TamU kaatoi Jämsänkosken Ilveksen helposti 7–1 (4–0)

07/02/2016
Otteluraportti

Tampere Unitedin ja Jämsänkosken Ilveksen välisestä harjoitusottelusta muodostui sunnuntain alkuillasta Sinipaidoille lähinnä maalintekoharjoitus. Joukkueiden välinen valtava tasoero oli selvä heti alusta alkaen, ja jo alle kymmenen minuutin pelin jälkeen taululla komeilivat 2–0-lukemat. Parhaiten maalintekoharjoituksessa onnistui hattutempun tehnyt Verneri Uimonen. Pelikuntoaan pikkuhiljaa löytävä Niclas Kalatsev osui kahdesti, ja lisäksi maalin mieheen tekivät kärkipelaaja Tuomas Lehti sekä viimeisen kolmen kauden kovin maalipyssy Mika Kytöviita.

Harjoitusottelu

7 – 1

Ottelun ensimmäinen maalintekopaikka oli jälleen mainion ottelu keskikentällä pelanneella Riku Oraksella, jonka veto kuudentoista rajan takaa painui niukasti mutta tulisesti yli maalin. Kaksi seuraavaa maalipaikkaa johtivatkin sitten verkon heilumiseen. Ensin poikittaissuunnassa kuudentoista rajan takana liikkunut Lauri Saari syötti Verneri Uimosen maalipaikkaan boksin oikealla laidalla, eikä tämä erehtynyt. Vain hetkeä myöhemmin Niclas Kalatsev sai pallon Saarelta Eetu Rahkolan ensin voitettua pallon Sinipaidoille voimakkaalla prässillään. Kalatsevin tsippi maalivahdin yli keskeltä kuudentoista rajan takaa oli silkkaa seksiä, ja näin lukemat olivat jo 2–0 kun pelattiin vasta 8. minuuttia.

Toppari Eetu Rahkola pelasi jälleen tyylikkään ottelun kapteenin nauha käsivarressaan
Toppari Eetu Rahkola pelasi jälleen tyylikkään ottelun kapteenin nauha käsivarressaan

”Peliin lähtö oli selvä”, kertasi päävalmentaja Mikko Mäkelä ottelun alkuminuutteja ottelun päätyttyä. ”Tavoite oli saada selvä pelin hallinta ja alkuun kova koko kentän prässi, mikä onnistui hyvin, kun kahdeksan minuutin kohdalla tilanne oli 2–0. Sen jälkeen laskimme prässiä ja siirryimme omaan muodostelmaan, minkä kautta otimme selvän pallon hallinnan.”

Tuomas Lehti tuulettaa 3–0-maaliaan
Tuomas Lehti tuulettaa 3–0-maaliaan

Maalien jälkeen ottelun intensiteetti laskikin selvästi, ja seuraavaa osumaan saatiinkin odottaa lähes 20 minuuttiia. Silloin Niclas Kalatsev syötti kärkipelaaja Tuomas Lehden läpi, eikä tämä jättänyt paikkaansa käyttämättä. Taukolukemat 4–0 viimeisteli Verneri Uimonen, joka sai pallon Lehdeltä, nousi boksiin ja tälläsi pallon takanurkkaan.

Verneri Uimonen tekee 4–0
Verneri Uimonen tekee 4–0

Toinen jakso TamUn hallintaa

Toisella jaksolla TamU jatkoi pallon hallintaa, mutta maaleja saatiin odottaa jakson jälkimmäiselle puoliskolle asti. Verneri Uimosella oli ensimmäinen mahdollisuus viimeistellä hattutemppu rankkarista, mutta tämän maalivahti torjui. Pian tämän jälkeen maali syntyi hiukan halvasti, kun jämsänkoskelaismaalivahti torjui Niclas Kalatsevin tulisen vedon eteensä, ja Uimonen pääsi tuikkaamaan pallon tyhjään maaliin puolustajan ja maalivahdin kommunikaatiokatkoksen jälkeen. Näin tilanne oli jo 5–0.

Maalivahti torjuu Niclas Kalatsevin kaukovedon mutta pallo putoaa Verneri Uimoselle vapaaseen maalintekopaikkaan
Maalivahti torjuu Niclas Kalatsevin kaukovedon mutta pallo putoaa Verneri Uimoselle vapaaseen maalintekopaikkaan

Kuudes maali olikin sitten taas täysi tekomaali. Kentälle viimeiseksi puolituntiseksi tullut Sasha Popovitš syötti Niclas Kalatsevin irti vasemmalla laidalla upealla pitkällä kaaripallolla. Kalatsevin laukaus maalin takanurkkaan oli vähintään yhtä kaunis, ja tilanne jo 6–0 kun parikymmentä minuuttia oli vielä pelaamatta.

Niclas Kalatsev ylittää maalivahdin komeasti 6–0-maalissaan
Niclas Kalatsev ylittää maalivahdin komeasti 6–0-maalissaan

Ilveksen kavennus syntyi varsin erikoisesta tilanteesta. Tuomas Alanen blokkasi jämsänkoskelaisen laukauksen kädellään rangaistusalueella, ja pallo jäi Alasen jalkoihin, josta tämä yritti purkaa pallon nopeasti päädystä yli. Sutaisu suuntautui kuitenkin maalia kohti, ja maalivahti Jussi Siltanen sai pallon torjuttua. Silloin tuomarin pilli soi. Moni odotti käden suuntautuvan kohti rangaistuspilkkua, mutta kaikkien yllätykseksi tuomarin ratkaisu olikin tuomita epäsuora vapaapotku palautuksesta. Tuomarin vielä saadessa palautetta yleisöltä ja kentän laidalta jämsänkoskelaiset antoivat vaparin lyhyenä taakse päin, ja komea laukaus muutti lukemiksi 6–1.

Valtteri Uimonen nousee keskityspaikkaan
Valtteri Uimonen nousee keskityspaikkaan

Illan viimeinen maali oli Sinipaidoissa yhteensä 37 kilpaottelumaalia viimeistelleen Mika Kytöviidan käsialaa. Syötön maaliin antoi testipelaaja Mehdi Fennane, joka nousi vapaasti oikeaa laitaa ja löysi Kytöviidan täysin vapaana boksista. Tällä olikin sitten helppo työ muuttaa loppulukemiksi 7–1.

Mehdi Fennane onnittelee Mika Kytöviitaa maalista
Mehdi Fennane onnittelee Mika Kytöviitaa maalista

Ottelun jälkeiset kommentit

Ottelun numerot kuvaavat hyvin sen kulkua. Sinipaidoilla olisi ollut paikat muutamaan lisämaaliinkin, mutta muun muassa Mika Kytöviidan puolittainen läpiajo ottelun viime minuuteilla päättyi niukasti ohi menneeseen laukaukseen. Jämsänkoskelaisvierailla ei sen sijaan ollut koko ottelussa yhtään laukaukseen päättynyttä kontrolloitua hyökkäystä.

”Olemme treenanneet paljon pallon hallintaa ja prässin purkamista, ja varsinkin ekalla puoliajalla saimme hyviä yhden ja kahden kosketuksen syöttökombinaatioita, mitkä raastoivat vastustajaa fyysisesti”, analysoi päävalmentaja Mikko Mäkelä ottelun jälkeen. ”Pelissä oli nyt sitä monipuolisuutta mitä haemme. Saamme nopeita suunnanmuutoslähtöjä ja selkeästi hitaampia lähtöjä, ja alamme treenaamaan näihin erilaisia vaihtoehtoja.”

TamU oli Mäkelän papereissa täynnä onnistujia, mutta kolme nimeä nousee esiin päävalmentajan kommenteissa: Jonne Keränen hoiti tyylikkäästi pohjamiehen roolia, ’Pepi’ Kalatsevin tsippi 20 metristä oli komeaa katseltavaa, ja tietenkin Verneri ’Verkku’ Uimosen hattutemppu myös.”

”Käytimme laajaa penkkiä ja teimme täydet seitsemän vaihtoa. Pelistä puuttuivat vielä flunssasairaat Ali Koljonen, Mika Lindroos ja Jussi Rasva sekä vammoista parantuneet Jan Riikonen ja Timo Kauppinen samoin kun kovaa vauhtia kuntoon tuleva Veli-Pekka Franssila. Tämä kertoo TamUn laajasta sekä todella kovasta rungosta”, Mäkelä muistuttaa.

Seuraavaksi TamU kohtaa Suomen Cupin 3. kierroksen ottelussa HJS Akatemian. Ottelu pelataan Pullerin kentällä Hämeenlinnassa lauantaina 20.2. klo 19. TamU järjestää otteluun bussimatkan, jonka hinta on 20 euroa. Lähde mukaan!

”Pääsemme taas treenaamaan kaksi viikkoa ennen seuraavaa tosikoitosta eli Suomen Cupin peliä HJS Akatemiaa vastaan”, päävalmentaja Mäkelä toteaa tyytyväisenä. ”Jokainen viikko vie meitä eteenpäin, ja tällä hetkellä olen jo aika luottavainen joukkueen iskukykyyn. Treenaaminen on jätkillä todella kovalla tasolla, mikä antaa meille mahdollisuuden kehittyä joukkueena.”

Harjoitusottelu

7 – 1

( 4 – 0 )

5′ Verneri Uimonen
8′ Niclas Kalatsev
27′ Tuomas Lehti
35′ Verneri Uimonen
68′ Verneri Uimonen
70′ Niclas Kalatsev
86′ Mika Kytöviita

Yleisöä:
119

73' JIlves

Yleisöä:
119

1 Jussi Siltanen
3 Tuomas Savinainen 59'
5 Eetu Rahkola C
9 Tuomas Lehti 46'
10 Jonne Keränen 59'
11 Lauri Saari 59'
13 Niclas Kalatsev 75'
15 Riku Oras
16 Verneri Uimonen 75'
18 Otto Pitkänen 75'
22 Tuomas Alanen 52'
8 Juho Kanto 59'
19 Valtteri Uimonen 46'
21 Markku Rantanen 75'
26 Mika Kytöviita 59'
27 Chakib Belbachir 75'
28 Sasha Popovitš 59'
32 Mehdi Fennane 75'
Ei kokoonpanotietoja

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49