mukana käynnistämässä maaliin johtaneita hyökkäyksiä tavoilla, jotka eivät tilastoissa näy.

”Tällä kaudella ’Jullen’ pelipaikalle on ollut todella kova kilpailu, ja alkukausi ei lähtenyt rullaamaan aivan siihen malliin kuin viime vuonna. Jossain vaiheessa ’Julle’ tuli vaihdosta sisään ja tehoja tuli heti, ja sen jälkeen rooli on kasvanut mitä pidemmälle syksyyn on menty. Potentiaalihan siellä on koko ajan ollut, ja nyt on tullut paljon maaleja ja syöttöjä. Hyvä tulevaisuus on pojalla edessä”, Listenmaa kehuu.

Remu Koikkalainen

Savonlinnasta kotoisin oleva Remu Koikkalainen siirtyi Tampereelle viime talvena Joensuun Jiposta, ja kiinnitti heti maalivahtivalmentaja Juha Seppälän huomion. Raamikas, vasta 19-vuotias maalivahti pelasi Kakkosen debyyttiottelunsa tällä kaudella vieraissa Pallo-Iiroja vastaan, mutta muutoin tilillä on yhdeksän Kolmosen peliä TamUn kakkosjoukkueessa.

Maalivahtivalmentaja Juha Seppälä näkee Koikkalaisessa valtavasti potentiaalia.

”Remu on todella lahjakas kaveri. Taidollisesti on jo niin hyvä että voisi pelata Kakkosessa, mutta se isompi haaste tulee siitä, että miesten pelejä ei vielä ole paljon takana, eikä silloin ole helppo saada täyttä potentiaalia esiin virallisissa otteluissa. Nyt talven aikana meidän pitää tehdä töitä tämän eteen”, Seppälä kommentoi suojattiaan.

”Kakkosjoukkueen pelit ovat palvelleet Remun kehitystä hyvin, ja olisi ihan katastrofaalinen tilanne jos ei saataisi niitä pelejä. Talven aikana oli ajatus, että oltaisiin lähdetty ajamaan muitakin maalivahteja kuin Antti Kuusista sisään sarjapeleissä, mutta se ei ole oikein ollut mahdollista kahdestakin syystä. Toinen on se, että Kuusinen on pelannut niin hyvin, ja toisekseen ei ole haluttu ottaa mitään riskejä kun nousukarsintoihin pääsy on ollut koko ajan vähän kiikun kaakun.”

Veikka Stålhand

Maalivahti Veikka Stålhand tuli täydentämään TamUn pahasti harvenneita maalivahtien riviä kauden 2022 lopussa, ja näytti kykynsä syksyllä ja talven harjoituksissa siten, että harjoituksissa mukana olleiden maalivahtien määrä karsiutui nopeasti kolmeen. Tällä kaudella edustusjoukkueessa on kuitenkin kertynyt vain yksi peli Suomen Cupissa, ja lisäksi Stålhand on pelannut TamUn kakkosjoukkueessa.

Jalalla vahva Stålhand sopii maalivahtivalmentaja Juha Seppälän mukaan erinomaisesti TamUn tapaan pelata.

”Veikan isoimmat vahvuudet ovat jalalla pelaamisessa ja pelin avaamisessa, ja siinä mielessä hän on todella hyvä maalivahti meille. Peliajan suhteen on ollut vähän sama juttu kuin Remulla. Molemmilla on taidot ja edellytykset pelata oikein hyvälläkin tasolla, mutta fakta on se että miesten pelejä ei ole ihan hirveästi vyöllä, jolloin on aina vähän arpa, lähteekö homma toimimaan peleissä samalla lailla kuin harjoituksissa. Vain pelaamalla oppii pelaamaan jalkapalloa, ja se on tässä kohtaa iso haaste.”

”Taidot ovat riittävällä tasolla, ja seuraava askel on nousta vastuuta kantavaksi maalivahdiksi, joka pystyy pelaamaan ehjän kauden. Miten se tehdään, on kysymysmerkki niin Veikan kuin Remunkin kohdalla, mutta talvella tehdään töitä sen eteen”, Seppälä vetää yhteen.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49