15.5.2020

 
 

TamU jatkoon Retro-Regions¬ī Cupissa ‚Äď Eemeli Peltonen muistelee peli√§, joka muutti h√§nen koko kautensaRetrokaudella oli perjantaina vuorossa neljä vuotta vanha cup-ottelu Hämeenlinnan Härmää vastaan. Kovan otteluruuhkan keskellä olleiden Sinipaitojen miehityksessä nähtiin kierrätystä, ja muun muassa Eemeli Peltonen sai mahdollisuutensa avauskokoonpanossa. Toisella jaksolla tapahtunut loukkaantuminen varjosti kuitenkin lopulta koko miehen kautta 2016.

TamUn ja Härmän cup-ottelu alkoi varsin tasaisissa merkeissä, ja maalipaikat olivat avausmaaliin asti kortilla. Avausmaalista vastasi lopulta sinipaitainen kotijoukkue. Tuomas Savinaisen rajaheitto löysi määränpäänsä eli Eemeli Peltosen. Peltosen keskitys tavoitti puolestaan jopa hieman onnekkaasti Mehdi Fennanen, joka vei Unitedin johtoon. Maali jäi lopulta myös ottelun voittomaaliksi.

Mika Kytöviita pelasi täydet minuutit

Johtomaali vapautti TamUn peliä ja paikkoja alkoi syntymään aivan uuteen tahtiin. Pian Tuomas Lehti pääsikin tuplamaan johdon pelikellon näyttäessä vain reilua puolta tuntia. Esityöt maaliin teki Mika Kytöviita.

Lehden maalin j√§lkeen varsinkin toinen jakso meni hieman pelailuksi, ja suurin kipin√§ katosi kummaltakin joukkueelta. Pyynikin suhteellisen harvalukuinen yleis√∂ sai kuitenkin viel√§ kerran aihetta juhlaan, kun Tuomas Alasen kaunis volley-maali sinet√∂i lopulliset 3‚Äď0-lukemat taululle.

Molemmat Saaren veljekset pääsivät toisella jaksolla kentälle

Eemeli Peltosen pitkä TamU-taival oli tuolloin vielä aluillaan

TamUn miehistössä pelannut Eemeli Peltonen osoittautuu cup-romantikoksi, kun lähdetään puhumaan cup-ottelusta keskellä kiireistä kautta.

”Mit√§ cup-matseihin tulee, niin ovathan ne aina siistej√§ juttuja pelaajille! Etenkin jos kyse on ihan perinteisest√§ cup-muodosta, miss√§ vastaan astelee koko ajan pyk√§l√§√§ kovempia jengej√§, mit√§ pidemm√§lle kilpailu etenee. Aiheutuvat otteluruuhkat ovat sin√§ll√§√§n miinuspuoli, mutta jos rinki on laaja, ei se iso paha ole”, Eemeli Peltonen kommentoi.

Eemeli Peltonen keskittää.

Kyseisen ottelun kertaaminen vaatii Peltoselta hieman muistilokeroiden kaivelua.

”Muistelen, ett√§ tuossa H√§rm√§-matsissa meill√§ oli ihan kelvollinen meininki, vaikka p√§√§stiin jokseenkin helpolla tuossakin matsissa. Se oli jopa aika tavallista tuolla kaudella monessa matsissa”, h√§n arvioi.

Peltonen joutui tulemaan vaihtoon vajaan tunnin kohdalla. Sen jälkeen edessä oli hieman pidempi huili.

”Henkil√∂kohtaisesti tuo oli ei-niin-poikkeuksellinen matsi. Tultiin taas taluttaen pois kent√§lt√§, ja edess√§ oli parin kuukauden breikki luumustelman takia”, Peltonen naureskelee itseironiseen s√§vyyn.

Pelien seuraaminen sivusta ikimuistoisella nousukaudella oli luonnollisesti hankalaa, kun halu kentälle oli kova.

”Vaikka omat loukkaantumiset aiheuttivat p√§√§nvaivaa my√∂s tuolloin, niin kyll√§ tuosta kaudesta j√§i silti todella hyv√§ fiilis! Ykk√∂sjuttu on kuitenkin se, ett√§ jengill√§ menee hyvin”, kiteytt√§√§ Peltonen tuon aikaisia tuntojaan.

Seurahenki heijastui Peltosesta jo tuolloin, ja hän on edelleen tärkeä osa Tampere Unitedin arkipäivää. Nykyisellään joukkueenjohtajan roolissa, mutta aika-ajoin myös kentän puolella.

”Kai sit√§ juuri tuolloin seuraan tyk√§styi ja se on saanut pysym√§√§n paikoillaan. En m√§ varmaankaan olisi tuolloin viel√§ uskonut, ett√§ t√§ss√§ n√§in monessa tai laajasti olisi mukana samalla kun oma pelaaminenkin viel√§ jatkuu”, Peltonen p√§hk√§ilee.

”En oikein osaa itsek√§√§n m√§√§ritt√§√§ ihan tarkalleen miss√§ roolissa sit√§ t√§ss√§ varsinaisesti on. Mutta t√§llaisena yleismiehen√§ oleminen on ollut todella palkitsevaa.”

Se mikä puolestaan osataan kyllä määrittää on, koska on seuraava retropeli. Se on ylihuomenna sunnuntaina. Silloin vuosi on 2017, paikka on Ratina ja vastassa TPV. Tervetuloa silloinkin mukaan!