TamU kasvatti voitto­putkensa viiteen otteluun

14/08/2023 TamU naiset
Otteluraportti

Tampere United lähti sunnuntaiseen naisten Kolmosen otteluun hieman altavastaajan asemasta, sillä vieraaksi Pyynikille saatiin sarjan toisena ollut Pargas IF. Joukkueiden kohtaaminen kevätkierroksella sekä sitä ennen Suomen Cupin pelissä päättyivät Piffenin voittoihin, ja sunnuntaisesta ottelusta odotettiinkin tulevan tiukka. Sinipaidat veivät lopulta ottelun lukemin 2–1 (1–0) lukemin, ja näin pisteet jäivät Pyynikille. Ottelu oli kokonaisuudessaan Sinipaidoilta ehjä esitys, vaikka kummaltakin joukkueilta nähtiin selkeitä pallonhallinta jaksoja. Sinipaidat ovat parantaneet otteitaan keväästä ja keskikentän pelaamista on saatu toimimaan, mikä on myös tuottanut jo viisi peräkkäistä voittoa.

Naisten Kolmonen

2 – 1

  • TamU otti kauden kolmannessa keskinäisessä kohtaamisessa ensimmäisen voittonsa Piffenistä.
  • Pitkään maaleitta ollut hyökkääjä Nea Vironmäki on tehnyt kolme maalia kahdessa viimeisessä ottelussa.
  • Pyynikillä nähtiin kauden isoin yleisömäärä eli 65 katsojaa.

Loistavaa taistelua koko joukkueelta jajokainen mukana ollut ansaitsee kehun erikseen. Yhdet palauttavat treenit ja sitten HJS:n kimppuun pisteitä hakemaan.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

TamU lähti otteluun jännitys niskassaan, sillä Piffenin tiedettiin olevan kova joukkue, jota vastaan tarvittaisiin ehjä ja hyvä esitys, jos pisteitä oltaisiin haluamassa. Sinipaitojen puolustus sai shokkilähdön peliin Piffenin painaessa päälle heti alusta asti. Muutama kulmatilanne ja laukaisu kohti maalia kuitenkin hoidettiin vaivoitta. Toisaalta TamU sai alusta asti rakennettua peliä hyvin myös hyökkäyspäässäkin, ja aiheutti näin selvää päänvaivaa vastustajan puolustukselle.

TamUn ensimmäinen maali nähtiin 19. peliminuutin kohdalla, kun hyökkääjä Nea Vironmäki pääsi riistämään pallon puolustajalta boksissa ja laukoi pallon puolityhjään maaliin. TamUn johtaessa 1–0 peli jatkui tasaisena. Molemmat joukkueet saivat vaarallisia hyökkäyksiä, mutta molemmat jäivät ilman tulosta. Tauolle siirryttiin näissä lukemissa Sinipaitojen niukassa johdossa.

Heti toisen jakson alussa PIF pääsi yllättämään TamUn ja tasoittamaan tilanteeksi 1–1 Matilda Heikkilän maalilla. Tästä ei kuitenkaan TamU lannistunut, vaan johtomaalia lähdettiin tavoittelemaan uudella energialla.

Lopulta 66. peliminuutin kohdalla hyökkäyspari Nea Vironmäki ja Kiira Kaivola pääsivät luomaan vaarallisen hyökkäystilanteen. Kaivola syötti Vironmäen läpiajoon, josta Vironmäki pääsi laukomaan maalivahdin käsien kautta johtolukemiksi 2–1.

Johtomaalin jälkeen Sinipaidat vetäytyi enemmän puolustusasemiin Piffenin painaessa edelleen päälle. PIF vaihtoi ensin yhdestä hyökkääjästä kahteen ja lopulta jopa kolmeen kärkeen. Loppupeli meni hieman paraislaisten paineen alla, mutta Sinipaidat puolustivat tiiviisti, eikä PIF saanut tasoitusta aikaiseksi. Peli päättyi lopulta TamUn 2–1 taisteluvoittoon.

TamUn päävalmentaja Kari Numminen oli tietenkin iloinen kärkipään joukkueen kaatumisesta.

”Ottelu alkoi tasaisena puurtamisena molempien joukkueiden osalta. Pallonhallinta oli eka jaksolla aika tasan, ja todellisia maalintekotilanteita ei kummallekaan joukkueelle siunaantunut. Kiivas kärkiprässi aiheutti ongelmia Piffienn avauspeliin ja niin sitten kävikin, että Nea kävi riistämässä toppari-maalivahti syötön ja pisti pallon maaliin”, Numminen kuvailee.

”Toisen jakson alussa PIF lisäsi voimaa hyökkäyspäähän ja saikin sitten onnekkaan maalin pompun kautta maalin. PIF jaksoi jatkaa yrittämistä myös maalin jälkeen, mutta TamU-naiset näyttivät kovuutensa puolustamalla koko loppupuoliskon erittäin hyvällä intensiteetillä. Etenkin alin puolustuslinja hoiti hommansa mallikkaasti. Nea jatkoi ekan jakson tapaan urakointia ylimmällä kolmanneksella ja siitä tuloksena päivän toinen maali.”

”Loistavaa taistelua koko joukkueelta jajokainen mukana ollut ansaitsee kehun erikseen. Yhdet palauttavat treenit ja sitten HJS:n kimppuun pisteitä hakemaan”, Numminen suunnittelee.

TamU pelaa seuraavan kerran jo huomenna tiistaina, jolloin Sinipaidat lähteee tavoittelemaan voittoputkensa jatkamista HJS:n vieraana Hämeenlinnassa. PIF-pelin voitto nosti Sinipaidat keskikastiin sarjasijoituksissa, jakaen sarjan neljännen paikan LiePan ja TPS:n kakkosjoukkueen kanssa. Sarjassa on pelattu paljon ristiin ja kakkossija on Sinipaidoilla vain pisteen päässä.

HJS on pelannut vakuuttavan kauden, sillä se on voittanut kymmenen kahdestatoista pelaamastaan ottelusta. Kevätkierroksella pelatussa pelissä HJS nappasi pisteet Tampereelta matkaansa 0–2-voiton myötä. Nyt TamU lähtee hakemaan revanssia ottelusta. HJS on hyvin nopeajalkainen ja taitava nuori joukkue, joten tulevassa TamUn puolustuslinjaa varmasti tullaan koettelemaan ottelusta. 

HJS pelaa fiksusti pyrkien pallonhallintaan. Hämeenlinnalaisilta nähtiin Tampereella kahta erikorkuista prässiä, kun välillä iskut ylettyivät maalivahtiin asti, kun taas TamUn pallonhallintajaksojen aikana prässi vetäytyi lähes puoleen kenttään asti. HJS pitää keskialueen puolustuksen tiiviinä eikä sinne pääse helposti pelaamaan. TamUn tavoitteena on hyödyntää omia vahvuuksiaan nuorta joukkuetta vastaan, ja Sinipaitojen on tärkeä pitää pääkoppa kasassa, jotta turhilta virheiltä vältytään.

Ottelu pelataan Pullerin tekonurmella 2 tiistaina 15.8. klo 20.15. Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

Naisten Kolmonen

2 – 1

( 1 – 0 )

19′ Nea Vironmäki
66′ Nea Vironmäki

Yleisöä:
65

50′ Matilda Heikkilä

Yleisöä:
65

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

17.4. TamU - FC Inter 2 0 – 0 rpk.

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

20.4. klo 19 TamU - Ilves 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2