26.7.2016

 
 

TamU kärsi nöyryyttävän tappion Pallo-SepoilleTampere Unitedin kahdeksan ottelun mittaiseksi venynyt voittoputki katkesi sunnuntai-iltana, kun Pallo-Sepot 44 haki Pyynikilt√§ tylyn 1‚Äď5 (0‚Äď3) voiton. Ottelun hahmo oli farmiyhteisty√∂n my√∂t√§ Pallo-Seppojen keskikent√§n pohjalla jo toisen per√§tt√§isen ottelun pelannut Haka-pelaaja Cheyne Fowler, jonka kautta suurin osa Pallo-Seppojen hy√∂kk√§yksist√§ py√∂ri.

Ottelu h√§vittiinkin nimenomaan keskikent√§ll√§. Normaalin keskikent√§n kolmion sijaan TamU pelasi 4-4-2-ryhmityksell√§, jossa toisena hy√∂kk√§√§j√§n√§ pelannut Mehdi Fennane pelasi piikiss√§ olleen Tuomas Lehden alapuolella ja keskikent√§n keskustan paikat ottivat Riku Oras ja Sasha PopovitŇ°. Pallo-Seppojen Cheyne Fowler ja h√§nen rinnallaan pelannut Ertuk Sargin hallitsivat keskikentt√§√§, ja Sinipaidoilla oli suuria vaikeuksia kaikissa kaksinkamppailuissa.

Valtteri Uimonen seuraa katsellaan omaa keskitystään

Valtteri Uimonen seuraa katsellaan omaa keskitystään

Kotijoukkueen paras jakso koko ottelussa oli sen alkuminuutit. Peliä saatiin painettua kohti Pallo-Seppojen maalia, ja muun muassa Valtteri Uimosen matala keskitys luukulle heti ottelun ensimmäisellä minuutilla ja hiukan myöhemmin tullut Matti Saaren vastaava yritys näyttivät vaarallisilta, mutta kulmapotkuja parempaa tulosta näistä tilanteista ei kuitenkaan syntynyt. Lisäksi Riku Oraksella oli kaksi kaukolaukauspaikkaa, mutta vedot eivät osuneet kehikkoon.

Juuso Auvisella ei ole mitään mahdollisuuksia torjua muurista kimmonnutta palloa

Juuso Auvisella ei ole mitään mahdollisuuksia torjua muurista kimmonnutta palloa

Sinipaidat kokivat ensimmäisen takaiskun ottelun 12. minuutilla. Eetu Rahkola joutui pysäyttämään pirteästi ottelun aloittaneen Matti Jussilan vapaapotkun arvoisesti lähellä rangaistusalueen kulmaa. Pallon taakse asettui Ossi Lindeman, jonka terävä laukaus kimposi muurissa laitimmaisena miehenä olleesta RIku Oraksesta maalin takakulmaan. Vaikka tilanteessa oli mukana rutkasti epäonnea, Oraksen reaktionomainen ja epäonnistunut yritys ohjata pallo jalallaan ohi maalin symboloi koko ottelua.

Cheyne Fowler hallitsi keskikenttää

Cheyne Fowler hallitsi keskikenttää

Maalin jälkeen Pallo-Sepot otti pelin hallintaansa, eikä johdon tuplaamista tarvinnut odottaa viittä minuuttia kauempaa. Myös tämä maali syntyi hieman halvalla tavalla. Toppari Antti Kekkonen lähetti pallon syvältä omalta alueelta pystyyn kohti kulmalippua, ja Tuomas Alanen hävisi juoksukilpailun Sasu Niemiselle. Kun Nieminen leikkasi boksiin lähellä päätyrajaa, Alanen kamppasi tämän kumoon, eikä päätuomari Veli-Pekka Kanerva epäröinyt osoittaa palloa pilkulle. Typerä rike melko vaarattomassa tilanteessa kostautui, kun Sasu Nieminen asettui itse pallon taakse ja laukoi sen vastustamattomasti maaliin.

Shokkilukemissa 0‚Äď2 usko pelin k√§√§ntymiseen vallitsi Pyynikin tunnelmallisessa katsomossa, vaikka Pallo-Sepot painoikin edelleen p√§√§lle Sinipaitojen hakiessa peli√§√§n. Pikku hiljaa TamU alkoikin taas saada hy√∂kk√§yksi√§ kohti punapaitojen maalia, mutta edelleenkin varsinaiset huippupaikat j√§iv√§t syntym√§tt√§.

Matti Saaren vapaapotku jää muuriin

Matti Saaren vapaapotku jää muuriin

Matti Saari keskittää

Matti Saari keskittää

Kolmas kylm√§ suihku saatiin puolen tunnin kohdalla. Pallo-Sepot sai maaliin johtaneen kulmapotkun, kun maalivahti Juuso Auvisen potkaisema purkupallo kimposi aivan l√§hiet√§isyydell√§ olleesta Verneri Uimosesta niukasti ohi maalin. Kulmapotkuun Auvinen sai venytetty√§ k√§tens√§ tielle, mutta kun pallo j√§i py√∂rim√§√§n maalin eteen, Matti Jussila sai palkintonsa hyv√§st√§ ty√∂st√§ 0‚Äď3-maalin muodossa.

Riku Oras laukoo kaukaa

Riku Oras laukoo kaukaa

Tuomas Lehti ei ehdi palloon

Tuomas Lehti ei ehdi palloon

Ensimmäisen jakson viimeisellä vartilla Sinipaidat saivat taas peliä paremmin haltuunsa, mutta tulosta ei syntynyt. Riku Oras pääsi kokeilemaan kaukovetoaan kolmannen kerran, mutta tälläkään kertaa tulinen laukaus ei suuntautunut maalia kohti. Mehdi Fennane sai pariin kertaan jatkettua erikoistilannepallon boksiin, mutta Tuomas Lehden askelmerkit eivät osuneet näissä tilanteissa aivan kohdalleen, ja kudit jäivät piippuun. Valtteri Uimosen todella kaukaa laukoman vapaapotkun maalivahti Niko Julin puolestaan torjui alanurkasta kulmapotkuksi.

Toivo herää vielä toisen jakson alussa

Tauon aikana kotiyleisö spekuloi, millaisia muutoksia valmennusjohto tekisi Unitedin ryhmitykseen ja taktiikkaan. Ainoa varsinainen muutos kuitenkin oli pienen kolhun saaneen Verneri Uimosen tuleminen vaihtoon. Vapaaksi jääneen paikan oikeana laitapuolustajana otti Jussi Rasva.

Toisen jakson alku oli jälleen SInipaidoilta kohtalaisen pirteää peliä, mutta mitään varsinaista hätää ei Pallo-Sepoilla ollut. Matti Saari pääsi kertaalleen nousemaan hyvin boksiin, mutta toppari Antti Kekkosen liukutaklaus käänsi tilanteen vain kulmapotkuksi. Hetkeä myöhemmin Mehdi Fennane sai Valtteri Uimoselta hyvän pitkän pallon boksiin, mutta kookas kärkipelaaja ei saanut palloa kontrolliinsa ja tilanne kuivui kokoon. Kolmas maalipaikka syntyi kaukovaparista, mutta vastaan paistanut aurinkokaan ei estänyt maalivahti Julinia torjumasta palloa yli päätyrajasta.

Antti Kekkonen estää Matti Saaren maalintekoaikeet

Antti Kekkonen estää Matti Saaren maalintekoaikeet

Kotijoukkueen hyv√§ jakso p√§√§ttyi tunnin kohdalla tylyll√§ tavalla pelin lopullisesti tappaneeseen 0‚Äď4-maaliin. Nopea vastahy√∂kk√§ys l√§hti liikkeelle Cheyne Fowlerin voittamasta pallosta syv√§ll√§ Pallo-Seppojen alueella. Vauhdikkaan keskikent√§n ylitt√§misen j√§lkeen pallo pelattiin kahdella sy√∂t√∂ll√§ Jere Intalan jalkaan maalin eteen, eik√§ Juuso Auvisella ollut mit√§√§n mahdollisuutta est√§√§ helpon n√§k√∂ist√§ maalia.

Jere Intala p√§√§tt√§√§ vastahy√∂kk√§yksen 0‚Äď4-maaliin

Jere Intala p√§√§tt√§√§ vastahy√∂kk√§yksen 0‚Äď4-maaliin

Ottelun viides maali oli Sinipaitojen täydellinen lahja Pallo-Sepoille. Topparin paikalle Eetu Rahkolan tilalle vaihdettu Jonne Keränen yritti suojata palloa boksin kulmalla, ja samalla Juuso Auvinen syöksyi hakemaan palloa haltuunsa. Kun Auvisen liuku ei osunut kohdalleen, Joni Nieminen kiitti vapaasta paikasta ja sijoitti pallon tyhjään maaliin.

Sinipaitojen kunniaksi on todettava, ett√§ yritys ei kent√§ll√§ loppunut viel√§ 0‚Äď5-tilanteessakaan. Pieni lohdutuspalkinto saatiin lopulta kun ottelua oli j√§ljell√§ alle kymmenen minuuttia. Jussi Rasva puolusti hyvin poikkeuksellisen yl√∂s noussutta Cheyne Fowleria vastaan ja sai pallon syv√§lle omalle alueelle pudonneelle Matti Saarelle. T√§m√§ kuljetti pallon keskiympyr√§√§n ja pelasi sein√§n Tuomas Lehden kanssa. Vastaan tullut maalivahti Niko Julin sai pys√§ytetty√§ vain Saaren, mutta pallo p√§√§tyi verkon perukoille. Iskua saanut Matti Saari tuli pian tilanteen j√§lkeen vaihtoon ja Eemeli Peltonen vaihdettiin viel√§ kent√§lle.

Veli-Pekka Franssila pelasi kauden ensimmäiset minuuttinsa edustusjoukkueessa

Veli-Pekka Franssila pelasi kauden ensimmäiset minuuttinsa edustusjoukkueessa

Ottelun loppuminuuteilla n√§htiin viel√§ polvivammastaan toipuneen Veli-Pekka Franssilan komea kaukolaukaus, joka suuntautui vain niukasti maalin yli. Toisessa p√§√§ss√§ Sasu Nieminen oli viel√§ l√§hell√§ tehd√§ kuudennen maalin, mutta Tuomas Alanen pelasti maalivahti Auvisen jo ohittaneen tsipin l√§hes maaliviivalta. Kun maaleja ei en√§√§ syntynyt, ottelu p√§√§ttyi murheellisiin lukemiin 1‚Äď5 (0‚Äď3).

Matti Saari tekee kavennusmaalin

Matti Saari tekee kavennusmaalin

Matti Saaren ilmalento

Matti Saaren ilmalento

Kommentit ottelun jälkeen

”H√§pe√§llinen suoritus”, luonnehtii p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ ottelua heti maanantaiaamuna. ”Taas n√§imme ettei jalkapallossa jaeta sarjasijoituksilla pisteit√§. Nyt pit√§isi olla se kristallipallo joka kertoisi vastauksen eiliseen suoritukseen.”

”Ensinn√§kin kannan itse vastuun tuloksesta. Jalkapallossa tulee tappioita ja v√§lill√§ saa kunnolla turpaansa ja jos on antanut kaikkensa ja kaveri oli vaan parempi niin silloin ei tarvitse jossitella, mutta nyt unettoman y√∂n j√§lkeen riitt√§√§ mietitt√§v√§√§ ja paljon”, M√§kel√§ ruotii.

”Kaikki kunnia Sepoille. He pelasivat sill√§ syd√§mell√§ mill√§ mekin olemme suurimman osan kautta pelanneet”, antaa M√§kel√§ tunnustusta vastustajalle.

Pettymys näkyi ottelun jälkeen pelaajien kasvoilla

Pettymys näkyi ottelun jälkeen pelaajien kasvoilla

Katseet on kuitenkin k√§√§nnett√§v√§ nopeasti tulevaan, sill√§ t√§rke√§ vierasottelu Pallo-Iiroja vastaan pelataan jo tulevana perjantaina. ”Mennytt√§ peli√§ ei saa en√§√§ muutettua kolmeksi pisteeksi, vaan t√§ytyy ruveta keskittym√§√§n t√§rke√§√§n Iirot-peliin”, M√§kel√§ toteaakin. ”Kausi on vasta puoliv√§liss√§ ja ensi perjantaina olemme voitolla jaettu sarjak√§rki, joten kyseess√§ on iso ottelu. Pient√§ huolta aiheuttaa t√§rkeiden pelaajien vaivat, mutta toivottavasti saadaan joku takaisin perjantaille.”

Tampere United järjestää Pallo-Iirot-otteluun bussikuljetuksen, johon on edelleen muutamia vapaita paikkoja. Varaa oma paikkasi ennakkoon ostamalla 20 euron hintainen lippu TamU-kaupasta.

1 Niko Julin C
5 Juuso Ylinen
6 Akseli Tiensuu keltainen kortti 22’ vaihtoon 46’
7 Ossi Lindeman vaihtoon 85’
11 Ertuk Sargin vaihtoon 66’
13 Jere Intala vaihtoon 87’
16 Matti Jussila vaihtoon 46’
19 Cheyne Fowler
20 Sasu Nieminen
23 Leevi Lundell vaihtoon 75’
25 Antti Kekkonen
8 Teppo Tenkanen vaihdosta 66’
9 Joni Nieminen vaihdosta 46’
10 Juuso Ollikainen vaihdosta 75’
12 Tommi Viik
14 Martti Raski vaihdosta 46’
17 Tuomas Laesterä vaihdosta 85’
27 Joonas Ritonen vaihdosta 87’