TamU kaatui heikkoon ensimmäiseen jaksoon

09/09/2023 TamU
Otteluraportti

Sinipaidoilta nähtiin Kaupin perjantai-illassa kaksijakoinen esitys. Ensimmäinen jakso oli kotijoukkue TamUlta kehno, ja Atlantis meni tauolle ansaitussa johtoasemassa. Toiselle jaksolle Unitedin suoritukset paranivat, mutta tolppaa ja hylättyä maalia lähemmäs tasoitusta TamU ei päässyt. Lopulta lisäajalla Atlantis kaunisteli loppulukemiksi 0–2 (0–1). Heikosta ensimmäisestä jaksosta huolimatta Sinipaidoille jäi ottelusta tunne, että ottelusta olisi ansaittu enemmän kuin saatiin.


Kakkonen

0 – 2

  • Ensimmäinen jakso oli heikko, mutta silti ottelusta jäi tunne, että TamU olisi ansainnut enemmän.
  • Atlantiksen avausmaali ja TamUn hylätty maali aiheuttivat polemiikkia.
  • Maalivahti Antti Kuusinen piti TamUn loppuun asti mukana pelissä lukuisilla huippu­torjunnoillaan.

Alussa pelasimme juuri niin kuin vastustaja halusi. Vastustajalla oli kovia kaksin­kamppailijoita, he pääsivät mukavuus­alueelleen ja olivat siinä vahvoja.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Ensimmäinen jakso oli kyllä aika hakemista, mutta lähdettiin parantamaan toiselle jaksolle. Vähän jäi aikeet toteuttamatta.

- Anton Bright
Kapteeni

Toisella jaksolla oli ylärimaa ja hylättyä maalia. Hyvänä päivänä peli olisi kääntynyt ja ne olisivat menneet maaliin.

- Anton Bright
Kapteeni

Ensimmäinen puoliaika oli karmaiseva esitys. Saatiin kuitenkin tasonnosto toiselle puoliajalle. Olisihan siitä voinut saada tasoituksen aikaiseksi, kun kerran paikat siihen oli.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Jo ottelun alkuhetket osoittivat, ettei illasta ollut tulossa Sinipaidoille helppoa. TamU pyrki pallonhallintaan, mutta painetta hyökkäyspäähän joukkue sai luotua lähinnä Janar Georgin kautta oikealta laidalta. Kunnollisia maalipaikkoja kotijoukkue ei kuitenkaan saanut luotua.

Sen sijaan Atlantis osoitti nopeasti iskukykynsä, ja varsinkin nopeissa hyökkäyksissä vierasjoukkue oli alati vaarallinen. Parin piston jälkeen ensimmäinen vaarallinen tilanne syntyi jo kahdeksannella minuutilla, kun Charles Katashiran keskitys oikealta laidalta löysi Chijioke Ibekwen päähän. Maalilla Antti Kuusinen oli kuitenkin hienosti tilanteessa mukana ja hän sai nostettua kädellään Ibekwen erinomaisen puskupallon maalin yli.

Janar Georg oli synkän ensimmäisen jakson valopilkku.

Antti Kuusinen joutui hetken päästä taas torjuntatöihin, kun Mauro Severino puikkelehti Eelis Korhosen ohi vasemmalta laidalta rangaistusalueelle. Severino yritti tuikata pelivälineen Kuusisen jalkojen välistä, mutta TamU-vahdin reaktiotorjunta piti numerot 0–0:ssa. 

Lopulta vääjäämätön tapahtui. 22. minuutilla Charles Katashira tuli jälleen terävästi ylöspäin oikeaa laitaa pitkin, mutta Kuusinen pääsi Atlantis-pelaajan vihaisen kudin tielle. Paine jatkui kuitenkin kulmapotkun muodossa, jossa pallo jäi pomppimaan TamU-maalin eteen. Laitapuolustaja Eelis Korhonen blokkasi Atlantiksen maalintekoyritykset kolmesti, mutta lopulta Chijioke Ibekwe löysi pallon mentävän kolon.

Tilanteessa TamU-pelaajat protestoivat näkemäänsä käsivirhettä niin voimakkaasti, että maalivahti Kuusinen joutui katsomaan keltaista korttia. Tilanne oli joka tapauksessa 0–1 Atlantikselle.

Taha Oözcelik keskitttää SInikaartin edessä.
Joonas Rantalan keskitykset olivat tutun tarkkoja.

Lukemat olisivat voineet olla ensimmäisen jakson jälkeen vieläkin karummat, sillä Atlantis sai sivuvapaapotkun jälkeen pallon ylärimaan asti. TamU sen sijaan oli kesy, ja ainoa edes puolittainen tilanne syntyi liki päätyviivalta annetusta sivuvapaapotkusta, josta Arttu Raittinen puski Joonas Rantalan antaman syötön maalin ohi.

”Alussa pelasimme juuri niin kuin vastustaja halusi. Pelasimme koko ajan 1v1-tilanteita, mutta hävisimme järjestäen kaksinkamppailut. Vastustajalla oli kovia kamppailijoita, he pääsivät mukavuusalueelleen ja olivat siinä vahvoja. Me puolestaan syötimme huonosti ja ahtaisiin väleihin emmekä käyttäneet kentän leveyttä ollenkaan”, päävalmentaja Jukka Listenmaa analysoi.

Arttu Raittinen tuo hyökkäystä.
Ensimmäinen jakso päättyi Janar Georgin ja vastustajan rajuun törmäykseen.

Toisella jaksolla nähtiin pirteämpi United

Ensimmäisen jakson heikkoon esitykseen päävalmentaja päävalmentaja Listenmaa reagoi tekemällä triplavaihdon. Eric Bullock, Arttu Haapala ja Eino-Veikko Ek pääsivät kentälle, ja toinen puoliaika olikin Sinipaidoilta jo parempaa tekemistä.

”Varmasti peli olisi parantunut muutenkin, mutta päätimme nyt kokeilla jotain”, Listenmaa totesi vaihdosta.

TamU loi kasvavaa painetta Atlantiksen maalille taivaan tummuessa.
Biran Jeng ei osu keskitykseen maalin edessä.

TamU saikin kymmenisen minuutin jälkeen ottelun ensimmäisen todellisen paikkansa. TamUn hallintajakso päättyi Jooonas Rantalan laatukeskitykseen, joka löysi millintarkasti Eric Bullockin jalan. Bullockin taidokkaasti ilmasta tehty ohjaus nousi TamUn kantilta kuitenkin ikävästi ylärimaan.

Kotijoukkue sai tämän jälkeen luotua aika ajoin puolittaisia maalintekopaikkoja. Ratkaisevat keskityspallot eivät kuitenkaan aivan löytäneet omia pelaajia. TamU sai pallon myös kertaalleen maaliin asti, kun Julius Stenroosin antama sivuvapaapotku jäi Besart Mustafan torjunnan jälkeen pelattavaksi. Anton Bright oli ripeästi paikalla ja pisti irtopallon sisään, mutta tuomari ehti viheltämään rikkeen vuoksi pelin poikki juuri ennen maalin syntymistä. Katsomoon näytti siltä, että pilli soi kovin herkästi, mutta videomateriaali paljastaa kontaktin maalivahtiin.

Eelis Korhonen kamppailee pallosta maalivahdin kanssa.
Pallo on maalissa, mutta tuomarin pilli on soinut.

TamUn maalilla Antti Kuusinen pelasi erinomaisen ottelun, ja maalivahti joutui torjuntatöihin myös toisella jaksolla. Erityisen lähellä lisämaalia Atlantis oli parikymmentä minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, kun ensin Charles Katashira yritti maalintekoa pienestä kulmasta. Kuusinen torjui tämän, mutta pallo kimposi tästä suoraan maalin eteen Mohammed Bekheddalle, jonka laukauksen Kuusinen onnistui pysäyttämään loistavalla jalkatorjunnalla.

Eelis Korhonen heittää pallon peliin.
Julius Stenroos kulmalipulla.

Kymmenisen minuuttia ennen loppua TamUlla oli hyvä jakso ja useampi maalipaikka. Ensin pitkän TamU-hyökkäyksen pääteeksi Eric Bullock pääsi kokeilemaan keskelle syötettyyn pomppivaan palloon, mutta hyvä yritys päätyi niukasti maalin ohi. Hetkeä myöhemmin vapaapotkun jälkitilanteessa pallo pomppi maalin eteen Eino-Veikko Ekille, jonka sijoituksen Atlantis-vahti Mustafa sai ohjattua niukasti maalin ohi.

Pari minuuttia myöhemmin TamU haki parissakymmenessä metrissä päivystänyttä Janar Georgia. Georg kaadettiin, mutta pallo jäi elämään, ja useamman paikan toisella jaksolla saanut Eric Bullock pääsi laukomaan. Tälläkään kertaa laukaus ei kuitenkaan mennyt maalipuiden sivupuolelle.

Jälleen yksi kulmapotku.

Ottelun lopulla TamU yritti vimmatusti tasoitusta ja lopussa jopa toppari Biran Jeng oli hyökkäyksen mukana yrittämässä lisämaaleja. Tulosta ei kuitenkaan tullut, ja lopulta Atlantis pääsi neljällä pelaajalla vastahyökkäykseen. Pallon hyökkäysalueelle tempokuljetuksella vienyt Omar Toure tuikkasi pallon Antti Kuusisen ohi, tilanne oli 0–2 vierasjoukkueelle ja samalla ottelu vihellettiin päättyneeksi.

Janar Georg ja Eino-Veikko Ek kulmapotkussa.
Eric Bullock valmiina taistelemaan pallosta.

Bright: Olihan se ailahtelevaa suorittamista

TamU-kapteeni Anton Bright ei ollut tyytyväinen joukkueen illan esitykseen.

”Tietysti nyt on pettynyt olo. Tällainen peli olisi ollut kiva kyllä voittaa. Nyt kasvatimme ihan turhaan kaulaa yläpuolelle, mutta kyllä me ehkä olisimme ansainneet enemmän. Ensimmäinen jakso oli kyllä aika hakemista, mutta lähdettiin parantamaan toiselle jaksolle. Vähän jäi aikeet toteuttamatta”, Bright sadatteli pelin jälkeen.

Heikko ensimmäinen jakso harmitti myös kapteenia.

”Ensimmäisen puolikkaan jälkeen saimme ihan syystäkin huutia. En oikein tiedä minkä takia peli alkoi miten alkoi. Olihan se ailahtelevaa suorittamista emmekä päässeet oikein paikoille ensimmäisellä jaksolla.”

Katsomot tyhjenivät nopeasti loppuvihellyksen jälkeen, mutta Sinikaarti jäi tietenkin tsemppaamaan pelaajia.

Bright näki kuitenkin, että TamU kykeni parantamaan peliään huomattavasti toiselle jaksolle.

”Toisella jaksolla oli ylärimaa ja hylättyä maalia. Hyvänä päivänä peli olisi kääntynyt ja ne olisivat menneet maaliin. Tällaista on jalkapallo, mutta onneksi saimme ilmettämme parannettua. Tiedämme kyllä että pystymme parempaan ja lähdetään taistelemaan seuraaviin peleihin”, Bright sanoi.

Anton Bright johti pelaajat kannattajien eteen.

Myös valmennus yhtyi Anton Brightin näkemyksiin pelin kokonaiskuvasta.

”Ensimmäinen puoliaika oli karmaiseva esitys. Saatiin kuitenkin tasonnosto toiselle puoliajalle. Olisihan siitä voinut saada tasoituksen aikaiseksi, kun kerran paikat siihen oli. 0–2-maali nyt oli sitten vähän kosmetiikkaa”, päävalmentaja Listenmaa summasi.

”Viikonloppuna katsotaan tallenne ja ruvetaan parantamaan ensi viikonlopulle”, Listenmaa jatkoi.

TamUn ottelut jatkuvat ensi viikon lauantaina, kun joukkue matkaa moottoritietä pitkin Hämeenlinnaan. Kaurialan kentällä kello 16.00 alkavassa mittelössä TamU kohtaa sarjan häntäpäähän jääneen ja myös perjantain ottelussaan tappion kärsineen HJS:n.

Kakkonen

0 – 2

( 0 – 1 )

Yleisöä:
316

23′ Chijioke Ibekwe
90+3′ Omar Toure

Yleisöä:
316

32 Antti Kuusinen 23'
7 Julius Stenroos
10 Roope Kostiainen 46'
11 Arttu Raittinen 46'
13 Anton Bright C
15 Joonas Rantala
17 Taha Özcelik
18 Janar Georg
25 Eelis Korhonen
35 Biran Jeng 56'
41 Eetu Räisänen 46'
1 Veikka Stålhand
2 Ali Aitbenzanzoun
4 Eino-Veikko Ek 46'
6 Casper Stenroos
9 Eric Bullock 85' 46'
19 Akusti Jalasvaara
20 Arttu Haapala 46'
77Besart Mustafa
5Victor Shevchenko
6Dominik Rudenko 37'
10Mohammed Bekhedda
11Mauro Severino 46'
14Richard Tiberi
18Charles Katashira
19Chijioke Ibekwe 26'
20Ayyub Achenchab 81' 85'
51Harry Kossigbo
62Emmanuel Ifenyi Ani
4Marcelo Costa
31Samuel Salau
33Omar Toure 46'
34Shadrak Makengo
37Adonis Sfishta
38Chidera Ajunwoko 85'

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49