TamU jatkoon Retro-Regions´ Cupissa – Eemeli Peltonen muistelee peliä, joka muutti hänen koko kautensa

15/05/2020
Uutinen

Retrokaudella oli perjantaina vuorossa neljä vuotta vanha cup-ottelu Hämeenlinnan Härmää vastaan. Kovan otteluruuhkan keskellä olleiden Sinipaitojen miehityksessä nähtiin kierrätystä, ja muun muassa Eemeli Peltonen sai mahdollisuutensa avauskokoonpanossa. Toisella jaksolla tapahtunut loukkaantuminen varjosti kuitenkin lopulta koko miehen kautta 2016.

TamUn ja Härmän cup-ottelu alkoi varsin tasaisissa merkeissä, ja maalipaikat olivat avausmaaliin asti kortilla. Avausmaalista vastasi lopulta sinipaitainen kotijoukkue. Tuomas Savinaisen rajaheitto löysi määränpäänsä eli Eemeli Peltosen. Peltosen keskitys tavoitti puolestaan jopa hieman onnekkaasti Mehdi Fennanen, joka vei Unitedin johtoon. Maali jäi lopulta myös ottelun voittomaaliksi.

Mika Kytöviita pelasi täydet minuutit

Johtomaali vapautti TamUn peliä ja paikkoja alkoi syntymään aivan uuteen tahtiin. Pian Tuomas Lehti pääsikin tuplamaan johdon pelikellon näyttäessä vain reilua puolta tuntia. Esityöt maaliin teki Mika Kytöviita.

Lehden maalin jälkeen varsinkin toinen jakso meni hieman pelailuksi, ja suurin kipinä katosi kummaltakin joukkueelta. Pyynikin suhteellisen harvalukuinen yleisö sai kuitenkin vielä kerran aihetta juhlaan, kun Tuomas Alasen kaunis volley-maali sinetöi lopulliset 3–0-lukemat taululle.

Molemmat Saaren veljekset pääsivät toisella jaksolla kentälle

Eemeli Peltosen pitkä TamU-taival oli tuolloin vielä aluillaan

TamUn miehistössä pelannut Eemeli Peltonen osoittautuu cup-romantikoksi, kun lähdetään puhumaan cup-ottelusta keskellä kiireistä kautta.

”Mitä cup-matseihin tulee, niin ovathan ne aina siistejä juttuja pelaajille! Etenkin jos kyse on ihan perinteisestä cup-muodosta, missä vastaan astelee koko ajan pykälää kovempia jengejä, mitä pidemmälle kilpailu etenee. Aiheutuvat otteluruuhkat ovat sinällään miinuspuoli, mutta jos rinki on laaja, ei se iso paha ole”, Eemeli Peltonen kommentoi.

Eemeli Peltonen keskittää.

Kyseisen ottelun kertaaminen vaatii Peltoselta hieman muistilokeroiden kaivelua.

”Muistelen, että tuossa Härmä-matsissa meillä oli ihan kelvollinen meininki, vaikka päästiin jokseenkin helpolla tuossakin matsissa. Se oli jopa aika tavallista tuolla kaudella monessa matsissa”, hän arvioi.

Peltonen joutui tulemaan vaihtoon vajaan tunnin kohdalla. Sen jälkeen edessä oli hieman pidempi huili.

”Henkilökohtaisesti tuo oli ei-niin-poikkeuksellinen matsi. Tultiin taas taluttaen pois kentältä, ja edessä oli parin kuukauden breikki luumustelman takia”, Peltonen naureskelee itseironiseen sävyyn.

Pelien seuraaminen sivusta ikimuistoisella nousukaudella oli luonnollisesti hankalaa, kun halu kentälle oli kova.

”Vaikka omat loukkaantumiset aiheuttivat päänvaivaa myös tuolloin, niin kyllä tuosta kaudesta jäi silti todella hyvä fiilis! Ykkösjuttu on kuitenkin se, että jengillä menee hyvin”, kiteyttää Peltonen tuon aikaisia tuntojaan.

Seurahenki heijastui Peltosesta jo tuolloin, ja hän on edelleen tärkeä osa Tampere Unitedin arkipäivää. Nykyisellään joukkueenjohtajan roolissa, mutta aika-ajoin myös kentän puolella.

”Kai sitä juuri tuolloin seuraan tykästyi ja se on saanut pysymään paikoillaan. En mä varmaankaan olisi tuolloin vielä uskonut, että tässä näin monessa tai laajasti olisi mukana samalla kun oma pelaaminenkin vielä jatkuu”, Peltonen pähkäilee.

”En oikein osaa itsekään määrittää ihan tarkalleen missä roolissa sitä tässä varsinaisesti on. Mutta tällaisena yleismiehenä oleminen on ollut todella palkitsevaa.”

Se mikä puolestaan osataan kyllä määrittää on, koska on seuraava retropeli. Se on ylihuomenna sunnuntaina. Silloin vuosi on 2017, paikka on Ratina ja vastassa TPV. Tervetuloa silloinkin mukaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2