TamU jatkoon naisten Suomen Cupissa

27/04/2023 TamU naiset
Otteluraportti

Tampere United pelasi viime sunnuntaina Tehtaan kentällä Suomen Cupin tasauskierroksen ottelun FC Hakaa vastaan. TamU oli kärsinyt tappion ensimmäisellä kierroksella Pargas IF:lle ja FC Haka puolestaan FC Nokialle. Tampere United nappasi ottelusta 3–1 voiton, ja jatkaa Suomen Cupissa. Jatko tapahtuu suoraan cupin kolmannelta kierrokselta, sillä heti viime maanantaina toisen kierroksen arvonnassa arvottiin vain neljä ottelua toiselle kierrokselle, ja loput joukkueet jättävät toisen kierroksen väliin.

Suomen Cup

1 – 3

  • Kolmosessa pelaava TamU pudotti Nelosessa pelaavan Hakan cupista.
  • Vaikka viimeistelyssä oli toivomisen varaa, onnistumisia tuli voittoon riittänyt määrä.
  • Suomen Cup jatkuu TamUn osalta kolmannelta kierrokselta, jonka arvonta on torstaina 4.5.

Monesti kun pallo oli saatu maalintekosektorille ja vetopaikka aukeni, niin laukaus suuntautui ohi maalista. Maalinteossa kuitenkin onnistuttiin riittävässä määrin, ja kun omiin meni vain yksi, niin cup jatkuu.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Tasauskierroksella ottelun peliaika oli ensimmäiseltä kierrokselta tuttu 2x30min. Otteluun latautuminen oli joukkueella hyvä, ja alla oli ehjä harjoitusviikko. Joukkueessa on ollut pientä vammaa useammalla pelaajalla, mutta otteluun saatiin silti lähes täydessä iskussa oleva kokoonpano. Tehtaan kentälle saavuttiin ajoissa ja tuntuma kenttään saatiin hyvien alkulämpöjen muodossa.

Tehtaan kenttä on huomattavasti isompi kuin Pyynikki, jossa joukkue pääasiassa harjoittelee ja pelaa. Pyynikki menee kuitenkin seuraavaksi kuukaudeksi kiinni rataremontin takia, joten Sinipaidat aloittavat sarjapelinsä Kaupin jalkapallostadionilla. Siten Tehtaan kenttä palveli hyvin viikon päästä alkavaa sarjakautta.

Ottelu alkoi Sinipaitojen komennossa ja koko ensimmäinen jakso oli käytännössä TamUn pallonhallintaa. Hyökkäyksiä saatiin rakenneltua molempia laitoja hyödyntäen, ja treeneissä harjoitellut kuviot toimivat myös käytännössä. TamU siirsi pelin painopisteen nopeasti hyökkäysalueelle, mutta Haka piti puolustuksen tiiviinä, ja boksiin oli vaikea murtautua.

Sinipaidat liikuttivatkin palloa boksin rajojen tuntumassa kentän puolelta toiselle, ja etenkin keskikentät kontrolloivat peliä ensimmäisellä jaksolla. Laukauksia saatiin aikaiseksi jo ensimmäisen 20 minuutin aikana lukuisia, mutta ne kohdistuivat suoraan Hakan maalivahtia päin tai karkasivat maalin ohi.

Sinipaitojen ensimmäinen maali syntyi 23 peliminuutin kohdalla joukkueen hyökkääjä Nea Vironmäen ylänurkkaan sijoittuneella laukaisulla. Maalin jälkeen TamUn painostus jatkui ja 25. peliminuutilla TamU sai kulman. Johanna Heikkinen pelasi kulmasta lyhyen syötön boksin kulmalle liikkuneelle Elna Rikkiselle, joka antoi keskityksen kohti maalia. Keskitys tavoitti takatolpalta Janika Ilveskosken, jonka kautta pallo kimposi keskelle, jossa Emilia Numminen ohjasi pallon maaliin. Tauolle lähdettiin TamUn 2–0-johdossa.

Toiselle jaksolle vastustaja muutti hieman pelitapaansa, ja Sinipaidoilla kesti hetken saada oma pelinsä pyörimään vastustajan pelatessa kolmen keskikentällä. Toisella jaksolla Sinipaidoista näkyi maalinteon nälkä, joka heijastui hieman huolimattomuutena puolustuspelissä sekä pallonhallinnassa. Veto lähti usein suoraviivaisen hyökkäyksen tai riiston päätteeksi, eikä pitkiä pallonhallintajaksoja ollut. Useat hyökkäystilanteet palkittiin lopulta 38 peliminuutin kohdalla, kun Pinja Aaltonen pääsi yksin läpi Elna Rikkisen läpisyötöstä ja laukoi lukemiksi 3–0.

Maalin jälkeen TamU ei saanut peliään kunnolla kasaan, ja Haka pääsi hyökkäämään TamUn maalia kohti useampaan otteeseen. Sinipaitojen linjojen väliset etäisyydet kasvoivat liian suuriksi, jonka FC Haka hyödynsi etenkin keskialueella. Kotijoukkue kavensi ottelun 51. minuutilla, kun Hanna-Kaisa Rämän hieno veto upposi takakulmaan.

Tampere United sai maalin jälkeen rauhoitettua pallollista pelaamistaan ja keskittyi ensin puolustamaan tiiviinä. Kotijoukkuetta ei päästetty maalin jälkeen enää vaarallisille tekopaikoille, ja Sinipaidat hallitsi ottelun loppua. Näin ottelu päättyi 1–3-lukemiin.

Päävalmentaja Kari Numminen oli luonnollisesti tyytyväinen Suomen Cupin jatkopaikkaan.

”Pelijännitys sekä pelin merkitys näkyi pelin alussa, ja ensimmäinen 15 minuuttia oli todella hermostunutta pelaamista. Pallonhallinta oli TamUlla, mutta syötöt eivät löytäneet omille.”

”Ensimmäisellä jaksolla saatiin toistuvasti riistoja, ja palloa saatiin toimitettua hyökkäysalueelle useasti. Kun pallo oli saatu maalintekosektorille ja vetopaikka aukeni, niin laukaus suuntautui ohi maalista. Maalinteossa kuitenkin onnistuttiin riittävässä määrin, ja kun omiin meni vain yksi, niin cup jatkuu”, Numminen kertaa tyytyväisenä.

TamU-naisten matka jatkuu Suomen Cupissa kolmannella kierroksella, sillä arpaonni suosi maanantain arvonnassa, eikä joukkueen tarvitse pelata Cupin toisella kierroksella, jossa pelaa vain kahdeksan joukkuetta. Arvonta kolmannen kierroksen pelipareista suoritetaan torstaina 4.5. kello 12.00, ja arvonta näkyy suorana lähetyksenä VeikkausTV:ssä.

Suomen Cupin kolmannelle kierrokselle tulevat mukaan myös Kansallisen liigan, Ykkösen ja Kakkosen joukkueet, joskin Kansallisen Cupin neljä parasta joukkuetta tulevat mukaan vasta viidennellä kierroksella. Arvonnassa riittää siis jännitettävää. Kolmosen sarjapelit alkavat puolestaan lauantaina 29.4. klo 14.00 Kaupin jalkapallostadionilla IFK Mariehamnia vastaan.

Suomen Cup

1 – 3

( 0 – 2 )

23′ Nea Vironmäki
25′ Emilia Numminen
38′ Pinja Aaltonen

Yleisöä:
30

51′ Hanna-Kaisa Rämä

Yleisöä:
30

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

24.9. GrIFK - TamU 1 – 4

24.9. PaiHa - TamU naiset 1 – 1

21.9. TKT - TamU 2 2 – 0

29.9. klo 19 TamU - FC Jazz

klo - TamU naiset

30.9. klo 16 TamU 2 - TPV